Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 9i Review

*
Μετά τα realme 9 Pro Plus και realme 9 Pro, έρχεται η ώρα της παρουσίασης του βενιαμίν και οικονομικότερου μέλους της οικογένειας, του realme 9i. Κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: 4GB/64GB στα €239 και 4GB/128GB στα €259 με τις τιμές να είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το περυσινό realme 8i. Το τηλέφωνο έρχεται με μεγάλη οθόνη, μεγάλη μπαταρία και ικανοποιητικό επεξεργαστή, καλύπτοντας τις βασικότερες ανάγκες των χρηστών που αναζητούν μια συσκευή με κόστος γύρω στα €200.



Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 33Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Οι διαστάσεις του realme 9i είναι παραπλήσιες με αυτές του realme 9 Pro, με την οθόνη των 6,6΄΄ να τις καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή λειτουργεί σε ανάλυση Full HD+ (2412x1080) αλλά τρέχει στα 90Hz (downgrade σε σχέση με τον realme 8i που είναι στα 120Hz. Μέσα από το realme UI 2.0 (πάνω από Android 11) μπορεί κανείς να τη ρυθμίσει είτε στο auto, είτε στα 60Hz είτε στα 90Hz, με το auto και τα 90Hz έχουν παραπλήσια λειτουργικότητα, αυξομειώνοντας το refresh rate της οθόνης ανάλογα με το τι δείχνει , ώστε να εξοικονομείται μπαταρία.



Το λειτουργικό προσφέρει και κάποιες παραμετροποιήσεις που αφορούν στην οθόνη, όπως η μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό (χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος). Το λειτουργικό προσφέρει φυσικά Dark Mode. Για IPS οθόνη έχει συμπαθητικά χρώματα αν και θα θέλαμε τη φωτεινότητα λίγο υψηλότερη, ενώ καταφέρνει να έχει σχετικά μικρά bezels με το μεγαλύτερο να είναι το chin στο κάτω μέρος.



 Στη δεξιά πλευρά της συσκευής, σε μια εσοχή, είναι το power button το οποίο παίζει και το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίο λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια. Τα volume controls και η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim είναι στην αριστερή πλευρά έχουμε. Το τηλέφωνο δέχεται δυο κάρτες SIM (το τηλέφωνο είναι συμβατό με δίκτυα 4G) ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD. Στο κάτω μέρος έχουμε ένα τυπικό σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB. Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η πλάτη της συσκευής είναι από πλαστικό και εκεί βρίσκεται και το τριπλό σύστημα καμερών παρέα με το Led flash.



Το SoC που ενσωματώνει το realme 9i είναι ένας οχταπύρηνος Qualmcomm Snapdragon 680. Πρόκειται για ένα SoC που κατασκευάζεται στα 6nm και προσφέρει καλές επιδόσεις, αναλογικά με τη κατηγορία τιμής. Γενικά, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα τα περισσότερα παιχνίδια του Android.



Yπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate, κάτι που ενεργοποιείται μέσα από την εφαρμογή Game Space. Μπορείτε όμως να είστε σίγουροι ότι το τηλέφωνο μπορεί να παίζει games με τις ώρες, χάρη στη τεράστια μπαταρία των 5000mAh η οποία φορτίζει αρκετά γρήγορα με το φορτιστή των 33 Watt που βρίσκεται στη συσκευασία.



Πηγαίνοντας τώρα στις κάμερες, το τηλέφωνο δε διαφοροποιείται από το προκάτοχό του και προσφέρει περιορισμένες επιλογές. Ουσιαστικά η μια από τις τρεις κάμερες είναι αυτή που θα χρησιμοποιείται κατά κόρον, με τις άλλες δυο να έχουν εντελώς συνοδευτικό χαρακτήρα. Κεντρικός αισθητήρας είναι ένας στα 50MP (ίσως και να είναι ίδιος με αυτόν τον realme 8i) πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8.



Υποστηρίζει auto focus αλλά δεν έχει οπτική σταθεροποίηση. Την ημέρα δίνει καλά αποτελέσματα, με ωραία χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια ενώ χάρη στο HDR το οποίο ενεργοποιείται αρκετά συχνά, προσφέρεται και καλό δυναμικό εύρος. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει και το AI mode το οποίο αυτό που κάνει στη πραγματικότητα είναι να τονώσει περισσότερο τα χρώματα. Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, μη περιμένει κανείς θαύματα εκτός και αν χρησιμοποιήσει το Night Mode, το οποίο βοηθά αρκετά ώστε να έχουμε σχετικά χρήσιμες λήψεις αλλά και πάλι όχι κάτι που ξεχωρίζει.


Λήψεις με το βασικό φακό, μέρα (με συννεφιά)

Πηγαίνοντας τώρα στους δυο άλλους φακούς, έχουμε ένα macro στα 2MP με σταθερή εστίαση που απαιτεί απόσταση περίπου 4 εκατοστά και ακόμα έναν 2MP που χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους και βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh, setup αντίστοιχο με αυτό του realme 8i.


Λήψεις με το macro φακό, μέρα (με συννεφιά)

Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 1080p/30fps μόνο με το βασικό αισθητήρα (προφανώς) με το αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει επιπλέον ηλεκτρονική σταθεροποίηση (υπάρχει ούτως ή άλλως), με το βίντεο να υπόκειται σε περισσότερο crop, κάτι που μειώνει αρκετά τα κουνήματα στο βίντεο, αλλά ρίχνει και άλλο τη ποιότητα.


1080p30 βίντεο με το βασικό φακό

Σε κάθε περίπτωση, αν ο περιβάλλον φωτισμός δεν είναι αρκετός, η ηλεκτρονική σταθεροποιήση αρχίζει να καταρρέει με το λεγόμενο jitter νa κάνει την εμφάνισή του.


Λήψεις με το selfie φακό, μέρα (με συννεφιά) χωρίς/με portrait mode

Όσον αφορά στη selfie, αυτή βασίζεται σε αισθητήρα στα 16MP με fixed focus, ο οποίος τα καταφέρνει καλά, αρκεί να υπάρχει φως στο χώρο, ενώ και το portrait mode που διαθέτει κάνει καλά τη δουλειά του. Το βίντεο περιορίζεται σε 1080p30 και δε ξεχωρίζει με τη ποιότητα που προσφέρει.


1080p30 βίντεο με το selfie φακό

Το realme 9i δε φαίνεται να είναι ένα ικανοποιητικό upgrade έναντι του 8i. Ναι μεν έχει ένα ελαφρώς ταχύτερο και λιγότερο ενεργοβόρο επεξεργαστή στα 6nm και ταχύτερη φόρτιση, όμως εξακολουθεί να έχει δυο χρήσιμες κάμερες (τη βασική και τη selfie), οθόνη τεχνολογίας LCD με μικρότερο ρυθμό ανανέωσης έναντι του προκατόχου του και τιμή που είναι ελαφρώς υψηλότερη έναντι της τιμής λανσαρίσματος του realme 8i. Σε μια κατηγορία που ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά έντονος είτε με συσκευές που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο είτε με άλλες που αναμένονται σύντομα (πχ Redmi Note 11), το realme 9i δεν καταφέρνει να κάνει διαφορά αντίστοιχη με αυτή που έκανε πριν από μερικούς μήνες το realme 8i. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση
  • Καλές επιδόσεις
  • Δέχεται κάρτες μνήμης microSD
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*