Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Razer Chroma Series

Η Razer πρόσφατα κυκλοφόρησε μια αναβαθμισμένη έκδοση μερικών από των πλέον γνωστών της gaming περιφερειακών κάτω από την ονομασία Chroma. Πιο ελληνική λέξη δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η εταιρεία, με το λεξικό φυσικά να μας λέει πως πρόκειται για ελληνική λέξη (χρώμα). Έτσι λοιπόν, στα ράφια των καταστημάτων έχουμε τα Blackwidow Chroma Keyboard, Deathadder Chroma Mouse, Kraken 7.1 Chroma, τα οποία έφτασαν στα χέρια μας από την ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρείας, τη Zegetron. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για ειδικές εκδόσεις των υπαρχόντων μοντέλων που έρχονται με κάποιες χρωματικές δυνατότητες το καθένα. Επειδή έχουμε παρουσιάσει ξεχωριστά τα Blackwidow Ultimate και Kraken 7.1 πάνω στα οποία βασίζονται οι Chroma εκδόσεις, δεν θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με τα ίδια τα προϊόντα.

Razer Chroma Series Image 1

Το Deathadder πάλι δεν το έχουμε παρουσιάσει, οπότε μπορείτε να περιμένετε σχετικό review στο άμεσο μέλλον. Μέσα από αυτό τα αφιέρωμα θα δούμε συνολικά τις δυνατότητες φωτισμού που προσφέρουν τα τρία προϊόντα, με το πληκτρολόγιο να είναι το μοναδικό από τα τρία που κοστίζει περισσότερο από την μη Chroma έκδοσή του (€169 έναντι €139). Τα Kraken 7.1 Chroma κοστίζουν €99.99 και το Deathadder Chroma €69.99, όσο δηλαδή και τα προηγούμενα μοντέλα, τα οποία προφανώς και αντικαθιστούν σιγά σιγά.

Blackwidow Chroma
Ξεκινώντας από το πληκτρολόγιο, η Razer του έχει δώσει πραγματικά πολλές δυνατότητες. Κάθε πλήκτρο διαθέτει το δικό του LED, με τον τρόπο φωτισμού πάντως να μην είναι εντελώς spot ώστε να φωτίζεται ο εκάστοτε χαραγμένες χαρακτήρας και το φως να «βγαίνει» και κάτω από το κάθε keycap (χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να θεωρείται πρόβλημα). Χάρη στο LED φωτισμό μπορούν να επιτευχθούν εκατομμύρια χρωματικές αποχρώσεις για κάθε πλήκτρο, με το σχετικό software της Razer να είναι αυτό που θα πραγματοποιήσει κάθε σας φαντασία. Οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι πραγματικά πολλές. Σε πρώτη φάση, μπορούμε να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρώμα που θα έχουν όλα τα πλήκτρα ή να δημιουργήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα templates για διάφορα games και εφαρμογές, όπου τα πλήκτρα που θέλουμε θα είναι φωτισμένα σε συγκεκριμένο χρώμα (επιλογή Static).

Razer Chroma Series Image 2

Αυτή είναι και η επιλογή που θα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος άλλωστε. Η επιλογή Reactive πάλι, ενεργοποιεί το φωτισμό σε κάθε πλήκτρο τη στιγμή που το πατάμε, ενώ μετά από λίγο αυτός μειώνεται μέχρι που σβήνει εντελώς. Προφανώς και μπορούμε να ρυθμίσουμε ποιος θα είναι το χρώμα του φωτισμού. Μέσω του Spectrum Cycling πάλι, όλο το πληκτρολόγιο αλλάζει συνεχώς με ενιαίο τρόπο το φωτισμό κυκλικά σε όλα τα χρώματα που υποστηρίζονται, ενώ μέσω της επιλογής Breathing δυο χρώματα (που πάλι επιλέγουμε) εναλλάσσονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το εφέ την «αναπνοής». Τέλος, μέσω της επιλογής Wave, όλα τα πλήκτρα αλλάζουν χρώμα με κυματιστό τρόπο από τα αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα. Αντίστοιχες λειτουργίες είχαμε δει πρόσφατα και από το Logitech G910 Orion Spartk.

Kraken 7.1 Chroma και Deathadder Chroma
Όπως προαναφέραμε, ο φωτισμός στο πληκτρολόγιο είναι ο πλέον εντυπωσιακός και προσφέρει τις περισσότερες επιλογές μεταξύ των τριών προϊόντων. Πηγαίνοντας στο headset και το mouse, τα πράγματα είναι πιο απλοϊκά.

Razer Chroma Series Image 3

Στο Deathadder, ο φωτισμός περιορίζεται στο λογότυπο της Razer και τη ροδέλα με τρεις επιλογές να είναι διαθέσιμες, τη Static, τη Breathing και τη Spectrum Cycling, με τις δυνατότητες παραμετροποίησης και το αποτέλεσμα να είναι αντίστοιχο με τις ομώνυμες επιλογές που προσφέρει το πληκτρολόγιο. Τις ίδιες τρεις επιλογές συναντάμε και στα Kraken 7.1 Chroma, με το φωτισμό να εστιάζει στο λογότυπο της Razer που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά των ακουστικών.

Razer Chroma Series Image 5

Πέραν των παραπάνω, η Razer έχει και μια Chroma έκδοση του Naga Epic, το οποίο πάντως δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Η παραμετροποίηση των χρωμάτων γίνεται μέσα από το Synapse 2.0, το οποίο μας παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής για κάθε συσκευή ξεχωριστά, ενώ αν κάποιος έχει περισσότερες από μια συσκευές μπορεί να τις ρυθμίσει με τη μια όλες έτσι ώστε να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, τσεκάροντας ένα κουτάκι ούτως ώστε, για παράδειγμα, τα χρώματα να αλλάζουν με τον ίδιο τρόπο έχοντας ενεργοποιημένο το Spectrum Cycling. Συνολικά, η σειρά Chroma αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο οπλοστάσιο της Razer με τα Kraken και Deathadder ουσιαστικά να αντικαθιστούν τις μη Chroma συσκευές, καθώς έρχονται στην ίδια τιμή. Το Blackwidow Chroma πάλι ζητάει €30 περισσότερο από το απλό Ultimate 2014 με το τελικό κόστος να ανεβαίνει σημαντικά. Αν ο φωτισμός και το χρώμα είναι κάτι που θέλετε στη ζωή σας και το πληκτρολόγιο σας κάνει, τότε μάλλον τα €30 είναι λίγα. Αλλιώς, μπορείτε να επιλέξετε τη μη φωτισμένη έκδοση.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*