Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Tab S6 4G Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μετά την έξαψη που δημιούργησαν τα πρώτα χρόνια που έκαναν την εμφάνισή τους τα tablet, πλέον η μόδα τους έχει «περάσει»  και αυτά έχουν χωριστεί σε δυο κατηγορίες. Τα φθηνά με Android που προορίζονται για τυπική χρήση και τα premium, που θέλουν να αντικαταστήσουν τα notebook. Σε αυτή τη κατηγορία τοποθετείται το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Tab S6 4G το οποίο είχαμε στη διάθεσή μας. Προφανώς, με κόστος που βρίσκεται πάνω από τα €800 για την έκδοση με τα 128GB, είναι ένα premium tablet που απευθύνεται σε συγκεκριμένους χρήστες.



Η συσκευασία περιέχει το ίδιο το tablet, το S-Pen και το φορτιστή του tablet, ο οποίος όμως είναι αρκετά αργός για τα δεδομένα της μπαταρίας του. Τουλάχιστον η αυτονομία του Tab S6 είναι αρκετά μεγάλη, οπότε οι φορτίσεις του δεν θα είναι τόσο συχνές. Η Samsung έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια με τη σειρά Tab S, με το S6 να είναι ένα πραγματικά ποιοτικό slate που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι. Ιδιαίτερα λεπτό, με εξαιρετική ποιότητα συναρμογής και ποιοτικά υλικά (όπως η αλουμινένια πλάτη), προσπαθεί να δικαιολογήσει την τιμή του. Τα bezel γύρω από την οθόνη είναι πλέον αρκετά μικρά και τόσο όσο χρειάζεται για να μπορεί κανείς να κρατάει το tablet με τα δάχτυλα, χωρίς αυτά να πιάνουν οθόνη.



Κρατώντας το tablet σε landscape mode, στο κάτω μέρος υπάρχει ειδική υποδοχή και οι συμβατοί ακροδέκτες για τη σύνδεση του ειδικού πληκτρολογίου που διαθέτει, ξεχωριστά, η Samsung. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν από 2 ηχεία, τα οποία δεν παίζουν απλά στερεοφωνικό ήχο, αλλά υποστηρίζουν και Dolby Atmos. Είναι ρυθμισμένα από την AKG και πραγματικά έχουν εξαιρετική απόδοση, με φοβερή ποιότητα και μεγάλη ένταση, χωρίς παραμόρφωση. Η θύρα USB Type-C βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Στο πάνω μέρος είναι τα πλήκτρα power και volume καθώς και η θύρα για κάρτες sim/micro SD (έως 1GB). Στο πίσω μέρος υπάρχει το ζεύγος καμερών καθώς και μια ειδική εσοχή στην οποία μαγνητικά στηρίζεται το S-Pen και ταυτόχρονα φορτίζεται. Δυστυχώς δεν υπάρχει εσωτερικός χώρος αποθήκευσης του S-Pen, με τη μαγνητική αυτή στήριξη να είναι αρκετά αδύναμη και στην πραγματικότητα να μη μπορεί να συγκρατήσει το S-Pen κατά τη μεταφορά του tablet. Όσον αφορά τώρα στο ίδιο το S-Pen, αυτό έχει όλες τις λειτουργίες που είδαμε στο πρόσφατο Note 10, όπως το τηλεχειρισμό εφαρμογών μέσω air gestures κτλ. Η απόκρισή του είναι εξαιρετική όπως και η λεπτομέρεια με την οποία μπορεί ο χρήστης να σχεδιάσει στην οθόνη. Ναι, για σκιτσογράφους δουλεύει τέλεια. Είναι βέβαια σαφώς παχύτερο και καλύτερο στο κράτημα από το αντίστοιχο των Note , ενώ συνεργάζεται τέλεια με την οθόνη του tablet.



