Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Freebuds 5i Review

*
Τα Huawei Freebuds 5i έχουν ANC και υποστηρίζουν Hi-Res Audio χωρίς να κοστίζουν ιδιαίτερα πολλά χρήματα.

Η Huawei έχει δημιουργήσει παράδοση στο χώρο των true wireless ακουστικών με κορυφαία μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρουσιάζει νέα μοντέλα και την αρχή κάνουν τα νέα Freebuds 5i, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα πραγματικά καλά Freebuds 4i, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά σε μια προσιτή τιμή. Τα Freebuds 5i κυκλοφορούν εντός του Ιανουαρίου (2023).




Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C, μια σειρά από μαλακά tips διαφόρων μεγεθών ώστε κανείς να μπορεί να βρει το κατάλληλο για να τοποθετηθούν καλά στο αυτί τα ακουστικά και τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά. Η θήκη μεταφοράς είναι πραγματικά μικρή και χωράει μέσα στη παλάμη του χεριού. Έχει οβάλ σχεδίαση και ενσωματώνει μπαταρία ώστε κάθε φορά που τα ακουστικά τοποθετούνται στη θέση τους, να επαναφορτίζονται. Το Isle Blue χρώμα των ακουστικών της δοκιμής είναι πραγματικά όμορφο, ένα γαλάζιο που έχουν τόσο τα ακουστικά όσο και η θήκη. Μάλιστα το χρώμα στη θήκη είναι «πασπαλισμένο» με μικρά στίγματα με το αποτέλεσμα να είναι σαφώς ομορφότερο σε σχέση με τη χρήση μόνο του χρώματος, ενώ και το γεγονός ότι το πλαστικό δεν είναι γυαλιστερό δίνει ακόμα καλύτερη οπτική.



Αν και η θήκη είναι μικρότερη και ελαφρύτερη σε σχέση με αυτή της προηγούμενης γενιάς, η Huawei έχει χωρέσει «περισσότερη» μπαταρία, με τη συνολική αυτονομία που προσφέρεται να είναι έως 28 ώρες, ενώ τα ίδια τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν για περίπου 7,5 ώρες (χωρίς ANC και με το AAC codec). Η φόρτιση της θήκης γίνεται μέσω καλωδίου USB Type-C με μια πλήρη φόρτιση να απαιτεί περίπου μια ώρα. Στο πλάι της θήκης βρίσκεται ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να κάνει το pair με όποια συσκευή θέλει και εδώ έρχεται η πρώτη σημαντική προσθήκη στα ακουστικά. Τα Freebuds 5i υποστηρίζουν ταυτόχρονη χρήση (εναλλάξ πάντα) με δυο συσκευές χωρίς να χρειαστεί να ξαναγίνει pair. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε τα ακουστικά συνδεδεμένα ταυτόχρονα με δυο συσκευές και με το που πατήσουμε πχ pause στο Spotify που παίζει η μια συσκευή, σε 1-2 sec έρχεται στα ακουστικά ο ήχος που παίζει η άλλη συσκευή (πχ Youtube). Σίγουρα μια χρήσιμη δυνατότητα για όσους θέλουν να μοιράζουν τη χρήση των ακουστικών τους σε smartphone και tablet/laptop.



Για καλύτερο έλεγχο τόσο της παραπάνω δυνατότητας όσο και των υπολοίπων λειτουργιών που προσφέρουν τα Freebuds 5i, καλό είναι να εγκαταστήσει κανείς την εφαρμογή AI Life της Huawei. Για χρήστες Android, τη νεώτερη εφαρμογή μπορεί κανείς να τη βρει μέσα από το AppGallery της Huawei, καθώς η έκδοση στο Playstore είναι παλιά και δεν αναγνωρίζει τα ακουστικά. Μέσα από αυτή φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών, ενώ γίνονται και οι αναβαθμίσεις firmware που στέλνει η Huawei (εμείς λάβαμε ήδη μια τη πρώτη μέρα που ανοίξαμε τα Freebuds 5i). Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή (δεν είναι απαραίτητη πάντως για να γίνει η σύνδεση με μια συσκευή), ανοίγοντας το καπάκι της θήκης ενεργοποιείται ουσιαστικά η λειτουργία Bluetooth και έτσι τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με την εκάστοτε συσκευή. Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Η σχεδίαση των ακουστικών ακολουθεί τη λογική των προηγούμενων Freebuds 4i, με τις κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, ουσιαστικά σφραγίζοντάς το, ενώ μια λεπτή στήλη εξέχει προς τα κάτω. Στην πλευρά της κάψουλας που τοποθετείται μέσα στο αυτί υπάρχει και ο απαραίτητος αισθητήρας ώστε το ακουστικό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο αυτό, καθώς και οι ακίδες φόρτισης. Η σύνδεση με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα με το που θα ανοίξει το καπάκι οπότε δε χάνεται χρόνος όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μέσω του ενός ακουστικού. Τα ακουστικά διαθέτουν 2 μικρόφωνα ούτως ώστε να προσφέρουν noise cancellation το οποίο προσφέρει τρία επίπεδα «έντασης» (Cozy, General, Ultra) με το Cozy να έχει το μικρότερο αντίκτυπο και το Ultra το μεγαλύτερο. Στο τελευταίο, το ANC κάνει πραγματικά καλή δουλειά σε εξωτερικούς χώρους με το Cozy να είναι μια καλή λύση για εσωτερικούς χώρους. Το κλασσικό βουητό του κλιματιστικού εξαφανίστηκε, όπως και πολλοί ήχοι που έρχονται από έξω από το γραφείο. Ακόμα και η πληκτρολόγηση σε «βαρύ» μηχανικό gaming keyboard ακούγεται πολύ λιγότερο. Η λειτουργία awareness πάλι έχει καλά αποτελέσματα, προσφέροντας δυνατότερο ήχο σε σχέση με αυτό που περνάει στα αυτιά και είναι αρκετά βολική όταν κάποιος θέλει να συνομιλήσει με άλλον, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει τα ακουστικά από τα αυτιά.



