Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spartan Gear Minotaur Review

  • Spartan Gear Minotaur
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.spartangear.eu/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Θέλετε gaming keyboard και το θέλετε τώρα. Εύγε. Εμείς το ξέρουμε. Η Spartan Gear το ξέρει. Και τώρα που αποκτήσατε το Spartan Gear Minotaur θα το μάθει και η γειτονία από το πολύ «κλίκι κλίκι». Το Minotaur είναι το πιο πρόσφατο gaming keyboard της Spartan Gear και έρχεται για να σας δείξει ότι ο Μινώταυρος δεν τα πάει καλά με τους Σπαρτιάτες. Είναι όμως το πρώτο πληκτρολόγιο της εταιρείας που έρχεται με αφαιρούμενη επέκταση στο κάτω μέρος του για να ξεκουράζονται οι παλάμες σας. Πριν φτάσετε εκεί και αρχίσετε το πασπάτεμα στο ίδιο το πληκτρολόγιο, θα παρατηρήσετε πως το καλώδιό του δεν αφαιρείται, η κατασκευή είναι κατά βάση από πλαστικό, με εξαίρεση την επάνω έδρα του πληκτρολογίου που είναι αλουμινένια. Το logo της Spartan Gear δεσπόζει περήφανο στην πάνω δεξιά γωνία του, με τα LED για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των Caps Lock, Num Lock, Windows key να ξεκουράζονται δίπλα του. Αυτήν τη φορά δεν είναι τόσο έντονα όσο παλιότερα, οπότε και δεν θα σας αποσπάσουν την προσοχή.



Κάτω από τα πλαστικά φωτιζόμενά του πλήκτρα, οι μπλε διακόπτες μεμβράνης δίνουν ζωή στο Minotaur. Τα πλήκτρα χρειάζονται ελαφρώς λιγότερη απόσταση για ενεργοποίηση σε σχέση με το Spartan Gear Cyclops που πιάσαμε πρόσφατα στα χέρια μας και το feedback είναι συνολικά σαφές και απροβλημάτιστο. Τα κουφά ξεκινούν όταν παρατηρήσετε πως το Minotaur διαθέτει antighosting σε 19 από τα πλήκτρα του (Q, A, Z, W, S, X, E, D, C, B, Space, Tab, Alt, Ctrl, Shift και τα τέσσερα βέλη) και όχι σε όλα. Είναι σίγουρα τα πιο απαραίτητα για τον gamer, όμως η έλλειψη μοιάζει ατυχής. Εξίσου λειψός είναι και ο φωτισμός, με μόλις τρία διαφορετικά χρώματα σε όλα τα πλήκτρα (παραδόξως, κανένα εξ αυτών δεν είναι το λευκό), ισάριθμα είναι τα εφέ για το φωτισμό και υπάρχουν τρία επίπεδα έντασης. Όλα τα παραπάνω γίνονται αποκλειστικά με συνεργασία συγκεκριμένου πλήκτρου για τον έλεγχο του φωτισμού, ενώ δεν λείπει και το κλασικό FN button για τις δευτερεύουσες λειτουργίες στα F keys. Εδώ βέβαια δεν θα βρείτε ενδείξεις για αυτές τις δευτερεύουσες λειτουργίες πάνω στα πλήκτρα, παρόλο που υπάρχουν κανονικά. Οπότε αν δεν ψαχτείτε μόνοι σας, δεν θα το βρείτε ποτέ. Μπερδεμένα πράγματα σας λέω κύριε πρόεδρε.



Αυτό που δεν είναι καθόλου μπερδεμένο είναι το επιπλέον πλαστικό στο κάτω μέρος του Minotaur για να ξεκουραστούν οι παλάμες σας. Αφαιρείται εύκολα και μπορείτε είτε να το ακουμπήσετε απλά κάτω από το πληκτρολόγιο, είτε να το βιδώσετε για να μην κάνει ρούπι ποτέ. Οι μικρές βίδες συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία και το μόνο κακό με το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι πως αποτελείται 100% από σκληρό πλαστικό. Τέτοιες επιφάνειες που θέλουν να σας ξεκουράσουν χρειάζεται να είναι ελαφρώς πιο μαλακές για να το καταφέρουν. Εδώ η Spartan Gear αποφασίζει να βγάλει πλήρως το Σπαρτιάτη από μέσα σας όπως φαίνεται.



Όλη αυτή η απλότητα δίνει στο Minotaur την ευκολία να «ζει» δίχως συνοδευτικό software, μιας και πέραν όσων αναφέραμε για φωτισμό δεν μπορείτε να παραμετροποιήσετε τίποτε. Και σίγουρα δεν μας βοηθά στο να καταλάβουμε τι σκοπό εξυπηρετεί. Όλα όσα κάνει λειτουργούν απροβλημάτιστα. Ταυτόχρονα δείχνει μια ροπή στην απλότητα που μπορεί μεν να μην του δημιουργεί πρόβλημα ουσίας, όμως οι ελλείψεις σε φωτισμό και πλήθος πλήκτρων για antighosting κάνουν το Spartan Gear Cyclops που είδαμε πρόσφατα πολύ πιο λογική επιλογή μιας και λύνει και τα δύο αυτά προβλήματα (αυτό του φωτισμού με φινέτσα κιόλας) και παραμένει πρακτικά στην ίδια κατηγορία με το Minotaur, με το τελευταίο να είναι μόλις 10 ευρώ φθηνότερο, στα 39,99 ευρώ.



Συνδυαστικά λοιπόν το Cyclops και η ίδια η Spartan Gear γίνονται μαζί ο Μίτος της Αριάδνης που κάνουν την αρχή για τον αφανισμό του Minotaur. Σκληρό αλλά αληθινό. Όχι τόσο γιατί το Minotaur είναι κακό ως προϊόν, αλλά γιατί δεν μοιάζει να έχει πραγματική θέση στην αγορά για να το εντοπίσει ο ενδιαφερόμενος. Ίσως σε ένα λαβύρινθο να πέρναγε πιο καλά. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ό,τι κάνει, ξέρει πως να το κάνει
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Για Μινώταυρος, παραείστε gentleman
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*