Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spartan Gear Mora Review

*
Το πώς έφτασε το Spartan Gear Mora στα χέρια μας δεν είναι μια απλή ιστορία. Όχι γιατί η Enarxis dynamic media δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Αλλά γιατί για να καταφέρετε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές, το Mora έπρεπε να περάσει από την αστραφτερή καράφλα του διευθυντή σύνταξης Παύλου Παπαπαύλου, στα γεμάτα καφέ και πλιγούρι καλωδιωμένα χέρια του αρχισυντάκτη Μάνου Βέζου και τελικά στις τανάλιες του γράφοντα, μέσα σε κούτα την οποία δεν περίμενε και σίγουρα του βγήκε η μέση να κουβαλήσει. Αλλά αυτά έχουν οι εκπλήξεις.



Και αυτές δεν σταματούν εκεί γιατί το νέο χειριστήριο της Spartan Gear μας εκπλήσσει μιας και προορίζεται μόνο για PC και Switch. Ανοίγοντας τη λιτή και αρκετά κόκκινη συσκευασία του, βρίσκουμε το ίδιο το χειριστήριο, εγχειρίδια οδηγιών και ένα αρκετά μακρύ καλώδιο τριών μέτρων USB-C σε USB-A. Αν το Mora δεν είχε ως προορισμό το Switch, ίσως να μην βλέπαμε USB-C πάνω του. Ευχάριστο λοιπόν ότι δεν έκαναν έκπτωση σε αυτήν τη θύρα.



Το Mora είναι αρκετά ελαφρύ, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σκληρό πλαστικό και με μέγεθος πολύ κοντά στο Switch Pro Controller της Nintendo. Τα πάντα επάνω του είναι κατάμαυρα, ακόμα και τα σύμβολα των πλήκτρων. Αν δεν είστε ήδη γνώστης του layout που χρησιμοποιεί η Nintendo, θα τα βρείτε λίγο σκούρα αν ψάχνετε να πατήσετε συγκεκριμένο πλήκτρο άμεσα μιας και τα σύμβολα είναι κάθε άλλο παρά ευδιάκριτα. Λίγες πάντως οι ελλείψεις σε σχέση με το Pro Controller μιας και οι μόνες ουσίας είναι η απουσία NFC για χρήση amiibo και πως το ίδιο το χειριστήριο δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την κονσόλα όταν αυτή βρίσκεται σε sleep. Δεν μιλάμε για κάποιο bug μιας και αυτή η διευκρίνιση βρίσκεται και στο εγχειρίδιο οδηγιών. Το Mora διαθέτει δόνηση (αλλά όχι HD rumble) πλήκτρο turbo που μπορεί να είναι ενεργοποιημένο για πολλαπλά πλήκτρα ταυτόχρονα, αλλά και αναλογικές σκανδάλες.



Οι τελευταίες είναι μόνο για το θεαθήναι και τελικώς δεν είναι καν αναλογικές. Απλά έχουν πολύ μεγάλη απόσταση από την ουδέτερή τους θέση στο μοναδικό τους σημείο ενεργοποίησης για να δίνουν αυτήν την ψευδαίσθηση. Ακόμα και αν ήταν πραγματικά αναλογικές, σε Switch δεν θα προσέφεραν κάτι μιας και η ίδια η κονσόλα δεν έχει τέτοια υποστήριξη. Οπότε σας βάζει να παιδευτείτε λίγο παραπάνω για ένα απλό button press. Πέραν αυτού όμως τα παράπονα δεν είναι πολλά. Οι αναλογικοί μοχλοί κινούνται ομαλά και κάνουν πολύ δυνατό «κλικ» όταν πιεστούν προς τα μέσα, τα face buttons έχουν καλή απόσταση ενεργοποίησης, αν και φαίνεται πως είναι φθηνά σαν κατασκευή ενώ τα «bumpers» (L και R) πατιούνται ελαφρώς πιο δύσκολα, αν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση τους. Ο σταυρός κατεύθυνσης από την άλλη είναι ελαφρά θορυβώδης τύπος και με λίγο πιο σκληρή αίσθηση απ' όσο θα έπρεπε για να θεωρηθεί πραγματικά άνετος.



Σε Switch το Mora χρησιμοποιείται είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του και, παρά την εμφανώς φθηνότερή του κατασκευή, λειτουργικά δεν θα σας εκθέσει ποτέ. Η μπαταρία του θα σας κρατήσει παρέα περίπου 5 ώρες μέχρι να αδειάσει εντελώς. Διάρκεια που μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με εκείνη του Pro Controller της Nintendo, αλλά το τελευταίο έχει καταλήξει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Όταν έρθει η ώρα για σύνδεση με PC, το Μοra λειτουργεί μόνο ενσύρματα και εξακολουθεί να μην εκθέτει και να λειτουργεί όπως πρέπει. Αστείο περιστατικό είναι πως μόλις το συνδέσαμε σε Windows 10, τα τελευταία ξεκίνησαν τη γνωστή αυτοματοποιημένη τους διαδικασία για αναγνώριση και προετοιμασία του χειριστηρίου, είδαν το Mora ως «Pro Controller», συνέχισαν με σκέτο «Controller» για να καταλήξουμε με «Xbox 360 Controller». Το άκακο μπάχαλο συνεχίζει όταν προσπαθήσετε να κάνετε το προτεινόμενο firmware update ακολουθώντας τη σχετική οδηγία στο εγχειρίδιο του χειριστηρίου. Στο site που αναγράφεται στο εγχειρίδιο οδηγιών, και είναι το μόνο επίσημο της Spartan Gear που μπορείτε να βρείτε εκεί έξω, δεν υπάρχει η επιλογή για κατέβασμα drivers. Δεν υπάρχει καν σελίδα του ίδιου προϊόντος για βασικές πληροφορίες ή παρουσίαση του. Κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά με τη Spartan Gear και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει με το site της. Ακόμα και έτσι πάντως το Μora λειτουργεί όπως πρέπει και η απλότητά του προϊόντος δείχνει πως το συγκριμένο firmware update ίσως δεν είναι και τόσο απαραίτητο.

Το Μοra είναι μια καλή, οικονομική λύση κυρίως για τον κάτοχο Switch μιας και οι κάτοχοι PC στη συγκεκριμένη τιμή (στα ελληνικά καταστήματα το Μora κοστολογείται στα 29,99 ευρώ) έχουν πολλές περισσότερες επιλογές. Σε Switch όμως είναι πολύ πιο εύπεπτο σαν πρόταση. Στην υγεία σας λοιπόν. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γερό και άνετο
  • Απροβλημάτιστο λειτουργικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αναλογικές σκανδάλες μόνο για το στιλ
  • Καθόλου ευδιάκριτα σύμβολα στα face buttons
  • Υποσχέσεις αλλά όχι έργα για firmware update
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*