Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Watch S3 Review

*
Αν και το Xiaomi Watch S3 είχε ανακοινωθεί για την αγορά της Κίνας το περασμένο φθινόπωρο, δεν είχε φτάσει στα μέρη μας μέχρι τώρα. Κυκλοφορεί πλέον στα €199 σε μια διάσταση, με οθόνη διαγωνίου 1,43’’ και σε δυο χρώματα για το σώμα, μαύρο και ασημένιο.

Η αγορά των smartwatches ανθίζει αρκετά τα τελευταία χρόνια με πλήθος από εταιρείες να κυκλοφορούν τα δικά τους μοντέλα. Από τη μια έχουμε τα Apple Watch που απευθύνονται αποκλειστικά σε χρήστες iPhone και από την άλλη όλους τους άλλους κατασκευαστές που έχουν ρολόγια τα οποία συνδέονται τόσο με iPhone όσο και με Android συσκευές. Η Xiaomi προφανώς δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την αγορά με αρκετά μοντέλα. Αν και το Watch S3 είχε ανακοινωθεί για την αγορά της Κίνας το περασμένο φθινόπωρο, δεν είχε φτάσει στα μέρη μας μέχρι πρόσφατα οπότε και ανακοινώθηκε για την Ευρωπαϊκή αγορά.  Κυκλοφορεί στα €199  σε μια διάσταση, με οθόνη διαγωνίου 1,43’’ (466x466 pixel) και σε δυο  χρώματα όσον αφορά στο σώμα, μαύρο και ασημένιο (το οποίο είναι αυτό που είχαμε στη διάθεσή μας.




Να σημειώσουμε ότι το ρολόι συνεργάζεται μια χαρά και με Android και IOS smartphones. Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει το ίδιο το ρολόι με το λαστιχένιο λουράκι του καθώς και τη βάση φόρτισης που διαθέτει ενσωματωμένο το καλώδιο USB. Φορτιστής δεν υπάρχει οπότε ο κάτοχος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο δικό του. Το ρολόι ασφαλίζει μαγνητικά στη βάση φόρτισης, όμως δε φορτίζει ασύρματα. Δυο pin πάνω στη βάση φόρτισης ακουμπούν πάνω στις αντίστοιχες δυο εσοχές που διαθέτει η κάτω πλευρά του ρολογιού.



Η έλλειψη ασύρματης φόρτισης είναι μια σημαντικά διαφορά σε σχέση με άλλα ρολόγια στην ίδια κατηγορία τιμής και εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα καθώς ο χρήστης του δεν έχει τρόπο να το φορτίσει αν βρίσκεται μακριά από το χώρο που είναι η βάση φόρτισης, εκτός και αν την έχει πάντα μαζί του. Από εντελώς άδειο, θέλει περίπου 40-45 λεπτά για να γεμίσει στο 100%, χρόνος ικανοποιητικός. Κάτι που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως το λουράκι χρησιμοποιεί πίρους των 22mm και μπορεί κανείς να τοποθετήσει όποιο συμβατό λουράκι θέλει, με το προϋπάρχον να προσφέρει ειδικούς διακόπτες για να το αφαιρέσει κανείς. Η Xiaomi μας έστειλε και ένα ακόμα δικό της λουράκι, ένα δερμάτινο μπλέ, ενώ διαθέσει και άλλα χρώματα.



Δεν είναι όμως μόνο το χρώμα στα λουράκια που μπορεί να αλλάξει κανείς, αλλά και αυτό της ίδιας της στεφάνης του ρολογιού. Η Xiaomi έχει κάνει μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να αφαιρέσει τη στεφάνη γύρω από την οθόνη και να την αντικαταστήσει με μια άλλη, προσφέροντας για αγορά 4 επιπλέον χρώματα: Ocean Blue (από ανοξείδωτο ατσάλι, που είχαμε εμείς), Chrome Yellow (κεραμικό και πραγματικά πανέμορφο), Dual-tone Ceramic (κεραμικό με δυο τόνους μαυρο και γκρι) και το Rainbow (Forged carbon, μαύρο αλλά με διάφορα χρώματα πάνω στα γράμματα). Κάθε ένα από αυτά συνοδεύεται από το αντίστοιχο λουράκι για να έχει κανείς ταιριαστό αποτέλεσμα.



