Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch Fit 2 Classic Edition Review

*
Το Huawei Watch Fit 2 Classic Edition είναι ένα ελαφρύ και κομψό smartwatch.

Το αρχικό Huawei Watch Fit ήταν η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας στα smartwatches με παραλληλόγραμμη οθόνη και μας είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Όμως ήρθε η ώρα για το διάδοχό του, το Huawei Watch Fit 2. Κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις την Active σε δυο χρώματα (ροζ και μαύρο) με πλαστική κάσα και λουράκι σιλικόνης και τη Classic στο Moon White χρώμα με κάσα από αλουμίνιο και δερμάτινο λουράκι, την οποία και δοκιμάσαμε.




Έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με καλώδιο φόρτισης που μαγνητικά ασφαλίζει στη βάση του ρολογιού, ενώ η άλλη άκρη του τοποθετείται σε οποιοδήποτε φορτιστή έχει κανείς διαθέσιμο. Το ίδιο το ρολόι φοράει δερμάτινο λουράκι, το οποίο ασφαλίζει με ειδικό πύρο πάνω στο ρολόι και μπορεί κανείς να το αλλάξει εύκολα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στη συσκευασία (πέρα από τα τυπικά εγχειρίδια χρήσης). Παίρνοντας το ίδιο το ρολόι στο χέρι, αντιλαμβάνεται άμεσα κανείς πόσο ελαφρύ είναι (30 γραμμάρια το Classic, 26 γραμμάρια το Active). Πραγματικά, δε το καταλαβαίνει κανείς στο χέρι, καθώς το χαμηλό του βάρος φτάνει στα επίπεδα των activity trackers. Ένα πλήκτρο διαθέτει όλο και όλο, στη δεξιά πλευρά. Ο χρήστης ελέγχει το ρολόι από το πλήκτρο και τη νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής διαγωνίου 1,74΄΄ τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 336x480 pixel. Η οθόνη έχει μεγάλη φωτεινότητα και ευκρίνεια και δε θα προβληματιστεί κανείς στο να παρακολουθεί ότι εμφανίζει. Μάλιστα, η Huawei έχει αλλάξει και το μέγεθος της γραμματοσειράς όσον αφορά στις ειδοποιήσεις, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που βλέπουμε στη σειρά Watch GT3. Κατά τις δοκιμές μας δε παρατηρήσαμε καθυστερήσεις ή κολλήματα, με το λειτουργικό που τρέχει το Watch Fit 2 να είναι το Harmony OS 2 που συναντάμε και στα Watch GT3/GT3 Pro της εταιρείας. Παρόλο του χαμηλό του κόστος, διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου (με περίπου 22GB διαθέσιμα) ώστε κάποιος να μεταφέρει σε αυτό τη μουσική του (η μεταφορά να γίνεται μέσω της εφαρμογής Huawei Health, από το smartphone) και καθώς το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth, μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική. Μια άλλη, σημαντική αναβάθμιση που διαθέτει το ρολόι έναντι του προκατόχου του είναι το ενσωματωμένο ζευγάρι μικρόφωνου/ηχείου, χάρη στο οποίο μπορεί κανείς να μιλήσει απευθείας από το Watch Fit 2, όπως γίνεται και στα άλλα σύγχρονα smartwatches της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, η έκδοση Classic ενσωματώνει και NFC (το Αctive δεν έχει), ωστόσο ακόμα δε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για ανέπαφες πληρωμές. Επιπλέον, ενσωματώνει αξελερόμετρο, γυροσκόπιο, γεωμαγνητικό και οπτικός αισθητήρας παλμών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τις διάφορες λειτουργίες της συσκευής.




Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch Fit είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης. Συνολικά, 97 διαφορετικοί τρόποι άθλησης παρακολουθούνται ενώ το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος. Επίσης, το ρολόι ενσωματώνει ένα προσωπικό προπονητή ο οποίος μέσα από animations στην οθόνη του, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει πολλές διαφορετικές ασκήσεις. Φυσικά το Watch Fit 2 μπορεί και καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, τον ύπνο, το στρες και τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα (SPO2) σε 24ωρη βάση.  Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το ρολόι μπορεί να δείξει στον κάτοχό του τη ποιότητα της άσκησης που κάνει και επιπλέον να τον ενημερώσει για το χρόνο αποθεραπείας που χρειάζεται για να επαναλάβει την άσκηση. Ταυτόχρονα, διαθέτει το Running Ability Index (RAI), το οποίο συνυπολογίζει το ύψος, την ηλικία, το βάρος, τη φυσική κατάσταση και την εμπειρία τρεξίματος ενός χρήστη για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης επαγγελματικού επιπέδου. Στη συνέχεια, τα δεδομένα
αναλύονται αυτόματα και οι προτάσεις εκπαίδευσης προσαρμόζονται, με βάση την πρόοδο του
χρήστη, έτσι ώστε να βελτιώνονται.  Δεν διαθέτει δικό του GPS, αλλά χρησιμοποιεί αυτό του κινητού εφόσον παραμένει συνδεδεμένο με αυτό. Όσον αφορά τώρα στην ακρίβεια των μετρήσεων, το σύστημα μέτρησης βημάτων έχει μια σημαντική απόκλιση σε σχέση με το τι μετράει το Watch GT3 Pro, οι παλμοί και το SpO2 όμως προσφέρουν παραπλήσιες μετρήσεις. Ούτως ή άλλως, το Watch GT3 Pro έχει εντελώς διαφορετικό σύστημα αισθητήρων.



Ότι καταγράφει το ρολόι, αυτόματα μεταφέρεται στην εφαρμογή Huawei Health ώστε ο κάτοχος να έχει πλήρη ιστορικό. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, διαλέγοντας από αυτά που προσφέρει η Huawei, με τη συσκευή πάντως να έχει ήδη αρκετά μέσα, κάποια εκ των οποίων προσφέρουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Δεν μπορεί να εμφανίσει ολόκληρα mail, αλλά τίτλους. Όμως SMS και μηνύματα από social εφαρμογές εμφανίζονται ολόκληρα και σε κάποια από αυτά (πχ SMS) είναι δυνατό να απαντήσει κανείς επιλέγοντας μέσα από μια έτοιμη λίστα απαντήσεων. Επιπλέον, κάθε μήνυμα που διαβάζουμε στο ρολόι, εξαφανίζεται από τη λίστα. Όσον αφορά στην αυτονομία, μπορεί κανείς να περιμένει 5-7 μέρες χωρίς φόρτιση με τυπική χρήση, με το ρολόι να είναι φυσικά αδιάβροχο έως 5ΑΤΜ,



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Fit 2 είναι εξαιρετική. Χαμηλό βάρος, καλή αυτονομία, πολλές δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και χαμηλή τιμή είναι χαρακτηριστικά που καθιστούν το Watch Fit 2 μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση στο χώρο των smartwatches. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δυνατότητα φωνητικής συνομιλίας
  • Εξαιρετική οθόνη
  • Δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προσοχή μη χάσετε το καλώδιο φόρτισης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*