Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo Switch OLED Model Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Παραλάβαμε το Nintendo Switch OLED Model και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη νέα έκδοση της υβριδικής κονσόλας.

Ήρθε λοιπόν η σειρά μας να πάρουμε στα χέρια μας το Nintendo Switch OLED Model, τη νέα έκδοσης της υβριδικής κονσόλας, που από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, όπως ήταν λογικό, προτίμησαν να συνοδεύσουν την αγορά του νέου μοντέλου με το Metroid Dread. Μετά τις δοκιμές που κάναμε, η επιλογή δείχνει εξαιρετική, μιας και η νέα οθόνη τύπου OLED, μεγέθους 7 ιντσών, αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιβάλλον του παιχνιδιού. Το μεγαλύτερο μέγεθός της, σε σχέση με το original και το Lite, την καθιστά ιδιαίτερα βολική για τίτλους με φορτωμένο user interface, όπως τα περισσότερα JRPGs, ενώ σε παιχνίδια όπως το Yoshi's Crafted World και το Mario+Rabbids Kingdom Battle, οι χρωματισμοί είναι ακόμα πιο φωτεινοί, αναδεικνύοντας τη χρωματική παλέτα με τον καλύτερο τρόπο. Όσον αφορά την ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης δεν έχει αλλάξει κάτι. Το μέγιστο output όταν η συσκευή βρίσκεται στο dock είναι 1080p, ενώ εκτός από αυτό, στα 720p, με το ταβάνι στα καρέ να είναι τα 60 ανά δευτερόλεπτο.




Το dock έχει αλλάξει αρκετά, τόσο εμφανισιακά, όσο και λειτουργικά. Καταρχάς, οι ακμές στο πάνω μέρος του είναι στρογγυλεμένες. Ο χώρος για να τοποθετηθεί η κονσόλα είναι λίγο πιο άνετος όσον αφορά τη μικρότερη διάσταση, με αποτέλεσμα η συσκευή να μην είναι και τόσο σταθερά τοποθετημένη, ενώ βρήκαμε και μια μικρή δυσκολία στο "κεντράρισμά" της στο dock. Από εκεί και πέρα, το πορτάκι μέσω του οποίου ανοίγει το πίσω μέρος είναι αποσπώμενο και όχι με "μηχανισμό" για να ανοιγοκλείνει, όπως συμβαίνει με τον προκάτοχό του. Η συμβατική θύρα USB στο εσωτερικό του έχει αντικατασταθεί από την υποδοχή για καλώδιο LAN. Η νέα δυνατότητα είναι κάτι για το οποίο "φώναζαν" εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοχοι κονσολών της Nintendo, που πλέον απαλλάσσονται από την ανάγκη αγοράς επιπλέον adaptor. Έτσι, απλά συνδέοντας ένα καλώδιο δικτύου (πωλείται έξτρα), έχουν άμεση πρόσβαση σε ταχύτερα downloads και πιο σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, σημαντικό πλεονέκτημα για όσους ασχολούνται με online gaming. Δίπλα της η έξοδος HDMI αλλά και η υποδοχή για τη σύνδεση με παροχή ρεύματος. Στο αριστερό πλάι του dock, παραμένουν οι δύο κλασσικές USB και σημειώνεται ότι είναι απόλυτα συμβατό με το original Nintendo Switch, όπως επίσης και με το V2.