Η διαδικασία αλλαγής είναι πανεύκολη, καθώς περιστρέφοντας αντίστροφα από τους δείκτες τη στεφάνη αυτή ξεβιδώνει και αντίστοιχα τοποθετώντας μια άλλη με βάση τους οδηγούς που έχει στο κάτω μέρος της και περιστρέφοντας προς τα δεξιά αυτή ασφαλίζει στη θέση της. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι με το που θα τοποθετήσουμε μια από τις διαθέσιμες στεφάνες, αλλάζει αυτόματα και το watch face σε αυτό που ταιριάζει στη συγκεκριμένη στεφάνη! Δε ξέρουμε πως το έχει πετύχει η Xiaomi αυτό, όμως πραγματικά ολοκληρώνει μια πανέξυπνη ιδέα!



Εμφανισιακά, το Watch S3 είναι κομψό, ενώ βάζοντάς το στο χέρι, το νοιώθει κανείς άνετο στο χέρια με το μέγεθός του να είναι ιδανικό και το βάρος του αμελητέο. Το σώμα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με το γυαλί που καλύπτει την οθόνη. Ωστόσο, η οθόνη βρίσκεται λίγο χαμηλότερα σε σχέση με τη στεφάνη, ώστε να μην είναι τόσο εκτεθειμένο σε χτυπήματα. Από πλευράς απεικόνισης, είναι εξαιρετική ενώ έχει και υψηλή φωτεινότητα. Στο κάτω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες που μετράνε τους παλμούς και τη περιεκτικότητα οξυγόνου στο αίμα, μετρήσεις που μπορούν να είναι ενεργές συνεχώς. Να σημειώσουμε πως το ρολόι δεν υποστηρίζει λήψη καρδιογραφήματος.



Στη δεξιά πλευρά του ρολογιού υπάρχουν δυο πλήκτρα ελέγχου. Το κάτω πλήκτρο αρχικά ενεργοποιεί την εφαρμογή για τη παρακολούθηση δραστηριοτήτων, ωστόσο είναι προγραμματιζόμενο και μπορούμε να αλλάξουμε τη λειτουργία του μέσα από το μενού. Το πάνω πλήκτρο μας μεταφέρει άμεσα στο περιβάλλον εφαρμογών του ρολογιού ενώ με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιεί τον assistant, με το μοναδικό διαθέσιμο να είναι αυτή τη στιγμή η Amazon Alexa, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.



Μπαίνοντας στο μενού εφαρμογών, μπορούμε να μετακινηθούμε ανάμεσά τους με το δάχτυλό μας πάνω στην οθόνη αφής. Από τη κεντρική οθόνη με κύλιση του δαχτύλου προς τα κάτω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις και προς τα πάνω το βασικό μενού ρυθμίσεων. Με κύλιση προς τα δεξιά ή τα αριστερά, εμφανίζονται οι κάρτες εφαρμογών που έχουμε επιλέξει εμείς να είναι διαθέσιμες και έχουμε παραμετροποιήσει από το Mi Fitness app. Οι λειτουργίες που προσφέρει το ρολόι εκτελούνται εξαιρετικά γρήγορα και γενικά δε παρατηρήσαμε καμία καθυστέρηση. Το Watch S3 διαθέτει και ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που το καθιστά μια συσκευή επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, είτε αυτή παίζει από το smartphone είτε είναι αποθηκευμένη στο ίδιο το ρολόι (διαθέτει 2GB). Επιπλέον, το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth και έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Να σημειώσουμε ότι ο δέκτης GPS υποστηρίζει 5 διαφορετικές τεχνολογίες δορυφόρων, με τη καταγραφή να είναι αρκετά ακριβής. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής Mi Fitness (η οποία απαιτείται και για το αρχικό pairing του ρολογιού) γίνεται η μεταφορά δεδομένων στο κινητό. Μέσα από αυτή μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, με τα διαθέσιμα να είναι μπόλικα και αρκετά εκ των οποίων να μπορούν να γίνουν edit.



