Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Buds 2 Pro Review

*
Παρέα με τα νέα foldable Flip 4 και Fold 4, η Samsung παρουσίασε στο καλοκαιρινό της Unpacked και ένα νέο ζευγάρι true wireless ακουστικών, τα Samsung Galaxy Buds 2 Pro, το διάδοχο των προηγούμενων Buds Pro στα οποία βασίζονται σχεδιαστικά, βελτιώνοντας τις δυνατότητές τους.



Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: ένα καλώδιο USB Type-C, τη θήκη μεταφοράς/φόρτισης, στο εσωτερικό της οποίας είναι και τα ακουστικά και μια σειρά από μαλακά tips διαφόρων μεγεθών ώστε κανείς να μπορεί να βρει το κατάλληλο για να τοποθετηθούν καλά στο αυτί τα ακουστικά. Μάλιστα, η συνοδευτική εφαρμογή για Android κινητά, παρέχει ειδική λειτουργία ώστε να καταλάβει αν τα ακουστικά είναι καλά φορεμένα στα αυτιά μας. Η θήκη μεταφοράς είναι εξαιρετικά μικρή και ενσωματώνει μπαταρία ώστε κάθε φορά που τα ακουστικά τοποθετούνται στη θέση τους, να επαναφορτίζονται. Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία των ακουστικών κυμαίνεται στις 5 ώρες έχοντας ενεργό το ANC. Η ίδια η θήκη μεταφοράς μπορεί να δώσει άλλες 13 ώρες αυτονομίας στη περίπτωση της χρήσης με ANC ενεργό. Η φόρτιση της θήκης γίνεται είτε ενσύρματα με καλώδιο USB Type-C είτε ασύρματα σε οποιοδήποτε φορτιστή Qi. Υποστηρίζεται μάλιστα και ταχεία φόρτιση! Στη πράξη τα παραπάνω νούμερα είναι πολύ κοντά στη πραγματικότητα και σε γενικές γραμμές δύσκολα κάποιος θα μείνει παραπονεμένες από πλευράς αυτονομίας. Πηγαίνοντας τώρα στο τομέα της συνδεσιμότητας, είναι σχεδόν απαραίτητο κάποιος να εγκαταστήσει την εφαρμογή Galaxy Wearable, καθώς μέσω αυτής γίνονται και όλες οι ρυθμίσεις, τουλάχιστον σε Android smartphone, ενώ αρκετές από τις δυνατότητες που τα ακουστικά προσφέρουν μπορεί κανείς να τις αξιοποιήσει μόνο αν έχει τηλέφωνο της Samsung!




Τα ακουστικά είναι μαγνητικά ασφαλισμένα σε δυο εσοχές στο εσωτερικό της θήκης, και μόλις βγάλουμε κάποιο από μέσα, άμεσα γίνεται η ενεργοποίησή του και μεταφορά του ήχου από το τηλέφωνο σε αυτό. Τα ίδια τα ακουστικά είναι μικρά και με χαμηλό βάρος, τοποθετούνται εύκολα στα αυτιά και μπορεί κανείς να τα έχει εκεί για ώρα χωρίς να κουράζεται. Ακόμα και χωρίς να ενεργοποιηθεί το ANC, τα ακουστικά κάνουν καλή δουλειά ώστε να απομονώνουν τους εξωτερικούς θορύβους. Η σύνδεση με το τηλέφωνο γίνεται άμεσα με το που θα ανοίξει κανείς το καπάκι οπότε δε χάνεται χρόνος όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μέσω του ενός ακουστικού. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα ακουστικά δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης από δυο συσκευές αλλά μόνο εύκολη και άμεση μετάβαση από τη μια στην άλλη (τουλάχιστον μεταξύ  Samsung συσκευών, ακόμα και τηλεοράσεις) χωρίς να χρειάζεται ξανά pair.



Από εκεί και πέρα, τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών τους. Οι δυο εξωτερικές πλευρές, σε καθένα από τα δυο ακουστικά, έχουν λειτουργίες αφής : με ένα άγγιγμα κάνουμε play/pause στη μουσική, με δυο απαντάμε ή ολοκληρώνουμε μια τηλεφωνική κλήση (ή πάμε στο επόμενο τραγούδι) και με τρια πάμε στο προηγούμενο τραγούδι. Ακουμπώντας και αφήνοντας το δάχτυλο πάνω στην επιφάνεια, μπορούμε να ρυθμίσουμε τι θα κάνει καθένα από τα δυο ακουστικά ξεχωριστά μεταξύ τεσσάρων επιλογών που έχει η εφαρμογή. Εμείς επιλέξαμε το touch and hold στο ένα ακουστικό να αλλάζει τις λειτουργίες του ANC και στο άλλο να ενεργοποιεί τον Google Assistant. Κάποιος άλλος μπορεί να επιλέξει το ζεύγος αύξησης και μείωσης της έντασης ήχου. Να σημειώσουμε επίσης ότι μέσα από την επιλογή Labs της εφαρμογής μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει μια beta λειτουργία που επιτρέπει στα ακουστικά να καταλάβουν τα γρήγορα taps που κάνουμε ακόμα και αυτά γίνουν πάνω στο ίδιο το αυτί και όχι πάνω στην εξωτερική πλευρά των ακουστικών, η οποία σίγουρα μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους πχ τρέχουν και δε θέλουν γρήγορα πχ να αυξομειώσουν την ένταση του ήχου. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν χωρίς πρόβλημα, με τα ακουστικά να συνδέονται άμεσα με το τηλέφωνο κάθε φορά που ανοίγουμε το καπάκι της θήκης, ενώ και ο έλεγχος μέσω της αφής είναι απροβλημάτιστος.



