Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung NX Mini

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μέσα από τις σελίδες του Enternity δεν σας έχουμε συνηθίσει σε παρουσιάσεις φωτογραφικών μηχανών. Για τον υπογράφων όμως, η κατηγορία αυτή τη στιγμή αποτελεί μια από τις λίγες στο χώρο της τεχνολογίας που διακρίνεται για συνεχή βήματα προόδου. Βλέπετε, εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε φύγει από το δίπολο των φθηνών compact και των ακριβότερων ή πανάκριβων DSLR. Με τον ερχομό των mirrorless βρέθηκαν στα ράφια μηχανές με μικρές διαστάσεις και δυνατότητες τύπου DSLR ενώ η εμφάνιση νέων διαστάσεων όσον αφορά στους αισθητήρες όπως οι Micro 4/3 αλλά και οι αισθητήρες 1’’, μείωσε ακόμα περισσότερο το μέγεθος, χωρίς να χάνεται ποιότητα. Η Olympus με την Panasonic δημιούργησαν το micro 4/3 και έχουν δεκάδες μοντέλα με πλήθος δυνατοτήτων, με αποσπώμενους φακούς και υψηλή ποιότητα. Η Sony είναι αυτή που έφερε πραγματικά μικρές mirrorless με μεγάλο αισθητήρα APS-C, ενώ ήταν από τις πρώτες εταιρείες, παρέα με τη Nikon,  που χρησιμοποίησαν αισθητήρα διαστάσεων 1 ίντσας, η μεν πρώτη στις premium compact RX100 η δε δεύτερη στη σειρά των Nikon 1 με μοντέλα που διαθέτουν εναλλασσόμενους φακούς. Γιατί όλη η αυτή η εισαγωγή; Γιατί απλά έπρεπε κάπως να τοποθετήσουμε τη Samsung NX Mini στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών.



Πρόκειται για ένα μικρό σε διαστάσεις μοντέλο, με αισθητήρα 1 ίντσας τεχνολογίας BSI (Back Side Illuminated) και δυνατότητα εναλλαγής φακών. Λόγω των μικρών της διαστάσεων, χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο, τον NX-M, και έτσι δεν είναι συμβατή με τους φακούς των άλλων μοντέλων της σειράς NX, παρά μόνο με χρήση μετατροπέα, ο οποίος κοστίζει γύρω στα €150. Είναι μια από τις πολύ λίγες -ακόμα- μηχανές που χρησιμοποιούν αισθητήρα 1 ίντσας και η μοναδική με εναλλασόμενους φακούς πλην τον μοντέλων της σειράς Nikon 1. Η Samsung την προωθεί σαν την ιδανική selfie μηχανή και αυτό γιατί διαθέτει οθόνη αφής που περιστρέφεται κατά 180 μοίρες, με αποτέλεσμα να γυρνά προς τη μεριά του φακού και έτσι ο χρήστης να βλέπει τον εαυτό του για να κάνει την αυτοφωτογράφιση. Μάλιστα, η κάμερα είναι έτσι ρυθμισμένη ούτως ώστε να ενεργοποιείται με το που θα ανασηκωθεί η οθόνη, και να τραβάει φωτογραφία με το που θα αντικρύσει χαμόγελο. Την NX Mini την έχουμε στη διάθεσή μας πολύ καιρό τώρα και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως για τα χρήματα που μπορεί να τη βρει κανείς (€250 το kit με το pancake φακό των 9mm) αξίζει να ασχοληθεί μαζί της. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Samsung NX Mini Image 1

