Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρόστιμο ρεκόρ θα πληρώσει η Epic Games για να κλείσουν οι υποθέσεις καταγγελιών για το Fortnite

*
Πρόστιμο μαμούθ θα κληθεί να πληρώσει η Epic Games, δημιουργός του Fortnite, προκειμένου να κλείσουν οι φάκελλοι δύο καταγγελιών εναντίον της από τη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμποριού των Η.Π.Α. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των$275 εκ. για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των παιδιών στο διαδιίκτυο και στη δεύτερη $245, ως αποζημίωση προς τους πελάτες τους οποίους καθοδήγησε σε ανεπιθύμητες αγορές. Στην πρώτη περίπτωση η κατηγορία που βαραίνει την Epic Games είναι αυτή της συγκέντρωσης δεδομένων για παίκτες του Fortnite κάτω των 13 ετών, δίχως τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. Ακόμα, υποστηρίζεται ότι η εταιρία είχε ενεργοποιημένο εξ' αρχής τπ real-time voice και τις επικοινωνίες μέσω κειμένου, κάτι που οδήγησε σε bullying και απειλές εις βάρος κάποιων παικτών οι οποίοι εκτέθηκαν σε επικίνδυνες ψυχολογικά και τραυματικές καταστάσεις.

Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με τη χρήση σκοτεινών πρακτικών από πλευράς της Epic Games, που είχε ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση παικτών στο να πραγματοποιήσουν αρχείαστες αγορές, με παιδιά να χρεώνουν τους γονείς τους με υπερβολικά ποσά, δίχως να έχουν την απαραίτητη συγκατάθεση.


Σύμφωνα με την επιτροπή, η Epic αγνόησε τα παράπονα 1 εκ. και πλέον χρηστών για λάθος χρεώσεις. Σα να μην έφτανε αυτό, κλείδωσε και τους λογαριασμούς όσων είχαν προσπαθήσει να διεκδικήσουν τα χρήματά τους μέσω των πιστωτικών τους ιδρυμάτων, οπότε δεν είχαν πρόσβαση σε περιεχόμενο για το οποίο είχαν χρεωθεί κανονικά. Στο εξής, η εταιρεία δεν θα μπορεί να προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Fortnite
    • 16+ pegi 16+
      • 6.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://fortnitegame.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*