Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme 10 Pro Coca Cola Edition Review

  • realme 10 Pro Coca Cola
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
*
Η realme συνεχίζει να κυκλοφορεί ξεχωριστά από πλευράς εμφάνισης τηλέφωνα σε συνεργασία με άλλα brands. Αυτή τη φορά, έχουμε ένα τηλέφωνο σε συνεργασία με τη πασίγνωστη Coca Cola, το realme 10 Pro Coca Cola Edition.

Νέα χρονιά για τη realme σημαίνει νέα σειρά όσον αφορά στα smartphones που χρησιμοποιούν αριθμητική ονοματολογία.  Και η αρχή γίνεται με το νέο realme 10 Pro, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Αλλά πέρα από την απλή του έκδοση, η εταιρεία κυκλοφορεί και μια limited έκδοση σε συνεργασία με τη Coca Cola. Τη συγκεκριμένη συσκευή είχαμε στη διάθεσή μας για δοκιμή.




Η Coca Cola και η realme λοιπόν συνεργάζονται για να μας δώσουν ένα πανέμορφο smartphone στα χρώματα της πρώτης, σε μια μοναδική συσκευασία. Μέσα στη τεράστια συσκευασία βρίσκουμε από τη μια το κουτί της συσκευής και από την άλλη μια φιγούρα του Realmeow (η μασκότ της realme). Η φιγούρα είναι διάφανη και στο εσωτερικό της φαίνεται σαν να είναι γεμάτη από Coca Cola (αν και κόκκινου χρώματος). Στο κουτί που περιλαμβάνει το τηλέφωνο βρίσκουμε προφανώς το ίδιο το τηλέφωνο, ένα pin ejector εμπνευσμένο και αυτό από τη Coca Cola (σαν το καπάκι από τα μπουκάλια της εταιρείας), φορτιστή στα 33 Watt, ένα καλώδιο Type-C USB, μια θήκη TPU, μπόλικα αυτοκόλλητα και μια κάρτα όπου πάνω της φαίνεται ο αύξον αριθμός της συσκευής καθώς το συγκεκριμένο collaboration είναι περιορισμένο, κάτι που καθιστά το τηλέφωνο συλλεκτικό. Δεν είναι όμως μόνο στη συσκευασία και στη σχεδίαση της συσκευής η Coca Colaαλλά και μέσα στο ίδιο το λειτουργικό του τηλεφώνου. Το wallpaper και προσαρμοσμένα εικονίδια καθιστούν τη χρήση της συσκευής ξεχωριστή, πόσο μάλλον για τους fan της εταιρείας. Πραγματικά, η συγκεκριμένη συνεργασία απέδωσε καρπούς με το realme 10 Pro να είναι από τα ομορφότερα (αν όχι το ομορφότερο) τηλέφωνα που έχουμε δει. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στη realme για αυτή τη συνεργασία και παρόλο που ο υπογράφων δεν είναι φαν της Coca Cola, το ίδιο το τηλέφωνο "τα σπάει".



Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή είναι μεγάλη σε διαστάσεις, κάτι που οφείλεται στην οθόνη 6,72’’ ανάλυσης Full HD+ η οποία είναι μεν LCD, λειτουργώντας όμως στα 120Hz. Εδώ η realme έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό, καθώς τα bezel της οθόνη είναι τόσο μικρά που στη πραγματικότητα είναι σαν να μην υπάρχουν, με μόνο αυτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά και πάλι είναι ανεπαίσθητο. Η realme δίνει το πάχος των bezel στο 1 χιλιοστό που είναι μικρότερο ακόμα και από τα bezel που έχει η οθόνη σε ένα Samsung Galaxy S22 Ultra, κάτι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα LCD IPS panel. Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, κρατιέται άνετα με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου.



Όσον αφορά στην οθόνη, μετρήσαμε μια μέγιστη φωτεινότητα της τάξης των 520 nits σε κανονικές συνθήκες, με τη μέγιστη τιμή της να μπορεί να φτάσει στα 600nits σύμφωνα με την realme. Μέσα από το λειτουργικό υπάρχουν δυο βασικά χρωματικά mode (Natural όσο και στο Vivid) τα οποία όμως στη πραγματικότητα δε μας έδωσαν κάποια διαφορά στη θερμοκρασία χρώματος, με το average DeltaE να είναι σχετικά μεγάλο στο 3,5.



