Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Xenon 770 Review

*
Με €30 παίρνει κανείς ένα gaming ποντίκι που μπορεί να αλλάζει... εμφάνιση και δυνατότητες. Αυτό είναι το Genesis Xenon 770.

Έχουμε παρουσιάσει αρκετά προϊόντα της Genesis, τα οποία σε γενικές γραμμές μας έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις, ειδικά αν αναλογιστούμε το χαμηλό τους κόστος. Πρόσφατα έφτασε ένα ακόμα gaming ποντίκι, το Genesis Xenon 770, το οποίο είναι ξεχωριστό καθώς διαθέτει… διπλό χαρακτήρα, ενώ με κόστος στα €29.9 αυτή τη περίοδο (από €39.9) είναι αν μη τι άλλο μια φθηνή επιλογή.




Απευθύνεται στους PC gamer οι οποίοι ψάχνουν ένα ξεχωριστό από πλευράς σχεδίασης, με αρκετές δυνατότητες προγραμματισμού και φωτισμό RGB χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα. Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι, ανταλλακτικές επιφάνειες για τα τρια «πατάκια» που βρίσκονται στο κάτω μέρος, αλλά ανταλλακτικές… πλευρές, καθώς τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πλευρά του μπορούν να αντικατασταθούν πλήρως. Για τη δεξιά πλευρά έχουμε ένα ανταλλακτικό καπάκι (αφαιρείται εύκολα και προσαρμόζεται ξανά μαγνητικά) το οποίο έχει μεγαλύτερο όγκο από το αρχικό, κάνοντας το ποντίκι λίγο ποιο «χοντρό» στη δεξιά πλευρά, ώστε ακόμα και χρήστες με μεγαλύτερα χέρια να βολευτούν άνετα.



Στη δική μας περίπτωση, προτιμήσαμε το αρχικό καπάκι που επιτρέπει να ξεκουράζεται το παράμεσο δάχτυλο και το μικρό δάχτυλο, με το δείκτη και το μέσο να τοποθετούνται άνετα στη πάνω πλευρά. Γενικότερα, το χέρι του υπογράφοντα ένιωσε άνετα από τη πρώτη στιγμή πάνω στο ποντίκι, με το πλαστικό που χρησιμοποιείται να έχει καλή αίσθηση και να μη γλιστράει.

 

Όσον αφορά στη δεξιά πλευρά, υπάρχου δυο καπάκια ανάλογα με το τι θέλει να κάνει κανείς. Το αρχικό περιλαμβάνει 9 προγραμματιζόμενα πλήκτρα και απευθύνεται σε όσους παίζουν ΜΜΟ ή για κάποιο λόγο θέλουν πολλά shortcuts άμεσα διαθέσιμα στον αντίχειρά τους. Το δεύτερο καπάκι διαθέτει τρια πλήκτρα, επίσης προγραμματιζόμενα και για περισσότερο τυπική χρήση. Το καλώδιο USB και είναι braider, έχει μήκος 180 εκατοστά μέτρα κα το οποίο είναι αρκετό για να συνδεθεί σε οποιαδήποτε θύρα στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Αφού συνδέσουμε το ποντίκι στον υπολογιστή, αυτό αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως. Βέβαια, καλό είναι να εγκατασταθεί η ειδική εφαρμογή που διαθέτει η εταιρεία για το συγκεκριμένο ποντίκι (δεν υπάρχει κάποια κεντρική εφαρμογή για όλες τις συσκευές της εταιρείας) μέσα από την οποία ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης.



Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον οπτικό αισθητήρα Pixart PAW3327 με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας από 200 έως 10200 DPI, σε βήματα των 100DPI. Τρια pads στη κάτω πλευρά είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad (και όπως γράψαμε παραπάνω, υπάρχουν και ανταλλακτικά στη συσκευασία στη περίπτωση που κάποιος «λιώσει» τα αρχικά). Όσον αφορά στα πλήκτρα, η εταιρεία έχει επιλέξει διακόπτες ενεργοποίησης της Omron που εγγυώνται 20 εκατομμύρια κλίκ, τα οποία μάλλον είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κάνει το ποντίκι όσο το έχει κανείς στη κατοχή του. Στο πάνω μέρος υπάρχουν πέντε πλήκτρα ακόμα, τα κλασσικά mouse buttons που κάνουν ωραίο κλικ, η ροδέλα που γυρίζει σε βήματα και πίσω της δυο ακόμα που αλλάζουν το προφιλ της ταχύτητας μεταξύ 5 διαφορετικών.