Αν και έχει μεγαλώσει η οθόνη, η διαστάσεις του "tablet" έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες, μιας και η αύξηση του μεγέθους αντισταθμίστηκε από την εξάλειψη των περιθωρίων γύρω γύρω από την οθόνη. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται στη θέση τους, το ίδιο συμβαίνει και με τις γρίλιες του συστήματος ψύξης, όμως με εξαίρεση την υποδοχή για ακουστικά, τα πάντα έχουν αλλάξει μορφή και μέγεθος, έστω και ελαφρώς. Μοναδικό παράπονο το σημείο που βρίσκεται το πλαστικό κάλυμμα της υποδοχής για τα cartridges, από το οποίο έχει αφαιρεθεί η εγκοπή και δυσκολεύει λίγο το άνοιγμα. Σημαντική αναβάθμιση η αφαίρεση του μικρού stand στο πίσω μέρος, που έχει αντικατασταθεί από ένα που καταλαμβάνει όλο το μήκος της κονσόλας. Έτσι η συσκευή είναι αρκετά πιο σταθερή όταν χρησιμοποιείται σε tabletop mode συν το ότι ο νέος μηχανισμός υποστηρίζει πολλαπλές γωνίες τοποθέτησης, άρα η κλίση προσαρμόζεται με βάση τις απαιτήσεις κάθε χρήστη. Ολοκληρώνοντας με το κομμάτι του dock, η υποδοχή για την κάρτα micro SD παραμένει σχεδόν στο ίδιο σημείο, κάτω από το stand, μόνο που ο προσανατολισμός της δεν είναι κάθετος, αλλά οριζόντιος.



Συνεχίζοντας με το hardware, τα Joy-Cons δεν έχουν υποστεί καμία αλλαγή, εκτελούν ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με εκείνα που υπάρχουν ήδη στην αγορά και μπορείτε ασφαλώς να συνδέσετε εκείνα που πιθανό να έχετε στην κατοχή σας από προηγούμενες αγορές. Σημειώνουμε απλά ότι, τουλάχιστον στο hardware που παραλάβαμε, η σύνδεση του αριστερού πάνω στο "tablet" απαιτεί λίγη περισσότερη δύναμη. Απόλυτη συμβατότητα υπάρχει και με όλα τα άλλα περιφερειακά, όπως Pro Controller, ηχεία, ακουστικά κλπ. Ελπίζαμε- προ ανακοίνωσης- ότι το Joy-Con grip που υπάρχει στη συσκευασία θα αναβαθμιζόταν σε εκείνο με την υποδοχή για φόρτιση, αλλά που τέτοια τύχη.



Ο τρόπος πλοήγησης στο περιβάλλον εργασίας δεν έχει αλλάξει. Όλες οι λειτουργίες παραμένουν στο ίδιο σημείο τις οθόνης, όλες τις ρυθμίσεις θα τις βρείτε εκεί που υπάρχουν και στα υπόλοιπα μοντέλα Nintendo Switch. Η αναπαραγωγή παιχνιδιών δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο και συνδεόμενοι με υφιστάμενο λογαριασμό, μέσω του eShop, θα έχετε πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη των τίτλων που έχετε αποκτήσει σε ψηφιακή μορφή. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Nintendo Switch Online έχουν το επιπλέον προνόμιο της μεταφοράς των saves τους μέσω cloud, οπότε θα συνεχίζουν το κάθε παιχνίδι ακριβώς από το σημείο που το είχαν αφήσει στην προηγούμενη κονσόλα τους και το αντίθετο. Η αύξηση της εσωτερικής μνήμης του συστήματος από 32GB σε 64GB (54,9GB διαθέσιμα για τον χρήση) είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, όμως όχι αρκετή για να μην υπάρχει πλέον η ανάγκη αγοράς κάρτας επέκτασης, ειδικά αν είστε από εκείνους που προτιμούν τις ψηφιακές εκδόσεις.



Το Nintendo Switch OLED Model δεν απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν καλύτερες επιδόσεις. Είναι περισσότερο μια προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας να φρεσκάρει το προϊόν της, προσφέροντας λίγα, αλλά χρήσιμα επιπλέον χαρακτηριστικά. Αν τα πιο ζωντανά χρώματα με τη συσκευή εκτός dock, η λίγο μεγαλύτερη οθόνη και όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι για εσάς λόγοι αναβάθμισης, τότε η αγορά είναι επιβεβλημένη. Διαφορετικά, υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει το, απλά φημολογούμενο ως τώρα, Nintendo Switch Pro. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*