Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Viewsonic VG2756V-2K Review

*
Με ενσωματωμένη web camera, ηχεία, μικρόφωνα, θύρα Lan και type-C USB με εικόνα και 90Watt φόρτιση, το Viewsonic VG2756V-2K είναι ένα 27άρι monitor φτιαγμένο για χρήση γραφείου.

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει πολλά monitor, κυρίως όμως μοντέλα που απευθύνονται στους gamer. Το παρόν μοντέλο της Viewsonic, το VG2756V-2K, είναι λίγο διαφορετικό. Δεν έχει καθόλου gaming χαρακτηριστικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια σε αυτό. Είναι μια οθόνη σχεδιασμένη για χρήση γραφείου, έχοντας μερικά ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα, με κυριότερο την ενσωματωμένη web camera. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.




Η συσκευασία περιέχει το ίδιο το panel, τη βάση στήριξης, το βραχίονα και τα απαραίτητα καλώδια,  μεταξύ των οποίων ένα Type-C σε Type-C USB καλώδιο. Η οθόνη ενσωματώνει το τροφοδοτικό οπότε για να πάρει ρεύμα απλά συνδέσουμε το σχετικό καλώδιο σε μια παροχή. Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί εργαλεία.



Η βάση στήριξης βιδώνεται με το χέρι στο βραχίονα και αυτός απλά κουμπώνει στο πίσω μέρος της οθόνης. Η βάση στήριξης είναι επίπεδη και καταλαμβάνει μικρή επιφάνεια πάνω στο γραφείο, προσφέροντας άπλετο χώρο κάτω από το panel για να ακουμπάει ο χρήστης αντικείμενα.



Ο βραχίονας προσφέρει πραγματικά πολλές επιλογές.



Υπάρχει περιστροφή στον οριζόντιο άξονα με μεγάλο εύρος, tilt στο κάθετο άξονα επίσης με μεγάλο εύρος, ρύθμιση ύψους κατά 11 εκατοστά αλλά και περιστροφή του panel κατά 90 μοίρες για χρήση σε portrait mode!



Επίσης, υπάρχει ένα χερούλι στη κορυφή του βραχίονα, για εύκολη μεταφορά της οθόνης!



Όσον αφορά στα bezel του panel, αυτά είναι ενσωματωμένα στην οθόνη και είναι σχετικά μικρά στις τρεις πλευρές, με το κάτω να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί πίσω από το mesh που βρίσκουμε εκεί, υπάρχουν εγκατεστημένα δυο ηχεία ισχύος 5Watt, τα οποία κάνουν πραγματικά καλά τη δουλειά τους. Όσον αφορά στις θύρες, οι περισσότερες βρίσκονται στο πίσω μέρος του panel. Βρίσκουμε την είσοδο τροφοδοσίας, εξόδους εικόνας (1x HDMI και μια 1xDP), θύρες USB (μια 3.2 Type-C, μια 3.2 Type-A και μια 3.2 Type-B για upstream) αλλά και μια θύρα Lan. Μια ακόμα USB 3.2 Type-A παρέα με έξοδο ακουστικών mini-jack βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες.



Τώρα θα ρωτήσει κανείς γιατί χρειάζεται θύρα LAN η οθόνη. Όχι, δε συνδέεται μόνη της στο Internet. Η λογική πίσω από την ύπαρξη αυτής της θύρας έχει να κάνει με τη πληρότητα που θέλει να προσφέρει η Viewsonic στο κάτοχό της. Έτσι, συνδέοντας την οθόνη με υπολογιστή μέσω HDMI/DP για να έχουμε εικόνα και στη συνέχεια μέσω της upstream USB 3.2 θύρας, ουσιαστικά γίνονται διαθέσιμες στο χρήστη τόσο οι δυο Type-A USB 3.2 όσο και η θύρα LAN. Και μπορεί σε ένα desktop σύστημα η θύρα LAN να μην είναι τόσο απαραίτητη γιατί ο υπολογιστής σίγουρα έχει τη δική του, όμως σε ένα laptop κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο, ειδικά όσον αφορά σε μικρούς σε διαστάσεις υπολογιστές. Εδώ έρχεται η εξαιρετική χρησιμότητα της Type-C USB 3.2 θύρας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το ASUS Rog Ally αλλά μπορεί κανείς να συνδέσει οποιοδήποτε σύστημα με Type-C USB 3.2 θύρα η οποία υποστηρίζει και έξοδο εικόνας.



Καθώς μάλιστα το monitor μπορεί να δώσει έως 90Watt ισχύος, δε χρειάζεται να συνδέσουμε τίποτα άλλο στη φορητή συσκευή.


Το ASUS Rog Ally μπόρεσε να ενεργοποιήσει κανονικά το Turbo mode στα 30Watt με το interface της οθόνης να μας ενημερώνει πως δίνει 47Watt στο USB-C interface.

Μέσω της θύρας Type-C USB 3.0 έχουμε τροφοδοσία, έξοδο εικόνας και αξιοποίηση τόσο των Type-A USB 3.2 θυρών όσο και της θύρας LAN. Κάποιος λοιπόν που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο φορητό υπολογιστή, με το που γυρνάει σπίτι του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει το Type-C καλώδιο στον υπολογιστή και αμέσως μπορεί να δουλέψει σε μεγάλη οθόνη και να έχει πρόσβαση στο Internet από τη Lan, έχοντας ταυτόχρονα διαθέσιμες δυο USB θύρες ακόμα, ήχο από τα ηχεία αλλά και μια web camera με μικρόφωνα.



