Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

vivo X90 Pro Review

*
Το νέο vivo X90 Pro θέλει να συνεχίσει στα χνάρια που άφησε πέρυσι το εξαιρετικό vivo X80 Pro με κύριο χαρακτηριστικό το μεγάλο αισθητήρα της 1'' που χρησιμοποιεί η βασική κάμερα.

Η vivo έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα τη προηγούμενη χρονιά και τα smartphone της σίγουρα τράβηξαν αρκετά βλέμματα με το vivo X80 Pro, τη ναυαρχίδα της εταιρείας για το 2022 να μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η εταιρεία φέρνει το νέο της κορυφαίο smartphone, το vivo X90 Pro, με το X90 Pro+ να παραμένει αποκλειστικότητα της Κινέζικης αγοράς. Το νέο flaghship λοιπόν έρχεται με μεγάλη, φωτεινή και γρήγορη οθόνη, ταχεία φόρτιση, ισχυρό επεξεργαστή, τριπλό σύστημα καμερών σε συνεργασία με τη Zeiss και προστασία IP68 σε μια τιμή που σίγουρα δεν είναι προσιτή στα €1200 αλλά με τις τιμές των flagship να έχουν ξεφύγει γενικώς, είναι αναμενόμενο.




Το Vivo X90 Pro έρχεται σε μια πολύ μεγάλη, premium συσκευασία, η οποία από μόνη της μας δείχνει τη προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στο τηλέφωνο. στην οποία το όνομα της συσκευής είναι τυπωμένο με μεγάλα ανάγλυφα γράμματα στο κέντρο. Το λογότυπο της Zeiss, με την οποία έχει συνεργαστεί η Vivo για το τομέα των καμερών, δεσπόζει στο πρόσοψη του κουτιού. Πηγαίνοντας στο εσωτερικό της συσκευασίας, βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια διάφανη μαλακή προστατευτική θήκη, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής SIM (το τηλέφωνο είναι δίκαρτο με υποστήριξη 5G και για τις δυο κάρτες, αλλά δεν έχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου), φορτιστή που φορτίζει το τηλέφωνο στα 120 Watt ενώ υποστηρίζει και PowerDelivery, κάτι που τον καθιστά χρήσιμο για τη γρήγορη φόρτιση και άλλων συσκευών όπως tablet, laptop κτλ. Ο φορτιστής είναι πραγματικά μικρός και η υποδοχή καλωδίου είναι τύπου Type-C. Με αυτόν έχουμε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 4840mAh από άδεια, σε περίπου 25 λεπτά, αρκεί να ενεργοποιηθεί η λειτουργία fast charging μέσα από το λειτουργικό.  Αρκετά γρήγορη είναι και η ασύρματη φόρτιση (στα 50Watt). Ωστόσο, δε γνωρίζουμε με τι φορτιστή υποστηρίζει αυτή τη ταχύτητα καθώς δοκιμάζοντας ένα της Xiaomi που έχουμε και υποστηρίζει μέχρι 80Watt, η ταχύτητα ασύρματης φόρτισης ήταν αρκετά αργή. Να σημειώσουμε επίσης ότι το τηλέφωνο υποστηρίζει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Καθώς μιλάμε για μπαταρία, η αυτονομία της συσκευής είναι ικανοποιητική, με το τηλέφωνο να βγάζει μια μέρα χρήσης (από τις 6 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ) με παραπάνω από κανονική χρήση (αναπαραγωγή βίντεο, μουσική, gaming, internet, ειδοποιήσεις) και τα πάντα ενεργοποιημένα (Bluetooth, wifi, 5G, οθόνη σε πλήρη ανάλυση και refresh rate).



