Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Level On και Samsung Level Over

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η αγορά των headphones έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια. Και δεν αναφερόμαστε στα gaming headset, αλλά στα παραδοσιακά ακουστικά που φοράει ο καθένας μας για να ακούει μουσική ή και άλλα πράγματα. Η σειρά ακουστικών Beats κατάφερε να πετύχει ανεπανάληπτες πωλήσεις, συνδυάζοντας την ποιότητα ήχου με το στυλ. Γι' αυτό άλλωστε η εταιρεία αγοράστηκε από την Apple με πάρα πολλά χρήματα. Η Samsung από τη πλευρά της, παρόλο που έχει τις δικές της σειρές προϊόντων ήχου για οικιακή χρήση, δεν είχε δραστηριοποιηθεί καθόλου στο χώρο των ακριβώς ακουστικών. Αυτό γίνεται μέσω της σειράς Level, η οποία διαθέτει τρια ακουστικά, τα Level On και Level Over που παρουσιάζουμε σήμερα και τα Level In που επίσης έχουμε στη διάθεσή μας και θα παρουσιάσουμε σε επόμενο review.



Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από τις ίδιες τις ονομασίες, τα Level On είναι ακουστικά που στηρίζονται πάνω στο αυτί, τα Over πάλι στηρίζονται γύρω από το αυτί και τα In είναι “ψείρες” που μπαίνουν μέσα στο αυτί.

Samsung Level On και Samsung Level Over Image 8

Και τα δυο ζευγάρια έρχονται σε αντίστοιχες συσκευασίες και μέσα σε ειδικές, σκληρές θήκες μεταφοράς. Και στα δυο ζευγάρια συναντάμε αντίστοιχα τόσο τα ακουστικά όσο και τα καλώδια για ενσύρματη λειτουργία τα οποία ενσωματώνουν χειριστήριο με τρια πλήκτρα για τον έλεγχο της έντασης του ήχου καθώς επίσης και το Play/Pause μουσικής. Σύμφωνα με τη Samsung, τα ρυθμιστικά λειτουργούν με όλα τα Samsung smartphone. Μέσα από τις δοκιμές μας δεν είχαμε πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε και τα τρία πλήκτρα σε άλλα Android smartphone, όμως σε iPhone λειτουργεί μόνο η ρύθμιση της έντασης του ήχου. Το κεντρικό πλήκτρο, πέρα από τη λειτουργία Play/Pause που ενεργοποιείται με μονό πάτημα, μπορεί να κάνει skip το τραγούδι με διπλό πάτημα, ενώ με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιεί τη λειτουργία S Voice της Samsung ή το Google Now σε άλλες συσκευές, ώστε να δώσουμε φωνητικές εντολές μέσω του μικροφώνου που ενσωματώνει το καθένα από τα δυο headphones.
Η Samsung, παρόλο που έχει τις δικές της σειρές προϊόντων ήχου για οικιακή χρήση, δεν είχε δραστηριοποιηθεί καθόλου στο χώρο των ακριβώς ακουστικών. Αυτό γίνεται μέσω της σειράς Level.
Ξεκινώντας από τα μικρότερα και φθηνότερα (αλλά όχι φθηνά, αφού κοστίζουν πάνω από €170) Samsung Level On, έχουμε να κάνουμε με ένα ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά ζεύγος ακουστικών. Η Samsung τα έχει σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε το σημείο της στεφάνης που καταλήγει στα ηχεία να είναι σπαστό και έτσι με αυτό το τρόπο τα Level On μειώνουν ακόμα περισσότερο τον όγκο τους.
Samsung Level On και Samsung Level Over Image 10
Τα Level On έχουν τη δυνατότητα να σπάνε τη στεφάνη και έτσι να μειώνουν τον όγκο τους.
Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει πλαστικό για την κατασκευή τους, με τη σχεδίαση να είναι συμπαθητική, αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. Πέρα από το λευκό χρώμα του δείγματος δοκιμής, κυκλοφορούν και σε μαύρο. Τα ίδια τα ηχεία είναι τοποθετημένα σε μια βάση που τους επιτρέπει να κινούνται κυκλικά, ούτως ώστε να προσαρμόζονται καλύτερα στα αυτιά του χρήστη και σε συνδυασμό με τις πολλές σκάλες επιμήκυνσης της στεφάνης, δύσκολα θα έχει κανείς πρόβλημα να τα τοποθετήσει στο κεφάλι του. Το εσωτερικό της στεφάνης διαθέτει ένα αφρώδες και πολύ μαλακό υλικό και σε συνδυασμό με το μικρό βάρος των Level On, δε κουράζει καθόλου κατά τη χρήση. Αντίστοιχο αφρώδες υλικό συναντάμε και στα ηχεία, με το χρήστη να μπορεί να το αφαιρέσει για να το καθαρίσει, ξεκουμπώνοντάς το από τη βάση. Καθώς τα ηχεία έχουν διάμετρο 40mm, το αυτί του χρήστη καλύπτεται μεν αλλά δεν χώνεται στην τρύπα του αφρώδες υλικού με αντίκτυπο τη μικρότερη απομόνωση εξωτερικών ήχων. Από την άλλη όμως, τα αυτιά αερίζονται περισσότερο με αυτό τον τρόπο.
Samsung Level On και Samsung Level Over Image 11
Το μικρό μέγεθος, το χαμηλό βάρος και το γεγονός ότι τα ακουστικά δε καλύπτουν τα αυτιά, αυξάνουν την εργονομία των Level On
Ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση δεν κουραστήκαμε ούτε νιώσαμε τα αυτιά να ζεσταίνονται. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της απόδοσης του ήχου, η Samsung έχει επιλέξει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τη τάση της εποχής που θέλει τα ακουστικά να προσφέρουν δυνατά και γεμάτα “μπάσα”. Ο ήχος είναι περισσότερο ισορροπημένος, χωρίς να υπάρχει τονίζονται περισσότερο είτε οι υψηλές είτε οι χαμηλές συχνότητες. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό όταν ακούμε μουσική, αν και οι λάτρεις της hip-hop μάλλον θα προτιμήσουν κάτι διαφορετικό. Από πλευράς έντασης, τα headphones τα καταφέρνουν μια χαρά και δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο.

