Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 6S Review

  • Realme 6S
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.realme.com/eu/realme-6s FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • BEST BUY

    8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Realme 6S έρχεται με φόρα για να διεκδικήσει τα πρωτεία σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές κατηγοριές τιμής smartphone.

Η Realme, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της spin-off της Oppo πριν από περίπου 2 χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστη, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της δημιουργίας smartphone με χαμηλές τιμές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Η εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορεί επίσημα και στην Ελλάδα, έχοντας πλέον μια πλούσια συλλογή από συσκευές, με αρκετά νέα τηλέφωνα να έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Μια από αυτές είναι το Realme 6S, ένα τηλέφωνο που τοποθετείται στην ίσως πλέον διαδεδομένη κατηγορία τιμής της αγοράς, αυτής μεταξύ €200-€250.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο  φορτιστή 30Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη αλλά κάπως σκούρα μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή δεν είναι μικρή, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη 6,5’’, ανάλυσης Full HD+ (IPS) η οποία έχει ένα βασικό πλεονέκτημα για την κατηγορία, καθώς μπορεί να λειτουργεί και στα 90Hz. Στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μέση είναι το power button το οποίο είναι τοποθετημένο σε εσοχή και εκτελεί και χρέη αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ ακριβώς απέναντι, στην αριστερή πλευρά, είναι τα volume controls παρέα με τη θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 64GB αποθηκευτικού χώρου. Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB.



Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση και παρόλο που ζυγίζει κοντά στα 200 γραμμάρια, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο τόσο στα πλήκτρα ελέγχου όσο και στο fingerprint reader. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι τοποθετημένα πάνω αριστερά και μέσα στην οθόνη. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Γενικά, η πρόσοψη αφήνει άριστη εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι αρκετά καλή με επαρκή φωτεινότητα για χρήση ακόμα και κάτω από το ηλιακό φως.



Τα εικονίδια και οι τίτλοι τους φαίνονται μια χαρά, οι σελίδες internet διαβάζονται ξεκούραστα και γενικά η οθόνη κάνει τη δουλειά της. Υπάρχει μάλιστα και μια μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος. Το λειτουργικό (Realme UI 1.0 πάνω από Android 10) προσφέρει φυσικά και Dark Mode καθώς και reading mode (το λέει eye care). Στο σημείο αυτό καλό είναι να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, με το YouTube να είναι συμβατό και να δείχνει ωραία τα αντίστοιχα βίντεο. Ωστόσο, στο Netflix δεν υποστηρίζει κάνει HD video, καθώς η συσκευή είναι συμβατή μόνο με το Widevine L3 και έτσι παίζει το περιεχόμενο σε ανάλυση SD. Κάτι ακόμα που έχει να κάνει με το Netflix είναι πως η εφαρμογή δεν εκκινεί αν έχουμε την οθόνη ρυθμισμένη στα 90Hz, αλλά μόνο στα 60Hz (ή στο αυτόματο).



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android. Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων (που θυμίζει Samsung UI και EMUI 10.1) στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ένας οχταπύρηνος MediaTek G90T με 4GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές, ακόμα και όταν βάλουμε 2 να τρέχουν ταυτόχρονα μέσω του split screen που υποστηρίζεται.



Μάλιστα, μπορεί κανείς να εκκινήσει το split screen τραβώντας μια εφαρμογή από τη sidebar στη κεντρική οθόνη. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το Mediatek και το Mali GPU που ενσωματώνει επιτρέπουν στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Very High για τα γραφικά και το frame rate, με ενεργοποιημένα και τα υπόλοιπα ρυθμιστικά ποιότητας. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οθόνη υποστηρίζει 90Hz και άρα gaming στα 90fps (όταν το παιχνίδι είναι συμβατό), το Realme 6S πραγματικά μπορεί να γίνει εξαιρετική συσκευή για gaming, ειδικά αν αναλογιστούμε το χαμηλό του κόστος. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μεγάλη αυτονομία που πετυχαίνει αλλά και τη πραγματικά γρήγορη φόρτιση, το τηλέφωνο είναι ένα σίγουρο value for money για όσους αναζητούν μια ικανή συσκευή με λίγα χρήματα.  



