Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Linkbuds Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα Sony Linkbuds είναι ένα μοναδικό στο είδος τους ζευγάρι truewireless ακουστικών, που όμοιά τους δεν έχουμε ξαναδεί.

Η Sony έχει καταφέρει να κατακτήσει τη κορυφή τα τελευταία χρόνια με τα ακουστικά της που προσφέρουν δυνατότητες Active Noise Cancelling (ANC). Αρχικά με τα over the ear ακουστικά και στη πορεία και με τα in-ear (τύπου ψείρες). Όμως, τα νέα ακουστικά που πρόσφατα ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε, τα Sony Linkbuds, δεν έχουν ANC. Και δε μας πειράζει καθόλου γιατί έχουν μια ξεχωριστή σχεδίαση που τα καθιστά μοναδικά.




Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στην εξαιρετικά μικρή θήκη φόρτισής τους . Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους.



Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς) καθώς και ένα pair button.Στο θέμα αυτονομίας δεν πρόκειται να κατακτήσουν πρωτιές και ρεκόρ, με τις 5,5 ώρες ονομαστικής αυτονομίας (λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες) να είναι υπεραρκετές.



Μπορούν να φορτίσουν ξανά μέσα στη θήκη για άλλες 12 ώρες αυτονομίας ενώ 10 λεπτά φόρτισης των ακουστικών προσφέρουν 1,5 ώρα χρήσης. Να σημειώσουμε επίσης ότι τόσο η θήκη όσο και τα ακουστικά έχουν μια ιδιαίτερη υφή καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα πλαστικά ενώ και η ίδια η συσκευασία είναι από ανακυκλωμένο χαρτί.



Ανοίγοντας το καπάκι, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά, με το μέγεθός τους να είναι εξωπραγματικά μικρό, το βάρος τους ελάχιστο (λίγο πάνω από 4 γραμμάρια!) και τον σχεδιασμό τους μοναδικός. Στη πραγματικότητα, αποτελούνται από δυο τμήματα, αυτό που μπαίνει μέσα  στο αυτό και αυτό που εξέχει. Το τμήμα που μπαίνει μέσα στο αυτό λοιπόν, έχει μια τρύπα στο κέντρο! Ναι, αυτό που διαβάσατε. Έχουμε τα πρώτα «τρύπια» ακουστικά με τη προσέγγιση αυτή της Sony να είναι η δική της άποψη για το πώς πρέπει να είναι τα open ear ακουστικά.



Ουσιαστικά, έχουμε ένα δαχτυλίδι που στο κέντρο έχει μια τρύπα και γύρω από αυτήν είναι τοποθετημένο το ηχείο στο κάθε ακουστικό. Με το που τοποθετούμε το ακουστικό στο αυτί, η τρύπα στο κέντρο αφήνει τους εξωτερικούς ήχους να περνάνε στο εσωτερικό του αυτιού, κάτι που επιτρέπει στο χρήστη να έχει επαφή με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να μην νοιώθει τα αυτιά του να εγκλωβισμένα, κάτι που συνήθως συμβαίνει με τα παραδοσιακά ακουστικά που «βουλώνουν» τα αυτιά.



Το δεύτερο τμήμα του ακουστικού που έχει σχέδιο ατελούς σφαίρας ενσωματώνει προφανώς τη μπαταρία και έχει στην εσωτερική πλευρά του τους ακροδέκτες για τη φόρτιση καθώς και έναν αισθητήρα που αντιλαμβάνεται αν τα φοράμε ή όχι. Στη περίμετρο της σφαίρας υπάρχει ένα λαστιχάκι με μια προεξοχή η οποία χρησιμοποιείται ώστε να στηριχθούν τα ακουστικά στο κανάλι του αυτιού. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν και άλλα τέσσερα μεγέθη, με το medium που φοράνε τα ακουστικά να είναι αυτό που ταίριαξε στην περίπτωσή μας.



Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια ηχητική  ειδοποίηση να μας ενημερώνει. Για πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων που προσφέρουν, απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Sony Headphones Connect. Ποιες είναι όμως αυτές οι δυνατότητες; Κατ αρχάς, μπορούμε να ρυθμίσουμε τι ακριβώς θα κάνουν τα χτυπήματα στο κάθε ακουστικό, καθώς έχουν ειδικό αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τα taps μας. Όχι όμως πάνω στην ίδια την εξωτερική επιφάνεια, αλλά στην όλη περιοχή του αυτιού (αν ενεργοποιήσουμε μέσα από το software το wide area tap).



Μάλιστα, φορώντας γυαλιά ηλίου, κάνοντας τα αντίστοιχα taps ακόμα και στον εκάστοτε βραχίονα, το κάθε ακουστικό τα αντιλαμβανόταν και εκτελούσε άμεσα την εντολή. Πραγματικά εντυπωσιακό!  Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως αυξομείωση της έντασης του ήχου, play/pause/επόμενο/προηγούμενου τραγουδιού, ενεργοποίηση voice assistant ή πλήρης απενεργοποίηση της λειτουργίας tap. Το software προσφέρει και άλλες επιλογές, με το χρήστη να μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών



Βάζοντας τα ακουστικά στ’ αυτιά, η εμπειρία που προσφέρουν είναι μοναδική. Το χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με τη τρύπα στο κέντρο ουσιαστικά κάνουν το χρήστη να ξεχνάει ότι τα φοράει, τουλάχιστον όταν δε παίζουν μουσική. Οι περιβάλλοντες ήχοι ακούγονται χωρίς πρόβλημα και γενικότερα είναι τα καταλληλότερα ακουστικά για όσους θέλουν να έχουν επαφή με το περιβάλλον τους. Από πλευράς ποιότητας, γενικά παίζουν μια χαρά αλλά μη περιμένετε να απολαύσετε τις χαμηλές συχνότητες. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών. Τα ακουστικά είναι επίσης συμβατά με τη τεχνολογία 360 Reality Audio της Sony, που προσφέρει full surround ήχο, όμως δεν είχαμε τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουμε (πέρα από το demo της εφαρμογής), καθώς τα συμβατά μουσικά κομμάτια «κρύβονται» πίσω από συνδρομητικές υπηρεσίες.



Τα Sony Linkbuds  κοστίζουν γύρω στα €180, χρήματα που είναι πραγματικά πολλά για ακουστικά χωρίς ANC, πόσο μάλλον όταν μπορεί κανείς να βρει τα κορυφαία Sony WF1000XM4 με λίγο παραπάνω χρήματα. Και εδώ ίσως είναι το βασικότερο πρόβλημα για τα Linkbuds γιατί κατά τα άλλα, η εμπειρία που προσφέρουν είναι μοναδική. Για όποιον δε έχει θέματα με εμβοές (όπως ο υπογράφων), τα Linkbuds είναι άριστη λύση ακριβώς επειδή ο ήχος δε παγιδεύεται στο εσωτερικό του αυτιού, αλλά μπορεί να διαφύγει μέσω της τρύπας του δαχτυλιδιού με αποτέλεσμα (τουλάχιστον στη περίπτωσή μας) η εμβοή να μη γίνεται εντονότερη μετά από πολύωρη χρήση. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δυνατός ήχος
  • Τα taps για τις ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και πάνω στο αυτί, όχι μόνο στο ακουστικό
  • Απίστευτα ελαφριά, ξεκούραστα για πολλές ώρες χρήσης
  • Καλή αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγο ακριβά
  • Τα μπάσα δε ξεχωρίζουν ιδιαίτερα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*