Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Watch 6 Classic Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Watch 5 Pro εξακολουθεί να είναι το "δυνατό" ρολόι της Samsung αλλά το νέο Samsung Galaxy Watch 6 Classic είναι ένα όμορφο smartwatch που ξαναφέρνει στο επίκεντρο της περιστρεφόμενη στεφάνη.

Η σειρά των Galaxy smartwatches εμπλουτίστηκε φέτος δυο νέα μοντέλα, τα Samsung Galaxy Watch 6 και Watch 6 Classic τα οποία κυκλοφορούν σε δυο διαστάσεις και σε εκδόσεις με δυνατότητα LTE. Εμείς είχαμε στα χέρια μας το μικρό Watch 6 Classic με τη κάσα των 43mm (το μεγάλο είναι στα 47mm) και την οθόνη 1,31’’.




Μέσα στη συσκευασία βρίσκουμε το ίδιο το ρολόι καθώς και τη βάση φόρτισης που διαθέτει ενσωματωμένο το καλώδιο USB. Φορτιστής δεν υπάρχει οπότε ο κάτοχος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο δικό του. Η φόρτιση γίνεται ασύρματα με το ρολόι να ασφαλίζει μαγνητικά πάνω στη βάση. Φυσικά, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ασύρματο φορτιστή ή ακόμα και το smartphone του εφόσον αυτό υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Βάζοντάς το στο χέρι, η έκδοση που είχαμε στα χέρια μας είναι μάλλον μικρή για το καρπό του υπογράφοντα ενώ και το δερμάτινο λουράκι που φοράει (και το οποίο αποσπάται εύκολα με το πάτημα ενός πλήκτρου ππου διαθέτει) αφήνει μόλις τρεις τρύπες ελεύθερες.



Η έκδοση των 43mm προφανώς είναι για μικρότερους καρπούς. Έχει βάρος 52 γραμμάρια, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί πάνω από την οθόνη είναι ζαφείρι, κάτι που το  καθιστά αρκετά ανθεκτικό όσον αφορά στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές.



Στη δεξιά πλευρά του ρολογιού υπάρχουν δυο πλήκτρα. Στο κάτω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες που μετράνε τους παλμούς οι οποίοι χρησιμοποιούνται και για τη μέτρηση της περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα. Να πούμε επίσης ότι το ρολόι υποστηρίζει τη λήψη καρδιογραφήματος και αρτηριακής πίεσης, ωστόσο αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε χρήστες τηλεφώνων της Samsung. Στη πρόσοψη συναντάμε την οθόνη AMOLED 1.4’’ η οποία στη μέγιστη φωτεινότητα είναι πραγματικά ιδιαίτερα φωτεινή, προσφέροντας άριστη εικόνα. Επιπλέον, η οθόνη προστατεύεται περισσότερο καθώς είναι «βυθiσμένη» μερικά χιλιοστά κάτω από το ύψος της στεφάνης, καθώς το Classic διαθέτει περιστρεφόμενη στεφάνη. Αυτή είναι άλλωστε και η κύρια διαφορά του Classic από το απλό Watch 6.



Χάρη στη περιστρεφόμενη κορώνα λοιπόν, μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα στο interface του ρολογιού, το οποίο τρέχει το Wear OS 4 πάνω από το οποίο έχουμε το One UI 5 της Samsung.  Οι λειτουργίες που προσφέρει το ρολόι εκτελούνται γρήγορα χάρη στο νέο διπύρηνο επεξεργαστή Exynos W930. Το Watch 6 Classic διαθέτει και ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που το καθιστά μια συσκευή επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, είτε αυτή παίζει από το smartphone είτε είναι αποθηκευμένη στο ίδιο το ρολόι (διαθέτει 16GB). Επιπλέον, το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth και έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Αν μάλιστα έχει επιλέξει την έκδοση με LTE και ενεργοποιήσει κάποια eSIM, δε χρειάζεται καν το τηλέφωνό του για να είναι συνδεδεμένος με τον έξω κόσμο. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής Samsung Health γίνεται η μεταφορά δεδομένων στο κινητό.



Οι αισθητήρες που διαθέτει το τηλέφωνο είναι οι παρακάτω: αξελερόμετρο, γυροσκόπιο, βαρόμετρο, θερμόμετρο (για τη θερμοκρασία του δέρματος), αισθητήρας παλμών, φωτός και φυσικά ο αισθητήρας ECG. Μέσα από την εφαρμογή Samsung Health μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, διαλέγοντας μέσα από εκατοντάδες που υπάρχουν, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή. Η ίδια η συσκευή έρχεται με πλήθος από watch faces, κάποια εκ των οποίων προσφέρουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ολόκληρα τα μηνύματα και μπορεί επιτόπου να απαντήσει σε αυτά, είτε χρησιμοποιώντας έτοιμες σύντομες απαντήσεις (στις οποίες μπορούμε να επέμβουμε) είτε να γράψει νέες χρησιμοποιώντας το on-screen πληκτρολόγιο.