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ολόκληρα τα μηνύματα αλλά δε μπορεί να απαντήσει, ενώ ακόμα και μετά από το τελευταίο firmware update,  τα emoticons που μπορεί να περιλαμβάνονται σε κάποιο μήνυμα δεν εμφανίζονται σωστά και στη θέση τους φαίνεται ένα τετραγωνάκι. Κάτι που πάντως είναι χρήσιμο, τουλάχιστον όταν το ρολόι είναι συνδεδεμένο με Xiaomi τηλέφωνο που τρέχει επίσης HyperOS, όταν κάνουμε dismiss μια ειδοποίηση από το ρολόι, αυτή φεύγει και από την αρχική οθόνη του τηλεφώνου. Όσον αφορά στις διαθέσιμες εφαρμογές, θα βρει κανείς ότι χρειάζεται: καιρός (παίρνει τα δεδομένα από το Mi Fitness app), ημερολόγιο (παίρνει τα δεδομένα από το Google Calendar), φωνητική εγγραφή, χρονόμετρα, ξυπνητήρι, πυξίδα, φακός, αναζήτηση τηλεφώνου αλλά και ανέπαφες πληρωμές. Μια ακόμα χρήσιμη λειτουργία που διαθέτει είναι αυτή του emergency SOS για άμεση κλήση με τριπλό πάτημα της επαφής που έχουμε επιλέξει, με ταυτόχρονη δυνατότητα να αντιληφθεί πτώσεις του χρήστη και άμεσης τηλεφωνικής κλήσης, εφόσον το ρολόι είναι συνδεδεμένο με κινητό εκείνη τη στιγμή. Το ρολόι ενσωματώνει NFC και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για πληρωμές, εφόσον διαθέτει κάποια κάρτα συμβατής τράπεζας. Για την Ελλάδα, αυτές είναι οι κάρτες της Alpha Bank και την Εθνικής ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η κάρτα της Curve.



Πέρα από το να δείχνει την ώρα και να ενημερώνει με ειδοποιήσεις, το Watch S3 είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα, υποστηρίζοντας πάνω από 150 δραστηριότητες. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης. Μετράει τα βήματα και τους παλμούς, το οξυγόνο στο αίμα, ενώ παρακολουθεί τα επίπεδα στρές, τον ύπνο και το κύκλο της γυναίκας. Οι πληροφορίες που καταγράφει είναι αναλυτικές και εμφανίζονται στο σύνολό τους στο ρολόι, αλλά και στο Mi Fitness app. Φυσικά, είναι αδιάβροχο για έως 5ATM και το ηχείο δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό. Από αυτονομία όμως πως πάει; Η Xiaomi αναφέρει αυτονομία έως 15 μέρες, αλλά αυτή η τιμή είναι μάλλον υπολογισμένη όταν το ρολόι δεν έχει συνεχώς ενεργούς όλους τους αισθητήρες. Εμείς τους ενεργοποιήσαμε ώστε να καταγράφουν συνέχεια πληροφορίες με την αυτονομία που πήραμε να βρίσκεται στις 7 μέρες, κάτι που επαναλήφθηκε για δυο συνεχόμενες εβδομάδες. Αυτή μπορεί να μειωθεί περισσότερο αν ενεργοποιήσει κανείς και την Always-On οθόνη, ώστε ο χρήστης να μη περιμένει την οθόνη να «ξυπνήσει» σηκώνοντας το χέρι του, για να δει την ώρα. Από την άλλη, υπάρχει και το low power mode που κόβει όλες τις μετρήσεις και αυξάνει την αυτονομία. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη αυτονομία  που έχουμε δει, αλλά μια εβδομάδα χρήσης είναι καλή τιμή.



Συνολικά, το Xiaomi Watch S3 είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Έρχεται σε μια καλή τιμή, έχει καλή αυτονομία, μπόλικες λειτουργίες, εμφάνιση που αλλάζει ανάλογα με τις ορέξεις του χρήστη ενώ και η ύπαρξη των ασύρματων πληρωμών είναι αν μη τι άλλο ένα ακόμα ατού. Θα θέλαμε να φορτίζει ασύρματα και σίγουρα θέλουμε να λύσει η Xiaomi το bug με την εμφάνιση των emoticons, όμως συνολικά είναι και πραγματικά εξαιρετική λύση για όσους αναζητούν ένα όμορφο και λειτουργικό smartwatch. 
BEST BUY

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η δυνατότητα αλλαγής στεφάνης
  • Ασύρματες πληρωμές
  • Φωτεινή οθόνη
  • Μικρόφωνο και ηχείο για άμεση τηλεφωνική επικοινωνία, δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth ακουστικά
  • Παρακολούθηση πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε ασύρματη φόρτιση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*