Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative Zen Hybrid Pro SXFI Review

*
Ανά καιρούς έχουμε δει διάφορα προϊόντα της Creative, είτε κάτω από το όνομά της είτε κάτω από το brand Sound Blaster. Πάντα όμως αναφερόμαστε σε προϊόντα ήχου. Τα Creative Zen Hybrid Pro SXFI είναι ένα ολοκαίνουριο headset με αρκετές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όντως το κορυφαίο μεταξύ των τριών διαφορετικών Creative Zen Hybrid Pro. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.



Η συσκευασία είναι λιτή και περιεκτική. Μέσα βρίσκουμε τα ακουστικά, ένα καλώδιο USB για τη φόρτιση των ακουστικών, το αποσπώμενο boom μικρόφωνο και ένα type-C dongle που ενεργοποιεί επιπλέον λειτουργίες στα ακουστικά, όταν το συνδέσουμε σε κάποιο PC ή άλλη συσκευή. Το dongle βέβαια δεν είναι απαραίτητο καθώς τα ακουστικά ενσωματώνουν Bluetooth 5.3, όμως έχει μεγάλη χρησιμότητα σε περιβάλλον gaming. Το dongle και το boom mic δεν υπάρχουν στην απλή έκδοση Creative Zen Hybrid Pro, ενώ η Creative Zen Hybrid Pro Classic έκδοση έχει το boom mic, αλλά το dongle είναι διαφορετικό καθώς είναι απλά Bluetooth LE Transmitter και δεν έχει τις λειτουργίες SFXI της παρούσας έκδοσης.



Παίρνοντας τα ακουστικά στα χέρια παρατηρεί κανείς πως έχουμε να κάνουμε με μια ποιοτική και στιβαρή κατασκευή. Τα πλαστικά είναι καλά και έχουν ωραία αίσθηση στο χέρι, ενώ όλα τα μέρη που μετακινούνται δε νοιώθει κανείς ότι θα πάθουν κάτι. Το βάρος τους είναι σχετικά χαμηλό στα 282 γραμμάρια. Τα μαξιλαράκια αγκαλιάζουν με άνεση αυτιά του χρήστη αν και η αλήθεια είναι πως ο χώρος που παρέχουν είναι σχετικά περιορισμένος. Κάποιοι με μεγαλύτερα αυτιά ίσως να παραπονεθούν που δεν χωράνε καλά. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει, ώστε το headset να προσαρμόζεται εύκολα στον οποιονδήποτε, με τα ίδια τα ακουστικά επίσης να μπορούν να κινηθούν κατά 10-15 μοίρες στο κατακόρυφο άξονα και άλλες 90 μοίρες στον οριζόντιο, ώστε άνετα να τα τοποθετείς στο σβέρκο σου όταν δεν τα φοράς. Όταν πάλι θέλεις να τα μεταφέρεις χωρίς να τα χρησιμοποιείς, διπλώνουν και χωράνε οπουδήποτε. Η σύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή γίνεται απευθείας μέσω Bluetooth, με το pairing να γίνεται εύκολα με παρατεταμένο πάτημα του power button. Το ίδιο πλήκτρο έχει πολλαπλές χρησιμότητες, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσει και τον Assistant όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα σε κάποιο tablet/smartphone.



Φορώντας τα, μπορούμε να πούμε ότι η αίσθησή που αφήνουν είναι άριστη. Δε μας έσφιξαν καθόλου το κεφάλι ακόμα και μετά από μια ολόκληρη μέρα χρήσης, με τη μπαταρία σε αυτή τη περίπτωση πραγματικά σχεδόν να μη… μειώθηκε. Η Creative δίνει αυτονομία γύρω στις 80 ώρες με το ANC ενεργό και 100 χωρίς αυτό, χρόνοι που πραγματικά φαίνεται να είναι σωστοί. Η φόρτιση γίνεται μέσω Type-C θύρας που βρίσκεται στο δεξί ακουστικό Σε αυτό βρίσκουμε το πλήκτρο ANC για την ενεργοποίησή του Noise Cancelling ή του Ambient mode, και τρια ακόμα πλήκτρα: Play/Pause, επόμενο και προηγούμενο. Έχουμε έτσι πλήρη έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής.



Στο αριστερό πάλι έχουμε το ρυθμιστικό για την ένταση του ήχου, το mute του μικροφώνου, το power button καθώς και την είσοδο για το αποσπώμενο boom μικρόφωνο της συσκευασίας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό μικρόφωνο των ακουστικών, καθώς ενσωματώνουν και άλλα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά όταν δεν έχουμε συνδεδεμένο το εξωτερικό. Έτσι, όταν τα έχουμε συνδεδεμένα με το κινητό μας, δε χρειάζεται να έχουμε το εξωτερικό για να μιλήσουμε με άλλους και το βάζουμε πχ όταν θέλουμε να κάτσουμε στον υπολογιστή, καθώς το boom μικρόφωνο έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα και το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να το τοποθετήσουμε μπροστά από το στόμα μας.



