Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

HyperX Cloud Alpha Wireless Review

*
Τα HyperX Cloud Alpha Wireless χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία για να μεταφέρουν ήχο, έχουν πιστοποίηση DTS Headphone:X  για εντυπωσιακό ήχο σε games (και ταινίες) που τον υποστηρίζουν και προσφέρουν ατελείωτη αυτονομία.

Για όσους δε γνωρίζουν, η HyperX ήταν το gaming brand της Kingston, ωστόσο εδώ και πάνω από ένα χρόνο ανήκει στην HP. Τα ασύρματα gaming ακουστικά  HyperX Cloud Alpha Wireless είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας που παρουσιάζουμε μετά από αυτή την εξαγορά. Έχουμε ένα ασύρματο ζευγάρι ακουστικών το οποίο είναι σχεδιασμένο για χρήση με κονσόλες PlayStation και υπολογιστές. Κοστίζουν  €229,99, χρήματα που σίγουρα δεν είναι λίγα, ωστόσο δικαιολογούνται από αυτά που προσφέρει.




Το πακέτο περιλαμβάνει τα ίδια τα ακουστικά, το αποσπώμενο μικρόφωνο και το μικρό USB dongle που χρησιμοποιείται για την ασύρματη επικοινωνία τους με τον υπολογιστή ή το Playstation 4/5./  Παίρνοντας τα ακουστικά στα χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα ποιοτικό προϊόν με το βάρος του να είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με ένα τυπικό headset, καθώς ενσωματώνεται και η μπαταρία ώστε να λειτουργούν ασύρματα. Η αλουμινένια στεφάνη είναι αρκετά σκληρή ενώ στο εσωτερικό της το μαξιλαράκι είναι αρκετά μαλακό για να μη κουράζει τη κορυφή του κεφαλιού. Η εξωτερική πλευρά έχει υφή σκληρού δέρματος πάνω στο οποίο βρίσκεται ανάγλυφο το λογότυπο της εταιρείας, ενώ στις άκρες κόκκινου χρώματος κλωστή «δένει» το δέρμα με τη στεφάνη. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει προσφέροντας 10 θέσεις σε κάθε μια από τις δυο πλευρές, με ένα κλικ να μας δίνει να καταλάβουμε ότι η στεφάνη «κλείδωσε» στην εκάστοτε θέση. με τον υπογράφοντα να βολεύεται στη θέση 5. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά τα ίδια, τα οποία έχουν μπόλικο χώρο για να μπουν μέσα τα αυτιά του χρήστη. Θα θέλαμε πάντως να υπάρχει δυνατότητα μικρής περιστροφής και στον οριζόντιο άξονα και όχι μόνο στο κατακόρυφο, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη επαφή με τα αυτιά. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών είναι από τη μια μαλακά ενώ από την άλλη καταφέρνουν πραγματικά να απομονώσουν αρκετά το χρήστη από τους ήχους του περιβάλλοντος, ενώ είναι και αφαιρούμενα για να τα καθαρίσουμε καλύτερα. Στην εξωτερική πλευρά τους υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Τα ίδια τα ακουστικά βασίζονται σε διπλούς θαλάμους ώστε οι χαμηλές συχνότητες να παράγονται σε διαφορετικό χώρο από τις μεσαίες και τις υψηλές οδηγούς. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν οδηγούς των  50mm από νεοδύμιο με απόκριση συχνότητας 15Hz-21Khz.



Στο δεξί ακουστικό συναντάμε τη ροδέλα αυξομείωσης έντασης ήχου η οποία περιστρέφεται επ’ άπειρο και προσφέρει καλή εργονομία και εύκολη αυξομείωση της έντασης. Στο δεξί ακουστικό βρίσκουμε ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου, τη θύρα σύνδεσης του αποσπώμενου μικροφώνου μια θύρα USB Type-C για τη φόρτιση των ακουστικών (δυστυχώς δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενσύρματα) αλλά και το power button. Το τελευταίο είναι σε εσοχή ώστε να μπορούμε να το καταλάβουμε με την αφή καθώς πέρα από το να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα ακουστικά με παρατεταμένο πάτημα, ένα από πάτημα μας δίνει άμεση φωνητική ενημέρωση για τα επίπεδα της μπαταρίοας. Το μικρόφωνο είναι μικρό σε μήκος, αλλά είναι εύκαμπτο και γενικά μπορεί να έρθει πολύ εύκολα εκεί που το θέλει ο χρήστης. Στη συσκευασία υπάρχει και το απαραίτητο σφουγγαράκι που καλύπτει το μικρόφωνο.



