Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Turtle Beach Elite 800 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Turtle Beach

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Turtle Beach

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    WestNet

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η αγορά των ασύρματων headsets είναι αρκετά μεγάλη και η γκάμα προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς είναι τέτοια που μας αναγκάζει να ψάξουμε αρκετά πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση. Η Turtle Beach είναι γνωστή στο χώρο των αξεσουάρ gaming και ειδικά στον τομέα των high-end προϊόντων. Έτσι, έφτασε στα χέρια μας το Turtle Beach Elite 800, ένα νέο ασύρματο Bluetooth 4.0 headset που έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες μας τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη dual pairing, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να το συνδέσετε με δύο συσκευές ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τη διαδικασία pairing από την αρχή.


Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται τόσο το headset, όσο και μια βάση φόρτισης και μετάδοσης που απευθύνεται σε όσους θέλουν να τα έχουν και στο γραφείο τους ή δίπλα από την τηλεόραση. Το όλο σετ συνδέεται άνετα είτε με PC, είτε με Mac, είτε με PS3 και PS4 μέσω της optical εξόδου ήχου. Από πλευράς επιδόσεων και χαρακτηριστικών ξεχωρίζει το κομμάτι του noise cancellation που δουλεύει αρκετά σωστά, απομονώνοντας τον εξωτερικό θόρυβο και προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Στις δοκιμές μας ειδικά σε εξωτερικό χώρο η απόδοση αυτού του χαρακτηριστικού ήταν εξαιρετική. Ακόμη, ο καταναλωτής που θα προμηθευτεί το Turtle Beach Elite 800 θα απολαύσει DTS Headphone: X 7.1 Surround Sound, ειδικά audio presets για συγκεκριμένα games, καθώς και Intelligent Dynamic Chat Boost, έτσι ώστε να μπορείτε να ακούτε τη φωνή των συμπαικτών σας πάνω από τα εφέ και τη μουσική του εκάστοτε παιχνιδιού. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο νέο σετ ακουστικών φτάνει κοντά στις 10 ώρες και μπορείτε να απολαύσετε πέραν των παραδοσιακών συσκευών που εκπέμπουν μέσω Bluetooth και από όσες έχουν την απλή έξοδο ήχου 3.5mm. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σύνδεσης της εξόδου αυτής στο ειδικό dock και η μετάδοση απλά συνεχίζεται στα ακουστικά χωρίς να χρειαστεί κάτι περαιτέρω από πλευράς σας. Η σύνδεση με όλους τους τρόπους υποστηρίζεται μέσω καλωδίων που υπάρχουν στη συσκευή, ενώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως το dock λειτουργεί και ως «γέφυρα» του σήματος που έρχεται μέσω optical, έτσι ώστε πχ. να μπορέσετε να μεταφέρετε τον ήχο και στο ηχοσύστημα ή την τηλεόρασή σας, αν το επιθυμείτε. Η φόρτιση των ακουστικών μπορεί να γίνει και απευθείας μέσω του micro-USB καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, κάτι που δεν κάνει το dock απαραίτητο και σίγουρα θα βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να πάρουν τα ακουστικά μαζί τους εκτός σπιτιού/γραφείου (πχ. σε ένα ταξίδι).



Σχεδιαστικά, τα Turtle Beach Elite 800 θυμίζουν...κάτι από Beats. Η στεφάνη έχει τις κλασικές επεκτάσεις προς τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να μπορούν να «κάτσουν» σε κάθε σχήμα και μέγεθος κεφαλιού, ενώ τα ειδικά μαξιλαράκια στο κάτω μέρος της, αλλά και στο εσωτερικό των ακουστικών κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Ο όγκος τους δε στα ακουστικά είναι τέτοιος που η απομόνωση γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλες οι εντολές δίνονται από το ίδιο το headset, μέσα από μία σειρά επιλογών που θα βρείτε στο εξωτερικό τμήμα των ακουστικών. Από τη μία πλευρά μπορείτε να βρείτε τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του chat, την επιλογή των presets και την απομόνωση του μικροφώνου, ενώ από την άλλη τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και αυτό της σύνδεσης μέσω Bluetooth.



Όσον αφορά τώρα στα της απόδοσης του ήχου, μπορούμε να πούμε πως αυτός αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να απαιτήσει κάποιος από ένα προϊόν της κατηγορίας. Τόσο οι ψηλές, όσο και οι χαμηλές συχνότητες ακούγονται άριστα, κάτι που κάνει το Turtle Beach Elite 800 ιδανικό τόσο για μουσική, όσο και για gaming. Αν δε, η πηγή σας υποστηρίζει Dolby Digital, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το DTS Headphone:X 7.1 Surround χαρακτηριστικό. Οι gamers σίγουρα θα ικανοποιηθούν με τα audio profiles που μπορούν να περάσουν στο headset μέσω του σχετικού Audio Hub software της εταιρείας. Βάσει αυτού, ο χρήστης μπορεί να περάσει ένα ειδικό preset για συγκεκριμένα games, όπως το Destiny, έτσι ώστε η απόδοση του περιφερειακού να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του εκάστοτε τίτλου. Πέραν αυτών όμως, τα πολλά settings που προσφέρει το λογισμικό της κατασκευάστριας εταιρείας μπορεί να δώσει επιλογές EQ ανάλογα με την πηγή του ήχου που προσαρμόζεται ανάλογα στα games, στις ταινίες ή στη μουσική. Μικρόφωνο δεν εξέχει όπως στα περισσότερα gaming headsets, αλλά αντ’ αυτού η εταιρεία έχει προσαρμόσει δύο σετ μικροφώνων στο κυρίως σώμα και τα οποία δεν φαίνονται.



Συνολικά, το Turtle Beach Elite 800 είναι ένα προϊόν και απευθύνεται σε αυτόν που έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στα του gaming, αλλά ενδιαφέρεται και για ένα σετ ακουστικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε του κίνηση εντός και εκτός σπιτιού. Το noise cancellation λειτουργεί εξαιρετικά, η απόδοση του ήχου κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε gaming και μουσική και το πακέτο έρχεται με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να συνδέσετε το headset με τις περισσότερες δυνατές πηγές. Ωστόσο, το κομμάτι της τιμής είναι σημαντικός παράγοντας, αφού πλέον το προϊόν κοστίζει πιο ακριβά από...το ίδιο το PS4.

Ευχαριστούμε τα Public για τη διάθεση του δείγματος για τις ανάγκες της παρουσίασης. Τα προϊόντα της Turtle Beach κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Westnet και θα τα βρείτε πρώτα μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Public.


 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική απόδοση ήχου
  • Πολλές επιλογές στο εξωτερικό τμήμα
  • Εύκολα προσαρμόσιμο σε κάθε σχήμα κεφαλιού
  • Noise cancellation
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τιμή
  • Δεσμεύει τη μία από τις 2 USB του PS4 για να λειτουργήσει και να φορτίζει τα ακουστικά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*