Εδώ η Samsung έχει δώσει για ακόμα μια φορά ρεσιτάλ, με τη Super Amoled οθόνη 10,5’’ να εντυπωσιάζει τόσο με τη φωτεινότητα όσο και με τα χρώματα αλλά φυσικά και την άπειρη αντίθεση και το βαθύ μαύρο. Με ανάλυση 2560x1600, προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια, με το panel μάλιστα να είναι συμβατό με όλα τα πρότυπα HDR, όπως το νέο HDR10+. Μάλιστα, βάζοντας συμβατή HDR ταινία στο Netflix, το αποτέλεσμα είναι σκέτη απόλαυση, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά. Πραγματικά τέτοια εμπειρία απόλαυσης δεν έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα σε άλλη mobile συσκευή και σίγουρα όχι σε laptop. Επιπλέον, όσοι παίζουν παιχνίδια δε θα έχουν κανένα πρόβλημα με κανένα από τα σύγχρονα παιχνίδια, όπως τo Fortnite και το Call of Duty Mobile. Αυτά παίζουν άνετα με 60fps, καθιστώντας έτσι το tablet σε ολοκληρωμένη συσκευή διασκέδασης.



Αλλά δεν είναι μόνο για διασκέδαση το Samsung Galaxy Tab S6 4G. Στην πραγματικότητα είναι περισσότερο για δουλειά. Άλλωστε, με όλα τα καλούδια που υποστηρίζει η συσκευή, η Samsung θέλει να το καταστήσει συσκευή χάρη στην οποία κάποιος θα πετάξει το laptop του. Και σε κάποιο βαθμό, αυτό μπορεί να γίνει, κυρίως χάρη στο DeX. Πρόκειται για το εναλλακτικό περιβάλλον εργασίας που εδώ και μερικά χρόνια ενσωματώνει η Samsung στις συσκευές τις και ουσιαστικά προσομοιώνει αυτό ενός υπολογιστή με Windows/Linux. Έχουμε κανονικά επιφάνεια εργασίας, έχουμε start menu, έχουμε τη δυνατότητα να ανοίγουμε πολλαπλά παράθυρα, μπορούμε να συνδέσουμε ασύρματο ποντίκι και είτε το πληκτρολόγιο της Samsung είτε κάποιο άλλο, Bluetooth. Οι περισσότερες native εφαρμογές έχουν νέα εμφάνιση μέσα στο DeX, ώστε να λειτουργούν καλύτερα σε αυτό το περιβάλλον, ενώ μάλιστα ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το tablet με εξωτερικό οθόνη (με καλώδιο USB Type-C σε HDMI) και να έχει εκεί το περιβάλλον DeX. Χάρη στο γρήγορο Snapdragon 855, το σύστημα μπορεί να κινείται με άνεση μέχρι ενός σημείου.



Από ένα σημείο και μετά, όταν τα παράθυρα είναι πολλά, οι ανοιχτές εφαρμογές αρκετές, τότε το Samsung Galaxy Tab S6 4G δείχνει πως υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της πλήρους αντικατάστασης ενός laptop. Ούτως ή άλλως, τα 128GB χώρους, ακόμα και τα 256GB της άλλης έκδοσης, αρχίζουν να γίνονται λίγα όταν κάποιος θέλει να κάνει πολλά πράγματα. Και οι ταχύτητες που έχουν οι κάρτες microSD πολλές φορές δεν επαρκούν. Ναι, προφανώς και μπορεί κανείς να γράψει κείμενα και να απαντήσει email, αλλά δεν μπορεί να επεξεργαστεί άνετα μεγάλα αρχεία excel, ούτε να έχει ταυτόχρονα 2-3 εφαρμογές που τρέχουν παράλληλα. Παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, η προσπάθεια της Samsung είναι εντυπωσιακή και αν μη τι άλλο, το Samsung Galaxy Tab S6 4G είναι ένα εξαιρετικό tablet και ίσως το καλύτερο με Android που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Ακόμα δεν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει πλήρως ένα laptop, αλλά πλέον βρίσκεται πολύ κοντά. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία οθόνη
  • Το Samsung DeX είναι αρκετά λειτουργικό
  • Μεγάλη αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε ακόμα ταχύτερη φόρτιση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*