Παίρνοντας τώρα το τηλέφωνο στο χέρι, αυτό που παρατηρεί κανείς αμέσως είναι το ξεχωριστό του μέγεθος. Αν και μεγάλο λόγω της οθόνη των 6,78’’ και έχοντας βάρος λίγο πάνω από 210 γραμμάρια, στο χέρι είναι πολύ άνετο, έχοντας. Ποιοτικά και κατασκευαστικά, η συσκευή παίρνει άριστα, συνδυάζοντας αρμονικά γυαλί μπροστά (χωρίς η Vivo να αναφέρει συγκεκριμένο τύπο) και αλουμίνιο για το σασί. Η μαύρη πλάτη είναι κατασκευασμένη από vegan δέρμα, είναι ανάγλυφη και επιτρέπει στο κάτοχο της συσκευής να το κρατά χωρίς να γλιστρά, προσφέροντας στο τηλέφωνο εξαιρετική premium αίσθηση στο χέρι. Στο πάνω μέρος της συναντάμε το τριπλό σύστημα καμερών τοποθετημένο μέσα σε ένα μεγάλο κυκλικό bump. Μέσα σε αυτό βρίσκουμε τις κάμερες και το laser που βοηθά το AF, ενώ δεξιά και έξω από αυτό υπάρχει το λογότυπο της Zeiss και το led φλας. Να σημειώσουμε ότι στη πλάτη υπάρχει μια μεταλλική λωρίδα που χωρίζει τη πλάτη σε αναλογίες 0,618:1 (που προκύπτει από τη σπείρα Φιμπονάτσι, η οποία με τη σειρά της προσεγγίζει τη χρυσή τομή των μαθηματικών) πάνω στην οποία μπορεί να διαβάσει κανείς τη φράση «Xtreme Imagination». Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο είναι πανέμορφο αλλά για το πως λειτουργεί θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.



Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα power και volume control με τα δεύτερα να είναι τοποθετημένο λίγο ψηλότερα από όσο θα θέλαμε για να τα φτάνει εύκολο ο αντίχειρας. Στο κάτω μέρος είναι η θέση για τις 2 nano sim και η USB Type-C, η οποία είναι USB 3.2 και προσφέρει δυνατότητα εξόδου HDMI, κάτι που συναντάμε πολύ σπάνια. Δίπλα σε αυτή έχουμε το ένα ηχείο και το ένα μικρόφωνο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το κεντρικό ακουστικό που λειτουργεί και σαν δεύτερο ηχείο, το δεύτερο μικρόφωνο και ένας αισθητήρας IR Blaster. Ο ήχος που προσφέρει το Vivo X90 Pro είναι πολύ καλός, τόσο από πλευράς έντασης όσο και από πλευράς ποιότητας, χωρίς όμως να είναι ο καλύτερος που έχουμε ακούσει. Είναι πάντως αρκετά ισορροπημένος, ειδικά για setup που δεν έχει ξεχωριστό δεύτερο ηχείο.



Η πρόσοψη καλύπτεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το κυρτό Amoled panel με 10bit color, διαγωνίου 6,78’’ και ανάλυσης WQHD + (2800x1260). Υποστηρίζει HDR10+ ενώ μπορεί να λειτουργήσει στα 120Hz με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης περιορισμένων επιλογών (60/90/120Hz), καθώς δεν είναι LTPO 3 όπως στο X80 Pro. Ελάχιστα bezel υπάρχουν στο πάνω και κάτω μέρος, ενώ η selfie κάμερα καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο μέσα στην οθόνη, τοποθετημένη πάνω και κεντρικά.



Μέσα στην οθόνη βρίσκεται και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι τοποθετημένος αρκετά χαμηλά είναι η αλήθεια, κάτι που δυσκολεύει το ξεκλείδωμα της συσκευής με τον αντίχειρα του χεριού που κρατάει το τηλέφωνο, ενώ ταυτόχρονα είναι οπτικός και όχι ultrasonic όπως στο X80Pro. Η οθόνη χρωματικά είναι άρτια με πανέμορφα χρώματα καθώς με το Professional προφίλ πήραμε το καταπληκτικό 1,2 DeltaE , όπως 1,2 πήραμε και στο Zeiss προφίλ που ήταν αρχικά επιλεγμένο. Από πλευράς φωτεινότητας, μετρήσαμε σχεδόν 500 nits μέγιστη τιμή ενώ ενεργοποιώντας την αυτόματη φωτεινότητα και ρίχνοντας άπλετο φως στο σχετικό αισθητήρα φτάσαμε σχεδόν τα 1000 nits (993 για την ακρίβεια). Γενικότερα, η οθόνη διαβάζεται άνετα κάτω από το φως του ήλιου, με το χρήστη να έχει και αρκετές επιλογές όσον αφορά στη ρύθμισή της μέσα από το FunTouch OS 12.