Η αλήθεια είναι πως αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη κάποιες φορές. Κάτι ακόμα που είναι χρήσιμο είναι το γεγονός πως το ρολόι μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet χωρίς να χρειάζεται τηλέφωνο, μέσω WiFi. Έτσι, ακόμα και αν το smartphone με το οποίο είναι paired δεν είναι κοντά, κάποιος μπορεί να μπει πχ στο Store από το ρολόι και να κατεβάσει εφαρμογές κτλ. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, από video player μέχρι έλεγχο φωτισμού Hue και από χάρτες πλοήγησης μέχρι παιχνίδια. Οι περισσότερες είναι επί πληρωμή για κάποια λίγα ευρώ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι επιλογές είναι πάρα πολλές.



Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch 6 Classic είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης. Μετράει τα βήματα και τους παλμούς, το στρές, τον ύπνο και το κύκλο της γυναίκας, ενώ μπορεί να καταγράψει και το VO2Max κατά τη διάρκεια των ασκήσεων καθώς επίσης μπορεί να μετρήσει και το λεγόμενο SpO2, τη περιεκτικότητα οξυγόνου στο αίμα. Το Watch 6 Classic είναι αδιάβροχο για έως 50 μέτρα και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό.



Μέχρι εδώ όλα καλά, με το Samsung Galaxy Watch 6 Classic να μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα (υποστηρίζει και ανέπαφες πληρωμές μέσω Google Pay). Από αυτονομία όμως πως πάει; Η αλήθεια είναι πως στο τομέα αυτό, παρόλο που η μπαταρία του είναι μεγαλύτερη από αυτή του Watch 4 Classic κατά 20% περίπου, είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλει πάνω από μια μέρα. Με κλειστό WiFi και χωρίς LTE, με τυπική χρήση που είχε να κάνει με εμφάνιση ειδοποιήσεων κυρίως, το ρολόι άντεξε στο χέρι 1 μέρα.


Η μπαταρία είναι στο 11%, 22 ώρες μετά τη πλήρη φόρτιση του ρολογιού.

Χωρίς να πάρουμε μετρήσεις οξυγόνου στο αίμα, ECS ή αρτηριακής πίεσης, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το GPS (αν και ήταν ενεργό) ούτε κάποια παρακολούθηση ασκήσεων. Αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει κάποια από τα παραπάνω, η αυτονομία θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Τουλάχιστον η φόρτιση είναι σχετικά γρήγορη.



Σίγουρα υπάρχουν ρολόγια με μεγαλύτερη αυτονομία, τα οποία βέβαια δε κάνουν όλα όσα κάνει το Watch 6 Classic. Η ύπαρξη του λειτουργικού της Google επιτρέπει στο ρολόι να εγκαταστήσει δεκάδες εφαρμογές ενώ ταυτόχρονα οι συνεργασίες που μπορεί να κάνει με άλλες συσκευές Samsung είναι ένας λόγος να το αποκτήσει κανείς. Ασύρματο remote control για τις κάμερες των smartphone της Samsung με preview στην οθόνη, έλεγχος των Samsung τηλεοράσεων (και όχι μόνο) μέσω των Smarthings, πλήρης έλεγχος των ασύρματων ακουστικών της σειράς Buds της Samsung είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς. Αν κάποιος δεν έχει smartphone της Samsung, μάλλον δεν αξίζει να το αποκτήσει κανείς, αν όμως έχει, σίγουρα οι λόγοι για να το αποκτήσει είναι πολλοί. Ακόμα και έτσι πάντως, μάλλον θα προτείναμε την έκδοση των 47mm τόσο λόγω μεγέθους όσο και λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας, που λογικά θα δίνει και καλύτερη αυτονομία. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Περιστρεφόμενη στεφάνη
  • Wear OS με πλήθος διαθέσιμων εφαρμογών
  • Εξαιρετικό integration στο οικοσύστημα της Samsung
  • Δυνατότητα για χρήση LTE μέσω eSim
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το 43άρι είναι μικρό για τα περισσότερα αντρικά χέρια
  • Η αυτονομία δε ξεπερνά τις 24 ώρες, χωρίς καν έντονη χρήση
  • Κάποιες λειτουργίες απαιτούν τη σύνδεση με Samsung smartphone
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*