Γενικά όμως η οθόνη προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στο χρήστη.  Προφανώς δεν υποστηρίζεται HDR, ωστόσο η δυνατότητα λειτουργίας στα 120Hz είναι αν μη τι άλλο μια καλή προσθήκη στην οθόνη και βοηθάει στη καλύτερη εμπειρία scrolling. Σε γενικές γραμμές πάντως, τις περισσότερες φορές το panel θα τρέχει στα 60Hz ενώ τα 120Hz ενεργοποιούνται στις περισσότερες εφαρμογές (εκτός από αυτές που έχουν να κάνουν με αναπαραγωγή βίντεο) και στους browser. Συνεχίσουμε τη περιήγησή μας στο τηλέφωνο, στη δεξιά πλευρά είναι το power button το οποίο εκτελεί και χρέη αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και τα volume controls ενώ στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε το tray για τοποθέτηση των καρτών sim με το τηλέφωνο να είναι συμβατό με 5G δίκτυα. Επίσης, το tray δέχεται και κάρτες μνήμης microSD. Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο, το οποίο συνεργάζεται με το κεντρικό ακουστικό ώστε το τηλέφωνο να προσφέρει στερεοφωνικό ήχο, ο οποίος είναι ικανοποιητικός μεν, αλλά όχι ισορροπημένος με το ηχείο να παίζει ποιο δυνατά. Στο κάτω μέρος έχουμε επίσης έξοδο ακουστικών και θύρα Type-C USB. Στη πλάτη συναντάμε και το διπλό σύστημα καμερών με το led flash. Η πλάτη είναι πλαστική μεν όμως έχει μια μεταλλική αίσθηση και είναι δίχρωμη. Τα 2/3 της καλύπτονται από το λογότυπο της Coca Cola πάνω σε κόκκινο χρώμα, ενώ το 1/3 είναι μαύρο. Πραγματικά είναι πανέμορφο και όσοι το είδαν τους άρεσε πολύ.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, το τηλέφωνο έρχεται με το νέο realme UI 4.0 το οποίο βασίζεται σε Android 13. Ειδικά δε για το συγκεκριμένο τηλέφωνο, το λειτουργικό έχει παραμετροποιηθεί στα πλαίσια της συνέργειας με τη Coca Cola, προσφέροντας ένα αντίστοιχο theme με προσαρμοσμένα εικονίδια, wallpaper,ήχους και animation της φόρτισης.Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC που ενσωματώνει το τηλέφωνο είναι ένας οχταπύρηνος Snapdragon 695 και στην έκδοση που είχαμε συνοδεύεται από 8GB μνήμης η οποία μπορεί να αυξηθεί με τη λειτουργία Ram Expansion κατά 4/6/8GB. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά αξιοποιεί ένα μέρος του αποθηκευτικού χώρου σαν Virtual Ram. Όσον αφορά στην εμπειρία χρήσης, το τηλέφωνο τρέχει σχετικά καλά τα πάντα. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει εύκολα τα απλά παιχνίδια, αλλά δε μπορεί να σηκώσει ιδιαίτερα καλά απαιτητικότερους τίτλους με high settings. Δε πρόκειται κανείς να έχει θέμα με αυξημένες θερμοκρασίες καθώς στο Stress test δεν υπήρξε καμία μείωση επιδόσεων. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δε καταφέραμε να βρούμε κανένα παιχνίδι που να μπορεί να παίξει στα 120fps, καθώς σε όλα όσα δοκιμάσαμε (Mortal Kombat, Dead Cells, Alto’s Odyssey, Sonic, 1945, κ.α.) η οθόνη ρυθμίστηκε στα 60Hz και το frame rate κλείδωσε επίσης στα 60fps. Αν και το ανανεωμένο overlay που φορτώνει στα games έχει ειδική επιλογή που αφορά στην ενεργοποίηση High refresh rate, δε καταφέραμε να δούμε 120hz στην οθόνη σε κανένα από τα παιχνίδια ότι επιλογή και αν κάναμε όσον αφορά στις ρυθμίσεις του refresh rate της οθόνης



Όσον αφορά στο σύστημα καμερών τώρα, εδώ η realme έκανε μια «περίεργη» επιλογή καθώς στη πράξη το τηλέφωνο έχει μια βασική κάμερα παρέα με έναν αισθητήρα βάθους. Για πολλούς το γεγονός ότι δεν έχει ultra wide (δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη κατηγορία τιμής telephoto κάμερες) είναι πισογύρισμα, στη πράξη όμως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Οι ευρυγώνιες κάμερες των 8MP που συνήθως συναντάμε σε αυτή τη κατηγορία τιμής δε προσφέρουν καλή ποιότητα. Σίγουρα μπορεί να φανούν χρήσιμες κάποιες φορές αλλά στη πράξη το να χρησιμοποιηθεί μια καλύτερη βασική κάμερα έναντι μια όχι τόσο καλής παρέα με μια UW είναι καλύτερη επιλογή. Έτσι έκανε και η realme, τοποθετώντας έναν αισθητήρα της Samsung (ISOCELL HM6) ανάλυσης 108MP, τον οποίο έχουμε δει και σε άλλες συσκευές μεταξύ των οποίων και το περυσινό Realme 9.  Είναι μικρότερος μεν από τον HM2 (1/1.67" έναντι 1/1.52’’), ωστόσο προσφέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και συγκεκριμένα καλύτερο autofocus λόγω μεγαλύτερης πυκνότητας των pixel που χρησιμοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα είναι πρώτος αισθητήρας που αξιοποιεί της τεχνολογία Nonapixel Plus για το binning (οι φωτογραφίες που βγάζει είναι στα 12MP). Επιπλέον, προσφέρει lossless digital zoom της τάξης του 3x. Είναι τοποθετημένος πίσω από φακό με f/1.75 και προσφέρει πραγματικά καλές λήψεις κυρίως τη μέρα αλλά και τη νύχτα, ειδικά για τη κατηγορία τιμής.


