Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SteelSeries Sensei 310 Review

*
Συγκεκριμένα είδη προϊόντων έχουν εξελιχθεί τόσο με το πέρασμα του χρόνου, που στα απολύτως βασικά και αναγκαία είναι απλά αδύνατο να αποτύχουν. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε πρώτη φορά πριν λίγο καιρό, όταν σας παρουσιάσαμε το SteelSeries QcK Prism που κατάφερε να πετύχει διπλά σε αναγκαία και δευτερεύοντα features. Το ίδιο φαίνεται πως καταφέρνει και το SteelSeries Sensei 310 που, ιδανικά, θα κινηθεί πάνω στο προαναφερθέν mousepad.



Το συγκεκριμένο ποντίκι έρχεται χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και με λιτή συσκευασία. Εντός της θα βρείτε το ίδιο το Sensei 310, σχεδιασμένο τόσο για δεξιόχειρες, όσο και αριστερόχειρες. Αυτό σημαίνει απόλυτα συμμετρικό σχήμα, με δύο επιπλέον πλήκτρα σε κάθε του πλευρά αλλά και λαστιχένια επένδυση κάτω από αυτά για καλύτερο κράτημα. Μάλιστα, μιας και η συγκεκριμένη επένδυση βρίσκεται και στις δύο πλευρές του ποντικιού, με όποιο χέρι και αν το πιάσετε, τόσο ο αντίχειρας όσο και οι μέσος και παράμεσος ξεκουράζονται πάνω σε αυτήν την επένδυση, κάνοντας το όλο κράτημα καλύτερο για εσάς. Το μέγεθός του είναι καλό ακόμα και για ελαφρώς μεγαλύτερα χέρια από το σύνηθες, με την πίσω επιφάνεια του mouse και τη ροδέλα του να διαθέτουν τον απαραίτητο φωτισμό με RGB LED. Η ροδέλα έχει καλή αίσθηση κύλισης, αν και ελαφρώς πιο ελαφριά απ’ ότι θα θέλαμε, καταλήγοντας κάπως πιο κατάλληλη για scrolling παρά για πιο σαφείς εντολές, όπως επιλογή όπλου κ.λπ.



Πίσω από τη ροδέλα και ακριβώς στο σημείο που ξεκινά το χώρισμα για αριστερό και δεξί κλικ, βρίσκεται ακόμα ένα μικρό πλήκτρο για να ορίσετε τα DPI που σας βολεύουν. Αυτό, μέσω του συνοδευτικού software της SteelSeries, μπορεί να κρατήσει δυο διαφορετικές ρυθμίσεις αποθηκευμένες, από 100 έως 12000 DPI. Ένα απλό πάτημα στο συγκεκριμένο πλήκτρο και η εναλλαγή γίνεται άμεσα και χωρίς προβλήματα. Με δεδομένο πως μιλάμε για gaming mouse, το τόσο μεγάλο εύρος των DPI είναι ιδιαίτερα καλό.Ο ορισμός για τα δυο στάδια των DPI αλλά και οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση του SteelSeries Sensei 310 γίνεται μέσω του software που προαναφέραμε και που η SteelSeries χρησιμοποιεί για να δίνει επιπλέον ζωή στα περιφερειακά της. Μέσω του Engine 3 λοιπόν μπορείτε να αλλάξετε το φωτισμό, να ορίσετε macros, την ταχύτητα κίνησης του κέρσορα, αλλά ακόμα και να απενεργοποιήσετε τα πλαϊνά πλήκτρα μιας πλευράς αν θελήσετε, για να μην τα πατήσετε κατά λάθος με ολέθρια αποτελέσματα για το gaming session σας.



Καλά όλα τα παραπάνω αλλά εκεί που το Sensei 310 υποκλίνεται στον εαυτό του, είναι για το TrueMove3. Πρόκειται για τον αισθητήρα που δίνει ζωή στο σύνολο και που περηφανεύεται πως δεν θα σας εκθέσει με καθυστερήσεις ούτε στο ελάχιστο μιας και σχεδιάστηκε με τα eSports στο νου. Η απλή αλήθεια είναι πως όσο και αν το ζορίσαμε εντός και εκτός games, το ποντίκι υπάκουσε πλήρως και χωρίς «κιχ» τις εντολές μας, όσα ακροβατικά και αν το βάλαμε να εκτελέσει. Σε συνδυασμό με τη διπλή επιφάνεια του SteelSeries QcK Prism που βρέθηκαν την ίδια περίοδο στα χέρια μας, ακόμα και να μην έχετε βλέψεις για ακρίβεια χιλιοστού, το Sensei 310 θα κάνει όλα όσα του ζητήσετε χωρίς κανένα παράπονο.



Το μεγάλο ατού του Sensei 310 βρίσκεται ουσιαστικά στο συγκεκριμένο αισθητήρα, μιας και η συμπαγής αλλά πλαστική του κατασκευή είναι συνολικά καλή αλλά τίποτα που να το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Όντας gaming mouse, ένας τόσο καλός αισθητήρας είναι πραγματικά ταιριαστός και αναγκαίος και ταυτόχρονα το ποντίκι της SteelSeries δεν στερείται κάτι από τον ανταγωνισμό. Αντιθέτως διαθέτει περισσότερα DPI από τις περισσότερες προτάσεις άλλων κατασκευαστών στην ίδια τιμή (69,99 ευρώ).



Το Sensei 310 καταλήγει ένας αρουραίος σε σώμα οικιακού ποντικιού. Λιτό, κομψό, άνετο, χωρίς ελλείψεις για την κατηγορία και με όλα όσα θα χρειαστείτε για να πολεμήσετε ορδές βαρβάρων στον αγαπημένο σας τίτλο. Η μόνη πραγματική αστοχία βρίσκεται στη ροδέλα του και την κύλισή της, μιας και χρειαζόταν να είναι ένα «κλικ» πιο σφιχτή για να γίνει όσο κατάλληλη πρέπει για τον αγαπημένο σας τίτλο και όχι τόσο για χάζεμα στο Facebook. Αν βέβαια βρεθείτε στην επίσημη σελίδα του προϊόντος έχοντας το Sensei 310 στα χέρια σας, το scrolling είναι απαραίτητο. Περίσταση που, αντί για scrolling, θα μοιάζει σχεδόν με trolling. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Λιτό, απέριττο και με καλό μέγεθος
  • Κατάλληλο για δεξί και αριστερό χέρι
  • Πλήρες λειτουργιών
  • Πολύ καλός αισθητήρας για κάθε περίσταση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πιο χαλαρή ροδέλα απ’ όσο χρειάζεται ένα gaming mouse
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GiannisRethymno
    • To Rival 300 το έχω σίγουρα 2 χρόνια τώρα και είναι από τις καλύτερες αγορές μου. Το χρησιμοποιώ για επαγγελματική χρήση σε photoshop etc
      και καθόλου για games αλλά είναι τρομερό ποντίκι. Βλέπω μοιάζει πολύ με αυτό του review Βασίλη σωστά?

      • billbig
      • Δεν έχω πασπατέψει ο ίδιος το Rival 300 αλλά απ' ότι βλέπω μάλλον στα ίδια λημέρια κινούνται γενικά. Το Rival 300 βέβαια είναι μόνο για δεξιόχειρες.

*