Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Note 10+ Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στα μέσα του Αυγούστου η Samsung παρουσίασε τη νέα γενιά Note, με την εταιρεία να διαθέτει για πρώτη φορά 2 συσκευές, το Samsung Galaxy Note 10 και το Samsung Galaxy Note 10+. Το δεύτερο είναι η συσκευή που είχαμε στα χέρια μας και έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις έναντι του απλού, αλλά για πολλούς, το πραγματικά μεγάλο του μέγεθος ίσως κάνει αρκετό κόσμο να πάει προς το μικρό. Όπως και να έχει όμως και οι δυο συσκευές είναι καταπληκτικές, όπως θα καταλάβετε και από το review που ακολουθεί.



Ανοίγοντας τη συσκευασία, ο χρήστης βρίσκει την ίδια τη συσκευή, ένα πακέτο με οδηγίες, το pin για άνοιγμα της θέσης τοποθέτησης καρτών SIM/ micro SD (με υποστήριξη καρτών 1TB), ένα ταχυφορτιστής 25Watt με το σχετικό καλώδιο USB type-c, ανταλλακτικά μυτάκια για το S-Pen και ένα ζευγάρι ακουστικά AKG USB Type-C. Τα τελευταία είναι αναγκαία καθώς το Note 10+ είναι το πρώτο smartphone της Samsung χωρίς έξοδο ακουστικών (για να αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας, σύμφωνα με την εταιρεία). Στη συσκευασία δεν περιέχεται αντάπτορας Type-C σε mini jack, όσοι άλλοι δοκιμάσαμε δεν λειτουργούν οπότε ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να περιμένει να κυκλοφορήσει ο επίσημος αντάπτορας της Samsung και να τον προμηθευτεί ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσει άλλα ασύρματα ακουστικά. Κάτι άλλο που θα χρειαστεί κανείς να πάρει επιπλέον είναι ο κορυφαίος ταχυφορτιστής των 45Watt ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης του smartphone. Αξίζει να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει τόσο ασύρματη φόρτιση (15Watt) όσο και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για να δίνει ρεύμα σε άλλη συσκευή (9Watt).



Πιάνοντας τη συσκευή στα χέρια, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το μεγάλο της μέγεθος. Είναι δύσκολο να το κρατήσει κανείς με το ένα χέρι, όντως και αρκετά λεπτό, και σίγουρα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι. Με τα βασικά πλήκτρα του (power και volume control) να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, για ένα δεξιόχειρα με φυσιολογικό μέγεθος χεριού είναι πραγματικά άθλος να τα πατήσει, ενώ ακόμα δυσκολότερο είναι να μπορέσει κανείς να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο με τον inscreen αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και ταυτόχρονα να έχει καλό κράτημα του τηλεφώνου. Γι αυτό πολλοί θα προτιμήσουν το μικρότερο Note 10. Από την άλλη βέβαια, η εταιρεία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να χωρέσει όσο περισσότερη οθόνη γίνεται σε αυτό το μέγεθος. Η διαγώνιος είναι 6,8’’ και στην πραγματικότητα, όλη σχεδόν η πρόσοψη καλύπτεται από τη πανέμορφη, φωτεινή και με υπέροχα χρώματα Dymanic AMOLED οθόνη ανάλυσης 3040x1440 pixel. Τα bezel είναι ανύπαρκτα και το μοναδικό που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους λίγους, είναι η -μικρότερη σε σχέση με τη σειράς S10- τρύπα στο πάνω μέρος για τη selfiecam. Ακόμα και το κεντρικό ακουστικό είναι καλά κρυμμένο. Είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών η οθόνη και όμοιά της δεν μπορείς να βρείς αλλού εκεί έξω. Μπορεί να μην είναι τύπου high refresh, αλλά είναι σκέτη απόλαυση να κοιτάζει κανείς φωτογραφίες και να παρακολουθεί βίντεο. Μάλιστα, προσφέρει πλήρη υποστήριξη σε HDR10+, κάτι που καθιστά τη θέαση σχετικού περιεχομένου ακόμα καλύτερη.