Το σώμα της NX Mini είναι αρκετά μικρό, όχι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των απλών compact φωτογραφικών μηχανών. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό μετάλλων και πλαστικού για τη κατασκευή του με τη μηχανή να έχει καλή αίσθηση στο χέρι. Με τον pancake φακό, καταφέρνει να έχει τέτοιες διαστάσεις ούτως ώστε να χωράει στη τσέπη ενός τζιν, κάτι που όμως δε συμβαίνει με το zoom φακό 9-27mm. Αξίζει να σημειώσουμε πως, δυστυχώς, ο pancake φακός δεν συνοδεύεται από καπάκι και έτσι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πως θα μεταφέρετε τη μηχανή. Στην πρόσοψη και πάνω αριστερά συναντάμε ένα ικανοποιητικών επιδόσεων μικρό φλας, με τη Samsung να έχει ενσωματώσει και θύρα στο πάνω μέρος για χρήση ισχυρότερου εξωτερικού. Δεξιά από αυτή τη θύρα συναντάμε τρία πλήκτρα, εκ των οποίων το ένα είναι το power, το δεύτερο του κλείστρου και το τρίτο το Direct Link που ενεργοποιεί τις λειτουργίες ασύρματης δικτύωσης της NX Mini, για τις οποίες θα μιλήσουμε αργότερα. Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος τώρα, το μεγαλύτερο καλύπτεται από την οθόνη αφής με δυνατότητα περιστροφής κατά 180 μοίρες, ενώ στο υπόλοιπο συναντάμε λίγα πλήκτρα ελέγχου. Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έρχεται από μια DSLR μηχανή, μπορεί γρήγορα να αντιληφθεί πως η εργονομία της NX Mini δεν είναι τόσο καλή, κυρίως λόγω του ότι οι περισσότερες αλλαγές πρέπει να γίνονται χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, κάτι που είναι χρονοβόρο σε σχέση με τα dialers μεγαλύτερων μηχανών.

Samsung NX Mini Image 2
Στο πίσω μέρος συναντάμε την οθόνη αφής παρέα με σχετικά λίγα ρυθμιστικά πλήκτρα
Στο πίσω μέρος συναντάμε την οθόνη αφής παρέα με σχετικά λίγα ρυθμιστικά πλήκτρα

Όσον αφορά στα ίδια τα πλήκτρα, έχουμε το Menu που μας μεταφέρει στις ρυθμίσεις της κάμερας, το Mode που μας επιτρέπει να επιλέξουμε το πλήρως αυτόματο σύστημα λήψεων, το αυτόματο σύστημα βάση σκηνών και κάποιο από τα semi manual ή και πλήρως χειροκίνητες ρυθμίσεις ISO, κλείστρου, διαφράγματος. Τα πλήκτρα Play και Delete διαχειρίζονται τα αποθηκευμένα αρχεία στην κάρτα μνήμης, ενώ τέλος έχουμε μια τετράδα πλήκτρων τοποθετημένα σε σταυρό και ένα ακόμα στο κέντρο τους, που προσφέρουν μια σειρά επιλογών όπως τι ενδείξεις θα εμφανιζονται στην οθόνη, τη λειτουργία του AutoFocus, την επιλογή μονής ή συνεχόμενης λήξης και άλλα.
Χάρη στο WiFi, προσφέρει τη δυνατότητα στον κάτοχό της να τη συνδέσει με Android ή iOS smartphone ή tablet και να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της μηχανής
Στα δεξιά της συσκευής τώρα, πίσω από ένα καπάκι βρίσκουμε την τεράστιας χωρητικότητας μπαταρία, η οποία αρκεί για πάνω από 600 λήψεις καθώς επίσης την έξοδο micro HDMI, την είσοδο micro USB για φόρτιση της συσκευής καθώς και τη θύρα micro SD. Αν και πολλοί θεωρούν το γεγονός ότι η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται μέσα στην κάμερα αρνητικό, για εμάς δεν είναι καθώς όποιος θέλει μπορεί να έχει μαζί του ένα από τα powerbank που προορίζονται για κινητά μονίμως συνδεδεμένο και να έχει… ατελείωτη αυτονομία. Τέλος, στο κάτω μέρος έχουμε την ειδική θέση για σύνδεση σε τρίποδο.

Samsung NX Mini Image 6
Η μηχανή διαθέτει μια μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία που φορτίζει μέσα στο σώμα μέσω θύρας USB.
Η μηχανή διαθέτει μια μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία που φορτίζει μέσα στο σώμα μέσω θύρας USB.

