Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Linkbuds S Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα Sony Linkbuds S απευθύνονται σε όσους αναζητούν ANC λειτουργίες για πολλές ώρες ξεκούραστης χρήσης.

Η Sony έχει καταφέρει να κατακτήσει τη κορυφή τα τελευταία χρόνια με τα ακουστικά της που προσφέρουν δυνατότητες Active Noise Cancelling (ANC). Αρχικά με τα over the ear ακουστικά και στη πορεία και με τα in-ear (τύπου ψείρες) με τα Sony WF-1000XM4 να είναι από τα καλύτερα τέτοιου είδους που κυκλοφορούν εκεί έξω. Πρόσφατα η εταιρεία λάνσαρε μια νέα σειρά από true wireless ακουστικών, τα Linkbuds τα οποία μας άρεσαν πάρα πολύ, όμως δεν είχαν δυνατότητα ANC. Τα νέα όμως Linkbuds S έρχονται να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και να τοποθετηθούν δίπλα στα Sony WF-1000XM4, σαν μια διαφορετική επιλογή. Άλλωστε πρόκειται για κλειστού τύπου ακουστικά όπως και τα 1000XM4.




Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στην εξαιρετικά μικρή θήκη φόρτισής τους . Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους. Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς) καθώς και ένα pair button. Σε αντίθεση με τα WF-1000XM4, δεν υπάρχει δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση. Στο θέμα αυτονομίας δεν πρόκειται να κατακτήσουν πρωτιές και ρεκόρ, με τις 6 ώρες ονομαστικής αυτονομίας (λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες) να είναι υπεραρκετές. Μπορούν να φορτίσουν ξανά μέσα στη θήκη για άλλες 14 ώρες αυτονομίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι τόσο η θήκη όσο και τα ακουστικά έχουν μια ιδιαίτερη υφή καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα πλαστικά ενώ και η ίδια η συσκευασία είναι από ανακυκλωμένο χαρτί.



Ανοίγοντας το καπάκι της θήκης, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά, με το μέγεθός τους να είναι πραγματικά μικρό ενώ και το βάρος τους είναι ελάχιστο (λίγο κάτω από 5 γραμμάρια το καθένα). Ειδικά για ακουστικά με ANC, αυτά τα χαρακτηριστικά τα καθιστούν ξεχωριστά. Τοποθετώντας τα στα αυτιά με τα tips σιλικόνης που φοράνε εξ αρχής, πραγματικά μετά από λίγη ώρα ξεχάσαμε ότι ήταν εκεί. Η προσαρμογή στα αυτιά είναι άριστη, το χαμηλό βάρος τα καθιστά ξεκούραστα και μπορεί κανείς να τα φορά για ώρες χωρίς πρόβλημα ενώ χάρη στο μικρό τους μέγεθος δεν εξέχουν από τα αυτιά. Ειδικά σε σχέση με τα WF-1000XM4, είναι σαφώς ποιο βολικά στη χρήση.



Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη. Ωστόσο, για πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων που προσφέρουν, απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Headphones Connect. Και τα δυο ακουστικά έχουν μια επιφάνεια αφής στην εξωτερική πλευρά τη οποία μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης τι θα κάνει σε καθένα από τα δυο. Η αρχική ρύθμιση θέλει την επιφάνεια στο δεξί ακουστικό να ρυθμίζει την αναπαραγωγή μουσικής (Play/Pause, προηγούμενο/επόμενο τραγούδι με μονό, διπλό και τριπλό tap). Με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιείται ο assistant. Η επιφάνεια αφής του αριστερού ακουστικού είναι ρυθμισμένη για τη κυκλική εναλλαγή μεταξύ των λειτουργικών ANC (ενεργοποίηση, απενεργοποίηση και Ambient Sound), ενώ κρατώντας πατημένο το δάχτυλο πάνω στην επιφάνεια, ενεργοποιείται άμεσα η λειτουργία Ambient Sound για να ακούσουμε τι γίνεται γύρω μας, πχ στη περίπτωση που θέλουμε να μιλήσουμε με κάποιον χωρίς να βγάλουμε τα ακουστικά. Γενικά όλες αυτές οι δυνατότητες ελέγχουν είναι γνωστές σε κατόχους ακουστικών της Sony.



Μέσα από το software μπορούμε είτε να απενεργοποιήσουμε κάποια επιφάνεια αφής είτε να την αντικαταστήσουμε με άλλες λειτουργίες όπως πχ αυτή της ρύθμισης έντασης ήχου. Το active noise cancelling των ακουστικών είναι καλό, αλλά σίγουρα δε φτάνει στα επίπεδα των 1000XM4. Δεν έχουμε παράπονο, καθώς μπορεί να εξουδετερώσει θορύβους όπως τους ανεμιστήρες του υπολογιστή και του κλιματιστικού που βρίσκεται στο χώρο μας και να μειώσει την ένταση του ήχου που παράγει το μηχανικό μας πληκτρολόγιο. Όμως σίγουρα δε δημιουργεί αυτή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάτω από την επιφάνεια του νερού.



Υπάρχει η λειτουργία Adaptive Sound Control, η οποία προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το τι κάνεις, καθώς ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες λειτουργίες, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως τα Sony Linkbuds S είναι συμβατά και με το LDAC codec της Sony, ο οποίος προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου και ενεργοποιείται επιλέγοντας το priority on Sound Quality στην επιλογή ποιότητας σύνδεσης Bluetooth. Τα ακουστικά είναι επίσης συμβατά με τη τεχνολογία 360 Reality Audio της Sony, που προσφέρει full surround ήχο, όμως δεν είχαμε τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουμε (πέρα από το demo της εφαρμογής), καθώς τα συμβατά μουσικά κομμάτια «κρύβονται» πίσω από συνδρομητικές υπηρεσίες.



Από πλευράς ποιότητας ήχου, τα Sony Linkbuds S τα καταφέρνουν πραγματικά καλά, όμως είναι φανερό ότι έχουν μια τάση να υπερτονίζουν τις χαμηλές συχνότητες με τα μπάσα να γεμίζουν το κεφάλι, ειδικά σε υψηλότερη ένταση. Γενικότερα όμως ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών. Τα Sony Linkbuds S κοστίζουν €199, είναι προφανώς ακριβότερα από τα Linkbuds (τα οποία πλέον κοστίζουν €149 αντί για €180 που είχαν στο λανσάρισμά τους και φθηνότερα από τα  Sony WF-1000XM4 τα οποία όμως πλέον τα βρίσκει κανείς ακόμα και στα €230. Η διαφορά είναι μικρή με τα Sony WF-1000XM4 να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, καλύτερο ήχο και σαφώς ανώτερο ANC, όμως τα Linkbuds S προσφέρουν περισσότερο ξεκούραστη χρήση για πολλές ώρες. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή αυτονομία
  • Πολύ άνετα
  • Οι λειτουργίες αφής λειτουργούν άριστα
  • Δυνατός και καθαρός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η τιμή του είναι κάπως υψηλή, κυρίως σε σύγκριση με τα WF-1000XM4
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*