Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Nova Y70 Review

*
Στο τέλος του Ιουνίου βρεθήκαμε στη Κωνσταντινούπολη με τη Huawei για τη παρουσίαση αρκετών νέων προϊόντων της εταιρείας. Ήδη έχουμε παρουσιάσει τα Freebuds 2 Pro και το Matebook D16, ωστόσο ήρθε η ώρα για το πρώτο από τα τρια smartphones που ανακοινώθηκαν εκεί, το οικονομικό Huawei Nova Y70.



Το Huawei Nova Y70 έρχεται σε μια τυπική συσκευασία μέσα στην οποία βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια λεπτή και διάφανη προστατευτική θήκη, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής καρτών SIM και ένα φορτιστή 22.5Watt παρέα με το σχετικό καλώδιο USB Type-C. Παίρνοντας τη συσκευή στο χέρι, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη σε διαστάσεις συσκευή, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη διαγωνίου 6,75’’, ενώ και το βάρος των 199 γραμμαρίων σίγουρα δεν είναι αμελητέο. Καθώς μιλάμε για μια συσκευή που κοστίζει €179, δε θα περιμέναμε κάτι άλλο πέρα από εκτεταμένη χρήση του πλαστικού σαν υλικό κατασκευής τόσο για το πλαίσιο όσο και για τη πλάτη. Το πλαίσιο έχει μια γαλαζωπή, ματ όψη, με καμπυλωτές και τις τέσσερις πλευρές. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρα power που λειτουργεί και σαν αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και τα volume control πλήκτρα. Στο κάτω μέρος είναι η USB Type-C (κλασσικά USB 2.0) παρέα με το μοναδικό ηχείο, ένα μικρόφωνο και έξοδο ακουστικών. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το δεύτερο μικρόφωνο ενώ στη αριστερή πλευρά το tray για τη τοποθέτηση έως 2 καρτών nano SIM με υποστήριξη 4G δικτύων, η μιας κάρτας και κάρτας μνήμης MicroSD. Το τηλέφωνο έχει μονοφωνικό ήχο ο οποίος είναι δυνατός και με συμπαθητική ποιότητα. Η πλάτη του τηλεφώνου, στην έκδοση Crystal Blue που έχουμε στα χέρια μας, είναι σίγουρα όμορφη. Αν και πλαστική, έχει μια πλήρως ανακλαστική επιφάνεια η οποία δημιουργεί πολλαπλές αντανακλάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν … καθρέπτης (τρόπος του λέγειν) αν και τα δακτυλικά αποτυπώματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους μετά από λίγα λεπτά  χρήσης. Στη πλάτη βρίσκεται συναντάμε και το τριπλό σύστημα καμερών που περιλαμβάνει τη κύρια κάμερα των 48MP, μια UltraWide των 5MP και έναν αισθητήρα βάθους των 2MP.



Όπως είπαμε, η οθόνη είναι μεγάλη στις 6,75’’, είναι τεχνολογίας IPS LCD ωστόσο λειτουργεί σε χαμηλότερη ανάλυση από ότι θα περίμενε κανείς και συγκεκριμένα σε HD+ (1600x720). Είναι καλή χρωματικά, τουλάχιστον στο default προφίλ (έχοντας πρώτα επιλέξει Normal) όπου λειτουργεί σε θερμοκρασία χρώματος 6430 βαθμούς Κέλβιν με άριστα ισορροπημένες τις RGB μπάρες. Σε αυτή τη ρύθμιση μετρήσαμε 330 nits μέγιστη φωτεινότητα, ωστόσο στο σαφώς περισσότερο ψυχρό (7500 βαθμούς Κέλβιν) cool προφίλ, είδαμε τη φωτεινότητα να φτάνει στα 380nits (δεν πηγαίνει παραπάνω ακόμα και όταν ενεργοποιήσουμε το auto max brightness). Υπάρχει και η Warm επιλογή με την οθόνη να είναι ρυθμισμένη στους 5800 βαθμούς Κέλβιν.



Σε κάθε μια από αυτές μπορούμε πάντα να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία χρώματος μέσα από ένα χρωματικό κύκλο. Το EMUI 12 (που τρέχει πάνω από το παλαιότερο Android 10) προσφέρει και άλλες ρυθμίσεις, καθώς έχουμε Dark Mode, το Eye Comfort που λειτουργεί σαν Blue filter, ενώ τέλος έχουμε και ένα eBook mode, το οποίο μετατρέπει την οθόνη σε ασπρόμαυρη. Στο κομμάτι του hardware, το Huawei Nova Y70 έρχεται με ένα παλιό SoC της ίδιας της Huawei, τον Kirin 710 που κατασκευάζεται στα 12nm και προσφέρει απλά επαρκείς επιδόσεις για τις περισσότερες λειτουργίες, με τα 4GB μνήμης να είναι απλά ικανοποιητικά αλλά τουλάχιστον τα 128GB χώρου να είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Να σημειώσουμε πως ο Kirin 710 κάνει και αυτός throttling εφόσον τον ζορίσεις, κάτι που κάναμε με το CPU Throttling Test, όπου μετρήσαμε το θερμότερο σημείο να φτάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου μέσω ειδικής θερμικής κάμερας. Βέβαια, το ίδιο το τηλέφωνο στο χέρι παραμένει πάντα σε καλή θερμοκρασία.