Όπως προείπαμε, η κάμερα προωθείται από τη Samsung σαν selfie κάμερα και ως έτσι, είναι μια από τις καλύτερες που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, ειδικά σε αυτά τα χρήματα. Ο φακός των 9mm (που αντιστοιχεί σε 24.3mm στη κλίμακα των 35mm αφού το crop factor του αισθητήρα είναι 2,7x) προσφέρει ευρυγώνια κάλυψη ούτως ώστε να μπορεί κανείς να βάλει στο κάδρο εύκολα έως και τρία άτομα. Όπως προείπαμε, η κάμερα ενεργοποιείται με το που σηκώνουμε την οθόνη και τραβάει αυτόματα φωτογραφίες αν αντιληφθεί χαμόγελο (η ρύθμιση αυτή αλλάζει). Επίσης, ανεξάρτητα τι επιλογές έχουμε κάνει και η κάμερα είναι ρυθμισμένη σε χειροκίνητες ρυθμίσεις, το selfie mode είναι πάντα αυτόματο. Ακόμα και με την οθόνη ανασηκωμένη, αν επιλέξουμε χειροκίνητες ρυθμίσεις, αυτές την επόμενη φορά που θα εκκινήσουμε τη κάμερα θα έχουν γυρίσει στο selfie mode.
Samsung NX Mini Image 8
Όλες οι βασικές επιλογές γίνονται μέσω της οθόνης αφής, καθώς δεν υπάρχει κάποιο dialer για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των mode.
Πέρα από το να βγάζει selfies, η μηχανή μπορεί να βγάζει με εξαιρετικό αποτέλεσμα και κανονικές φωτογραφίες. Το γεγονός ότι στην έκδοση με το φακό των 9mm δε προσφέρεται zoom ίσως είναι για κάποιος αρνητικό, οπότε ή θα πρέπει να κάνει zoom με τα.. πόδια ή να αποκτήσει το kit με το zoom φακό. Υποστηρίζονται λήψεις σε διάφορα επίπεδα αναλύσεων έως τα 20Mpixel του αισθητήρα, είτε με αποθήκευση μόνο σε JPG είτε και σε RAW. Μάλιστα, η συσκευασία περιλαμβάνει το Adobe Lightroom 5, το οποίο μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις υποστηρίζει πλήρως το RAW format της NX Mini, επιτρέποντας στον οποιοδήποτε να φτιάξει τις φωτογραφίες σε αυτό το format. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι λίγοι θα το κάνουν και οι περισσότεροι θα παραμείνουν στα JPGs, ακόμα και όταν η NX Mini το παρακάνει με το noise reduction, ειδικά στις μεγαλύτερες τιμές ISO (πάνω από τα 1600).
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έρχεται από μια DSLR μηχανή, μπορεί γρήγορα να αντιληφθεί πως η εργονομία της NX Mini δεν είναι τόσο καλή.
Όμως και μόνο αν αναλογιστούμε ότι το κόστος του Lightroom είναι πάνω από €100, η NX Mini είναι ακόμα πιο συμφέρουσα αγορά. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως τόσο τα selfies όσο και γενικότερα οι φωτογραφίες που βγαίνουν σε αυτόματη ρύθμιση, δεν γίνεται να αποθηκεύονται ταυτόχρονα σε RAW και μόνο όταν επιλέξουμε κάποια από τις χειροκίνητες ρυθμίσεις μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονη καταγραφή και των δυο τύπων αρχείων. Επίσης, αν επιλέξουμε από το μενού να ενεργοποιήσουμε κάποιο από τα έξυπνα φίλτρα (βινιετάρισμα, μινιατούρα, σκίτσο, υπερ-ευρυγώνιος), δεν γίνεται να σώσουμε σε RAW.
Samsung NX Mini Image 4
Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση με το φακό των 9mm, ο οποίος είναι εξαιρετικά μικρός.
Η NX Mini παρέχει πλήθος ρυθμίσεων όσον αφορά το White Balance, από έτοιμες προρυθμίσεις μέχρι ρύθμιση της θερμοκρασίας σε βαθμούς Κέλβιν, διαθέτει ένα μεγάλο εύρος επιλογών για την ταχύτητα κλείστρου, από 30sec μέχρι το απίστευτα γρήγορο 1/16000 του δευτερολέπτου, καθώς επίσης και τιμές ISO από 100 έως 25600. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις, εφόσον επιλέξουμε manual, γίνονται χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, κάτι που δυσκολεύει όποιον θέλει να αλλάξει γρήγορα κάποιες από τις επιλογές του. Πρέπει να πατήσουμε το soft button Fn ή τη σχετική ρύθμιση που θέλουμε στο σημείο που εμφανίζεται στην οθόνη, και από εκεί να σύρουμε τη μπάρα που εμφανίζεται στην τιμή που θέλουμε. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και σίγουρα δεν ενθαρρύνει το χρήστη να μάθει να ελέγχει τη μηχανή μόνος του, ενώ ακόμα και έμπειροι θα χρειαστούν χρόνο. Είπαμε όμως, λόγω έλλειψης χώρου, η Samsung δε κατάφερε να τοποθετήσει κανένα φυσικό dialer για γρήγορες αλλαγές.

