Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 7 Pro Review

*
Το Realme 7 Pro έρχεται με φόρα για να διεκδικήσει τα πρωτεία σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές κατηγοριές τιμής smartphone.

Η Realme, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της spin-off της Oppo πριν από περίπου 2 χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστη, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της δημιουργίας smartphone με χαμηλές τιμές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Λίγη ώρα πριν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο, η εταιρεία ανακοίνωσε για την Ευρωπαϊκή αγορά δυο νέα midrange τηλέφωνα, τα Realme 7 και Realme 7 Pro, τα οποία έχουμε στα χέρια μας εδώ και περίπου μια εβδομάδα, με το Realme 7 Pro να είναι το “flagship” midrange της εταιρείας και να είναι ο λόγος αυτού του review.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 65Watt (περισσότερα για αυτό παρακάτω), ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή είναι σχετικά μικρή στο μέγεθος, κάτι που οφείλεται στην οθόνη 6,4’’, ανάλυσης Full HD+ η οποία έχει ένα βασικό πλεονέκτημα για την κατηγορία, καθώς είναι τεχνολογίας Amoled (αν και θα θέλαμε κάτι καλύτερο από το Gorilla Glass 3).



Στη δεξιά πλευρά είναι το power button, ενώ ακριβώς απέναντι, στην αριστερή πλευρά, είναι τα volume controls παρέα με τη θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 128GB αποθηκευτικού χώρου. Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB. Μάλιστα, το τηλέφωνο προσφέρει στερεοφωνικό ήχο με το ρόλο του δεύτερου ηχείου να αναλαμβάνει το ακουστικό που βρίσκεται στο πάνω μέρος του τηλεφώνου. Ο ήχος πάντως μεταξύ των δυο ηχείων δεν είναι ισορροπημένος, με το κεντρικό ηχείο να είναι σαφώς ισχυρότερο, ενώ αξίζει να πούμε πως στη μέγιστη ένταση ο ήχος παραμορφώνεται ελαφρώς, με τη πλαστική πλάτη να φαίνεται πως είναι η αιτία.



Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι τοποθετημένα πάνω αριστερά και μέσα στην οθόνη. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Γενικά, η πρόσοψη αφήνει άριστη εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι αρκετά καλή με επαρκή φωτεινότητα για χρήση ακόμα και κάτω από το ηλιακό φως. Τα εικονίδια και οι τίτλοι τους φαίνονται μια χαρά, οι σελίδες internet διαβάζονται ξεκούραστα και γενικά η οθόνη κάνει τη δουλειά της. Υπάρχει μάλιστα και μια μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος. Το λειτουργικό (Realme UI 1.0 πάνω από Android 10) προσφέρει φυσικά και Dark Mode καθώς και reading mode (το λέει eye care). Στο σημείο αυτό καλό είναι να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, με το YouTube να είναι συμβατό και να δείχνει ωραία τα αντίστοιχα βίντεο. Ωστόσο, στο Netflix δεν υπάρχει δυνατότητα για HDR, αλλά μόνο για απλά Full HD video (η συσκευή είναι συμβατή με το Widevine L1).



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android. Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ένας οχταπύρηνος Snapdragon 720G με 6GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές, ακόμα και όταν βάλουμε 2 να τρέχουν ταυτόχρονα μέσω του split screen που υποστηρίζεται. Μάλιστα, μπορεί κανείς να εκκινήσει το split screen τραβώντας μια εφαρμογή από τη sidebar στη κεντρική οθόνη. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπei στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Very High για τα γραφικά και το frame rate, με ενεργοποιημένα και τα υπόλοιπα ρυθμιστικά ποιότητας. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μεγάλη αυτονομία που πετυχαίνει αλλά και τη πραγματικά γρήγορη φόρτιση (κάτι παραπάνω από 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση από εντελώς άδεια μπαταρία), το τηλέφωνο είναι ένα σίγουρο value for money για όσους αναζητούν μια ικανή συσκευή με λίγα χρήματα.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 64MP (ο νέος Sony IMX682) πίσω από φακό f/1.8, η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining. Ο αισθητήρας υποστηρίζει auto focus και σε πραγματικά τα καταφέρνει πολύ καλά. Ειδικά, την ημέρα, βγάζει καλές φωτογραφίες με όμορφα χρώματα ενώ και το βράδυ καταφέρνει να αποδώσει καλές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το ειδικό Night Mode. Στη περίπτωση αυτή ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η λήψη της φωτογραφίας αυξάνεται με τον αισθητήρα και το SoC να συνεργάζονται για λήψη πολλαπλών φωτογραφιών και σύνθεση της τελικής. Αξίζει να αναφέρουμε πως το software προσφέρει και ειδική επιλογή για φωτογράφιση του έναστρου ουρανού. Στην περίπτωση αυτή βέβαια χρειάζεται τρίποδο, καθώς η διάρκεια λήψης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5 λεπτά.









