Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony WF-1000XM4 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Sony έχει καταφέρει να κατακτήσει τη κορυφή τα τελευταία χρόνια με τα ακουστικά της που προσφέρουν δυνατότητες ANC. Αρχικά με τα over the ear ακουστικά και στη πορεία και με τα in-ear (τύπου ψείρες). Τα Sony WF-1000XM4 είναι τα τελευταίας γενιάς in-ear ακουστικά της προσφέροντας βελτιώσεις αλλά και νέα χαρακτηριστικά, κάτι που πραγματικά είναι δύσκολο καθώς ο προκάτοχός τους (WF-1000XM3) εξακολουθεί να είναι ένα κορυφαίο ζευγάρι true wireless ακουστικών.



Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στη μεγάλη θήκη φόρτισής τους. Η θήκη αν και μικρότερη από αυτή των XM3, είναι σχετικά άβολο να την έχει κανείς στη τσέπη του, καθώς είναι παχιά. Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς), με τη θήκη να υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση. Πάντως το θέμα αυτονομίας είναι κάτι που δε πρόκειται να απασχολήσει το κάτοχο των ακουστικών, καθώς με 8 ώρες χρήσης τους με ενεργό ANC και άλλες 16 ώρες με τις φορτίσεις που επιτρέπει η θήκη, η συνολική αυτονομία είναι κορυφαία.



Ανοίγοντας το καπάκι, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά, με το μέγεθός τους να είναι σχετικά μεγάλο και το τμήμα που βρίσκεται έξω από το αυτί να είναι γίνεται άμεσα αντιληπτό. Όσον αφορά τη προσαρμογή στην τρύπα του αυτιού, τα default ear tips μας κάνουν (με το software να έχει ειδική επιλογή ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι καλή η τοποθέτηση). Η θήκη μεταφοράς ενσωματώνει τη δική της μπαταρία και έτσι κάθε φορά που τα βάζει ο χρήστης μέσα αυτά επαναφορτίζονται. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους.



Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια φωνητική ειδοποίηση να μας λέει ότι έγινε η σύνδεση και ποιο είναι το ποσοστό της μπαταρίας. Ωστόσο, για πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων που προσφέρουν, απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Headphones Connect, η οποία από τη πλευρά της δεν είναι συμβατή με συσκευές που δεν έχουν Google Services και προσπαθώντας να τα συνδέσουμε με tablet της Huawei, δε τα καταφέραμε.



Και τα δυο ακουστικά έχουν μια επιφάνεια αφής στην εξωτερική πλευρά τη οποία μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης τι θα κάνει σε καθένα από τα δυο. Η αρχική ρύθμιση θέλει την επιφάνεια στο δεξί ακουστικό να ρυθμίζει την αναπαραγωγή μουσικής (Play/Pause, προηγούμενο/επόμενο τραγούδι με μονό, διπλό και τριπλό tap). Με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιείται ο assistant. Η επιφάνεια αφής του αριστερού ακουστικού ενεργοποιεί τις λειτουργίες active noise cancelling. Μέσα από το software μπορούμε είτε να απενεργοποιήσουμε κάποια επιφάνεια αφής είτε να την αντικαταστήσουμε με άλλες λειτουργίες όπως πχ αυτή της ρύθμισης έντασης ήχου. Το active noise cancelling των ακουστικών, για ακόμα μια φορά, κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς αναλαμβάνει να εξουδετερώσει όλους του λευκούς ήχους του περιβάλλοντος. Πραγματικά, δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το περιβάλλοντα χώρο με ήχους όπως αυτοί του τρένου και του αεροπλάνου να κόβονται εντελώς. Ακόμα και στο γραφείο, αυτό το μόνιμο βουιτό του air-condition ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή, κόβεται πλήρως. Φορώντας τα κανείς χωρίς να ακούει τίποτα, θα νοιώσει όπως νοιώθει ο δύτης στον πάτο του ωκεανού, την απόλυτη -σχεδόν- ησυχία. Αν πάλι θέλεις να μιλήσεις με κάποιον, ενεργοποιείς τη λειτουργία Ambient και αντί να βγάλεις τα ακουστικά, αυτά σου στέλνουν το περιβάλλοντα ήχο στα αυτιά σου μέσω των ενσωματωμένων μικροφώνων. Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία Adaptive Sound Control, η οποία προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το τι κάνεις, καθώς ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες λειτουργίες, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.



Βάζοντας τα ακουστικά στ’ αυτιά, η ικανοποίηση που θα νιώσει ο χρήστης είναι μεγάλη. Τα ακουστικά προσφέρουν σχεδόν αχρείαστα υψηλή μέγιστη ένταση, ενώ το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας θα ενθουσιάσει το χρήστη, είτε ακούει κανείς hi-res wav αρχεία είτε streamάρει από Spotify. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με αποτέλεσμα είτε έχουμε να κάνουμε με μουσική είτε με θέαση κάποιας ταινίας το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών. Τα ακουστικά είναι επίσης συμβατά με τη τεχνολογία 360 Reality Audio της Sony, που προσφέρει full surround ήχο, όμως δεν είχαμε τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουμε (πέρα από το demo της εφαρμογής), καθώς τα συμβατά μουσικά κομμάτια «κρύβονται» πίσω από συνδρομητικές υπηρεσίες.



Τα Sony WF-1000XM4 κοστίζουν €279. Τα χρήματα σίγουρα είναι πολλά βέβαια, ειδικά καθώς ο ανταγωνισμός έχει σίγουρα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς που είχε η Sony με τα ακουστικά της πριν από 2-3 χρόνια. Όμως συνολικά, τα Sony WF_1000XM4 εξακολουθούν να είναι μια πλήρης λύση που δεν υστερεί σχεδόν πουθενά. Αντε, στην επόμενη έκδοση να μας δώσει η Sony τη δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση των ακουστικών από 2 συσκευές, χωρίς να χρειάζεται ξανά pair. 
EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία αυτονομία
  • Γεμάτος ήχος σε όλες τις συχνότητες
  • ANC που πραγματικά εξαφανίζει όλους τους θορύβους
  • Ασύρματη φόρτιση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δε τα λές και οικονομικά
  • Θα θέλαμε τη δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης με δυο συσκευές
  • Πολλές φορές μας "έμειναν" τα tips μέσα στα αυτιά, αφαιρόντας τα ακουστικά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*