Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Inzone H9 Review

*
Έχουμε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς gaming ακουστικών Inzone της Sony, τα Sony Inzone H9, τα οποία δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε.

Η Sony εγκαινιάζει μια νέα σειρά gaming προϊόντων που απευθύνονται πρώτα στους χρήστες υπολογιστών και μετά στους κατόχους PlayStation με την ονομασία Inzone. Σε αυτή περιλαμβάνονται monitor και ακουστικά. Εμείς έχουμε το κορυφαίο μοντέλο της σειράς ακουστικών, τα Inzone H9, τα οποία δοκιμάσαμε και παρουσιάζουμε.




Το ξέρουμε ότι η βιομηχανία του gaming γνωρίζει μεγάλη άνθηση, με ολοένα και περισσότερους «παίχτες» να θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας, ο καθένας στο τομέα του. Ειδικά δε στο θέμα ακουστικά, οι λύσεις είναι εκατοντάδες από πάρα πολλές εταιρείες. Η Sony φυσικά έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ακουστικών γενικότερα αλλά η μοναδική της προσπάθεια στα gaming ακουστικά είναι αυτά που έρχονται με το brand του Playstation. Με τη νέα σειρά Inzone (H3, H7 και H9) θέλει να πάρει ένα μερίδιο από μια αγορά που διαθέτει δεκάδες διαφορετικά μοντέλα από πολλούς κατασκευαστές. Τα Inzone H9 είναι τα ακριβότερα και πληρέστερα από τα τρια αυτά μοντέλα, με τιμή που βρίσκεται στα €299. Πρόκειται για over the ear,αποκλειστικά ασύρματα ακουστικά, τα οποία λειτουργούν είτε με χρήση με dongle στα 2,4Ghz ή μέσω Bluetooth και έρχονται με λειτουργία Active Noise Cancelling. Αλλά βιαζόμαστε. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ανοίγοντας το πακέτο αντιλαμβάνεται, βρίσκουμε τα ακουστικά, ένα καλώδιο USB για τη φόρτιση των ακουστικών ένα type-Α USB dongle που συνδέεται σε PC ή PlayStation για την ασύρματη λειτουργία των ακουστικών, το οποίο διαθέτει ένα διακόπτη για επιλογή μεταξύ PC και Playstation. Το δοκιμάσαμε και τα ακουστικά δε παράγουν ήχο αν ο διακόπτης είναι σε λάθος θέση ανάλογα με τη συσκευή στην οποία έχει τοποθετηθεί το dongle.



Παίρνοντας τα ίδια το headset στα χέρια, αυτό που αντιλαμβανόμαστε άμεσα είναι το μεγάλο μέγεθος των ακουστικών. Πραγματικά, ο όγκος που καταλαμβάνουν είναι τεράστιος, θυμίζοντας ακουστικά που φοράνε οι πιλότοι αεροπλάνων. Όλα τα μέρη είναι πλαστικά, με την επιφάνεια της εξωτερικής πλευράς το ακουστικών να είναι σχετικά λεία. Βέβαια, φορώντας τα στο κεφάλι δε πρόκειται κανείς να παραπονεθεί γιατί το βάρος έχει κρατηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (στα 330 γραμμάρια).



Στη πραγματικότητα, μετά από λίγο δε καταλαβαίνεις καν ότι τα φοράς είναι και εξαιρετικά «απαλά» τόσο στα αυτιά και το κεφάλι. Η στεφάνη είναι στενή ενώ στο εσωτερικό της το μαξιλαράκι είναι αρκετά μαλακό για να μη κουράζει τη κορυφή του κεφαλιού. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει ώστε τα ακουστικά να προσαρμοστούν σε κεφάλι οποιουδήποτε μεγέθους, προσφέροντας συγκεκριμένες «σκάλες» στις οποίες πρέπει να κουμπώσει η κάθε πλευρά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένδειξη για το σε πια σκάλα έχουμε τη κάθε πλευρά.