Όλα τα πλήκτρα είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να ενεργοποιήσουν εντολές macro, πάντα μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας η οποία προσφέρει πέντε διαφορετικά προφίλ με καθένα από αυτά με τη σειρά του να διαθέτει τρεις βασικές κατηγορίες ρυθμίσεων. Αυτή που αφορά τις επιδόσεις του ποντικιού παρέα (πχ να αλλάξουμε το polling rate και να το κατεβάσουμε μέχρι τα 125Hz από τα 1000Hz) παρέα με το προγραμματισμό των πλήκτρων, αυτή που αφορά τη ρύθμιση των DPI για καθένα από τα πέντε στάδια και αυτή που αφορά το φωτισμό.




Το ποντίκι διαθέτει φωτισμό τόσο στο λογότυπο και μέσα στη ροδέλα όσο και στη περιφέρεια της πίσω και κάτω πλευράς του. Ωστόσο ο φωτισμός για τα δυο πρώτα τμήματα αλλάζει μόνο όταν αλλάζουμε το DPI προφίλ, έχοντας πάντως τη δυνατότητα να διαλέξουμε ποιο χρώμα θα χρησιμοποιείται κάθε φορά. Σε κάθε περίπτωση, δε καταφέραμε να βρούμε ένα τρόπο να είναι σταθερός καθώς αυτός είναι ρυθμισμένος σε λειτουργία breathing. Όσον αφορά στο φωτισμό στο κάτω μέρος της πίσω πλευράς, έχουμε πολλές επιλογές χρωμάτων και διάφορα εφέ, με το αρχικό Prismo να είναι από μόνο του μια καλή επιλογή. Το ίδιο το ποντίκι μπορεί να αποθηκεύσει ένα προφίλ και ο χρήστης να απολαύσει τις ρυθμίσεις του χωρίς να χρειάζεται να έχει πάντα φορτωμένη (ή εγκατεστημένη) την εφαρμογή. Αυτό που έχουμε ενεργό στην οθόνη της εφαρμογής μόλις πατήσουμε Apply, αποθηκεύεται στο ποντίκι, ενώ μπορούμε να έχουμε πλήθος από άλλα προφίλ αποθηκευμένα στον υπολογιστή. Όπως είπαμε όλα τα πλήκτρα είναι πλήρως προγραμματιζόμενα ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε και εντολές macro.



Πηγαίνοντας τώρα στην πράξη, το Genesis Xenon 770 τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, είναι ακριβές στα πατήματα των δυο βασικών πλήκτρων ενώ και η ποιότητα κύλισης είναι άριστη, με το ποντίκι να είναι ταυτόχρονα και ξεκούραστα στη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα πραγματικά οικονομικό ποντίκι το οποίο προσφέρει αρκετές λειτουργίες για την τιμή του. Πραγματικά, για €30, αξίζει με το παραπάνω να το αποκτήσει κανείς, καθώς κάνει τα πάντα και το μόνο μας παράπονο είναι πως το software που χρησιμοποιεί λειτουργεί μόνο σε αυτό και αν κάποιος έχει επενδύσει και σε άλλες συσκευές της εταιρείας, χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές για κάθε μια από αυτές. Να σημειώσουμε πως τα προϊόντα της εταιρείας μπορεί κανείς να τα αποκτήσει από το E-shop.gr. 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική τιμή
  • Πλαϊνά που αλλάζουν ανάλογα με τα θέλω του χρήστη
  • Μακρύ, braided καλώδιο
  • Ενσωματωμένη μνήμη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η εφαρμογή που χρησιμοποιεί λειτουργεί αποκλειστικά με αυτό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*