Όσον αφορά τώρα στους τρεις άλλους φακούς, αυτό που θα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος είναι ο Ultrawide των 8MP, ο οποίος όμως αποδίδει μέτρια. Είναι μεν αρκετά ανοιχτός και χωράει πολύ εικόνα, όμως τόσο η λεπτομέρεια όσο και τα χρώματά του δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Ο τρίτος φακός είναι ένας αισθητήρας βάθους ο οποίος βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh και ο τελευταίος είναι ένας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο ακόμα και σε 4k/30fps (χωρίς όμως καμμία σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά όμορφο. Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά (την ημέρα) σε ανάλυση 1080p/60fps. Παρατηρήσαμε πάντως κάποια προβλήματα με το auto focus έχοντας ενεργή την ηλεκτρονική σταθεροποίηση, με το φακό να μη καταλαβαίνει κάποιες φορές που πρέπει να εστιάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και χειροκίνητες ρυθμίσεις τόσο για τη λήψη φωτογραφιών όσο και για τη βιντεοσκόπηση με αυτές που αφορούν τη τελευταία να βρίσκονται στην επιλογή movie. Εδώ, το τηλέφωνο τραβάει βίντεο σε widescreen ανάλυση (ίδια με της οθόνης) Full HD+, δίνοντας μια κινηματογραφική αίσθηση στο αποτέλεσμα, με το χρήστη να μπορεί να αλλάξει ISO και ταχύτητα κλείστρου. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή είναι αρκετά καλή, δίνοντας φωτογραφίες στα 8MP (μεσω 4in1 pixel bining) με αρκετή λεπτομέρεια την ημέρα, και καλές λήψεις το βράδυ (χρησιμοποιώντας την οθόνη σαν φακό για να φωτίσει το πρόσωπο). Συνολικά πάντως, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι πραγματικά καλό αναλογικά με το κόστος απόκτησης της συσκευής.



Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η Realme κυκλοφορεί στην αγορά και το Realme 7, το οποίο είναι μια οικονομικότερη έκδοση με διαφορετικό βασικό αισθητήρα (στα 48Mpixel), ταχύτητα φόρτισης στα 30Watt, μπαταρία 5000mAh, μεγαλύτερη οθόνη στις 6,5’’ ίδιας ανάλυσης αλλά τεχνολογίας IPS LCS που όμως μπορεί να λειτουργεί στα 90Hz. Διαφορετικό είναι και το SoC με το Realme 7 να έρχεται με το νέο Mediatek Helio G95, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για gaming, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές διαφορές σε μέγεθος, βάρος, μπροστινή κάμερα κτλ.  Το Realme 7 είναι μια σαφώς διαφορετική συσκευή και για αυτό το λόγο αναφέραμε αυτές τις διαφορές.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, πραγματικά το Realme 7 Pro μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με κόστος που βρίσκεται κάτω από τα €400, σίγουρα έχει έντονο ανταγωνισμό. Ωστόσο η ταχύτατη φόρτιση και η οθόνη Amoled είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που δεν βρίσκει κανείς σε αυτή τη κατηγορία χρημάτων. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφη οθόνη
  • Το Realme UI είναι και όμορφο και εύχρηστο.
  • Ταχύτατη φόρτιση
  • Στερεοφωνικός ήχος
  • Η βασική κάμερα είναι πολύ καλή
  • Έξοδος ακουστικών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Γυαλί Gorilla Glass 3, μόνο
  • Μη υποστήριξη HDR στo Netflix
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*