Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Helium 800BT ARGB Review

*
Το Genesis Helium 800BT ARGB είναι ένα 2.1 σετ ηχείων με φωτισμό LED που λειτουργεί τόσο ενσύρματα όσο και μέσω Bluetooth.

Η αλήθεια είναι πως τα ηχεία για υπολογιστές δεν είναι ένα από τα πρώτα περιφερειακά που αποκτούν οι περισσότεροι χρήστες. Οι περισσότεροι προτιμούν ακουστικά και για αυτό άλλωστε στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες μοντέλα headset για όλα τα βαλάντια. Ακόμα και έτσι πάντως, ένα σετ ηχείων δε παύει να έχει τη χρησιμότητά του. Η Genesis μας έστειλε το νεώτερο μοντέλο της, Genesis Helium 800BT ARGB. Πρόκειται για ένα 2.1 σετ ηχείων που συνδέεται ενσύρματα με τον υπολογιστή αλλά ταυτόχρονα μπορεί να παίξει και ασύρματα μέσω Bluetooth. Η τιμή των €169 που φαίνεται στο site της φαντάζει υψηλή, ωστόσο στην Ελληνική αγορά μπορεί κανείς να τα αποκτήσει στα €100 (μέσα από το e-shop.gr), κόστος  σαφώς περισσότερο προσιτό.




Η συσκευασία είναι αρκετά μεγάλη και μέσα σε αυτή βρίσκουμε το σετ ηχείων, το οποίο αποτελείται από το woofer που λειτουργεί και σαν ενισχυτής και από τους δυο δορυφόρους. Όλα είναι βαμμένα μαύρα και κατασκευασμένα από ελαφρύ ξύλο (Holz το αναφέρει η εταιρεία). Το βάρος του είναι γενικά χαμηλό, ακόμα και αυτό του woofer. Οι δυο δορυφόροι συνδέονται με το woofer με καλώδιο που καταλήγει σε βύσμα USB Type-A (πραγματικά περίεργη απόφαση αυτή, μη τα συνδέσετε απευθείας στον υπολογιστή) στις δυο αντίστοιχες θύρες που υπάρχουν εκεί με τη μια να είναι για το αριστερό κανάλι και την άλλη για το δεξί. Το μήκος του καλωδίου είναι περίπου 1,5 μέτρο, οπότε τα ηχεία δε μπορούν να τοποθετηθούν πολύ μακριά από το woofer και καθώς το εκάστοτε καλώδιο δεν είναι αποσπώμενο (και είναι και ιδιαίτερο), σημαίνει πως η όλη διάταξη πρέπει να τοποθετηθεί με κάποια αρχική σχεδίαση για τι θα πάει που. Ειδικά από τη στιγμή που το woofer πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα κατά προτίμηση.



Στη δεξιά πλευρά του woofer βρίσκονται και οι υπόλοιπες θύρες που διαθέτει. Αρχικά βρίσκουμε μια stereo RCA για την αναλογική σύνδεση με τον υπολογιστή με το σχετικό καλώδιο να είναι στη συσκευασία. Υπάρχει όμως και οπτική TOS-Link για τη καλύτερη δυνατή σύνδεση με τη κάρτα ήχου με το σχετικό καλώδιο επίσης να περιλαμβάνεται στο πακέτο. Μια ακόμα θύρα που βρίσκουμε είναι μια USB που ονομάζεται ARGB και σε αυτή συνδέεται το αντίστοιχο καλώδιο το οποίο καταλήγει σε ειδικό βύσμα που προορίζεται να συνδεθεί πάνω στο motherboard του υπολογιστή, εφόσον αυτό διαθέτει τέτοιο. Μέσα από αυτή τη συνδεσμολογία μπορεί κανείς να ενσωματώσει τον RGΒ φωτισμό που ενσωματώνουν τα ηχεία στην εφαρμογή ελέγχου που μπορεί να διαθέτει ήδη ο χρήστης (πχ Polychrome RGB της AsRock, Mystic Light Sync της MSI, RGB Fusion της Gigabyte και AuraSync της ASUS). Ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να μη κάνει αυτή τη σύνδεση γιατί δε θέλει ή γιατί το δικό του motherboard δε διαθέτει σχετική θύρα, μπορεί κανείς να έχει RGB φωτισμό στο  woofer και τα ηχεία, απλά  οι επιλογές είναι περιορισμένες με το σχετικό έλεγχο να γίνεται είτε μέσω του πλήκτρου RGB που βρίσκεται δίπλα στις θύρες του woofer είτε μέσω του τηλεχειριστηρίου επιλέγοντας μεταξύ Rainbow, Pulse, Music Rhythm τρόπων φωτισμού.



Όσον αφορά στον ίδιο το φωτισμό, αυτός βρίσκεται στο λογότυπο και στη περίμετρο του ηχείου του woofer και στη περίμετρο των δυο οδηγών των ηχείων, ενώ πάντα μπορούμε να τον απενεργοποιήσουμε. Δυο ακόμα πλήκτρα υπάρχουν στο woofer, το ECO που βάζει τα ηχεία σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης και το Mode που αλλάζει τη πηγή ήχου από ενσύρματη σε Bluetooth, με το σχετικό LED λαμπάκι να μας ενημερώνει, ανάλογα με το χρώμα του, σε τι mode βρίσκεται το σετ ηχείων. Η σύνδεση με Bluetooth ήταν πανεύκολη και καταφέραμε άνετα να τα συνδέσουμε με tablet και κινητό για να ακούμε από αυτά τον ήχο, βλέποντας ταινίες ή ακόμα και παίζοντας παιχνίδια, με το lag στη πρώτη περίπτωση να είναι μηδαμινό αλλά στα games μεγαλύτερο και περισσότερο αντιληπτό.



Στο δια ταυτα τώρα και το πώς αποδίδει το σετ? Το πρώτο που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως το woofer παίζει κανονικά συχνότητες ακόμα και από τα 20Hz που δοκιμάσαμε (ενώ στο site αναφέρει από 100Hz) αν και τα ίδια τα ηχεία δε μπορούν να αποδώσουν πάνω από τα 17-18Khz. Κατά τα άλλα, υπάρχει αρκετή ένταση τόσο από το woofer (κυρίως) όσο και από τα ηχεία. Το woofer μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο τα ηχεία είναι κάπως «άψυχα», με την έννοια ότι δεν αναδεικνύουν τις μεσαίες και σίγουρα όχι τις υψηλές συχνότητες.



Τα Genesis Helium 800BT ARGB απευθύνονται περισσότερο σε αυτούς που θέλουν τις ευκολίες που προσφέρουν όπως τον RGB φωτισμό με την ARGB σύνδεση, τη λειτουργία Bluetooth και τα δυνατά μπάσα. Σίγουρα δεν είναι για τους μουσικόφιλους, όμως σε περιβάλλον παιχνιδιών και κυρίως τίτλων με πολύ δράση, μπορούν να προσφέρουν μια καλή εμπειρία ήχου. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αρκετή ισχύς (60Watt RMS συνολικά)
  • Φωτισμός RGB και συμβατότητα ARGB με πολλά motherboard
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η συνδεσμολογία των ηχείων με καλώδιο που καταλήγει σε Type-A USB είναι... περίεργη
  • Μέτρια απόδοση των 2 δορυφόρων
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*