Η χρωματική απόδοση της οθόνης στο Professional προφίλ (αριστερά) και στο Zeiss προφίλ (δεξιά)

Το vivo X90 Pro είναι το πρώτο flagship android του 2023 (και ένα από τα λίγα συνολικά) που δεν έρχεται με snapdragon επεξεργαστή αλλά με τον Dimensity 9200 της Mediatek με τα specs του να είναι παραπλήσια με αυτά του Snapdragon 8 Gen 2. Κατασκευάζεται στα 4nm από τη TSMC και διαθέτει ένα Cortex X3 στα 3,05Ghz, 3 Cortex A715 και 4 Cortex A510 με τη GPU του να είναι το Immortalis G715 της Arm. Υποστηρίζει LPDDR5X (με το τηλέφωνο να διαθέτει 12GB τέτοιας μνήμης) και UFS 4.0 αποθηκευτικό χώρο (256GB διαθέτει το τηλέφωνο), με το SoC να είναι WiFi 7 ready.


Geekbench 5 / Geekbench 6

Τα benchmarks μας δείχνουν ότι το SoC είναι αρκετά γρήγορο, όχι όμως τόσο ώστε να φτάσει στα επίπεδα του Snapdragon 8 Gen 2, τουλάχιστον όχι όσον αφορά στις επιδόσεις της CPU. Τόσο στο Geekbench 5 όσο και στο Geekbench 6, το vivo X90 Pro βρίσκεται πίσω από συσκευές που φοράνε το Gen 2, με τη διαφορά στη νέα έκδοση (6) του benchmark να είναι αρκετά μεγάλη (περίπου 30% στο multithread και 20% στο single thread). Από πλευράς throttling και φορτώνοντας μόνο τη CPU, το τηλέφωνο τα καταφέρνει αρκετά καλά καθώς ακόμα και μετά από μισή ώρα με φόρτο 100% δε κάνει ιδιαίτερο throttling, διατηρώντας περίπου το 78-80% της ισχύς του.


Το CPU throttling test (αριστερά), τα ξεχωριστά αποτελέσματα του 3D Mark στη μέση και το μήνυμα που μας έβγαλε μη μπορώντας να ολοκληρώσει το Stress Test του 3D Mark.

Όσον αφορά στη GPU τώρα, αυτή είναι αρκετά γρήγορη με το 3D Mark να δίνει επιδόσεις παραπλήσιες με αυτές του Adreno 740 που συναντάμε στον Snapdragon 8 Gen 2. Το μεγάλο όμως θέμα είναι πως το τηλέφωνο δε μπορεί να λειτουργήσει πολύ ώρα με τη GPU «φορτωμένη» στο μέγιστο. Δε καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το Wild Life Extreme Stress Test με το τηλέφωνο να σταματάει το benchmark στο 10-11 loop έχοντας ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δε κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε το απλό Wildlife Stress Test σταματώντας πάλι στο 10ο loop με το θερμότερο σημείο της οθόνης να φτάνει στους 57,7ο Κελσίου!


Με το που τελειώνει το 3D Mark κρασάροντας, η θερμοκρασία στο θερμότερο σημείο είναι 57,7 βαθμοί Κελσίου!

Για να δούμε τι συμβαίνει, αρχίσαμε να τρέχουμε το Wild life extreme bench ξανά και ξανά τη μια φορά μετά την άλλη και αυτό που καταλάβαμε είναι ότι η GPU δε προσπαθεί να κάνει ιδιαίτερο throttling ενώ δε φαίνεται να υπάρχει και κάποιο όριο θερμοκρασίας για να γυρίσει σε «safe» mode η GPU και να ρίξει τα ρολόγια της. Στη πραγματικότητα, μετά το τέλος του τεστ, το τηλέφωνο δε μπορούσε να κρατηθεί από τα χέρια του υπογράφοντας με το αλουμινένιο πλαίσιο να ζεματάει! Αντίστοιχη συμπεριφορά είχαμε δει και στο vivo X80 Pro, μόνο που εκείνο ολοκλήρωνε τα τεστ.