Αφήνοντας την καταπληκτική οθόνη στην άκρη, στο πάνω μέρος βρίσκουμε τη θέση για κάρτες microsd/sim ενώ στο κάτω μέρος το ηχείο, τη θύρα USB Type-C και τη θέση τοποθέτησης του S-Pen, το οποίο όπως και στο Note 9 είναι Bluetooth και φορτίζει σχεδόν άμεσα τη στιγμή που θα μπεί στη θέση του. Το Samsung Galaxy Note 10+ έρχεται σε τρια χρώματα, με το Aura Glow που είχαμε στα χέρια μας να είναι με διαφορά το πιο ξεχωριστό από τα τρια. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει μια ειδική επίστρωση και έτσι η πλάτη του φαίνεται να έχει διάφορα χρώματα, ανάλογα με το πώς πέφτει πάνω της ο φως, αντικατοπτρίζοντας σχεδόν όλα τα χρώματα ενός ουράνιου τόξου. Σε αυτή την έκδοση το S-Pen είναι χρώματος μπλε.



Πέρα από το πανέμορφο χρώμα, η πλάτη φιλοξενεί τις συνολικά τέσσερις κάμερες της συσκευής, οι οποίες έρχονται σχεδόν αυτούσιες από το Galaxy S10+ 5G. Πρόκειται για τρεις των 12Mixel, μια wide με μεταβλητό διάφραγμα, μια ultra wide και μια 2x zoom (με ταχύτερο aperture σε σχέση με αυτή του S10), ενώ η τέταρτη είναι η ToF κάμερα που υπάρχει για να αναλύει το βάθος της κάνε σκηνής. Υπάρχει οπτικός σταθεροποιητής εικόνας στη wide και τη zoom, το σύστημα auto focus στις δυο πρώτες είναι PDAF για γρήγορη εστίαση με ακρίβεια, ενώ υποστηρίζεται βίντεο ανάλυσης μέχρι 4K στα 60fps (χωρίς σταθεροποίηση). Υπάρχει η λειτουργία Super Steady shot κατά τη βιντεοσκόπηση (μόνο σε 1080p όπως) όπου το τηλέφωνο κάνει σε πραγματικό χρόνο επιπλέον σταθεροποίηση (ηλεκτρονική που χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το γυροσκόπιο), ώστε το βίντεο να είναι εντελώς ακούνητο, ακόμα και αν τρέχει ο χρήστης. Επίσης, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα για εγγραφή βίντεo HDR.
Μια νέα όμως δυνατότητα που προσφέρει στο βίντεο είναι αυτή του portrait mode, το οποίο αναλαμβάνει να κρατήσει σε κεντρικό πλάνο τον άνθρωπο και «πειράζοντας», είτε κάνοντάς το μονόχρωμο, είτε θολώνοντάς το είτε ακόμα και βάζοντας ένα εφέ χαλασμένης τηλεόρασης. Το αποτέλεσμα σε αυτό είναι αρκετά ικανοποιητικό και είναι εφικτό κυρίως χάρη στη ToF κάμερα, η οποία βοηθάει φυσικά και στο portrait mode κατά τη φωτογράφιση, πετυχαίνοντας σχεδόν τέλειο διαχωρισμό προσώπου και background. Μια τελευταία λειτουργία που προσφέρει η ToF είναι αυτή της τρισδιάστατης σάρωσης αντικειμένων και της μετέπειτα εισαγωγής τους σαν αντικείμενα στο app της φωτογραφικής. Η λειτουργία αυτή γίνεται με ένα άλλο app που ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει μόνος του, με το αποτέλεσμα που προσφέρει να αφήνει ανάμικτα συναισθήματα. Χρειάζεται αρκετές προσπάθειες για να μπορέσει κανείς να σαρώσει σωστά πχ ένα κουκλάκι, ενώ πολλές φορές δε μπορεί να πετύχει τέλειο 3D μοντέλο. Όταν το κάνει όμως, μπορεί να το βάλει μέσα σε φωτογραφία του ή και σε βίντεο και αυτό να ακολουθεί τις κινήσεις του.



