Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MSI G255F Review

  • MSI G255F
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.msi.com/Monitor/G255F FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει αρκετά προϊόντα της MSI, κυρίως όμως GPUs, Laptop και motherboard. Η εταιρεία αυτή τη φορά μας έστειλε ένα νέο gaming monitor, το MSI G255F. Πρόκειται για μια οικονομική πρόταση μεν, η οποία όμως «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια που αναζητά ένας gamer. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.



Η συσκευασία περιέχει το ίδιο το panel, τη βάση στήριξης, το βραχίονα και τα απαραίτητα καλώδια (τροφοδοσία και ένα HDMI). Η οθόνη ενσωματώνει το τροφοδοτικό οπότε για να πάρει ρεύμα απλά συνδέσουμε το σχετικό καλώδιο σε μια παροχή. Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί εργαλεία. Η βάση στήριξης κουμπώνει στο κοντό βραχίονα και αυτός με τη σειρά του ασφαλίζει στο πίσω μέρος της οθόνης, στο οποίο συναντάμε και βάση στήριξης VESA, η οποία παραμένει ελεύθερη και αφού έχουμε βάλει τη βάση στήριξης. Το τελευταίο είναι κάτι που δε συναντάμε συχνά και μπορεί να φανεί βολικό ούτως ώστε κάποιος να στερεώσει εκεί ένα mini PC. Τόσο η βάση όσο και ο βραχίονας είναι από πλαστικό, με τη βάση να έχει τριγωνικό σχεδιασμό. Από πλευράς εργονομίας, μη περιμένετε πολλά καθώς το μόνο που υπάρχει είναι tilt προς τα εμπρός (μικρό) και πίσω (μεγαλύτερο). Όσον αφορά στα bezel του panel, αυτά είναι ενσωματωμένα στην οθόνη και είναι σχετικά μικρά στις τρεις πλευρές, με το κάτω να είναι μεγαλύτερο. Όσον αφορά στις θύρες, βρίσκουμε την είσοδο τροφοδοσίας, 2 HDMI και μια Display Port.



Όσον αφορά στο panel τώρα, έχουμε να κάνουμε με ένα FullHD panel το οποίο λειτουργεί στα 180Hz ενώ υποστηρίζει και VRR. Δεν έχει πάρει κάποια πιστοποίηση από την AMD ή την Nvidia, όμως μέσα από το Control Panel της RTX4090 της MSI που έχουμε, ενεργοποιήσαμε την επιλογή G-Sync και το VRR δούλεψε (αφού πρώτα βέβαια το ενεργοποιήσαμε από το menu της οθόνης). Το VRR δε λειτουργεί στις θύρες HDMI, όμως μπορεί κανείς να συνδέσει το PS5 και να εκμεταλλευτεί τα 120Hz που υποστηρίζουν αρκετά παιχνίδια της κονσόλας της Sony (πχ God of War, Spider-Man κτλ). Καθώς αναφερθήκαμε στο μενού, ο έλεγχος των επιλογών που προσφέρει η οθόνη γίνεται χρησιμοποιώντας ένα joystick που βρίσκεται στο πίσω μέρος και δεξιά της οθόνης. Το χειριστήριο είναι εύχρηστο και άνετο ενώ και το menu των επιλογών είναι καλά δομημένο και προσφέρει πολλές επιλογές.



Από τύπο game που παίζουμε μέχρι χρωματικές ρυθμίσεις και από δυνατότητα εμφάνισης crosshair, χρονομέτρου και του τρέχοντος refresh rate μέχρι ενεργοποίηση του Night Vision. Το τελευταίο είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που αυξάνει τη φωτεινότητας της εικόνας (όχι της οθόνης) όταν για παράδειγμα κάποιες σκηνές σε ένα game μας φαίνονται σκοτεινές. Κάνει αξιοπρεπή δουλειά χωρίς να χαλάει την εικόνα και η αλήθεια είναι πως θα το χρειαστεί συχνά πυκνά ο κάτοχος της οθόνης, καθώς η φωτεινότητα του panel δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Σίγουρα παίζει ρόλο και η anti-glare προστασία που έχει το panel, η οποία με τη σειρά της κάνει εξαιρετική δουλειά στο να εξαφανίζει σε μεγάλο βαθμό τις αντανακλάσεις από τα γύρω φώτα. Το ίδιο το panel τώρα, έχει διαγώνιο 24,5’’, προσφέρει καλές γωνίες θέασης ενώ χρωματικά τα καταφέρνει αρκετά καλά. Από πλευράς απόκρισης, δε παρατηρήσαμε καθόλου ghosting και παραμορφώσεις έχοντας τη ρύθμιση Fast (η μεσαία).



Συνολικά, το MSI G255F είναι ένα οικονομικό gaming monitor χωρίς «φρου-φρου και αρώματα» που όμως κάνει καλά τη δουλειά του. Μπορείτε να το βρείτε εδώ μαζί με όλα τα monitor της MSI https://msi.gm/SCE40F37 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γρήγορο panel
  • VRR (μέσω Display Port)
  • Anti-glare επικάλυψη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια φωτεινότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*