Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Gear 2 Neo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Παράλληλα με το νέο Galaxy S5, η Samsung παρουσίασε και δυο νέα smartwatches τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με μερικά Galaxy smartphone, το Gear 2 Neo και το Gear 2. Σε σχέση με το αρχικό Gear, η Samsung έχει κάνει αρκετές αλλαγές, ακούγοντας όλες τις παρατηρήσεις των χρηστών. Τα ρολόγια είναι μικρότερα σε μέγεθος, αυτή τη φορά είναι αδιάβροχα και έχουν σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία. Οι μεταξύ τους διαφορές είναι μικρές, με το Gear 2 να είναι το ακριβό μοντέλο έχοντας μεταλλικό σώμα και ενσωματώνοντας κάμερα 2Mpixel, χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε στο φθηνότερο Gear 2 Neo, το οποίο είχαμε στη διάθεσή μας παράλληλα με το Galaxy S5. Κάτι ακόμα που άλλαξε η Samsung έχει να κάνει με το λουράκι, το οποίο πλέον είναι τυπικό και μπορεί κανείς να το αλλάξει, όπως αλλάζει σε όλα τα ρολόγια. Επιπλέον, έχει προστεθεί και πομποδέκτης υπερύθρων και έτσι τα ρολόγια μπορούν να λειτουργήσουν και σαν τηλεχειριστήριο, όπως ακριβώς και το Galaxy S5. Σαν ρολόι, το Gear 2 Neo κάνει μια χαρά τη δουλειά του, ενώ δίνει και τη δυνατότητα για να αλλάζουμε την εμφάνιση των δεικτών.

Samsung Gear 2 Neo Image 1

Η οθόνη είναι μια πανέμορφη Super AMOLED διαγωνίου 1,63’’ και τα καταφέρνει εξαιρετικά και σε εξωτερικούς χώρους, αν και μερικές φορές χρειάστηκε να αυξήσουμε τη φωτεινότητα στη μέγιστη τιμή. Και τα δυο smartwatches ενσωματώνουν αισθητήρα μέτρησης των βημάτων και των καρδιακών παλμών. Το αξελερόμετρο και το γυροσκόπιο αξιοποιούνται ούτως ώστε το λειτουργικό να αντιληφθεί τη κίνηση του χρήστη για να δει την ώρα, ώστε να ξυπνήσει η οθόνη, η οποία είναι τις περισσότερες ώρες κλειστή. Η αυτονομία των Gear 2 Neo κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 ημερών, με τα φόρτιση να γίνεται τοποθετώντας μια ειδική βάση στο κάτω μέρος του ρολογιού, η οποία παρέχει είσοδο micro USB. Ο χρόνος φόρτισης είναι αρκετά μικρός, οπότε δε χρειάζεται κανείς να περιμένει πολύ ώρα για να ξαναφορέσει το ρολόι του. Σε αντίθεση με το πρώτο Gear, τα νέα smartwatches βασίζονται στο λειτουργικό Tizen, το οποίο πάντως έχει παραμετροποιηθεί έτσι, ούτως ώστε το περιβάλλον να μην ξενίζει. Επιπλέον, νέες εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν εφόσον αυτές γίνουν διαθέσιμες, όμως αυτό γίνεται μέσω της συνδεδεμένης συσκευής και όχι μέσω του smartwatch. Η σύνδεση με τις συμβατές συσκευές γίνεται μέσω Bluetooth 4.0, επιτρέποντας στα smartwatches να εμφανίζουν ειδοποιήσεις και να ανταλλάζουν δεδομένα όπως τον αριθμό βημάτων, τις μετρήσεις των παλμών και άλλα. Το κάθε ρολόι μπορεί να λειτουργήσει και σαν hands free και έτσι να κάνει κανείς πραγματικότητα αυτά που βλέπαμε στον... Ιππότη της Ασφάλτου, όπου ο πρωταγωνιστής μιλούσε στον Kit μέσω του ρολογιού. Μόνο που τώρα μπορούμε να μιλάμε με τον οποιοδήποτε με αυτό τον τρόπο!

Samsung Gear 2 Neo Image 2

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε δυο πράγματα σχετικά με τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών. Μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα, αλλά για να μας δώσει μέτρηση πρέπει να παραμείνουμε ακίνητοι. Όμως, μέσα από το μενού Exercise μπορούμε να διαλέξουμε μια από τις τέσσερις ασκήσεις (τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία και ανάβαση), οπότε το ρολόι μπορεί να μετράει συνεχώς του παλμούς, δίνοντάς μας το μέσο όρο στο τέλος της άσκησης. Δεν έχει πολύ σημασία ποια από τις τέσσερις ασκήσεις θα επιλέξουμε, καθώς για κάποιο που θέλει απλά να έχει μια τάξη πραγμάτων για τους παλμούς κατά τη διάρκεια της προπόνησης, απλά δεν θα δώσει σημασία στα νούμερα των θερμίδων που καταναλώθηκαν και των βημάτων που έγιναν. Πάντως, παρατηρήσαμε ότι οι μετρήσεις των δυο αισθητήρων δεν είναι τόσο ακριβείς, οπότε καλό είναι να μη τις παίρνετε της μετρητοίς. Όλες οι μετρήσεις, φυσικά, συγχρονίζονται με το όποιο Galaxy smartphone ή tablet, ενώ υπάρχει δυνατότητα για αναπαραγωγή μουσικής, την οποία περνάμε στην εσωτερική μνήμη του smartwatch (4GB) και αυτή αναπαράγεται είτε από το ηχείου του είτε -καλύτερα- σε κάποιο Bluetooth headset.



Συνολικά, το Gear 2 Neo είναι ένα αξεσουάρ που έχει ενδιαφέρον. Είναι σαφώς ανώτερο από το αρχικό Gear σε όλα τα σημεία και για όποιον δεν ενδιαφέρεται για τα premium υλικά και την κάμερα του ακριβότερου Gear 2, αποτελεί μια καλή λύση για εισαγωγή στο χώρο των smartwatches. Ειδικά δε για τους λάτρεις της άσκησης και της προπόνησης, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, προσφέροντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου. Αν λοιπόν έχετε μια συμβατή Samsung συσκευή (από τις πάνω από 10 αυτή τη στιγμή διαθέσιμες) και θέλετε ένα ξεχωριστό gadget, το Gear 2 Neo είναι αυτό που θέλετε. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κατηγορία.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*