main vs 3x digital zoom

 
main vs main with coca cola φίλτρο vs 3x digital zoom

Αρκετή λεπτομέρεια, καλά χρώματα και γενικά ο χρήστης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες και στα 108Mpixel. Με το μέγεθος αρχείου πάντως να είναι πολύ μεγάλο αλλά και κάποια προβλήματα στο rendering λεπτομερειών όπως τα φύλλα των δένδρων, θα λέγαμε ότι καλύτερη να μη χρησιμοποιεί κανείς αυτή τη λειτουργία. Άλλωστε το τηλέφωνο μπορεί να πετύχει από μόνο του εξαιρετικής ποιότητας zoomed λήψεις, χωρίς να έχει καν telephoto κάμερα. Το 3x zoom είναι άμεσα διαθέσιμο σαν επιλογή μέσα από το camera app της realme μας άφησε άριστες εντυπώσεις.

 
main vs main with coca cola φίλτρο 

 
main vs main with coca cola φίλτρο 

 
main vs main with coca cola φίλτρο 

Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, ακόμα και χωρίς να ενεργοποιήσει κανείς το Night Mode, τα καταφέρνει καλά, διατηρώντας αρκετή λεπτομέρεια στις λήψεις ενώ και τα χρώματα φαίνονται σωστά. Μπορεί κανείς να βελτιώσει τις λήψεις ενεργοποιώντας το Night Mode. Στη τελευταία περίπτωση ο χρόνος λήψης αυξάνεται καθώς το τηλέφωνο θέλει περίπου 1-2 sec για να κρατήσει ανοιχτό το κλείστρο και μπορεί να βελτιώσει κάπως τις λήψεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Night Mode είναι απαραίτητο μόνο σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Από εκεί και πέρα, το software προσφέρει διάφορες επιλογές όσον αφορά στους τρόπους φωτογράφισης. Υπάρχει portrait mode αλλά και το street photography mode που προσφέρει κάποια ωραία φίλτρα, μεταξύ των οποίων και ένα 80’s Coca Cola που προσπαθεί να πετύχει μια εικόνα ανάλογη με τα χρώματα που χρησιμοποιούσε η Coca Cola τη δεκαετία του 80. Δε θα μπορούσε να λείπει και ένα pro mode για φωτογράφιση με χειροκίνητες ρυθμίσεις.


main χωρίς/με portrait mode

Στο τομέα του βίντεο, το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο μέχρι 1080p/30fps με το αποτέλεσμα να μη ξεχωρίζει.


1080p30 videο με τη βασική κάμερα

Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, το realme 10 Pro Coca Cola edition μας άφησε καλές εντυπώσεις.  Πρώτα και πάνω από όλα έχουμε ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό πακέτο, το οποίο από μόνο του έχει συλλεκτική αξία, με το ίδιο το τηλέφωνο να είναι πανέμορφο. Έρχεται με μεγάλη μπαταρία και γρήγορη φόρτιση, οθόνη στα 120Hz, πρόσβαση σε δίκτυα 5G, ενώ δέχεται και κάρτες μνήμης. Η οθόνη είναι μεγάλη με μηδενικά bezel, ο ήχος είναι στερεοφωνικός, η μπαταρία μεγάλη με την αυτονομία να ικανοποιεί, με το τηλέφωνο να έρχεται απευθείας με Android 13. Μπορεί να μην έχει ultra wide κάμερα, όμως η βασική κάμερα τα καταφέρνει καλά στις φωτογραφίες, όχι όμως το ίδιο καλά στο βίντεο ενώ και η selfie κάμερα κάνει τη δουλειά της.  Έχοντας 8GB μνήμης (με επιπλέον Virtual Ram), τα καταφέρνει καλά όσον αφορά στις βασικές λειτουργίες με το SoC πάντως να μη βάζει φωτιά στις επιδόσεις, ειδικά στο τομέα του gaming. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τρομερό πακέτο
  • Μηδενικά bezel οθόνης
  • Ξεχωριστή σχεδίαση
  • Καλή αυτονομία (15 ώρες και 13 λεπτά στο battery test του PC Mark με φωτεινότητα 200nits)
  • Στερεοφωνικός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν βρήκαμε game που να παίζει στα 120Hz
  • Για κάποιους, η απουσία ultra wide κάμερας είναι πρόβλημα
  • Βίντεο 1080p που δεν εντυπωσιάζει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*