Μετά από 30 λεπτά περίπου στο God of War 2 του PS2 μέσω AetherSX2 σε ανάλυση 3x της native κάνει ένα μικρό throttling, το οποίο διαρκεί ελάχιστα

Στη πράξη όμως και παίζοντας παιχνίδια, η συμπεριφορά του SoC ήταν εντελώς διαφορετική. Στο αγαπημένο μας τεστ, το God of War 2 μέσω AetherSX2 emulator, το τηλέφωνο κατάφερε να διατηρήσει τα 60fps για μπόλικη ώρα σε ανάλυση 3,5x της native (σε Vulkan περιβάλλον). Όταν η θερμοκρασία στο έφτασε γύρω στους 45 βαθμούς στο θερμότερο σημείο της οθόνης το SoC φαίνεται να έριξε τα ρολόγια με το frame rate να μειώνεται, αλλά βάζοντας την ανάλυση σε 3x, μπορέσαμε να συνεχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι με 60fps και χωρίς να καίγονται τα χέρια μας. Σε λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια δε πρόκειται να αντιμετωπίσει κανείς κανένα πρόβλημα.  Οπότε είναι φανερό ότι σαν gaming συσκευή τα καταφέρνει καλά, έχοντας πάντα την επιλογή να συνδεθεί σε μια τηλεόραση για να παίζει κανείς με gamepad, σαν να έχει κονσόλα.


Παίζοντας God of War 2 του PS2 μέσω AetherSX2 σε ανάλυση 3x η θερμοκρασία διατηρείται σε καλύτερα επίπεδα.

Όσον αφορά τώρα το high refresh rate gaming, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι περίπλοκη. Με το auto refresh rate ενεργό δεν είδαμε παιχνίδια να γυρνάνε το refresh rate στα 120Hz. Βάζοντας τώρα την οθόνη στα 120Hz, σε κάποιους τίτλους η οθόνη παρέμεινε στα 120Hz ενώ σε άλλους (πχ Alto’s Odyssey) γύρισε τα 60Hz. Όμως, στη πρώτη περίπτωση, δεν είμαστε σίγουροι ότι παιχνίδια όπως το TMT και το Spiritfarer έπαιζαν στα 120fps, παρόλο που η οθόνη ήταν στα 120Hz, καθώς το gaming software της Vivo δεν εμφανίζει frame rate. Το Spiritfarer μάλιστα προσφέρει δυνατότητα επιλογής frame rate μεταξύ 30/60/120fps αλλά όποια επιλογή και να κάναμε, η οθόνη έμεινε στα 120Hz. Τουλάχιστον το Titan Quest που έχει δικό του frame counter μπόρεσε να τρέξει με 120fps.


Κάτω αριστερά μπορείτε να δείτε το frame counter του Titan Quest που αναφέρει 112fps.

Το vivo X90 Pro έρχεται με λειτουργικό Android 13 το οποίο τρέχει πάνω από το custom skin της εταιρείας, το Funtouch OS. Τα εικονίδια είναι αρκετά όμορφα, η σχεδίαση γενικές θυμίζει stock Android ενώ ελάχιστες είναι οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές (Netflix και Facebook μόνο). Αυτό που μας αρέσει είναι πως έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες customization σε πολλά μέρη του interface, όπως τα χρωματα, τα wallpaper, το Always On Display, ακόμα και τα διάφορα animation. Οι εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών δε καθυστερούν καθόλου και γενικά η εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετική λόγω ταχύτητας. Κάτι ακόμα που προσφέρει πόντους στην εμπειρία χρήσης είναι η μηχανή haptic feedback που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, η οποία δίνει μια εξαιρετική αίσθηση απόκρισης, σαν να γράφεις πάνω σε μηχανικό πληκτρολόγιο. Κάτι που μας λείπει όμως από το software είναι ένα desktop mode καθώς το τηλέφωνο μέσω της USB 3.0 υποστηρίζει έξοδο HDMI και θα μπορούσε να το προσφέρει.



Φτάσαμε πλέον σε ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά το vivo X90 Pro που δεν είναι άλλο από τον τομέα της κάμερας. Το τριπλό σύστημα καμερών με την υπογραφή της Zeiss προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Βασικός αισθητήρας είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε smartphone, ένα Sony IMX989 μεγέθους 1’’!