Η εξωτερική επιφάνεια κάθε ακουστικού προσφέρει λειτουργίες αφής, τις οποίες μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει μέσα από την εφαρμογή AI Life. Με διπλό tap μπορούμε ρυθμίσουμε κάθε ακουστικό ξεχωριστά να ενεργοποιεί κάποια από τις τέσσερις δυνατότητες: play/pause, next song, previous song, wake voice assistant, ή να απενεργοποιήσουμε πλήρως τη λειτουργία double tap. Κρατώντας πατημένο το δάχτυλο πάνω, κυκλικά επιλέγουμε το noise control: ενεργοποίηση του noise cancelling, ενεργοποίηση της λειτουργίας awareness (όπου τα εξωτερικά μικρόφωνα μεταφέρουν στο ακουστικό τους εξωτερικούς ήχους) και απενεργοποίηση και των δυο αυτών λειτουργιών. Μέσα από το AI Life μπορούμε να απενεργοποιήσουμε κάποια από αυτές τις τρεις, ώστε για παράδειγμα κάποιος απλά να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το active noise cancelling. Επίσης, με κύλιση του δαχτύλου κατά μήκος της επιφάνειας μπορούμε να αυξομειώνουμε την ένταση του ήχου.



Tα ακουστικά υποστηρίζουν πέρα από το SBC codec και τον AAC codec ενώ κάτι άλλο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει είναι η λειτουργία Hi Res Audio. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από το AI Life επιλέγοντας Prioritize Sound Quality οπότε και ενεργοποιείται αυτόματα ο LDAC codec. Εδώ τα ακουστικά τα καταφέρνουν ακόμα καλύτερα όσον αφορά στην αναπαραγωγή ήχου. Αυτή η ρύθμιση πάντως δεν ενδείκνυται όταν κάποιος παίζει παιχνίδια καθώς το latency είναι πολύ μεγάλο (ακόμα και όταν έχουμε ενεργή τη ρύθμιση Low Audio Latency. Σε αναπαραγωγή βίντεο υπάρχει καθυστέρηση αλλά είναι μάλλον αμελητέα οπότε μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον LDAC codec και κατά τη θέαση βίντεο.
Πως όμως αποδίδουν τα ακουστικά στην πράξη; Τα δοκιμάσαμε με Android τηλέφωνα, δε χρειάστηκε να αλλάξουμε tips, καθώς αυτά που φοράγανε στην αρχή ήταν τα κατάλληλα για τη δική μας περίπτωση αυτιών, με τα ακουστικά να στερεώνονται καλά και να σφραγίζουν τα αυτιά (κάτι που επιβεβαίωσε και η σχετική δυνατότητα που προσφέρει το AI Life). Ακόμα και μετά από ώρες χρήσης, δε μας κούρασαν καθόλου, έχοντας χαμηλό βάρος αλλά και σωστή εφαρμογή. Στο τομέα του ήχου, μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις έχοντας ισορροπημένο ήχο, με τα μπάσα να ακούγονται ελαφρώς εντονότερα, γεμίζοντας το «κεφάλι» μας με ήχο. Η μέγιστη ένταση είναι επαρκής και χωρίς παραμόρφωση.



Συνολικά, τα Freebuds 5i μάς άφησαν πραγματικά καλές εντυπώσεις και αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για όσους ψάχνουν true wireless ακουστικά με ANC και ταυτόχρονα υποστήριξη Hi-Res Audio. 
BEST BUY

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικός ήχος
  • Μηδενικό latency στα games (όχι σε Hi-Res Audio)
  • Καλή αυτονομία
  • Ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δε θα μας χάλαγε η ύπαρξη ασύρματης φόρτισης (υπερβολικό, το ξέρουμε)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*