Samsung NX Mini Image 5
Από τη στιγμή που μιλάμε για selfie φωτογραφική μηχανή, είναι λογικό η οθόνη να έχει δυνατότητα περιστροφής κατά 180 μοίρες, ούτως ώστε να μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας.
Από τη στιγμή που μιλάμε για selfie φωτογραφική μηχανή, είναι λογικό η οθόνη να έχει δυνατότητα περιστροφής κατά 180 μοίρες, ούτως ώστε να μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας.

Υπάρχει όμως και άλλος τρόποι να ελέγξει κανείς τη μηχανή, αφού χάρη στο WiFi με NFC που έχει, προσφέρει τη δυνατότητα στο κάτοχό της να τη συνδέσει με Android ή iOS smartphone ή tablet και μέσω της λειτουργίας Remote Viewfinder, να αποκτήσει -σχεδόν- πλήρη έλεγχό της. Προσφέρεται δυνατότητα αλλαγής όλων των βασικών λειτουργιών, δυνατότητα φωτογράφισης ή βιντεοσκόπησης, αλλά όχι πρόσβαση στο menu. Πέρα από τη λειτουργία αυτή, μέσω WiFi η NX Mini μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα, όπως να ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες σε social media ή cloud συστήματα (Facebook, Dropbox, Flickr, Picasa, αλλά όχι Instagram). Επίσης, υπάρχει η λειτουργία AutoShare, η οποία αυτόματα στέλνει κάθε φωτογραφία που τραβάμε στη συνδεδεμένη με αυτό συσκευή (smartphone, tablet), χωρίς όμως αυτό να γίνεται στο background και έτσι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αποστολή για να φωτογραφίσουμε ξανά. Τέλος, οι χρήστες συσκευών και υπηρεσιών της Samsung θα βρουν χρήσιμη τη πρόσβαση στη λειτουργία Group Share και την υπηρεσία Samsung Link, ενώ όσοι έχουν παιδιά, μπορεί να τους ενδιαφέρει η λειτουργία baby monitor.

Samsung NX Mini Image 10
Όσοι έχουν βασικές γνώσεις, μπορούν να γυρίσουν τη μηχανή σε πλήρως χειροκίνητο mode και να φωτογραφισουν όπως ακριβώς θέλουν.
Όσοι έχουν βασικές γνώσεις, μπορούν να γυρίσουν τη μηχανή σε πλήρως χειροκίνητο mode και να φωτογραφισουν όπως ακριβώς θέλουν.

Όσον αφορά την αυτόματη εστίαση, αυτή βασίζεται σε τεχνολογία contrast detection (η απλούστερη μέθοδος που υπάρχει), πετυχαίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα σε καλό φωτισμό, με το σύστημα φακού/αισθητήρα πάντως να δυσκολεύεται σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Αν ο φακός ήταν φωτεινότερος, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Γενικά πάντως, για το περισσότερο κόσμο η μηχανή θα φανεί ότι εστιάζει γρήγορα, με το αποτέλεσμα των λήψεων να είναι πολύ καλό. Τη δοκιμάσαμε σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, από χρήση με αυτόματες ρυθμίσεις στη θάλασσα, σε ταξίδια στο εξωτερικό και στην καθημερινότητα, μέχρι επιλέγοντας χειροκίνητες ρυθμίσεις σε δύσκολες συνθήκες. Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι το γεγονός ότι ο φακός έχει μια τάση να αλλοιώνει την εικόνα στις γωνίες, με μια παραμόρφωση που θυμίζει fisheye φακούς, λόγω της ευρυγώνιας λήψης.
Η NX Mini παρέχει πλήθος ρυθμίσεων όσον αφορά στο White Balance, διαθέτει ένα μεγάλο εύρος επιλογών για την ταχύτητα κλείστρου αλλά και τις ρυθμίσεις ISO.
Η αλλοίωση αυτή δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή σε τοπία, όμως μπορούμε να τη παρατηρήσουμε αν μπουν στο πλάνο τρεις άνθρωποι. Από εκεί και πέρα, στο τομέα των χρωμάτων τα πηγαίνει πολύ καλά, ενώ στις νυχτερινές λήψεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ISO μέχρι τα 1600 με το θόρυβο να είναι σε γενικές γραμμές ανεκτός. Ακόμα και στη μέγιστη τιμή των 25600, οι λήψεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Internet (Facebook, Instagram). Πέρα από τις φωτογραφίες, υποστηρίζεται και η λήψη βίντεο σε ανάλυση έως 1080p στα 25/30fps με δυνατότητα συνεχούς εστίασης, η οποία πάντως, όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν λειτουργεί καλά. Η μέγιστη διάρκεια του βίντεο είναι 30 λεπτά, το bitrate φτάνει στα 15Mbps, ενώ ο ήχος είναι μονοφωνικός. Στο βίντεο έχουμε πλήρη δυνατότητα ρύθμισης έκθεσης, τόσο πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε όσο και κατά τη διάρκεια. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι με το που θα πατήσουμε το Rec για να σταματήσει η εγγραφή, παρατηρείται μια καθυστέρηση μέχρι η μηχανή να επανέλθει σε λειτουργική μορφή, κάτι που παρατηρήσαμε και κατά τη διάρκεια της χρήσης του burst mode φωτογράφισης.