Το ακουστικά χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία σύνδεσης στα 2,4Ghz με την εμβέλεια των ακουστικών είναι γύρω στα 20 μέτρα, απόσταση που φτάσαμε. Σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή για να λειτουργήσουν, αν και στο PC μπορεί κανείς να εγκαταστήσει  την εφαρμογή HyperX NGENUITY είτε με απευθείας download είτε μέσω του Windows Store. Από αυτή μπορούμε να προβούμε σε κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις όπως επιλογή equalizer preset (ή δημιουργία νέων), ενεργοποίηση του DTS X (κάτι που όμως μπορεί να γίνει απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή της DTS), ενεργοποίηση παρακολούθησης του μικροφώνου που μεταφέρει στα ακουστικά τον ήχο από το μικρόφωνο καθώς και παρακολούθηση του ποσοστού της μπαταρίας.



Το άλλο χαρακτηριστικό που αναφέραμε στην εισαγωγή, η υποστήριξη DTS Headphones: X, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, με την έννοια ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τα ακουστικά του συμβατά κατεβάζοντας την εφαρμογή DTS Sound Unbound. Ωστόσο, αν τα ακουστικά του δεν έχουν επίσημη πιστοποίηση, θα πρέπει να πληρώσει για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία. Τα HyperX Cloud Alpha Wireless όμως έχουν την επίσημη πιστοποίηση και έτσι, η λειτουργία DTS Headphones: X είναι άμεσα διαθέσιμη χωρίς επιπλέον κόστος. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως για να λειτουργήσει ο ήχος DTS Headphones: X, πρέπει να υπάρχει η επίσημη υποστήριξη από το εκάστοτε game. Η λίστα με συμβατά παιχνίδια για τον υπολογιστή όμως είναι αρκετά μεγάλη με τίτλους όπως το Gears 5, το Ori and the Will of the Wisps το Call of Duty Warzone ή και το πολύ αναμενόμενο Cyberpunk 2077. Εμείς δοκιμάσαμε τα ακουστικά σε διάφορες συνθήκες είτε με είτε χωρίς Dolby Atmos ήχο, τόσο στον υπολογιστή όσο και στο Playstation 5, στο οποίο μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το 3D ήχο που προσφέρει για ακουστικά. Καταρχάς, η ασύρματη σύνδεση λειτουργεί χωρίς προβλήματα.



Δε παρατηρήσαμε διακοπές ή άλλα προβλήματα και στις δυο πλατφόρμες. Το headset έχει και ένα σύστημα όπου μετά από κάποια ώρα αδράνειας, κλείνει ώστε να γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας. Από πλευράς ήχου, έχουμε μεγάλη ένταση, δυνατό μπάσο το οποίο όμως δεν εξαφανίζει τις υπόλοιπες συχνότητες. Συνολικά, ο ήχος που παράγουν τα ακουστικά μας άφησε απόλυτα ευχαριστημένους με τα HyperX Cloud Alpha Wireless να είναι μεταξύ των καλύτερων που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Όσον αφορά στο ίδιο το μικρόφωνο, αυτό καταφέρνει να έχει καθαρό και δυνατό ήχο. Εκεί που όμως τα ακουστικά πραγματικά δεν έχουν αντίπαλο, είναι στην αυτονομία τους. Η εταιρεία δίνει αυτονομία της τάξης των 300 ωρών, με χρόνο φόρτισης 4,5 ώρες, κάτι που ισχύει και στη πραγματικότητα. Στη πράξη, μετά από μια εβδομάδα συνεχής χρήσης παίζοντας God of War Ragnarok , τα ακουστικά δεν έφτασαν καν στο 50% της χωρητικότητας της μπαταρίας.



Τα HyperX Cloud Alpha Wireless είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό ζευγάρι gaming ακουστικών. Άνετα για το κάτοχό τους, με ισορροπημένο ήχο και εξαιρετική αυτονομία, πραγματικά κάνουν τα πάντα σχεδόν άριστα. Το μόνο που θα θέλαμε είναι να υπήρχε ένας τρόπος να χρησιμοποιηθούν και ενσύρματα, αλλά δε μπορούμε να τα θέλουμε όλα. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ατελείωτη αυτονομία
  • Άριστος, ισορροπημένος ήχος
  • Καλή ποιότητα κατασκευής
  • Άδεια DTS Headphones:X
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε να λειτουργούν και ενσύρματα κάπως για χρήση και από άλλες συσκευές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Ma31mus
    • @karetsos θέλω να ρωτήσω για εφαρμογή στο PS5. Αν κατεβάσουμε την εφαρμογή για να ρυθμίσουμε τον ήχο στο pc, οι ρυθμίσεις μένουν και για την κονσόλα ??? Ή στην κονσόλα πι ρυθμίσεις είναι default??

*