Samsung Level On και Samsung Level Over Image 7
Τα Level Over είναι σαφώς μεγαλύτερα και βαρύτερα, καθώς έχουν οδηγούς διαμέτρου 50mm και ενσωματώνουν μπαταρία για ασύρματη λειτουργία μέσω Bluetooth.
Τα Level Over είναι σαφώς μεγαλύτερα και βαρύτερα, καθώς έχουν οδηγούς διαμέτρου 50mm και ενσωματώνουν μπαταρία για ασύρματη λειτουργία μέσω Bluetooth.

Πηγαίνοντας τώρα στα μεγαλύτερα Level Over, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πληρέστερο και αρκετά ακριβότερο headset. Ουσιαστικά έχουμε πλήρους μεγέθους ακουστικά που υπερκαλύπτουν τα αυτιά του χρήστη, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για “σπασιμο” ώστε να εξοικομομηθεί χώρος. Σχεδιαστικά ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με τα Level On, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα μαλακά υλικά στο εσωτερικό της στεφάνης και πάνω από τα ηχεία των 50mm. Πέρα από τη διαφορά μεγέθους, τα ακουστικά έχουν και περισσότερες λειτουργίες, καθώς είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα μέσω Bluetooh. Ενσωματώνουν μπαταρία που τους επιτρέπει να λειτουργήσουν για πάνω από 15 ώρες μέσω Bluetooth, ενώ ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει και την ειδική εφαρμογή Samsung Level, μέσω της οποίας παρέχεται πλήθος ρυθμιστικών equalizer. Από τη στιγμή που θα γίνει η σύνδεση, ενεργοποιείται και η δυνατότητα ελέγχου του ήχου μέσω της κατά τα άλλα, αόρατης επιφάνειας αφής στην εξωτερική πλευρά του δεξιού ακουστικού.
Samsung Level On και Samsung Level Over Image 1
Η εξωτερική πλευρά του δεξιού ακουστικού των Level Over χρησιμοποιείται σαν κέντρο ελέγχου των λειτουργιών μέσω gestures αφής.
Πρακτικά, μπορούμε μέσω gestures να αυξομειώσουμε την ένταση, να πατήσουμε Play/Pause, να πάμε στο επόμενο ή προηγούμενο τραγούδι και ούτως καθεξής. Θα χρειαστεί βέβαια λίγος χρόνος από πλευράς χρήστη για να μάθει τα gestures ενώ σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές όπου θα ενεργοποιήσει άθελά του κάποια από τις λειτουργίες. Ωστόσο, μας αρέσει αυτή η δυνατότητα, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες θα χάλαγαν τη κατά τα άλλα όμορφη εμφάνιση των ακουστικών. Έχοντας πάντα τα ακουστικά σε χρήση με τη μπαταρία, υπάρχει μια ακόμα δυνατότητα, αυτή της ενεργοποίησης του ANC μέσω του σχετικού πλήκτρου. Στην πράξη, τα ακουστικά παράγουν ένα «λευκό» ήχο ούτως ώστε να «ματσάρουν» αντίστοιχους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος και εν τέλει να τους απαλείψουν. 

Samsung Level On και Samsung Level Over Image 3
Μεγάλα ακουστικά που καλύπτουν πλήρως τα αυτιά μας, κάτι που μπορεί για κάποιους να γίνει κουραστικό μετά από μερικές ώρες συνεχούς χρήσης.
Μεγάλα ακουστικά που καλύπτουν πλήρως τα αυτιά μας, κάτι που μπορεί για κάποιους να γίνει κουραστικό μετά από μερικές ώρες συνεχούς χρήσης.

