Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Redmi Buds 5 Pro Review

*
Τα Redmi Buds 5 Pro είναι ένα οικονομικό ζευγάρι TWS ακουστικών με ANC που τα καταφέρνει πολύ καλά σε όλα.

Η Redmi έχει δημιουργήσει παράδοση στο χώρο των οικονομικών smartphones, όμως έχει και άλλα προϊόντα στη «φαρέτρα» της όπως ακουστικά και ρολόγια. Πρόσφατα, παρουσίασε τη νέα σειρά ακουστικών Buds 5, παρέα με τα Redmi Note 3. Στα γραφεία μας έφτασαν τα Redmi Buds 5 Pro, το καλύτερο από τα δυο νέα μοντέλα της. Πρόκειται για ένα σχετικά οικονομικό ζευγάρι TWS ακουστικών με ANC τα οποία κοστίζουν γύρω στα €90.




Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C, μια σειρά από μαλακά tips διαφόρων μεγεθών ώστε κανείς να μπορεί να βρει το κατάλληλο για να τοποθετηθούν καλά στο αυτί τα ακουστικά και τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά. Η θήκη μεταφοράς είναι πραγματικά μικρή, στο μέγεθος ενός μικρού αυγού, και χωράει μέσα στη παλάμη του χεριού. Έχει οβάλ σχεδίαση και ενσωματώνει μπαταρία ώστε κάθε φορά που τα ακουστικά τοποθετούνται στη θέση τους, να επαναφορτίζονται. Η φόρτιση της θήκης γίνεται μέσω καλωδίου USB Type-C. Η Redmi δίνει συνολική αυτονομία που φτάνει στις 38 ώρες, με τα ίδια τα ακουστικά να μπορούν να λειτουργήσουν για έως 10 ώρες με μια φόρτιση. Αυτές οι τιμές βέβαια είναι σε ιδανικές συνθήκες χρήσης, με τη πραγματική αυτονομία να είναι μικρότερη όταν ενεργοποιήσουμε το Active Noise Cancelling που υποστηρίζουν ή/και έχουμε την ένταση ρυθμισμένη πάνω από το 100%. Στο κάτω μέρος της θήκης βρίσκεται ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να κάνει το pair με όποια συσκευή θέλει. Με τηλέφωνα της Xiaomi που τα δοκιμάσαμε, υποστηρίζεται και η λειτουργία quick pair κάτι που σημαίνει πως ανοίγοντας το καπάκι της θήκης, εμφανίζεται ένα pop up στην οθόνη του τηλεφώνου για άμεσο pair της συσκευής.



Για καλύτερο έλεγχο τόσο της παραπάνω δυνατότητας όσο και των υπολοίπων λειτουργιών που προσφέρουν τα Redmi Buds 5 Pro, καλό είναι να εγκαταστήσει κανείς την εφαρμογή Xiaomi Earbuds. Μέσα από αυτή φαίνεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τόσο της θήκης όσο και των ακουστικών, ενώ γίνονται και οι αναβαθμίσεις firmware που στέλνει η Redmi . Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή (δεν είναι απαραίτητη πάντως για να γίνει η σύνδεση με μια συσκευή), ανοίγοντας το καπάκι της θήκης ενεργοποιείται ουσιαστικά η λειτουργία Bluetooth και έτσι τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με την εκάστοτε συσκευή. Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Τα ίδια τα ακουστικά είναι μικρά και με χαμηλό βάρος, με τις κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, ουσιαστικά σφραγίζοντάς το, ενώ ένα μικρό stem (η λεπτή στήλη) εξέχει προς τα κάτω. Στην πλευρά της κάψουλας που τοποθετείται μέσα στο αυτί υπάρχει και ο απαραίτητος αισθητήρας ώστε το ακουστικό να αντιλαμβάνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο αυτό, καθώς και οι ακίδες φόρτισης. Τα ακουστικά noise cancellation το οποίο προσφέρει τρία επίπεδα «έντασης» (Light, Balanced, Deep) με το Light να έχει το μικρότερο αντίκτυπο και το Deep το μεγαλύτερο. Στο Deep, το σετ τα καταφέρνει εξαιρετικά πραγματικά όσον αφορά στην ακύρωση των θορύβων.  Το κλιματιστικό και οι ανεμιστήρες του υπολογιστή πραγματικά δεν ακούγονται, χωρίς να έχουμε βάλει καν να παίζει ήχος στα ακουστικά. Η λειτουργία transparency έχει καλά αποτελέσματα, προσφέροντας δυνατότερο ήχο σε σχέση με αυτό που περνάει στα αυτιά και είναι αρκετά βολική όταν κάποιος θέλει να συνομιλήσει με άλλον, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει τα ακουστικά από τα αυτιά.



