Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

vivo Y01 Review

*
Υπάρχει αρκετός κόσμος που αναζητά ένα οικονομικό τηλέφωνο για να κάνει απλά τη δουλειά του. Λίγο επικοινωνία, λίγο internet, καμιά φωτογραφία που και που. Τα βασικά δηλαδή, χωρίς πολλές απαιτήσεις. Σε αυτούς απευθύνεται το vivo Y01, το οικονομικότερο τηλέφωνο της vivo που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στα €139,9 για την έκδοση με 3GB/32GB.



Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο λευκό, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα απλό φορτιστή 10Watt και ένα καλώδιο micro USB. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με τη πλάτη να έχει ελαφρώς ανάγλυφη αίσθηση. Η συσκευή δεν είναι μικρή, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη οθόνη 6,51’’, ανάλυσης HD+ (IPS, 1600x720 pixel).



Στη δεξιά πλευρά και πάνω από τη μέση είναι το power button (που λειτουργεί και σαν αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων) και λίγο πιο πάνω βρίσκονται τα volume controls. Στη πάνω πλευρά βρίσκεται η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim.



Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 32GB αποθηκευτικού χώρου (με περίπου 22GB να είναι αρχικά διαθέσιμα για χρήση). Να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο υποστηρίζει ασύρματα δίκτυα WiFi και στα 5Ghz. Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο το οποίο έχει μεγάλη ένταση αλλά σε αυτή τη ρύθμιση παραμορφώνει ελαφρώς τον ήχο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα micro USB.



Το τηλέφωνο κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας ένα σχετικά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος, με τη selfie camera να είναι κεντρικά τοποθετημένα ακολουθώντας το σχεδιασμό «δάκρυ» δηλαδή η οθόνη κάνει μια μικρή εσοχή στο σημείο της κάμερας. Ακριβώς από πάνω από τη κάμερα, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Γενικά, η πρόσοψη αφήνει άριστη εντύπωση, προσφέροντας αυτό που λέμε full view display. Ποιοτικά, είναι συμπαθητική, με επαρκή φωτεινότητα. Η ανάλυση βέβαια είναι σχετικά χαμηλή για το μέγεθος της οθόνης, όμως ακόμα και έτσι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση.



Τα εικονίδια και οι τίτλοι τους φαίνονται μια χαρά, οι σελίδες internet διαβάζονται ξεκούραστα και γενικά η οθόνη κάνει τη δουλειά της. Υπάρχει μάλιστα και μια μπάρα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος, με το λειτουργικό (Funtouch OS 12 πάνω από Android 12 μάλιστα, έπειτα από update) να προσφέρει και Dark Mode και read mode (το λέει eye protection). Το UI θυμίζει πάρα πολύ stock android με όμορφα εικονίδια και app drawer, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI.



Το SoC, ένας οχταπύρηνος MediaTek Helio P35 με 43B μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει ικανοποιητικά τις διάφορες εφαρμογές. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπουν στο τηλέφωνο να παίζει παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Low για τα γραφικά (χωρίς άλλη επιλογή διαθέσιμη). Βέβαια, η ανάλυση της οθόνης είναι χαμηλή και αυτό αν μη τι άλλο βοηθάει. Αυτό που σίγουρα όμως έχει σαν πλεονέκτημα το τηλέφωνο είναι η τεράστια αυτονομία του, χάρη στη μπαταρία των 5000mAh, απλά χρειάζεται υπομονή για τη φόρτιση λόγω της τυπικής φόρτισης στα 10Watt. Όσον αφορά τώρα στις κάμερες, μη περιμένετε κάτι το ιδιαίτερο. Μια κάμερα στα 8MP στη πλάτη και μια selfie στα 5MP στη πρόσοψη διαθέτει το τηλέφωνο, με τις λήψεις την ημέρα να είναι… επαρκείς για social αλλά όταν πέφτει το φως προφανώς και η ποιότητα πέφτει κατακόρυφα. Τουλάχιστον όμως υποστηρίζεται βίντεο 1080p30 και με τις δυο κάμερες!



Συνολικά, το vivo Y01 είναι μια απλοϊκή συσκευή και για τα χρήματά που ζητάει  είναι μια τίμια λύση 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Android 12 (έπειτα από update)
  • Αν και χαμηλής ανάλυσης, η οθόνη είναι όμορφη
  • Μεγάλη αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αργεί να φορτίσει
  • Θύρα micro USB!
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*