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 48MP πίσω από φακό f/1.8, η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining. Ο αισθητήρας υποστηρίζει auto focus και σε γενικές γραμμές ικανοποιεί με την απόδοσή του. Ειδικά, την ημέρα, βγάζει καλές φωτογραφίες με όμορφα χρώματα, αλλά το βράδυ η απόδοση πέφτει αρκετά.




Φωτογραφίες με τον Wide φακό

Όσον αφορά τώρα στους τρεις άλλου φακούς, αυτό που θα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος είναι ο Ultrawide των 8MP,  ο οποίος όμως αποδίδει μέτρια. Είναι μεν αρκετά ανοιχτός και χωράει πολύ εικόνα, όμως τόσο η λεπτομέρεια όσο και τα χρώματά του δεν είναι τα καλύτερα δυνατά.




Φωτογραφίες με τον Ultra Wide φακό

Ο τρίτος φακός είναι ένας αισθητήρας βάθους ο οποίος βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh και ο τελευταίος είναι ένας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις, με τις φωτογραφίες να μην είναι πολλές φορές καν χρήσιμες για χρήση στα social media.


Φωτογραφίες με το macro φακό

Πάντως, το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο ακόμα και σε 4k/30fps (χωρίς όμως καμμία σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά όμορφο. Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά (την ημέρα) σε ανάλυση 1080p/30fps.


Βίντεο 4K/30fps εν κινήσει, χωρίς σταθεροποίηση


Βίντεο 1080p/30fps με EIS

Συνολικά πάντως, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι πραγματικά καλό αναλογικά με το κόστος απόκτησης της συσκευής και δύσκολα θα βρει κανείς καλύτερο στα €250. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η Realme κυκλοφορεί στην αγορά και το Realme 6, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το 6S, με εξαίρεση το βασικό αισθητήρα ο οποίος είναι στα 64Mpixel και όχι στα 48Mpixel, ο οποίος είναι μεν μεγαλύτερος αλλά εν τέλει προσφέρει το ίδιο μέγεθος pixel.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, πραγματικά το Realme C6S μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με κόστος που ανέρχεται στα €239, σίγουρα έχει έντονο ανταγωνισμό με τη συσκευή με την οποία θα συγκριθεί άμεσα είναι το Redmi Note 9, καθώς κοστίζουν παραπλήσια χρήματα (επίσημες τιμές λιανικής από τον αντιπρόσωπο). Το Realme 6S όμως έχει το πλεονέκτημα της ταχύτερης οθόνης και τους σαφώς ομορφότερου και περισσότερο χρηστικού UI, διαθέτει ταχύτερο SoC (κάτι που γίνεται αντιληπτό και στα παιχνίδια), ταχύτερη φόρτιση (αλλά μικρότερη μπαταρία) και σαφώς περισσότερες επιλογές όσον αφορά στις δυνατότητες βιντεοσκόπησης. Πραγματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να ανακηρυχθεί ο βασιλιάς της κατηγορίας τιμής μέχρι τα €250, πάντα παίρνοντας σαν μέτρο σύγκρισης τιμές επίσημης διανομής και όχι παρα-εισαγωγής, αφού σε αυτήν την περίπτωση, με τα ίδια χρήματα παίρνει κανείς το πραγματικά εξαιρετικό Redmi Note 9 Pro (αλλά με εγγύηση καταστήματος και ό,τι αυτό συνεπάγεται). 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οθόνη με HDR και 90Hz
  • Γρήγορο SoC
  • Ταχύτατη φόρτιση
  • Έξοδος ακουστικών
  • Το Realme UI είναι και όμορφο και εύχρηστο.
  • Καλή τιμή για αυτά που προσφέρει
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Widevine L3 και άρα SD video στο Netflix
  • Οι φωτογραφίες το βράδυ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*