Γενικότερα, δύσκολα κάποιος θα χρησιμοποιήσει το ANC όταν βρίσκεται στο σπίτι του, ωστόσο είναι μια λειτουργία που έχει μεγάλη χρησιμότητα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Από πλευράς απόδοσης, ο ήχος και εδώ είναι ισορροπημένος χωρίς να δίνεται κάποια προτεραιότητα στις χαμηλές συχνότηες, χωρίς φυσικά τα μπάσα να είναι αδύναμα. Η ένταση είναι απόλυτα ικανοποιητική, όμως από πλευράς εργονομίας τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, με το βάρος τους (λόγω και της μπαταρίας) να γίνεται μετά από κάποια ώρα κουραστικό, πιέζοντας το κάτω μέρος του αυτιού, στο σημείο ένωσης με το σαγόνι. Επιπλέον, παρατηρήσαμε πως τα αυτιά ζεστάθηκαν ελαφρώς, κάτι που για πολλούς μπορεί να είναι ενοχλητικό από την πρώτη στιγμή. Βέβαια, πολλοί χρήστες μπορεί να μην αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, ωστόσο για τον υπογράφων η εμπειρία χρήσης των On ήταν καλύτερη από τα Over, αν και η απόδοση ήχου ήταν πολύ καλύτερη στα Over, με ποιο γεμάτο και καθαρό ήχο αφού στα On, και ακούγοντας εναλλάξ τα ίδια τραγούδια, οι μεσαίες συχνότητες πολλές φορές εξαφανίζονται.

Samsung Level On και Samsung Level Over Image 5
Τα Level Over διαθέτουν θύρα mini USB για τη φόρτισή τους, όμως δε μπορούν να λειτουργήσουν σαν ακουστικά για υπολογιστή μέσω αυτής της θύρας.
Τα Level Over διαθέτουν θύρα mini USB για τη φόρτισή τους, όμως δε μπορούν να λειτουργήσουν σαν ακουστικά για υπολογιστή μέσω αυτής της θύρας.

Η έλευση της Samsung στο χώρο των ακριβώς headphones ήταν πιο επιβεβλημένη από ποτέ, μετά την εξαγορά της Beats από την Apple, καθώς ο κορεατικός κολλοσός θέλει να ανταγωνίζεται σε κάθε επίπεδο την εταιρεία από το Κουπερτίνο. Και τα δυο ζεύγη είναι καλοφτιαγμένα, όμορφα και με καλή απόδοση ήχου. Μεταξύ των δυο, τα Over προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα, με ποιο ζωντανό ήχο σε όλες τις συχνότητες και περισσότερα χαρακτηριστικά όπως τη λειτουργία μέσω Bluetooth, το Active Noise Cancellation και τον έλεγχο με την αφή, μειονεκτώντας στο τομέα της εργονομίας. Βέβαια, τα Over είναι και πολύ ακριβότερα αφού η τιμή του ξεπερνάει τα €300, ποσό εξαιρετικά υψηλό που όμως για πολλούς θεωρείται λογικό για ένα καλό ζευγάρι ακουστικά. Τα Level On πάλι έχουν το πλεονέκτημα του μεγέθους, αλλά ακούγοντάς τα παρέα με τα Over, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά, δικαιολογόντας το κατά €150 χαμηλότερο κόστος τους. Όπως και να έχει, οι μουσικόφιλοι που ψάχνουν ένα καλό ζευγάρι ακουστικά έχουν δυο ακόμα επιλογές για να διαλέξουν, πόσω μάλλον για όσους ψάχνουν απεγνωσμένα ακουστικά που δεν υπερτονίζουν τις χαμηλές συχνότητες.


 

8

ENTERNITY SCORE
Samsung Level Over AG900

7

ENTERNITY SCORE
Samsung Level On OG900
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή αυτονομία (Level Over)
  • Λειτουργία ANC (Level Over)
  • Καλή εργονομία (Level On)
  • Σπαστή σχεδίαση (Level On)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υψηλό κόστος
  • Όχι πλήρης συμβατότητα με όλες τις συσκευές
  • Μεσαίες συχνότητες χωρίς ζωντάνια (Level On)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Όμορφα ακουστικά και τα δυο αλλά πανάκριβα.Δεν ξέρω αν θα προτιμούσα να πάρω samsung σε τέτοια τιμή και να μην πάρω κάποια άλλη εταιρεία η οποία έχει παράδοση στον ήχο,πχ. sennheiser.Τις ψείρες παίζει να της δούμε σε άλλο review Δημήτρη;

    • alex4444
    • Οι τιμες δεδομενου οτι μιλαμε για την πρωτη προσπαθεια της samsung στον ηχητικο τομεα ειναι απαραδεκτες. Οποιος θελει να δωσει τοσα λεφτα υπαρχουν επαγγελματικες προτασεις εκει εξω επωνυμων εταιρειων με δεκαετιες τεχνογνωσιας.

      Πολυ λαθος κινηση, θα ηταν πιο εξυπνο αν εβγαζε ακουστικα κατω των 100€, που θα στοχευαν στον μεσο μουσικοφιλο.

*