Ο αισθητήρας ενσωματώνει OIS, διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης με βοήθεια από laser το οποίο είναι γρήγορο και ομαλό και βρίσκεται πίσω από ένα εξαιρετικά φωτεινό φακό με f/1.75 με το εξωτερικό μέρος του φακού να έχει δεχτεί επεξεργασία από τη Zeiss με το λεγόμενο Τ coating, που βοηθά να μειώνεται το ghosting. Έχουμε επίσης ένα υπερ-ευρυγώνιο (αντίστοιχο με 16mm σε full frame) στα 12MP  ο οποίος διαθέτει PDAF AF και βρίσκεται πίσω από φακό f/2.0 και ένα telephoto 2x στα 50MP με φωτεινό φακό f/1.6. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα καμερών ελέγχεται από ειδικό ISP που έχει αναπτύξει η vivo, το V2.


UW vs Wide vs 2X

Κεντρικό ρόλο στο σύστημα έχει ο βασικός αισθητήρας των 50Mpixel ο οποίος, μέσω pixel bining 4:1, δίνει φωτογραφίες στα 12,5Mpixel. Μπορεί κανείς αν θέλει, να τραβήξει στα 50Mpixel, αλλά κάτι τέτοιο είναι δε το προτείνουμε, γιατί τα MP που καταλαμβάνει η κάθε λήψη είναι πολλά και γεμίζει ο αποθηκευτικός χώρος. Σε γενικές γραμμές, ο βασικός αισθητήρας κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλά χρώματα, μπόλικη λεπτομέρεια, ελάχιστο θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος, ακόμα και όταν κάποιος φωτογραφίζει κόντρα στον ήλιο.


UW vs Wide vs 2X

Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα. Ακόμα και το βράδυ όμως, χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κανείς το εξειδικευμένο night mode, έχουμε όμορφες λήψεις με λεπτομέρεια και σωστά χρώματα.


UW vs Wide vs 2X νύχτα


UW vs Wide vs 2X νύχτα με nightmode


Σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού ενεργοποιείται αυτόματα το Night Mode με το κλείστρο να μένει ανοιχτό για 1-2 sec, χωρίς να μπορούμε πάντως να απενεργοποιήσουμε πλήρως το αυτόματο Night Mode.


UW vs Wide vs 2X νύχτα


UW vs Wide vs 2X νύχτα με nightmode

Επιλέγοντας το εξειδικευμένο Night Mode, οι φωτογραφίες βγαίνουν περισσότερο φωτεινές. Ένα mode που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς με το βασικό φακό και μόνο είναι το astro.
Πρόκειται για μια επιλογή που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να φωτογραφήσει το νυχτερινό ουρανό και να… εμφανίσει τα άστρα ακόμα και όταν αυτά δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς φωτογραφίζοντας τον ουρανό της φωτεινής Αθήνας νύχτα, μας έδωσε αποτέλεσμα που κάποιος μπορεί να πιστέψει ότι βγήκε σε κάποιο σκοτεινό σημείο της επαρχίας! Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η computational φωτογραφία, που για να πετύχει με παραδοσιακή φωτογραφική μηχανή χρειάζεσαι τρίποδο και μακρά έκθεση.


Φωτογραφίζοντας τον έναστρο, νυχτερινό ουρανό

Ο ultrawide πάλι κάνει και αυτός καλά τη δουλειά του, ενώ η ύπαρξη autofocus του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και σαν macro, , αλλά όχι από πολύ κοντά. Σε γενικές γραμμές αποτελεί μια άριστη ultrawide υλοποίηση.


UW vs Wide vs 2X

Όσον αφορά στην απόδοσή του βράδυ, τα καταφέρνει μια χαρά, τουλάχιστον με το Night Mode που χρησιμοποιήσαμε εμείς.


UW vs Wide vs 2X νύχτα


UW vs Wide vs 2X νύχτα με nightmode

Πηγαίνοντας τώρα στο τηλεφακό, η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε κάτι περισσότερο από 2x, ειδικά από τη στιγμή που το X80 Pro είχε και δεύτερο telephoto. Από πλευράς ποιότητας, την ημέρα μας δίνει καλό αποτέλεσμα ενώ και το βράδυ, ο φωτεινός φακός τον βοηθάει ώστε να έχουμε όμορφες φωτογραφίες.


UW vs Wide vs 2X


UW vs Wide vs 2X


Στο portrait mode μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τόσο το βασικό φακό όσο και τον zoom 2x, το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά στο διαχωρισμό. Όλες τις φωτογραφίες που βγαίνουν με το portrait mode, μπορούμε να τις επεξεργαστούμε μετά και να αλλάξουμε το επίπεδο θολώματος, βάζοντας και διάφορα εφέ. 