Όσον αφορά τώρα στις δυνατότητες σύνδεσης, είπαμε ότι τα ακουστικά είναι Bluetooth 5.3 και υποστηρίζουν το Bleuetooth LE πρωτόκολλο. Ωστόσο, για να ενεργοποιηθεί αυτό, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το USB Dongle της συσκευασίας. Συνδέοντάς τα με τηλέφωνο που έχει Bluetooth LE, αυτό δεν ενεργοποιήθηκε και είχαμε απλή σύνδεση Bluetooth (με AAC codec). Σε αυτή τη περίπτωση, έχουμε lag στον ήχο όταν παίζουμε παιχνίδια, όχι όμως στις ταινίες. Να σημειώσουμε ότι μέσω Bluetooth τα ακουστικά μπορούν να είναι συνδεδεμένα με δυο συσκευές ταυτόχρονα και να παίζουν ήχο είτε από τη μια είτε από την άλλη.



Χρησιμοποιώντας όμως το dongle και συνδέοντάς το ακόμα και σε κινητό, κάτι όχι ιδιαίτερα βολικό γιατί εξέχει αρκετά, τα ακουστικά συνδέονται σε αυτό και ενεργοποιείται το ULL (Ultra Low Latency) οπότε πλέον τα παιχνίδια ακούγονται χωρίς καθόλου καθυστέρηση. Σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν έχουμε δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση με δυο συσκευές. Ουσιαστικά είναι σαν να έχουμε 2 διαφορετικά ζευγάρια ακουστικά σε ένα. Ένα για τη φορητή συσκευή μας (πχ κινητό/tablet) μέσω Bluetooth με την εφαρμογή της Creative για smartphones να μας δίνει αρκετές επιλογές όσον αφορά στις ρυθμίσεις.



Δυνατότητα για την ένταση του ANC, για την ενεργοποίηση του φωτισμού που υπάρχει στην εξωτερική πλευρά των ακουστικών (είναι αρκετά  ήπιος) και κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν τα equalizer.



Το δεύτερο ζευγάρι είναι για χρήση στον υπολογιστή όπου μπορούμε να έχουμε low latency για παιχνίδια, το boom μικρόφωνο αλλά και όλα τα καλούδια που φέρνει η τεχνολογία SXFI της Creative. Εδώ λοιπόν, μπορούμε να έχουνε ακόμα περισσότερες εφαρμογές χάρη στο software της Creative. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την Acoustic Engine, το Scout Mode ενώ έχουμε περισσότερες επιλογές Equalizer.



Η Acoustic Engine διαθέτει πέντε επιλογές με μπάρα ρύθμισης έντασης όπως τη δημιουργία Virtual Surround, το Crystalizer που κάνει τον ήχο καθαρότερο, το Bass που βελτιώνει προφανώς τα μπάσα, το Smart Volume που προσπαθεί να κρατήσει την ένταση του ήχου ίδια καθόλη τη διάρκεια αναπαραγωγής και το Dialog+ που προσπαθεί να κάνει τις φωνές καθαρότερες. Στο Equalizer έχουμε 10 μπάρες EQ και επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης της έντασης της προενίσχυσης αλλά και ξεχωριστά του Bass και του Treble (τα οποία βέβαια αλλάζουν τη κυματομορφή των συχνοτήτων). Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερα έτοιμα preset EQ. Είτε αφορούν συγκεκριμένα ήδη μουσικής, είτε κατηγορίες παιχνιδιών είτε και συγκεκριμένα παιχνίδια . Το Scout mode το έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της Creative και είναι μια ρύθμιση που σκοπό έχει να ακούγονται καλύτερα τα βήματα τον αντιπάλων σε ένα παιχνίδι με τη χρησιμότητά της να είναι καλύτερη σε multiplayer παιχνίδια προφανώς. Να σημειώσουμε πως δε μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα ενεργό το Scout mode με το Equalizer.




Πως ακούγονται τώρα τα ακουστικά; Μπορούμε να πούμε πως μας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους. Γεμάτος ήχο, με καλά μπάσα ενώ το ANC πραγματικά κάνει καλή δουλειά. Μπορεί να μην είναι το κορυφαίο, όμως ενεργοποιώντας το ANC πραγματικά δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το περιβάλλοντα χώρο με ήχους όπως αυτοί του αεροπλάνου να κόβονται εντελώς. Ακόμα και στο γραφείο, αυτό το μόνιμο βουητό του air-condition ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή, κόβεται πλήρως.



Έχοντας το dongle συνδεδεμένο, δεν υπάρχει καθόλου latency και είναι πραγματικά σαν να ακούμε με ενσύρματα ακουστικά. Η απόσταση δε που μπορεί να ακούει κανείς είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, καθώς τα δοκιμάσαμε και 2 ορόφους πάνω και είχαμε ακόμα ήχο στα αυτιά. Με όλες τις επιπλέον ρυθμίσεις μέσω του SFXI δε, ο ήχος μπορεί να παραμετροποιηθεί ακόμα περισσότερο, καθιστώντας τα ακουστικά μια πραγματικά άριστη επιλογή για χρήση τόσο με mobile συσκευές όσο και για gaming, ενώ τα €150 που κοστίζουν είναι πραγματικά μια τιμή που τη χαρακτηρίζουμε εξαιρετικά τίμια. 
BEST BUY

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ταυτόχρονη χρήση με δυο συσκευές
  • Τεράστια αυτονομία
  • Δυνατός, ισορροπημένος ήχος.
  • Μηδενικό latency στα games με το Dongle
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε να έχουν και αναλογική σύνδεση (mini jack)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*