Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Holm 320 RGB Review

*
Είναι η πρώτη φορά που φτάνει στο Enternity ένα… έπιπλο για δοκιμή και παρουσίαση. Δεν πρόκειται να… αλλάξουμε  ύλη, όμως πλέον και τα έπιπλα, όπως είναι πρωτίστως οι καρέκλες αλλά εσχάτως και τα γραφεία, αποτελούν σημαντικό εξοπλισμό ενός gamer. Το Genesis Holm 320 RGB με επίσημη τιμή στο site της εταιρείας στα €209.99, αλλά λιανική αρκετά χαμηλότερα στα €174.9 (την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο) είναι μια σχετικά ακριβή αλλά πραγματικά πλούσια σε χαρακτηριστικά πρόταση.



Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κανείς για το Genesis Holm 320 RGB είναι η συσκευασία του. Είναι προφανές ότι δε πρόκειται να το παραλάβει κανείς έτοιμο, με τη μεγάλη σε επιφάνεια αλλά λεπτή συσκευασία να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κομμάτια για να το συναρμολογήσει κανείς. Αφού αφαιρέσαμε τα πάντα από μέσα, ακολουθήσαμε της οδηγίες που περιλαμβάνονται και χρειαστήκαμε περίπου 40 λεπτά για να το συναρμολογήσουμε. Να σημειώσουμε πως οι βίδες που χρειάζονται είναι χωρισμένες σε διαφορετικά τμήματα της ίδιας μικρής σακούλας με διαφορετικά γράμματα της αλφαβήτας οπότε είναι αδύνατο κάποιος να χρησιμοποιήσει λάθος βίδες. Αν και η Genesis προτείνει η συναρμολόγηση να γίνει από δυο άτομα, ο υπογράφων το έκανε μόνος του χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εν τάχει, πρώτα συναρμολογείται ο σκελετός που περιλαμβάνει τα δυο πόδια σε σχήμα K και δυο κάθετα μεταλλικά κομμάτια, ένα για το μπροστά μέρος και ένα για το πίσω. Το μόνο που δε φαίνεται ξεκάθαρα στις οδηγίες αφορά το πίσω μεταλλικό στήριγμα που ενσωματώνει και μια λεντοταινία. Αρχικά το τοποθετήσαμε με τη ταινία LED να κοιτάζει μπροστά αλλά μετά από μερικά λεπτά καταλάβαμε ότι αυτή πρέπει να κοιτάει προς τα πίσω, για να φωτίζει το τοίχο.



Αφού φτιαχτεί ο - μεταλλικός- σκελετός, τον τοποθετήσαμε πάνω στην ίδια την επιφάνεια του γραφείου και βιδώσαμε τις σχετικές βίδες. Όλες οι βίδες είναι τύπου άλεν με το σχετικό εργαλείο να είναι στη συσκευασία αλλά σε κάποια σημεία να μας δυσκολεύει η χρήση του καθώς αυτό «έβρισκε» κατά τη περιστροφή κάπου. Αν είχαμε άλεν όχι σχήματος Γ αλλά σαν κατσαβίδι, όλα θα ήταν ευκολότερα. Επόμενο βήμα ήταν η τοποθέτηση του cable management τμήματος στο κάτω μέρος και στη συνέχεια η βάση στήριξης για ακουστικά και ποτήρι σε κάθε μια από τις δυο πλευρές. Με το κύριο κομμάτι έτοιμο, το γραφείο τοποθετήθηκε κανονικά στο δωμάτιο για να συνεχίσουμε τη συναρμολόγηση τοποθετώντας στις δυο σχετικές τρύπες τη βάση ασύρματης φόρτισης και το USB 3.0 hub τριών θέσεων καθώς και τη βάση στήριξης για gamepad, ενώ στο τέλος συναρμολογήσαμε ξεχωριστά και βιδώσαμε πάνω στο γραφείο την υπερυψωμένη βάση στήριξης της οθόνης.




