Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φτιάχνοντας το Internet στο σπίτι με τα devolo Mesh Wifi 2

*
Πως να σταματήσεις να έχεις προβλήματα με το WiFi του σπιτιού, όσες συσκευές και να έχεις όσο μεγάλο και να είναι το σπίτι, με τα προϊόντα της σειράς devolo Mesh Wifi 2.

Τα απανωτά lockdown και οι περιορισμοί  στη κυκλοφορία ανάγκασαν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι περισσότερο και έτσι η χρήση του Internet αυξήθηκε κατακόρυφα. Δεν ήταν όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν στο σπίτι τους ταυτόχρονη χρήση του Internet από πολλαπλές συσκευές και πολλοί αντιμετώπισαν προβλήματα. Τα οποία όμως λύνονται με τα devolo Mesh Wifi 2 όπως θα δείτε στα δυο παρακάτω παραδείγματα, τα οποία είναι πραγματικά case studies.




Στη πρώτη περίπτωση έχουμε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, παππούδες, οι οποίοι και αυτοί κάθονται σπίτι αρκετές ώρες και χρησιμοποιούν ελαφρώς το Internet μέσω απλής σύνδεσης ADSL, τον έλεγχο του οποίου έχει το απλό, φθηνό router που έχει προμηθεύσει ο provider, τοποθετημένο δίπλα στη πρίζα τηλεφώνου. Τα προβλήματα έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους. Η μικρή κάλυψη ασύρματης δικτύωσης που προσφέρει το router φέρνει αποσυνδέσεις αναγκάζοντας το παππού να ψάχνει να βρει το κατάλληλο μέρος μέσα στο σπίτι για να κάνει τις internetικές δουλειές του, είτε αυτό αφορά τη χρήση του laptop, είτε το κινητό για videoκλήσεις με τα παιδιά, ώστε να βλέπουν οι παππούδες τα εγγόνια τους. Ταυτόχρονα, η σχετικά οικονομική τηλεόραση με ενσωματωμένο Netflix δε μπορεί με κανένα τρόπο να διατηρήσει ενεργή την ασύρματη σύνδεση ώστε να μπορεί το ζευγάρι να παρακολουθήσει περιεχόμενο (και επειδή θα ρωτήσει κανείς, οι κωδικοί Netflix είναι των παιδιών τους). Προφανώς και το router δε μπορεί να μετακινηθεί ακριβώς γιατί πρέπει να είναι δίπλα στη πρίζα, ούτε είναι δυνατόν να τραβηχτούν μεγάλα καλώδια Lan. Το devolo Mesh Wifi 2 Starter Kit όμως δίνει τη λύση. Το πακέτο περιέχει δυο συσκευές devolo Mesh Wifi με την εγκατάσταση να είναι απλή. Το ένα τοποθετείται στη πρίζα που είναι δίπλα στο router και συνδέεται με το router μέσω της μιας εκ των δυο θυρών Lan που διαθέτει. Το δεύτερο, τοποθετείται στη πρίζα πίσω από τη τηλεόραση και με ένα καλώδιο LAN συνδέεται απευθείας με τη τηλεόραση. Το internet μεταφέρεται από του router στο πρώτο devolo Mesh Wifi και από εκεί, χάρη στη τεχνολογία powerline G.hn, μεταφέρεται μέσω της καλωδίωσης ρεύματος του σπιτιού στο δεύτερο devolo Mesh Wifi, όσο μακριά και αν είναι αυτό καθώς η τεχνολογία υποστηρίζει αποστάσεις έως 500 μέτρα.



Ταυτόχρονα όμως οι δυο συσκευές devolo Mesh Wifi 2, δημιουργούν η κάθε μια το δικό της ασύρματο δίκτυο, το οποίο λειτουργεί σαν ενιαίο Mesh Wifi. Μια ονομασία ασύρματου δικτύου, τεράστια όμως κάλυψη χάρη στο νέας γενιάς 802.11ac σύστημα που υποστηρίζει και τις δυο συχνότητες (2,4GHz και 5GHz), ενσωματώνοντας ταυτόχρονα σύστημα κεραιών 2x2 MIMΟ. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης (ο παππούς στο παράδειγμά μας) απολαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και εξαιρετική εμβέλεια. Μπορεί πλέον να καθίσει σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλει με το laptop, ή με το κινητό και να κάνει ότι θέλει. Δε χρειάζεται να μετακινείται στο σπίτι με το smartphone για να βρει καλό σήμα ώστε να έχει πχ μια αξιοπρεπή βιντεοκλήση, χάρη στο access point steering, καθώς οι συσκευές είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο σημείο πρόσβασης ακόμα και όταν ο χρήστης μετακινείται μέσα στο σπίτι. Άρα η μετακίνηση δεν επιφέρει μείωση της αποτελεσματικότητα του ασύρματου δικτύου. Σε αυτό βοηθάει και το advantage beamforming, μια τεχνολογία που κατευθύνει το σήμα WiFi προς τη συσκευή ακόμα και κατά τη κίνησή της, ώστε αυτή να μη χάνει καθόλου το σήμα όσο είναι εντός εμβέλειας. Το τελευταίο που έπρεπε να γίνει είναι να απενεργοποιηθεί πλήρως το ασύρματο δίκτυο που δημιουργεί το βασικό router του provider, καθώς είναι παλιάς τεχνολογίας και στη πράξη, περισσότερο δημιουργεί προβλήματα παρά βοηθάει. Η παραπάνω εγκατάσταση δε παίρνει πάνω από 10 λεπτά, λύνοντας όμως άμεσα όλα τα προβλήματα.



Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί, το οποίο δεν κάνει ιδιαίτερη χρήση Internet, όμως οι γονείς δουλεύουν και οι δύο από το σπίτι σε διαφορετικούς χώρους. Ένα νέο ζευγάρι, που έχει πολλές συσκευές και υψηλές απαιτήσεις. Εδώ χρησιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο πακέτο της devolo, το devolo Mesh Wifi 2 Multiroom Kit με τρεις συσκευές Mesh Wifi. Το σπίτι του ζευγαριού έχει νέας τεχνολογίας σύνδεση στο Internet μέσω Fiber to the Home στα 100Mbps, τα οποία πρέπει να είναι διαθέσιμα από όλες τις συσκευές. Το σπίτι διαθέτει έξυπνο φωτισμό αλλά και άλλες έξυπνες συσκευές, ρομποτική σκούπα, Smart Tv με το ζευγάρι να χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες laptop, tablet, smartphone, gaming κονσόλες. Το router του provider δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο αυτό του πρώτου παραδείγματος αλλά είναι ανεπαρκές και εδώ. Άλλωστε οι συσκευές είναι πολλές. Η εγκατάσταση και σε αυτή τη περίπτωση είναι απλή. Το πρώτο devolo Mesh Wifi 2 τοποθετείται στη πρίζα πίσω από το router και με καλώδιο Lan συνδέεται με αυτό. Η δεύτερη θύρα Lan χρησιμοποιείται για ενσύρματη σύνδεση με τη τηλεόραση. Το δεύτερο devolo Mesh Wifi 2 τοποθετείται σε μια άλλη πρίζα, στην άλλη άκρη του σαλονιού, πίσω από ένα έπιπλο με τις δυο θύρες Lan να συνδέονται η μια με ένα NAS και η δεύτερη με το bridge που χρησιμοποιεί ο ασύρματος φωτισμός (το οποίο δε διαθέτει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης). Το τρίτο και τελευταίο devolo Mesh Wifi 2 τοποθετείται στο υπνοδωμάτιο, στην άλλη άκρη του σπιτιού, ώστε να υπάρχει καλής ποιότητας WiFi και εκεί. Με τις τρεις συσκευές devolo Mesh Wifi 2, όλο το σπίτι έχει πλήρη κάλυψη WiFi υψηλής ταχύτητας, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί ασύρματα, μπορεί να εκμεταλλευτεί και τα 100Mbps του FttH, κάτι που σε καμία περίπτωση δε μπορούσε να πετύχει το router του provider και για αυτό άλλωστε, απενεργοποιούμε τις λειτουργίες WiFi που προσφέρει.



Χάρη στη τεχνολογία Bandsteering, οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στη καλύτερη συχνότητα (2,4Ghz ή 5Ghz). Για παράδειγμα ένα κινητό μπορεί να συνδέεται στα 5Ghz ενώ μια ρομποτική σκούπα που δεν υποστηρίζει τα 5Ghz, να συνδέεται στα 2,4Ghz. Επιπλέον, το Airtime fairness, δίνει σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο τον ίδιο χρόνο σύνδεσης, χωρίς να χρειάζεται να «πεταχτεί» κάποια εκτός. Επιπλέον, η λειτουργία MultiMiMo προσφέρει τη ταυτόχρονη χρήση του WiFi από πολλές συσκευές, το οποίο σημαίνει πως πολλαπλά WiFi streams αποστέλλονται σε διαφορετικές συνδεδεμένες συσκευές. Και ενώ οι δυο γονείς μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα δεδομένα του NAS από όποια συσκευή και αν συνδεθούν, με τη τηλεόραση να έχει επίσης πρόσβαση σε βίντεο και φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένα σε αυτό μέσω της ταχύτερης δυνατής ενσύρματης δικτύωσης που προσφέρει η τεχνολογία powerline της devolo, η οποία φτάνει στα 2400Mbps.



Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα προϊόντα της σειράς devolo Mesh Wifi 2 δίνουν λύσεις με εύκολο τρόπο σε πραγματικά προβλήματα. το kit μπορεί να το αποκτήσει κανείς με περίπου 369,9€, χρήματα τα οποία τα αξίζει με το παραπάνω, καθώς το kit με τις τρεις συσκευές μπορεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο σπίτι, ακόμα και όταν αυτό δεν απλώνεται μόνο σε έναν όροφο. To devolo Mesh Wifi 2 Starter kit, με τις δυο συσκευές στο πακέτο, κοστίζει €249,9 ενώ το devolo Mesh Wifi 2 Multiroom kit κοστίζει €369,9. Τα προϊόντα της σειράς καλύπτονται από 3ετή εγγύηση ενώ υπάρχει και δυνατότητα για επέκτασή της για ένα ακόμα χρόνο, η οποία ενεργοποιείται έπειτα από εγγραφή των προϊόντων στη διεύθυνση: https://www.devolo.gr/dilosi-proiontos
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*