Portrait mode με τη βασική κάμερα και με τη telephoto κάμερα

Επιπλέον, υπάρχουν και διάφορα bokeh εφέ από τη Zeiss που προσομοιώνουν τα bokeh balls διαφορετικών σειρών φακών της εταιρείας.

 
Portrait εφέ από αριστέρα προς τα δεξιά με software bokeh f/0.95: Biotar, Sonnar, Planar, Distagon.


Όσον αφορά στη selfie camera, αυτή βασίζεται σε έναν αισθητήρα στα 32MP και βγάζει γενικά όμορφες φωτογραφίες, όμως δεν έχει auto focus. Υποστηρίζεται και portrait mode με διάφορα εφέ.

 
Λήψη με τη selfie χωρίς/με portrait mode


1080p60 με τη selfie κάμερα

Όσον αφορά τώρα στο video, η βασική κάμερα είναι αυτή που υποστηρίζει τα περισσότερα mode, όπως 4K60 και 8K24, με τις αναλύσεις από 4K30 και κάτω να υποστηρίζονται από τις δυο άλλες κάμερες, με δυνατότητα εναλλαγής φακών κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο.


4Κ60 με τη βασική κάμερα με ενεργή ηλεκτρονική σταθεροποίηση

Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση (με crop) την οποία όμως κάποιος μπορεί να απενεργοποιήσει, κάτι απαραίτητο όταν ο περιβάλλον φωτισμός μειώνεται καθώς το jitter που εμφανίζεται είναι έντονο (ισχύει για όλες τις κάμερες αλλά όχι σε 8K24).


4Κ60 με τη βασική κάμερα χωρίς ηλεκτρονική σταθεροποίηση

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο πραγματικά, ειδικά σε 4K60. Υπάρχει και το Ultra Stabilization σε 1080p/60fps με το βασικό φακό. Το βίντεο από τους δυο άλλους φακούς είναι ωραίο, με τον ultrawide να δυσκολεύεται περισσότερο το βράδυ σε σχέση με το telephoto.


8Κ24 με τη βασική κάμερα χωρίς ηλεκτρονική σταθεροποίηση

Φυσικά υπάρχει και manual mode (το οποίο υποστηρίζεται και στις φωτογραφίες). Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε χειροκίνητα ότι θέλουμε, ακόμα και τη ταχύτητα κλείστρου! Οι manual ρυθμίσεις μάλιστα είναι διαθέσιμες ακόμα και όταν θέλουμε να γράψουμε βίντεο σε ανάλυση 8K, ενώ υπάρχουν και περισσότερες επιλογές στα διαθέσιμα frame rate όπως πχ 24,25,50,120 και 240 fps, ανάλογα με το φακό που έχουμε επιλέξει.



Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το vivo X90 Pro, το οποίο μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ωραίο στο χέρι με τη πλάτη από συνθετικό δέρμα να επιτρέπει στο κάτοχό του να το κρατάει άνετα χωρίς αυτό να γλιστρά. Έχει άριστη οθόνη με υψηλή φωτεινότητα αν και θα θέλαμε το refresh rate να μεταβάλλεται περισσότερο. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές ενώ τα καταφέρνει πολύ καλά και σε games, με τη συσκευή πάντως να ζεσταίνεται αρκετά μετά από ώρα χρήσης. Διαθέτει γρήγορη φόρτιση (ενσύρματα και ασύρματα), πιστοποίηση IP68, έξοδο HDMI μέσω της USB 3.0 Type-C και ένα καλό σύστημα καμερών, με τη βασική κάμερα να είναι εξαιρετική. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άριστη χρωματικά οθόνη που τρέχει στα 120Hz
  • USB 3.0 με έξοδο εικόνας, προστασία IP68
  • Όμορφη πλάτη
  • Εξαιρετική βασική κάμερα
  • Υψηλές επιδόσεις μεν, όχι οι καλύτερες δε
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το SoC ζεσταίνεται αρκετά κάτι που μεταφέρεται στο σώμα της συσκευής
  • Ακριβότερο από το vivo X80 Pro, χάνοντας στη πορεία το δεύτερο τηλεφακό, το LTPO 3 panel και τον ultrasonic αισθητήρας αποτυπωμάτων
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*