Αυτό είναι το άλλο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της οθόνης. Στο πάνω μέρος, κρύβεται μια FullHD web camera. Πατώντας πάνω της, αυτό «ανεβαίνει» και ενεργοποιείται ενώ πιέζοντάς τη, χάνεται μέσα στο «σασί» της οθόνης και απενεργοποιείται.



Το module της κάμερας είναι μεγάλο γιατί ενσωματώνει τόσο μικρόφωνα με τεχνολογίες ακύρωσης θορύβων, όσο και δυο led (αριστερά και δεξιά της) για να φωτίζουν το πρόσωπο. Πραγματικά, η σκέψη είναι εξαιρετική, ειδικά με την ενσωμάτωση των Led.



Μπορούμε να τα απενεργοποιήσουμε, να αλλάξουμε την ένταση του φωτός, ακόμα και να αλλάξουμε τη θερμοκρασία χρώματος. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες τόσο μέσα από το menu της οθόνης όσο και χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή της Viewsonic (αρκεί η οθόνη να είναι συνδεδεμένη μέσω USB με τον υπολογιστή που τρέχει την εφαρμογή). Η κάμερα είναι αρκετά wide ενώ και η ποιότητα που προσφέρει είναι ικανοποιητική. Η μέγιστη ανάλυση που μας εμφάνισε το OBS είναι 2560x1920 pixel, προσφέροντας αναλογία πλευρών 4:3 ενώ είναι διαθέσιμη και η κλασσική 1920x1080 (16:9). Τη μεγάλη διαφορά σίγουρα τη κάνει ο φωτισμός, κάτι που οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν όταν κάνουν video conference. Να σημειώσουμε επίσης πως η ίδια η κάμερα έχει ένα πολύ μικρό εύρος κίνησης ως προς τη γωνία που «βλέπει», αλλά η αλήθεια είναι πως θα το θέλαμε μεγαλύτερο καθώς αν κάποιος έχει κάνει tilt την οθόνη προς τα πίσω ή την έχει σηκώσει πολύ ψηλά, δε μπορούμε να «στρίψουμε» τη κάμερα προς το μέρος μας για να μας βλέπει καλύτερα.



Όσον αφορά τώρα στον έλεγχο των επιλογών που προσφέρει η οθόνη, αυτός γίνεται με μια σειρά από πλήκτρα που βρίσκονται τοποθετημένα, στη πρόσοψη και κάτω δεξιά, μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με άλλα monitor της εταιρείας που έχουμε δει στο παρελθόν. Τα πλήκτρα είναι αφής και η αλήθεια είναι πως είναι κάπως περισσότερο ευαίσθητα σε σχέση με αυτό που θα θέλαμε, αλλά με λίγο χρόνο το συνηθίζει κανείς. Συνολικά είναι πέντε πλήκτρα με κάποια από αυτά να έχουν και διπλό ρόλο, καθώς είτε λειτουργούν σαν βελάκια μέσα στο μενού ή πριν μπει ο χρήστης στο μενού, ενεργοποιούν άμεσα κάποιο άλλο υπομενού (επιλογή εισόδου εικόνας, επιλογή mode οθόνης κτλ). Όσον αφορά τώρα στις διαθέσιμες επιλογές, αυτές είναι όλες οι απαραίτητες τόσο όσον αφορά στη ρύθμιση χρωμάτων όσο και στη ρύθμιση της κάμερας όπως αναφέραμε παραπάνω.

Το ίδιο το panel τώρα, είναι ένα IPS διαγωνίου 27’’ με ανάλυση 2560x1440 το οποίο λειτουργεί στα 60Hz. Έχει καλές γωνίες θέασης ενώ χάρη σε μια ειδική επίστρωση, δεν αντανακλά τόσο πολύ τους περιβάλλοντες φωτισμούς. Η φωτεινότητά του είναι τυπική, λίγο πάνω από τα 300 nits, ενώ χρωματικά ικανοποιεί χωρίς να εντυπωσιάζει. Γενικότερα, η συνύπαρξη με το panel για χρήση γραφείου ικανοποιεί, ενώ μπορεί κανείς να παίξει τα παιχνιδάκια του. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και στην αρχή, δεν είναι ένα gaming monitor, αλλά μια οθόνη που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να κάνει τη ζωή του κατόχου της ευκολότερη. Και αυτό το πετυχαίνει με το παραπάνω. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Type-C θύρα με είσοδο εικόνας και τροφοδοσία έως 90Watt
  • Ενσωματωμένη web camera με led φώτα
  • Ενσωματωμένο τροφοδοτικό
  • Εργονομική βάση στήριξης με δυνατότητα περιστροφής
  • Τα ηχεία παίζουν πραγματικά καλά.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια φωτεινότητα
  • Θα θέλαμε πάνω από 60Hz
  • Το κόστος είναι σχετικά υψηλό (γύρω στα €400-€480)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*