Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme C11 (2021) Review

*
Το Realme C11 (2021) είναι ένα οικονομικό smartphone, με Android 11 και μεγάλη αυτονομια. Διαβάστε το αναλυτικό μας review!

Ακόμα ένα smartphone από τη Realme μόνο που αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που τοποθετείται στο κάτω άκρο της αγοράς όσον αφορά στο κόστος. Το νέο C11 2021 αποτελεί με ανανεωμένη έκδοση της συσκευής που είχε κυκλοφορήσει τη προηγούμενη χρονιά, το οποίο κυκλοφορεί στα €129 για την έκδοση με 2GB/32GB.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα απλό φορτιστή 10Watt και ένα καλώδιο micro USB. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με τη πλάτη να έχει ελαφρώς ανάγλυφη αίσθηση στο μεγαλύτερο κομμάτι της, ενώ μια λεία κάθετη γραμμή τη διασχίζει από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα, σχεδίαση που είχαμε δει και στο Realme GT. Σύμφωνα με τη realme, στην υφή της πλάτης έχει γίνει επεξεργασία με την κορυφαία στη βιομηχανία γερμανική μηχανή χάραξης ραδίου με πέντε άξονες και έχει γυαλιστεί για 300 λεπτά. Τέλος, 450+ καμπύλες έχουν χαραχτεί για να δημιουργήσουν ένα ειδικό ανακλαστικό εφέ φωτός. Γενικότερα, η πλάτη είναι πραγματικά πανέμορφη, πόσο μάλλον για ένα τόσο οικονομικό τηλέφωνο.



Η συσκευή δεν είναι μικρή (το βάρος της είναι 190 γραμμάρια), κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη 6,5’’, ανάλυσης HD+ (IPS, 1600x720 pixel) η οποία καλύπτει το 89,5% της πρόσοψης. Στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μέση είναι το power button και λίγο πιο πάνω βρίσκονται τα volume controls.



Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim 4G και της κάρτας micro SD (έως 256GB) για να αυξήσει ο χρήστης τα 32GB αποθηκευτικού χώρου (με 24GB να είναι διαθέσιμα για χρήση). Να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο υποστηρίζει ασύρματα δίκτυα WiFi μόνο στα 2,4Ghz.



Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο το οποίο απλά κάνει τη δουλειά του, έξοδο ακουστικών και τη θύρα micro USB για τη φόρτιση της συσκευής, μέσω της οποίας υπάρχει και δυνατότητα για αντίστροφη φόρτιση εφόσον έχει κάποιος μετατροπέα OTG.. Δεν υπάρχει αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση και παρόλο που ζυγίζει 190 γραμμάρια, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι κεντρικά τοποθετημένα ακολουθώντας το σχεδιασμό «δάκρυ» δηλαδή η οθόνη κάνει μια μικρή εσοχή στο σημείο της κάμερας. Ακριβώς από πάνω από τη κάμερα, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται.



Γενικά, η πρόσοψη αφήνει άριστη εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι συμπαθητική, με επαρκή φωτεινότητα. Η ανάλυση βέβαια είναι σχετικά χαμηλή για το μέγεθος της οθόνης, όμως ακόμα και έτσι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση. Τα εικονίδια και οι τίτλοι τους φαίνονται μια χαρά, οι σελίδες internet διαβάζονται ξεκούραστα και γενικά η οθόνη κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν μάλιστα και δυο ρυθμίσεις θερμοκρασίας χρώματος αλλά και ένας χρωματικός κύκλος για να διαλέξει κανείς χειροκίνητα τη θερμοκρασία. Επίσης, το λειτουργικό (Realme UI Go Edition πάνω από Android 11) προσφέρει  Dark Mode και ενεργοποίηση read mode (το λέει eye comfort). Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android με όμορφα εικονίδια και app drawer, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ένας οχταπύρηνος Unisoc SC9863A με 2GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει ικανοποιητικά τις διάφορες εφαρμογές. Βέβαια, μη περιμένετε θαύματα, το όλο hardware του τηλεφώνου δεν είναι σχεδιασμένο για έντονη χρήση, αλλά για πολλές ώρες τυπικής χρήσης τηλεφώνου. Η αυτονομία του είναι πραγματικά τεράστια, χάρη στη μπαταρία των 5000mAh, απλά χρειάζεται υπομονή για τη φόρτιση λόγω της τυπικής φόρτισης των 10Watt.



Όσον αφορά τώρα στις κάμερες, δυο είναι όλες και όλες, μια βασική πίσω στα 8MP και η selfie camera μπροστά. Η βασική κάμερα την ημέρα, βγάζει συμπαθητικές φωτογραφίες ενώ το HDR μπορεί να τους δώσει μια καλύτερη χρωματική απόδοση, αλλά το βράδυ μη περιμένετε πολλά, καθώς δεν υπάρχει ούτε Night mode. Πάντως υπάρχει δυνατότητα για χειροκίνητες ρυθμίσεις μέσω του Pro mode, αλλά και portrait mode. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή βασίζεται σε ένα μικρό αισθητήρα 5Mpixel και είναι εκεί απλά για να έχει κανείς μπροστινή κάμερα.



Συνολικά, το Realme C11 είναι ένα τηλέφωνο που απευθύνεται σε χρήστες με περιορισμένες απαιτήσεις που θέλουν κυρίως να έχουν άνετη επικοινωνία με όλους τους γνωστούς, χωρίς να αγχώνονται για το ποσοστό μπαταρίας, μέσα από μια όμορφη συσκευή με ξεκούραστη οθόνη. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφη σχεδίαση
  • Καλή αυτονομία
  • Το Realme UI Go Edition τρέχει γρήγορα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τυπικές για τη κατηγορία κάμερες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*