Γενικότερα, η εμπειρία που προσφέρει το τηλέφωνο είναι τις περισσότερες φορές ομαλή αν και θα υπάρξουν φορές όπου θα παρατηρήσουμε καθυστερήσεις, ενώ τις περισσότερες φορές δε πρόκειται να παραμείνουν ανοιχτές πάνω από 2 εφαρμογές στο background. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει (Mali G51) επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει σχετικά καλά τα περισσότερα –απλοϊκά- Android παιχνίδια με το 3D Mark Wild Life να μας δίνει μόλις 561 πόντους. Εκεί που όμως το τηλέφωνο ξεχωρίζει είναι στο κομμάτι της αυτονομίας, καθώς έρχεται με μια τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 6000mAh (η οποία βέβαια αργεί να φορτίσει ακόμα και στα 22,5Watt).



Τρέξαμε το Battery Test του PC Mark και αυτό μας έδωσε σχεδόν 19 ώρες λειτουργίας (από 100-20%) έχοντας τη φωτεινότητα της οθόνης ρυθμισμένη στα 200nits, ένα νούμερο πραγματικά μεγάλο, με το τηλέφωνο να μπορεί να αντέξει για παραπάνω από 2 μέρες.  Και πάμε λίγο στο κομμάτι του software. Γενικότερα η εμπειρία χρήσης του EMUI 12 είναι εξαιρετική και θεωρούμε πως είναι μια από τις ομορφότερες και πλέον εύχρηστες που έχουμε δει με πολλές ευκολίες όσον αφορά στη συνδεσιμότητα με άλλες Huawei συσκευές μέσα από το Device +. Όσον αφορά τώρα στη πρόσβαση σε εφαρμογές, τα έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν. Το τηλέφωνο δεν έχει πρόσβαση στο Play Store της Google και το ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο κατεβάζει κανείς εφαρμογές, είναι το Huawei App gallery, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες.



Τι παίζει όμως με το σύστημα καμερών; Έχουμε ένα βασικό φακό στα 48pixel χωρίς OIS με f/1.8, ένα ultrawide στα 5Mpixel με f/2.2 και ένα αισθητήρα βάθους στα 2MPixel με f/2.4. Κεντρικό ρόλο παίζει προφανώς ο βασικός αισθητήρας των 48Mpixel. Ο κύριος αισθητήρας κάνει καλή δουλειά την ημέρα, τουλάχιστον για τη κατηγορία τιμής, με το αποτέλεσμα που προσφέρει να είναι τίμιο. Το βράδυ πάλι μη περιμένετε θαύματα ακόμα και με το Night Mode.


Main vs UW


Main vs UW

Όσον αφοράς στον Ultrawide και μόνο που υπάρχει σε τηλέφωνο αυτής της κατηγορίας τιμής αντί για το συνηθισμένο macro, είναι θαύμα. Βέβαια, το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι ικανοποιητικό μόνο για post στα social και αυτό υπο συνθήκες καθώς το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο. Αλλά και πάλι, είπαμε, τον προτιμάμε από κάποιο macro.



Main vs UW


Main vs UW

Υπάρχει και ο αισθητήρας βάθους που βοηθάει στις portrait λήψεις, οι οποίες δημιουργούν καλό bokeh εφέ.


  
Main camera Vs portrait mode Vs bokeh mode

Τέλος, η selfie κάμερα είναι συμπαθητική, με τις λήψεις να βγαίνουν στα 8MP.  Όσον αφορά στο video, το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει σε 1080p30 και με τους τρεις βασικούς φακούς (main, ultra wide και selfie) ενώ μάλιστα υποστηρίζεται εναλλαγή μεταξύ του βασικού και του ultrawide κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο.


1080p30 βίντεο με το βασικό και τον ultrawide

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το Huawei Nova Y70. Με τιμή που βρίσκεται στα €179 είναι ένα οικονομικό τηλέφωνο που έχει σαν βασικό του ατού τη μεγάλη μπαταρία και κατ’επέκταση τη μεγάλη αυτονομία. Δε θα βάλει φωτιά στις επιδόσεις, όμως όσοι αναζητούν μια επαρκή εμπειρία χρήσης και κυρίως να φορτίζουν τη συσκευή τους 2-3 φορές της εβδομάδα, μπορούν να του ρίξουν μια ματιά. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Η ύπαρξη της ultra wide κάμερας
  • Η βασική κάμερα τα καταφέρνει καλά τη μέρα
  • Αν και χαμηλής ανάλυσης, η οθόνη είναι όμορφη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Παλιό SoC
  • Σύνδεση σε WiFi δίκτυα μόνο στα 2,4GHz
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*