Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Viewsonic VX2418C Video Review

*
Το Viewsonic VX2418C είναι ένα ακόμα gaming monitor από την εταιρεία, με το κόστος του να βρίσκεται γύρω στα €160-€170. Κυκλοφορεί αρκετό καιρό στην αγορά και μπορεί να αποτελέσει μια καλή περίπτωση για όσους θέλουν ένα gaming monitor. Η συσκευασία περιέχει το ίδιο το panel, τη βάση στήριξης, το βραχίονα και τα απαραίτητα καλώδια (εξωτερικό τροφοδοτικό, HDMI, Display Sport). Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί εργαλεία.

Η βάση στήριξης κουμπώνει στο κοντό βραχίονα και αυτός με τη σειρά του ασφαλίζει στο πίσω μέρος της οθόνης, στο οποίο συναντάμε και βάση στήριξης VESA, η οποία παραμένει ελεύθερη και αφού έχουμε βάλει τη βάση στήριξης. Το τελευταίο είναι κάτι που δε συναντάμε συχνά και μπορεί να φανεί βολικό ούτως ώστε κάποιος να στερεώσει εκεί ένα mini PC. Τόσο η βάση όσο και ο βραχίονας είναι από πλαστικό, με τη βάση να έχει τριγωνικό σχεδιασμό. Από πλευράς εργονομίας, μη περιμένετε πολλά καθώς το μόνο που υπάρχει είναι tilt προς τα εμπρός (μικρό) και πίσω (μεγαλύτερο).




Όσον αφορά στις θύρες, βρίσκουμε την είσοδο τροφοδοσίας, 2 HDMI και μια Display Port μαζί με έξοδο ακουστικών, με το monitor να έχει και ενσωματωμένη ηχεία τα οποία κάνουν απλά τυπική δουλειά. Όσον αφορά στο panel τώρα, έχουμε να κάνουμε με ένα κυρτό (1500R) VA panel ανάλυσης FullHD το οποίο λειτουργεί στα 165Hz ενώ υποστηρίζει και VRR. Έχει πιστοποίηση Freesync ενώ λειτουργεί και με κάρτες της Nvidia μέσω Gsync. Το VRR δε λειτουργεί στις θύρες HDMI, όμως μπορεί κανείς να συνδέσει το PS5 και να εκμεταλλευτεί τα 120Hz που υποστηρίζουν αρκετά παιχνίδια της κονσόλας της Sony (πχ God of War, Spider-Man κτλ).

Όσον αφορά στο ίδιο το panel, είναι καλυμμένο με αντιθαμβωτική επίστρωση, έχει καλά χρώματα στο sRGB και το Native mode, όμως χαρακτηρίζεται από χαμηλη φωτεινότητα της τάξης των 250 nits. Από πλευράς απόκρισης, δε παρατηρήσαμε καθόλου ghosting και παραμορφώσεις έχοντας τη μεσαία ρύθμιση όσον αφορά στο response time. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*