Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch GT4 Steel Stainless Steel Strap (41mm) Review

*
Το Huawei Watch GT4 κυκλοφορεί σε δυο διαστάσεις, στα 46mm και στα 41mm, με το πρώτο να ταιριάζει περισσότερο σε αντρικό χέρι (αν και ξέρουμε γυναίκες που το προτιμούν) και το δεύτερο να απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στο γυναικείο κοινό. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα σε κάθε μια από τις δυο διαστάσεις, με προτεινόμενες τιμές λιανικής €249, €269 και €349 για τα HUAWEI WATCH GT4 Black Strap, HUAWEI WATCH GT4 Green Woven Strap, HUAWEI WATCH GT4 Stainless Steel Strap αντίστοιχα (με κάσα 46mm), καθώς και με €249, €299 και €399 Ευρώ για τα HUAWEI WATCH GT4 White Leather Strap, HUAWEI WATCH GT4 Gold Milanese Strap και HUAWEI WATCH GT4 Steel Stainless Steel Strap (με κάσα 41mm), αντίστοιχα. Εμείς είχαμε στη διάθεσή για λίγο το HUAWEI WATCH GT4 Green Woven Strap3 αλλά η παρουσίασή μας αφορά το ακριβότερο όλων HUAWEI WATCH GT4 Steel Stainless Steel Strap των 41mm.



Το  ρολόι έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με τη μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης η οποία ενσωματώνει το καλώδιο USB, χωρίς όμως να υπάρχει φορτιστής, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Φυσικά, σε όποιο ασύρματο φορτιστή και να τοποθετήσετε το εκάστοτε ρολόι, αυτό θα φορτίζει κανονικά όπως και αν χρησιμοποιήσει κανείς κινητό με δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Το ίδιο το ρολόι είναι πανέμορφο, ένα ξεχωριστό κόσμημα στη πραγματικότητα, ακολουθώντας ένα σχέδιο που θυμίζει μενταγιόν, με τα σημεία που κουμπώνει το λουράκι να εξέχουμε από το κυκλικό σώμα του. Το ρολόι φοράει ένα μεταλλικό μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο έχει διχρωμία, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει μεταλλικό χρώμα ενώ στα σημεία που ενώνονται τα κομμάτια του μπρασελέ υπάρχουν χρυσές πινελιές.



Το ίδιο το μπρασελέ μπορεί να ξεκουμπώσει αρκετά εύκολα ώστε ο κάτοχός του να το αλλάξει με κάποιο άλλο (ο πίρος είναι των 18mm) ενώ εύκολα μπορεί κανείς να μικρύνει το μήκος του μπρασελέ καθώς υπάρχουν «διακόπτες» σε κάποια από τα τμήματα του μπρασελέ ώστε να αφαιρεθούν.



Όπως το μπρασελέ έτσι και η κάσα είναι δίχρωμη. Το πάνω μέρος, γύρω από την οθόνη, είναι χρυσό, όπως χρυσά είναι και τα δυο πλήκτρα της δεξιάς πλευράς, ενώ το υπόλοιπο τμήμα είναι μεταλλικού χρώματος. Η σημαντικότερη διαφορά του Watch GT 4 των 41mm, πέρα από τη μικρότερη (αλλά ίδιας ανάλυσης) οθόνη, είναι η αυτονομία καθώς λόγω μικρότερης μπαταρίας, αυτή φτάνει έως τις 7 ημέρες, με τα Watch GT 4 των 46mm να έχουν αυτονομία έως 14 ημέρες.



Συνεχίζοντας με το Huawei Watch GT4, είναι εξαιρετικό από πλευράς κατασκευής, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι για τη κάσα, το γυαλί που προστατεύει την οθόνη είναι ενισχυμένο ενώ η πλάτη που ακουμπά πάνω στο δέρμα έχει φτιαχτεί από πολυμερείς ίνες. Προφανώς δεν έχουμε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ακριβότερα Pro ρολόγια, κάτι που όμως είναι λογικό αναλογιζόμενοι το κόστος. Η στεφάνη έχει διάμετρο 41mm, με την οθόνη που βρίσκεται μπροστά να έχει διάμετρο 1,32’’, λειτουργώντας σε ανάλυση 466x466 pixel, όντας επίπεδη και βρισκόμενη στο ίδιο επίπεδο με τη κάσα. Από πλευράς απεικόνισης, είναι είναι εξαιρετική, εμφανίζει όλα τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές πεντακάθαρα, ενώ η υψηλή της φωτεινότητα δε δυσκολεύει καθόλου το χρήστη να τη χρησιμοποιεί και κάτω από το φως του ήλιου.



Σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην οθόνη παίζουν και τα watch faces, με το Huawei Watch GT 4 να έρχεται εφοδιασμένο με πολλά νέα και διαφορετικά watchfaces. Πολλά από αυτά είναι παραμετροποιήσιμα. Φυσικά υπάρχουν ακόμα περισσότερα να κατεβάσει κανείς ώστε να φτιάξει την εμφάνιση του ρολογιού όπως του ταιριάζει. Όσον αφορά τώρα στη χρήση του ρολογιού, αυτή είναι έρχεται σχεδόν αυτούσια από τα Watch GT3/GT3 Pro με κάποιες όμως προσθήκες, καθώς πλέον τα Watch GT4 τρέχουν τη νεώτερη έκδοση 4 του Harmony OS. Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Το πάνω πλήκτρο είναι μια ψηφιακή περιστροφική κορώνα, η οποία ταυτόχρονα πατιέται. Μέσω αυτή μπορεί κανείς να κάνει zoom in-out στο ανανεωμένο μενού επιλογών που προσφέρει το ρολόι ή να κάνει scrolling στις υποεπιλογές των μενού ή των εφαρμογών  Μάλιστα, κατά τη χρήση της, το ρολόι μεταφέρει στο χρήστη μικρές δονήσεις από το σύστημα haptic feedback που ενσωματώνει το Watch GT 4. Το δεύτερο πλήκτρο είναι προγραμματιζόμενο και μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει, με την αρχική ρύθμιση να ενεργοποιεί την εφαρμογή των προπονήσεων. Αλλαγές υπάρχουν και στις εξατομικευμένες κάρτες που εμφανίζονται με slide προς τα αριστερά, καθώς υπάρχουν καινούριες που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες μαζεμένες σε μια κάρτα (πχ μια συνολικά για την υγεία, μια lifestyle, μια για αθλήματα κτλ). Πέρα από το ίδιο το λειτουργικό, κάποιες αναβαθμίσεις έχουν γίνει και σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα αυτή που δείχνει τα στατιστικά παρακολούθησης του ύπνου πλέον δείχνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες, όπως ακριβώς τις εμφανίζει στο smartphone το Huawei Health. Μια νέα προσθήκη στο τομέα της παρακολούθησης του ύπνου, μέσω των αλγορίθμων TrueSleep 3.0, είναι η λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται.



Ανανεωμένη είναι και η εφαρμογή παρακολούθηση του κύκλου τις γυναίκας, η οποία αναλύει έξυπνα και μαθαίνει τους φυσιολογικούς δείκτες του χρήστη, όπως ο καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια του ύπνου, η θερμοκρασία του σώματος, ο ρυθμός αναπνοής και πολλά άλλα, για να προβλέψει τις εμμηνορροϊκές περιόδους. Αυτή η τεχνολογία επιτυγχάνει 15% μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις περιόδου πρώτης ημέρας από τα mainstream smartwatches στον κλάδο. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που έχουν λιγότερο τακτικούς κύκλους. Τέλος, έχουμε και τη προσθήκη μιας νέας εφαρμογής, της Stay Fit. Μέσω αυτής μπορεί ο χρήστης να βλέπει από τη μια πόσες θερμίδες καίει καθημερινά και από την άλλη να καταγράφει χειροκίνητα μέσα από το Huawei Health αρχικά, τις θερμίδες που καταναλώνει στα ημερήσια γεύματά του. Βάζοντας μάλιστα κάποιο στόχο απώλειας ή πρόσληψης βάρους σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή ενημερώνει το χρήστη για το που βρίσκεται καθημερινά σε επίπεδο θερμίδων, πχ έχει λάβει παραπάνω ή λιγότερες από όσες χρειάζεται για να φτάσει το στόχο του.



Το Watch GT 4 διαθέτουν και ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που τα καθιστά συσκευές επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά) είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Κάναμε διάφορες συνομιλίες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε ο συνομιλητής μας παραπονέθηκε για κάτι. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, εφόσον περάσει τραγούδια στον αποθηκευτικό χώρου, είτε κάποια που βρίσκονται στο κινητό με το οποίο είναι synced είτε από την εφαρμογή Huawei Music. Η άλλη επιλογή είναι να ελέγξουμε την αναπαραγωγή της μουσικής που κάνει το smartphone, όποια εφαρμογή και αν παίζει. Το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Μάλιστα, μέσω Bluetooth μπορεί να συνδέσει κανείς εξωτερικές συσκευές μέτρησης (καρδιακών παλμών chest straps, αισθητήρες ταχύτητες/ρυθμού ή αισθητήρες δύναμης) ώστε το ρολόι να καταγράφει ακόμα περισσότερο εμπεριστατωμένα δεδομένα. Μια νέα λειτουργία που προσφέρει το Harmony OS είναι η δυνατότητα για άμεση εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών που έχουμε τρέξει πρόσφατα. Με διπλό πάτημα της κορώνας, εμφανίζονται αυτές οι εφαρμογές (κάποιες μπορεί ήδη να τρέχουν όπως πχ το χρονόμετρο) ώστε να μετακινηθούμε ευκολότερα μεταξύ τους.



Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως τo Watch GT4 έρχεται με βελτιωμένους αλγόριθμους TrueSeen 5.5 όσον αφορά στη διαχείριση των δεδομένων που καταγράφουν καθημερινά οι αισθτήρες του. Χάρη σε αυτούς, το ρολόι προσφέρει ακριβέστερες μετρήσεις καρδιακών παλμών και περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα (κάτι που μπορεί να είναι ενεργό όλο το 24άωρο), τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο κυρίως όταν ο κάτοχος του ρολογιού ασκείται εντονότερα. Πηγαίνοντας τώρα στο τομέα του GPS , τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθώς το ρολόι διαθέτει δικάναλο δέκτη που υποστηρίζει 5 διαφορετικές τεχνολογίες δορυφόρων. Χάρη σε αυτό το chip , το σήμα κλειδώνει πολύ γρήγορα (σε εξωτερικό χώρο) και τα στοιχεία που καταγράφει φαίνονται εξαιρετικά ακριβή. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας (περπάτημα, τρέξιμο κτλ), εμφανίζει στην οθόνη όλα τα στοιχεία της καταγραφής (παλμοί, ρυθμός, υψόμετρο) αλλά και ταυτόχρονα εμφανίζει και το χάρτη της περιοχής.



Τα Huawei Watch GT 4 είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί τον κάτοχό τους σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνουν όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, όπως τρίαθλο, σκι και snowboard, ενώ έχουν προστεθεί 4 ακόμα αθλήματα με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 100. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας τύπος άθλησης, το ρολόι παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς ώστε να ξέρει πότε η άσκηση είναι αναερόβια και πότε αερόβια, ενώ μπορεί επιπλέον να καταγράψει το VO2Max. Φυσικά το Huawei Watch GT 4 είναι αδιάβροχο έως 5ATM, με τον αισθητήρα μέτρησης παλμών να δουλεύει και μέσα στο νερό και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποιες άλλες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση για απότομη αλλαγή βαρομετρικής πίεσης (που σημαίνει απότομη αλλαγή του καιρού), η δυνατότητα χρήσης του ρολογιού σαν τηλεχειριστήριο λήψης φωτογραφιών από το συνδεδεμένο Huawei smartphone αλλά και η παρακολούθηση των επιπέδων άγχους του χρήστη. Φυσικά, όλα τα στοιχεία της προπόνησης μεταφέρονται στην εφαρμογή Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS).



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζουν ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Υπάρχει δε και δυνατότητα για άμεση απάντηση με quick replies που μπορεί κανείς να ρυθμίσει μέσω της εφαρμογής Huawei Health σε κάποιες από τις εφαρμογές messaging. Με scroll από την αρχική οθόνη προς τα δεξιά εμφανίζεται η εφαρμογή του καιρού παρέα με την εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής. Κάνοντας scroll προς τα αριστερά όπως είπαμε εμφανίζονται οι κάρτες πληροφοριών. Με scroll προς τα κάτω έχουμε 6 συντομεύσεις που αφορούν την άμεση ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δυνατοτήτων αλλά και αυτή που αφορά στη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής. Τέλος, με scrolll προς τα πάνω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις που έχουμε, οι οποίες όμως παραμένουν εκεί ακόμα και αν τις έχουμε διαγράψει από το κινητό. Πατώντας τη κορώνα εμφανίζεται το βασικό μενού εφαρμογών του ρολογιού. Μέσα από το εικονίδιο Huawei ο χρήστης έχει πρόσβαση στο AppGallery για το smartwatch ώστε να μπορεί να εγκαταστήσει κάποιες (λίγες) εφαρμογές και να αυξήσει τις δυνατότητες του ρολογιού.  Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάσταση της εφαρμογής Petal Maps, η οποία συνεργάζεται με την αντίστοιχη του AppGallery (δεν είναι διαθέσιμη στο IOS) εμφανίζοντας στην οθόνη τις οδηγίες πλοήγησης. Όσον αφορά στην αυτονομία, μπορεί κανείς να περιμένει 4-7μέρες χρήσης για το συγκεκριμένο μοντέλο ανάλογα με τη χρήση. Έχοντας το συνδεδεμένο όλη την ημέρα με το smartphone, να μετράει συνεχώς παλμούς, SpO2, θερμοκρασία δέρματος, με δεκάδες ειδοποιήσεις καθημερινά, ενεργή τη μέτρηση ύπνου, είδαμε αυτονομία της τάξης των 5 ημερών.



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Watch GT 4 είναι εξαιρετική. Η Huawei κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο ατού των GT3, την αυτονομία, βελτιώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή, το software ανανεωμένο, οι αλγόριθμοι βελτιωμένοι, ενώ κατασκευαστικά και σχεδιαστική, η Huawei τα έχει καταφέρει τέλεια, παρουσιάζοντας ένα smartwatch που θυμίζει περισσότερο κόσμημα παρά gadget. Σίγουρα τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά, κυρίως γιατί προσφέρει τη μισή αυτονομία σε σχέση με τα μεγαλύτερα Watch GT4, όμως κατά τα άλλα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφη σχεδίαση
  • Φωτεινή οθόνη
  • Εξαιρετική λειτουργικότητα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ακριβότερο από όλα τα Huawei Watch GT4
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*