Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Motospeed F61 Review

*
Το Motospeed F61 ήταν εξ αρχής ένα μικρό μπέρδεμα. Τα ελάχιστα συνοδευτικά του έντυπα εντός της πολύ λιτής συσκευασίας του, έχουν το περιεχόμενό τους αποκλειστικά στα κινεζικά, κάτι που δεν μας βοήθησε πολύ. Η πίσω πλευρά της συσκευασίας βέβαια μας προσφέρει τις βασικές πληροφορίες του προϊόντος στα αγγλικά για να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όμως το επίσημο site της Motospeed επανέρχεται στον αγώνα, μιας και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Motospeed F61 δεν βρίσκεται πουθενά ως καταχώρηση. Ευτυχώς υπάρχει στο ελληνικό site της Motospeed. Αναγράφεται όμως ως “Motospeed Leopard F61” και ως “Motospeed F60” και η περιγραφή του έχει ένα feature που δεν βρίσκεται στο προϊόν που έφτασε στα χέρια μας. Με δεδομένο πως τελικά αυτό ισχύει και στη συσκευασία της συσκευής που έχουμε, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι πως μιλάμε για το ίδιο προϊόν που είτε προσφέρεται με διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικές αγορές, ή απλά κάποιος χάθηκε στη μετάφραση.



Ακόμα δεν αρχίσαμε λοιπόν και σας μπερδέψαμε. Οπότε ας περάσουμε στην ουσία. Το Motospeed F61 (έτσι θα το αποκαλούμε σε αυτό το κείμενο μιας και έτσι αναγράφεται στη συσκευασία που έχουμε) είναι gaming mouse αλλά για όσους δεν θέλουν να ξοδευτούν και το εννοούν. Με την τιμή του να ορίζεται στα 14,90 ευρώ προσφέρει ενσύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή σας —χωρίς όμως επιχρυσωμένη θύρα USB (το feature που προαναφέραμε ότι δεν ισχύει)—, πλήκτρο για αλλαγή DPI, δύο επιπλέον για τις κλασικές ενέργειες “back”, “forward” και τον πάντα απαραίτητο φωτισμό. Αυτός εμφανίζεται τόσο στο πίσω μέρος του ποντικιού, με μια φωτεινή λωρίδα και το logo της εταιρείας, αλλά και στη ροδέλα. Η τελευταία έχει λίγη αντίσταση ώστε να μην κυλά ανεξέλεγκτα, ενώ το επιπλέον τραχύ πλαστικό επάνω της σας επιτρέπει να κάνετε λίγο πιο λεπτομερείς κινήσεις. Η ταχύτητα της κύλισής της πάντως είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το σύνηθες, οπότε θα χρειαστεί λίγος παραπάνω κόπος για να φτάσετε στο σημείο που θέλετε.



Το Motospeed F61 είναι φτιαγμένο για χρήση δεξιού ή αριστερού χεριού λειτουργεί καλά και στις δύο περιπτώσεις, αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλο το χέρι. Εκεί θα έχετε σίγουρα πρόβλημα μαζί του. Αυτό χρησιμοποιείται ως λόγος για να παρουσιαστεί το ποντίκι ως, μερικώς, εργονομικό. Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κάποιου είδους συνοδευτικό software για τη συσκευή, όλα γίνονται όπως έχει επιλέξει ο κατασκευαστής. Έτσι το πλήκτρο για αλλαγή DPI, που βρίσκεται λίγο πάνω από το σύνορο αριστερού και δεξιού κλικ, εναλλάσσει τα DPI σε 800, 1200 και 2000. Η εναλλαγή είναι γρήγορη και απροβλημάτιστη, όπως άλλωστε και η λειτουργία του Motospeed F61. Μπορεί τα δύο κύρια πλήκτρα του να είναι πιο θορυβώδη από άλλα ποντίκια της αγοράς και να μην έχετε κανέναν έλεγχο στο φωτισμό του, ο οποίος είναι πάντα ενεργοποιημένος, ακόμα και όταν ο υπολογιστής σας είναι ανενεργός, και εναλλάσσει όλα τα διαθέσιμα χρώματα, όμως το ποντίκι της Motospeed κάνει απροβλημάτιστα όλα όσα ουσιαστικά υπόσχεται. Οι ανταγωνιστές του Motospeed F61 δεν έχουν πολλά παραπάνω για να κοκορεύονται. Στην κατηγορία του υπάρχουν αρκετές πιο κουφές ή περίεργες σχεδιαστικές επιλογές, με το F61 να παραμένει σχετικά επιθετικό αλλά και κομψό ταυτόχρονα. Αυτό στο οποίο σίγουρα υπολείπεται των άλλων είναι ο μέγιστος αριθμός DPI, με τον ανταγωνισμό να φτάνει και να ξεπερνά αρκετές φορές τα 3000 DPI. Ως gaming mouse αυτό σίγουρα θα παίξει ρόλο στην επιλογή του επίδοξου αγοραστή.



Δεν υπάρχουν πολλά για να ειπωθούν για το Motospeed F61. Λειτουργεί όπως ακριβώς υπόσχεται και δεν αποκλίνει από τα δεδομένα της κατηγορίας του. Μάλλον η Motospeed το ήξερε και για να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα έμπλεξε κάπως τις πληροφορίες για να παίζουμε κρυφτό με δεξί κλικ. Το ίδιο το F61 πάντως δεν ευθύνεται για αυτό και, ως άλλο αιλουροειδές, κοιμάται ήσυχο στη σαβάνα της σιγουριάς του. Πως μας ήρθε όλο αυτό; Ξεχάσατε κιόλας το “Leopard” στην ονομασία του; 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κατάλληλο για δεξί και αριστερό χέρι
  • Απροβλημάτιστη λειτουργία
  • Κομψό και συνολικά άνετο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λιγότερα DPI σε σχέση με το σύνηθες της κατηγορίας
  • Υπόσχεση επιχρυσωμένης θύρας USB που δεν επαληθεύεται
  • Σχετικά θορυβώδη κύρια πλήκτρα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*