Το μέγεθος του γραφείου το τοποθετεί μάλλον στα μικρά προς μεσαία, έχοντας διαστάσεις 120cm πλάτος, 60cm βάθος και –κλασσικά- 75cm ύψος. Αντέχει βάρος μέχρι 60κιλά αλλά αν δεν ανέβει άνθρωπος πάνω, δύσκολα θα βάλει κανείς τέτοιο βάρος πάνω του. Οι διαστάσεις είναι τέτοιες που δεν αφήνουν χώρο για να τοποθετηθεί πάνω του ένα desktop PC και αυτό υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετηθεί κάτω, δίπλα στο γραφείο. Βέβαια, αν κάποιος έχει επιλέξει σαν κύριο υπολογιστή (και για gaming) κάποιο pico PC, αυτό χωράει άνετα κάτω από τη βάση στήριξης της οθόνης, η οποία απέχει περίπου 14 εκατοστά από τη βασική επιφάνεια του γραφείου. Η βάση στήριξης της οθόνης πάλι με διαστάσεις 60x20 είναι μάλλον σχετικά μικρή και αν η βάση της ίδια της οθόνης είναι μεγάλη (κάτι που συμβαίνει συχνά με τις gaming οθόνες), το πιθανότερο είναι να εξέχει προς τα μπρός. Και οι δυο επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από MDF, όμως στη πάνω πλευρά τους έχουμε μια ειδική επίστρωση που θυμίζει ανθρακόνημα, η οποία μάλιστα καθαρίζει ιδιαίτερα εύκολα.



Υπάρχουν όμως και δυο όμορφες σχεδιαστικές πινελιές όσον αφορά στη βασική επιφάνεια του γραφείου. Τόσο η μπροστινή πλευρά όσο και η πίσω έχουν μια εσοχή. Μπροστά αυτή είναι μικρή σε βάθος αλλά μεγάλη σε πλάτος και ουσιαστικά είναι εκεί για να χωράει καλύτερο το σώμα όσον αρέσκονται να κάθονται κοντά στο γραφείο τους. Η εσοχή στη πίσω πλευρά (ακριβώς κάτω από τη βάση στήριξης της οθόνης) είναι βαθύτερη αλλά σχετικά μικρή σε πλάτος και ο σκοπός της είναι να πέφτουν από εκεί τα καλώδια από τις συσκευές που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Να σημειώσουμε επίσης ότι στο κάτω μέρος των ποδιών του γραφείου υπάρχουν πλαστικά καλύμματα για να προστατεύεται το δάπεδο, με αυτά στα δυο μπροστινά πόδια να προσφέρουν μικρές ρυθμίσεις ύψους ώστε το γραφείο να πατάει καλά στο έδαφος και με τα τέσσερα πόδια. Στη πράξη, δε παρατηρήσαμε καμία αστάθεια και το γραφείο δε κουνιέται από τη θέση του.



Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Genesis Holm 320 RGB ξεχωριστό είναι κυρίως το ενσωματωμένο USB 3.0 hub και ο ενσωματωμένος ασύρματος φορτιστής. Μάλιστα, το hub έχει και δυο τρύπες, ώστε να μπορέσει κανείς να περάσει από μέσα τους επιπλέον καλώδια για να τα συνδέσει με τον υπολογιστή. Το Hub διαθέτει τρεις θύρες USB 3.0 και από τη κάτω μεριά υπάρχει ένα αρκετά μακρύ καλώδιο με Type-A θύρα για να συνδεθεί στον υπολογιστή.



Με αντίστοιχο καλώδιο ενεργοποιείται και ο ασύρματος φορτιστής, τον οποίο καλύτερα κάποιος να τον συνδέσει σε παραδοσιακό φορτιστή και όχι στον υπολογιστή, από τη μια για να μη «πιάσει» μια θύρα USB του PC και από την άλλη για να έχει σίγουρα τα 2A στα 5V που απαιτεί για να φορτίσει στα 10Watt ασύρματα. Η ύπαρξη του ασύρματου φορτιστή είναι πραγματική ευλογία για όσους έχουν συμβατό τηλέφωνο, καθώς ακουμπώντας πάνω στην επιφάνεια το κινητό (ή τυχόν ασύρματα ακουστικά), αυτά φορτίζουν. Τοποθετώντας το μεγαλύτερο mouse pad που έχουμε στη κατοχή, ένα Corsair MM700 RGB, τόσο το USB hub όσο και ο φορτιστής δεν καλύφθηκαν και παρέμειναν απόλυτα προσβάσιμα.