Όσον αφορά στη selfie cam, αυτή έρχεται αισθητήρα 10Mpixel, φακό f/2.2 και autofocus, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα, μπόλικα portrait mode εφέ και δυνατότητα βίντεο 4K.  Σε γενικές γραμμές οι κάμερες κάνουν εξαιρετική δουλειά και το μοναδικό πραγματικό παράπονό μας είναι το γεγονός ότι δε μπορούν να φτάσουν τόσο καλά επίπεδα ποιότητας νυχτερινής λήψης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Night Shot, τουλάχιστον σε σύγκριση με συσκευές της Huawei. Κατά τα άλλα, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να καυχιέται πως έχει ένα από τα καλύτερα camera phones της αγοράς, το οποίο μάλιστα του επιτρέπει μερικές ξεχωριστές λειτουργίες χάρη στο S-Pen. Συγκεκριμένα αυτό λειτουργεί σαν remote control για το app της κάμερας, επιτρέποντας στο χρήστη μέσω air gestures να αλλάξει κάμερα ή επιλογή χρήσης αλλά και να κάνει zoom in/out, να ξεκινήσει ή σταματήσει βιντεοσκόπηση και φυσικά να βγάλει φωτογραφία. Τα gestures λειτουργούν εξαιρετικά, με εξαίρεση το zoom in/out που θέλει προσεκτικές κινήσεις.



Όσον αφορά τώρα στο ίδιο το software, έχουμε το One UI της Samsung πάνω από το Android 9, το οποίο τρέχει σφαίρα χάρη στον οκταπύρηνο SoC Exynos 9825 και τα 12GB μνήμης. Η Samsung έχει φέρει και στο Note 10 όλα τα καλούδια του S-Pen από τα προηγούμενα Note, με μια όμως σημαντική προσθήκη: αυτή της αναγνώρισης γραφής και μετατροπής των χειρόγραφων σημειώσεων σε text (υποστηρίζονται και τα ελληνικά). Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που δουλεύει καλά και γλιτώνει ώρες από τη πληκτρολόγηση σε υπολογιστή των σημειώσεων του κατόχου του Note 10. Κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον αφορά στο DeX και το πόσο έχει βελτιωθεί αυτό. Πλέον υποστηρίζεται άμεση σύνδεση με υπολογιστή, με το ειδικό software που τρέχει στα Windows 10 να επιτρέπει άμεσο drag and drop αρχείων από το smartphone στο PC και αντίστροφα, αλλά και πλήρη χρήση της συσκευής μέσα από τα Windows. Φυσικά, υπάρχει και το πατροπαράδοτο DeX, όπου ειδικό interface εμφανίζεται στην οθόνη όταν το Note 10+ συνδεθεί με αυτή μέσω καλωδίου USB Type-C σε HDMI. Ακόμα και o game launcher είναι βελτιωμένος, προσφέροντας περισσότερα ευκολίες και μπόλικες χρήσιμες πληροφορίες σε όσους παίζουν games στο smartphone. Γενικότερα, το software της Samsung είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κάποιος θα επέλεγε συσκευή της, γιατί πλέον προσφέρει πολλά και το κάνει με ευκολία.



Το Samsung Galaxy Note 10+ είναι αναμφίβολα το καλύτερο smartphone που έχει βγάλει η Samsung. Κορυφαία ποιότητα οθόνης, εξαιρετική κατασκευή, μεγάλη αυτονομία με γρήγορη φόρτιση, το S-Pen κάνει «παπάδες», οι κάμερες είναι άριστες. Σίγουρα είναι κάπως μεγάλο για αρκετό κόσμο, ενώ το γεγονός ότι έχασε την έξοδο ακουστικών έχει ήδη στεναχωρήσει πιθανούς αγοραστές. Αλλά κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό ούτως ή άλλης. Με κόστος που για την έκδοση των 256GB φτάνει στα €1149, δεν είναι μια συσκευή για πολλούς. Ακόμα και έτσι όμως, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβότερο από το S10+ ενώ θα καταλήξει να είναι αρκετά φθηνότερο από το επερχόμενο iPhone 11 Pro Max. 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η οθόνη
  • Οι λειτουργίες του S-Pen
  • Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη αυτονομία
  • Το One UI πάνω από το Android 9 λειτουργεί εξαιρετικά
  • Τα ακουστικά της συσκευασίας είναι πολύ καλά.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • "Κόπηκε" η έξοδος ακουστικών
  • Το μέγεθός του θα δυσκολέψει αρκετούς
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*