Η εξωτερική επιφάνεια κάθε ακουστικού προσφέρει λειτουργίες αφής, τις οποίες μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει μέσα από την εφαρμογή. Μονό, διπλό και τριπλό tap, αλλά και κρατημένο πάτημα είναι τα διαθέσιμα gestures για καθένα από τα δυο ακουστικά με το software να δίνει πολλές διαφορετικές επιλογές όσον αφορά στο ποιο gesture  θα κάνει τι.



Tα ακουστικά υποστηρίζουν AAC codec και LDAC, ενώ χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth 5.3 για την επικοινωνία με τη συσκευή, κάτι που συνεπάγεται χαμηλό latency και άρα συγχρονισμένη εικόνα και ήχο, τουλάχιστον στην αναπαραγωγή βίντεο. Στα παιχνίδια, είτε με το LDAC ενεργό είτε με το AAC, υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα.



Πως όμως αποδίδουν τα ακουστικά στην πράξη; Τα δοκιμάσαμε με Android τηλέφωνα, δε χρειάστηκε να αλλάξουμε tips, καθώς αυτά που φοράγανε στην αρχή ήταν τα κατάλληλα για τη δική μας περίπτωση αυτιών, με τα ακουστικά να στερεώνονται καλά και να σφραγίζουν τα αυτιά. Ακόμα και μετά από ώρες χρήσης, δε μας κούρασαν καθόλου, έχοντας χαμηλό βάρος αλλά και σωστή εφαρμογή, πραγματικά κανείς τα ξεχνάει. Στο τομέα του ήχου, αφήνουν καλή εντύπωση. Το μπάσο είναι γεμάτο, οι μεσαίες και οι υψηλές ακούγονται μια χαρά ενώ πάντα έχουμε την επιλογή για ρύθμιση του ήχου μέσω του equalizer που διαθέτει το software, είτε με έτοιμες ρυθμίσεις είτε με ξεχωριστή ρύθμιση που προσφέρουν 10 μπάρες Hz. Από πλευράς έντασης, αυτός μπορεί να γίνει δυνατός, όμως πάνω από το 80% ο ήχος χάνει τη ποιότητά του. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή που προσφέρουν είναι το Dimensional audio, το οποίο ενεργοποιεί ένα τύπου 3D ήχο, με το αποτέλεσμα πάντως να είναι αρκετά «ψεύτικο» όταν ακούμε φωνές ενώ στη μουσική καλύτερα να μη το χρησιμοποιεί κανείς. Να σημειώσουμε επίσης πως τα ακουστικά έχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές, με τον ήχο πάντως να παίζει εναλλάξ μεταξύ των δυο και όχι ταυτόχρονα.



Συνολικά, τα Redmi Buds 5 Pro είναι μια αν μη τι άλλο τίμια πρόταση. Μεγάλη αυτονομία, δυνατόν ANC, μικρά και ελαφριά, ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές και ικανοποιητικός ήχος για €90. 
BEST BUY

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλό ANC
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Ελαφριά και άνετα στη χρήση
  • Ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πάνω από το 80% έντασης, ο ήχος χάνει σε ποιότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*