Τα ακουστικά έχουν μπόλικο χώρο για να μπουν μέσα τα αυτιά του χρήστη με αρκετή άνεση στη κίνηση, καθώς αλλάζει η γωνία στο κάθετο άξονα ενώ μπορούν να περιστραφούν και στον οριζόντιο άξονα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα βολικό όταν τα αφαιρούμε από το κεφάλι και τα στερεώνουμε στον αυχένα, καθώς περιστρέφοντας τα ακουστικά κατά 90 μοίρες, αυτά μπορούν και ξεκουράζονται πάνω στο στήθος. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών είναι μαλακά και καταφέρνουν να απομονώσουν αρκετά το χρήστη από τους ήχους του περιβάλλοντος, πριν ακόμα ενεργοποιήσουμε το Active Noise Cancellation που ενσωματώνουν. Ωστόσο, τα μαξιλαράκια δε μπορούν να αφαιρεθούν. Τα ίδια τα ακουστικά χρησιμοποιούν οδηγούς των 40mm με μαγνήτες από νεοδύμιο με απόκριση συχνότητας 5Hz-20Khz. Στο δεξί ακουστικό βρίσκεται το power button, το πλήκτρο Bluetooth pairing και ένα ζευγάρι πλήκτρων Game/Chat που ρυθμίζει την ισορροπία της έντασης ήχου που περνάει στα ακουστικά  μεταξύ ήχου παιχνιδιού και ήχου chat.



Στο αριστερό ακουστικό συναντάμε τη θύρα Type-C USB για τη φόρτιση των ακουστικών (υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση), το ρυθμιστικό έντασης ήχου το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από τη ρύθμιση της έντασης των Windows και το πλήκτρο NC/AMB για τον έλεγχο του ANC, καθώς κυκλικά επιλέγουμε ενεργοποίηση ANC, απενεργοποίησή του και ενεργοποίηση του Ambient mode. Το τελευταίο ουσιαστικά είναι η λειτουργία που φέρνει τον ήχο από το περιβάλλοντα χώρο μέσα στα ακουστικά, διαμέσου των μικροφώνων. Να σημειώσουμε επίσης ότι ανάλογα με τη κάθε λειτουργία που επιλέγουμε, ακούμε και ένα διαφορετικού τόνου ήχου στα ακουστικά για να ξέρουμε σε τι ρύθμιση είμαστε. Στο αριστερό ακουστικό βρίσκεται και το μικρόφωνο του headset σε μορφή εύκαμπτου βραχίονα, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν το κατεβάσουμε προς το στόμα και απενεργοποιείται όταν το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση.



Στο σημείο που ενώνονται τα ακουστικά με τη στεφάνη, υπάρχει ένα κυκλικό LED το οποίο ανάβει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με τι είδους ασύρματη σύνδεση έχει επιτευχθεί, μπλε για Bluetooth και λευκή για 2,4Ghz, χρώματα που αλλάζουν μεταξύ τους όταν τα ακουστικά συνδεθούν ταυτόχρονα και με τις δυο τεχνολογίες με δυο συσκευές. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα καθώς μπορεί κανείς την ώρα που παίζει στο PC/PlayStation να μιλήσει ταυτόχρονα και στο τηλέφωνό του εφόσον τα Inzone H9 είναι συνδεδεμένα με το κινητό μέσω Bluetooth.



Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να τα χρησιμοποιήσει και για να παίζει games ή να βλέπει περιεχόμενο σε smartphone/tablet, όμως από τη μια το μέγεθός τους δεν είναι κατάλληλο για να τα μεταφέρει κανείς εύκολα έξω από το σπίτι και από την άλλη σε περιβάλλον gaming υπάρχει lag στον ήχο που μεταφέρεται από Bluetooth, περισσότερο σε Priority of Sound Quality και λιγότερο σε Priority of Stable Connection. Πάντως, ο ήχος που μεταφέρεται μέσω του dongle είναι lag-free. Όσον αφορά τώρα την απόδοση του Active Noise Cancelling, μπορούμε να πούμε πως αυτό κάνει καλή δουλειά αλλά δε φτάνει την απόδοση ακουστικών όπως τα Sony WH-1000XM4/XM5. Το καλό είναι πως ακόμα και με το ANC σε πλήρη δύναμη, ο ήχος δεν αλλάζει χροιά. Στη λειτουργία transparency πάλι, μπορούμε να ακούμε καλά τι γίνεται στο περιβάλλοντα χώρο, αλλά υπάρχει θόρυβος καθώς το σύστημα δε μπορεί να τον απομονώσει και εξαφανίσει πλήρως. Η αυτονομία των ακουστικών μπορεί να φτάσει τις 32 ώρες χωρίς το ANC, αλλά με το ANC σε λειτουργία η αυτονομία μειώνεται αρκετά πχ εμείς χρειάστηκε να τα φορτίσουμε τη δεύτερη μέρα χρήσης τους, κάτι που όμως μπορεί να γίνεται την ώρα που τα χρησιμοποιούμε, ενώ υποστηρίζεται και γρήγορη φόρτιση με 10 λεπτά να δίνουν μια ώρα αυτονομίας.