Πως όμως ακούγονται; Τα Samsung Galaxy Buds 2 Pro χρησιμοποιούν δυο ηχεία στο εσωτερικό τους, ένα woofer και ένα tweeter, προσφέροντας δυνατό και καθαρό ήχο, ο οποίος είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένος. Υποστηρίζουν AAC για υψηλότερης ποιότητας ήχο, ενώ για ακόμα μια φορά οι κάτοχοι συσκευών Samsung έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα, καθώς υποστηρίζεται ο Samsung Seamless  Codec αλλά και δυνατότητα για μεταφορά ήχου 24bit σε συσκευές που τρέχουν OneUI έκδοσης τουλάχιστον 4.01 . Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για ενεργοποίηση ήχου 360 μοιρών, δηλαδή virtual surround ο οποίος μάλιστα αλλάζει ανάλογα με τις κινήσεις του κεφαλιού χάρη σε ειδικούς αισθητήρες κίνησης που ενσωματώνουν τα ακουστικά. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορούν να παίξουν και Dolby Atmos ήχο εφόσον κάποιος επιλέξει να παρακολουθήσει περιεχόμενο που έχει τέτοια δυνατότητα (πχ Netflix). Τουλάχιστον, όλοι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις έξι επιλογές equalizer (αν και δεν υπάρχει κλασσικό ρυθμιστικό συχνοτήτων). Όσον αφορά τώρα στο ANC, αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό και σε συνδυασμό με το καλό fit των ακουστικών στα αυτιά και την άριστη απομόνωση που πετυχαίνουν ούτως ή άλλως, το αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει αποκόβοντας ήχους όπως αυτούς ενός air condition ή των ανεμιστήρων ενός υπολογιστή. Επιπλέον, η λειτουργία Ambient Sound είναι πραγματικά εξαιρετική μεταφέροντας πλήρως τους εξωτερικούς ήχους από τα εξωτερικά μικρόφωνα, στα αυτιά του χρήστη. Ενεργοποιώντας δε τη λειτουργία Voice Detect, τα ακουστικά αυτόματα αλλάζουν λειτουργία από ANC σε Ambient Sound όταν θα αντιληφθούν ομιλία, ώστε ο κάτοχος των ακουστικών να μη χρειάζεται ούτε να τα αφαιρέσει από τα αυτιά του ούτε να ενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία μέσω touch and hold. Αν για 10 δευτερόλεπτα δεν ακούγεται πλέον ομιλία, ενεργοποιείται πάλι το ANC.



Σε γενικές γραμμές τα Samsung Galaxy Buds Pro είναι ένα εξαιρετικό ζευγάρι ακουστικών, με όλα όσα αναζητά κανείς. Μικρή θήκη μεταφοράς, ξεκούραστα στη χρήση με συμπαθητική αυτονομία, γρήγορη φόρτιση ενσύρματα ή ασύρματα, ισορροπημένο ήχος και ANC που κάνει καλή δουλειά. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ήδη άλλες συσκευές της Samsung (smartphone/tablet) καθώς σε αυτούς προσφέρονται και επιπλέον χρήσιμες και ξεχωριστές δυνατότητες. Το γεγονός όμως ότι ο ήχος 360 μοιρών, ο 24bit codec αι η χρήση από δυο συσκευές απαιτούν για να λειτουργήσουν, Samsung συσκευές, στη πράξη σημαίνει πως κάποιος που δεν έχει, πληρώνει χρήματα χωρίς να έχει όλες τις λειτουργίες. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικό ANC
  • Πιστοποίηση IPX7
  • Μικρά και ελαφριά με καλό fit στα αυτιά
  • Ικανοποιητική αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αρκετές λειτουργίες αποκλειστικά για Samsung συσκευές
  • Θα θέλαμε ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές σε αυτή τη κατηγορία τιμής
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*