Από εκεί και πέρα, έχουμε μερικές ακόμα πινελιές εργονομίας όπως είναι οι βάσεις στήριξης ακουστικών και ποτηριού, τοποθετημένες στις δυο πλευρές του γραφείου. Μπορούμε να τις βάλουμε σε όποια πλευρά μας βολεύει ή και καθόλου, αν ο χώρος είναι περιορισμένος, καθώς μεγαλώνουν το πλάτος κατά 9 και 13 εκατοστά αντίστοιχα.



Ακόμα και τα μεγαλύτερα ακουστικά στηρίζονται άνετα ενώ η ποτηροθήκη χωράει μεγάλες κούπες. Ειδικά για τη βάση των ακουστικών θα θέλαμε να τοποθετείται πάνω στο γραφείο, αντίστοιχα με τη βάση στήριξης gamepad, την οποία μπορούμε να στερεώσουμε είτε δεξιά είτε αριστερά από το monitor stand.



Χωράει δυο gamepad (ένα πάνω και ένα κάτω) με το XBOX Controller να χωράει ακριβώς.



Για το τέλος αφήσαμε το φωτισμό RGB. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, μια ταινία led είναι τοποθετημένη στη πίσω μεταλλική βάση στήριξης της επιφάνειας, η οποία καταλήγει σε Type-A θύρα USB. Ένα τηλεχειριστήριο που βρίσκεται στη συσκευασία προσφέρει πολλές επιλογές όσον αφορά το φωτισμό, με διάφορα διαθέσιμα mode από απλό χρώμα μέχρι rainbow και γενικότερα ότι έχει συνηθίσει ο χρήστης που αρέσκεται στον RGB φωτισμό.



Το remote λειτουργεί με τεχνολογία RF και δε χρειάζεται οπτική επαφή με τη ταινία LED (προφανώς). Τώρα κάποιος θα ρωτήσει, τι ακριβώς προσφέρει φωτισμός LED που είναι τοποθετημένος κάτω από το γραφείο. Προφανώς και φωτίζεται όλος ο χώρος κάτω από το γραφείο, όμως επειδή το ίδιο το γραφείο δεν ακουμπάει στο τοίχο  και αφήνει κενό από αυτόν (ακουμπάει το monitor stand), ο φωτισμός φαίνεται και στη πάνω πλευρά.



Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης παρουσίασής μας για έπιπλο υπολογιστή, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το Genesis Holm 320 RGB είναι μια πλήρης πρόταση για όσους ψάχνουν τη «φωλιά» ενός gaming setup. Είναι στιβαρό και σταθερό, που αν μη τι άλλο είναι το πρώτο ζητούμενο ενώ εργονομικά παίρνει σχεδόν άριστα χάρη σε όλες αυτές τις βάσεις στήριξης. Το USB HUB και ειδικά ο ασύρματος φορτιστής είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικά χρήσιμα, με το φωτισμό LED να είναι το κερασάκι της τούρτας και όχι κάτι περισσότερο. Η τιμή του βέβαια είναι λίγο τσιμπημένη, αλλά τουλάχιστον αυτή τη περίοδο το παίρνει κανείς στα €174,9, τιμή σημαντικά χαμηλότερη και σίγουρα περισσότερο συμφέρουσα. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Στιβαρή κατασκευή
  • Ασύρματη φόρτιση και θύρες USB 3.0
  • Καθαρίζεται εύκολα
  • Επαρκής χώρος με πολλές θέσεις για περιφερειακά gaming
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το κόστος δεν είναι αμελλητέο
  • Η συναρμολόγηση είναι γενικά εύκολη, απλά σε κάποια σημεία κατά τη χρήση του εργαλείου άλεν, αυτό "βρίσκει" σε πλαϊνά μέρη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*