Όπως αναφέραμε, τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν και στο Playstation. Εμείς τα δοκιμάσαμε στο PS5 το οποίο μας έδωσε και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε τον ήχο 3D. Ωστόσο, οι χρήστες υπολογιστών έχουν πολύ περισσότερες επιλογές ρυθμίσεων χάρη στη σχετική εφαρμογή Inzone Hub. Μέσα από αυτή μπορούμε να ρυθμίσουμε το equalizer, είτε επιλέγοντας κάποιο έτοιμο προφίλ (flat, Bass boost, Music/Video), είτε φτιάχνοντας το δικό μας προφίλ .Επίσης υπάρχει δυνατότητα για ενεργοποίηση του Spatial Sound το οποίο θεωρητικά δημιουργεί ήχο 3D, όμως το αποτέλεσμα δε μας ενθουσίασε.



Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως αρκετές φορές η εφαρμογή δε μπορούσε να εφαρμόσει τις αλλαγές στο equalizer όταν το dongle ήταν συνδεδεμένο σε θύρα USB 3.0, αλλά σε θύρα USB 2.0 λειτουργούσε μια χαρά. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές για το μικρόφωνο, όπως αυτή της έντασης ήχου του αλλά και της ενεργοποίησης του Auto Gain, η οποία είναι αρκετά χρήσιμη ώστε η φωνή μας να ακούγεται σχεδόν πάντα στην ίδια ένταση, είτε μιλάμε ψιθυριστά είτε φωνάζουμε. Πάντως, ο ήχος που «γράφει» το μικρόφωνο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι αρκετά ψηφιακός και σίγουρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα Inzone H9.


Δείγμα του ήχου του μικροφώνου.

Από πλευράς ποιότητας ήχου, έχουμε ικανοποιητική μέγιστη ένταση (συνήθως τα είχαμε γύρω στο 60-80%) αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο ισορροπημένος ήχος. Συνήθως τα gaming ακουστικά υπερβάλουν στα μπάσα για να «νοιώσει» ο χρήστης εντονότερα το τι συμβαίνει στο παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι ότι η Sony δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα. Τα μπάσα είναι σίγουρα περισσότερο τονισμένα από τις υπόλοιπες συχνότητες, αν και χάρη στο Equalizer μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα τον ήχο, τουλάχιστον στον υπολογιστή. Κατά τα άλλα, ο ήχος που παράγουν είναι γεμάτος και μας άφησε καλή αίσθηση.



Τα Inzone H9 της Sony μας άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα. Η ταυτόχρονη σύνδεση και λειτουργία με δυο συσκευές είναι χρήσιμη, όμως δε μπορούμε να ελέγξουμε την ένταση του ήχου ξεχωριστά από τις δυο συσκευές οπότε όταν αποφασίσουμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο θα πρέπει να κάνουμε κάτι για τον ήχο από το παιχνίδι (στο PC ή το Playstation) για να μη μεταφέρεται και αυτός. Το ANC είναι ευπρόσδεκτο σίγουρα, αλλά έχει σημαντική επίπτωση στην αυτονομία. Ο ήχος του είναι δυνατός και καθαρός και –τουλάχιστον στο PC- μπορούμε να τον φέρουμε στα μέτρα μας, αν και γενικά έχει μια τάση να δίνει έμφαση στη χαμηλές συχνότητες. Το μικρόφωνο είναι εύχρηστο αλλά η ποιότητα του ήχου του είναι μέτρια. Και σίγουρα τα χρήματα
που ζητάει είναι πολλά, στα €300. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές
  • Λειτουργία ANC
  • Μηδενικό lag σε σύνδεση στα 2,4Ghz
  • Η εφαρμογή για το PC προσφέρει πολλές επιλογές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριο μικρόφωνο
  • Μεγάλα σε μέγεθος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*