Samsung NX Mini Image 7

Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασής μας, καταλήγουμε σε αρκετά συμπεράσματα για τη Samsung NX Mini. Πρόκειται για μια αρκετά ικανή, μικρή σε διαστάσεις και σχετικά οικονομική mirrorless μηχανή. Ναι μεν απευθύνεται στους χρήστες smartphone που δεν ικανοποιούνται από τη ποιότητα λήψεων της κάμερας του κινητού τους, όμως προσφέρει δυνατότητες που θα εκτιμήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τη φωτογραφία λίγο πιο εντατικά.



Οι λειτουργίες ασύρματης δικτύωσης είναι στα ατού, με την έλλειψη hardware ρυθμιστικών να δυσκολεύει πάντως τους έμπειρους χρήστες που θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση. Το κιτ με το φακό των 9mm είναι εξαιρετικά οικονομικό, με το μοναδικό ανταγωνισμό να έρχεται από τη Nikon 1 J3, μηχανή με αισθητήρα επίσης 1 ίντσας η οποία είναι φθηνότερη στο kit με zoom φακό, αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, δεν έχει wifi, ούτε οθόνη αφής, όμως συνεργάζεται με μεγαλύτερη ποικιλία native φακών (13, έναντι μόλις 4). Πάντως γι' αυτά που προσφέρει, θεωρούμε πως είναι μια καλή προσφορά, ειδικά από τη στιγμή που η αρχική τιμή διάθεσης της NX Mini μόλις πριν από 2 μήνες για το κιτ με το 9mm φακό ήταν €400 και τώρα βρίσκεται στα €250.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απουσία βαθμολογίας στο παραπάνω review είναι συνειδητή επιλογή του Enternity καθως η περισσότερο ερασιτεχνική και χομπίστικη σχέση του υπογράφοντα με τις φωτογραφικές μηχανές, δεν μας επιτρέπει να βάλουμε μια βαθμολογία. Η φωτογραφία είναι ένα «άθλημα» που απαιτεί πέρα από γνώσεις, εξοικείωση με πλήθος μοντέλων και χρήση δεκάδων μηχανών σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Έτσι, αρκεστήκαμε στο να καταγράψουμε την άποψή και την εμπειρία χρήσης που μας προσέφερε.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Αισθητήρας
    • 21Mpixel, 1'' BSI-CMOS, 5472x3648 pixel
    • Φακός
    • NX-M mount, 9mm f3.5 (2.7x crop)
    • Διαστάσεις
    • 110 x 62 x 23 mm (χωρίς φακό)
    • Βάρος
    • 196 γραμμάρια (χωρίς φακό)
    • Εύρος ISO
    • 160 - 12800 (επεκτείνετε στα 100-25600)
    • Τεχνολογία Εστίασης
    • Contrast Detect
    • Ταχύτητα κλείστρου
    • 30 - 1/16000 sec
    • Ρυθμιστικά έκθεσης
    • Auto, Smart, Program, Aperture priority, Shutter priority, Manual
    • Ανάλυση video
    • 1920x1080, 25/30fps
    • Οθόνη
    • 3'' αφής, 460000 pixel με δυνατότητα περιστροφής 180 μοίρες
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • κάρτες microSD/microSDHC/microSDXC
    • Συνδεσιμότητα
    • micro USB 2,0, micro HDMI, 802.11n
    • Αυτονομία (CIPA)
    • 650 φωτογραφίες
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διαστάσεις
  • Αυτονομία
  • Κόστος (επίσημη τιμή)
  • Λειτουργίες WiFi
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη hardware ρυθμιστικών
  • Λίγοι συμβατοί φακοί (προς το παρόν)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*