Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony SRS-XB13 Review

*
Η αγορά των φορητών ηχείων Bluetooth είναι γεμάτη με μοντέλα για όλα τα γούστα. Η Sony με το νέο Sony SRS-XB13 έχει τη δική της πρόταση. Πρόκειται για ένα μικρό, κυλινδρικό, μονοφωνικό Bluetooth ηχείο το οποίο έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα με το μαύρο που δοκιμάσαμε εμείς να είναι μάλλον κλασσικό από πλευράς εμφάνισης. Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει το ίδιο το ηχείο, κάποια manual και ένα USB Type-C καλώδιο για τη φόρτισή του, με μια πλήρη φόρτιση να προσφέρει έως 16 ώρες αυτονομίας.



Ο ήχος «βγαίνει» από το πάνω μέρος και είναι μονοφωνικός, ωστόσο είναι εφικτό κάποιος να το συνδέσει με ένα δεύτερο ίδιο (πάντα μέσω Bluetooth) και έτσι να δημιουργηθεί στερεοφωνικός ήχος. Η βάση του είναι λαστιχένια ώστε το ηχείο να μη γλιστρά, ωστόσο κατά τις δοκιμές μας παρατηρήσαμε πως μπορεί να… χοροπηδήσει σε μια επιφάνεια εφόσον κάποιος παίζει μουσική με πολλά μπάσα στη μέγιστη ένταση. Τουλάχιστον είναι ανθεκτικό, καθώς έχει πιστοποίηση IP67 για σκόνη και νερό, με το δεύτερο να μη του προκαλεί κανένα πρόβλημα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το strap που έχει ενσωματωμένο, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να το κρεμάσει στη τσάντα του και να ακούει μουσική εν κινήσει.



Φυσικά, το strap είναι εξαιρετική επιλογή για τη παραλία καθώς επιτρέπει στο ηχείο να κρεμαστεί στην ομπρέλα ή στο κλαδί ενός δέντρου. Ενσωματώνει και κάποια βασικά πλήκτρα ελέγχουν (play/pause και αυξομείωση της έντασης ήχου) ώστε ο κάτοχός του να μη χρειάζεται να καταφεύγει συνέχεια στο κινητό του για να προβεί στις αντίστοιχες ρυθμίσεις.



Μάλιστα, το ενσωματωμένο μικρόφωνο το καθιστά και συσκευή για επικοινωνία ανοιχτής ακρόασης, αν και το πιθανότερο είναι να ακούσουν όλοι οι άλλοι που βρίσκονται στη παραλία αυτά που λέει ο συνομιλητής σας. Και αυτό γιατί το Sony SRS-XB13 έχει μεγάλη ένταση, αναλογικά με το μέγεθος του. Θα παίξει καλά κάθε είδους μουσική, ωστόσο στη μέγιστη ένταση κάποιες φορές ο ήχος παραμορφώνεται.



Με κόστος που βρίσκεται στα €50, αποτελεί μια οικονομική πρόταση για όσους αναζητούν ένα ηχείο για τις καλοκαιρινές του διακοπές και όχι μόνο. Το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο είναι στα ατού του, όπως και το ενσωματωμένο strap. Από την άλλη, όσοι ψάχνουν μια συσκευή που λειτουργεί και ενσύρματα (γιατί βέβαια να το κάνει κανείς αυτό?) θα πρέπει να ψάξουν αλλού. Όπως επίσης και όσοι θέλουν να αλλάζουν συχνά τη συσκευή με την οποία είναι paired, καθώς η σχετική διαδικασία είναι μάλλον προβληματική. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αδιαβροχοποίηση IP67
  • Δυνατός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Παραμόρφωση στη μέγιστη ένταση (σε κάποια ήδη μουσικής)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*