Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Δεκέμβριος 2014

Η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά γεμάτη video games, με τον Δεκέμβριο να είναι από τους πιο «ήρεμους» μήνες. Μαζί με τις προσφορές, δόθηκε λοιπόν άλλη μια καλή αφορμή στους gamers να αγοράσουν τίτλους που δεν είχαν προλάβει ή μπορέσει να προμηθευτούν όταν κυκλοφόρησαν, ενώ και τα πάρα πολλά πακέτα, ίσως να έδωσαν και περαιτέρω ώθηση σε κάποιες κατηγορίες software. Η GfK κατέγραψε τους δέκα πιο εμπορικούς τίτλους στην ελληνική αγορά για τον Δεκέμβριο του 2014 και οι οποίοι ακολουθούν στη συνέχεια του άρθρου, μαζί με κάποια δικά μας σχόλια.



1. PES 2015 (PS3)
2. FIFA 15 (PS3)
3. ΝΒΑ 2Κ15 (PS3)
4. Grand Theft Auto V (PS3)
5. ΝΒΑ 2Κ15 (PS4)
6. PES 2015 (PS4)
7. Grand Theft Auto V (PS4)
8. Gran Turismo 6 (PS3)
9. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
10. Football Manager 2015 (PC)

Σχόλια
- Το PES 2015 συνεχίζει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην πρώτη θέση με την έκδοση του PS3, ενώ και η έκδοση του PS4 παραμένει στην δεκάδα, έχοντας όμως πέσει δύο θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
- Το FIFA 15 παραμένει (στην έκδοση για το PS3) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στο Top 10 των πωλήσεων.
- To ΝΒΑ 2Κ15 παραμένει (στην έκδοση για το PS3) για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο Top 10 των πωλήσεων.
- Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2014 που 3 αθλητικοί τίτλοι καταλαμβάνουν την πρώτη τριάδα.
- Το Grand Theft Auto V του PS3 είναι ο μόνος τίτλος που βρέθηκε 11 φορές μέσα στη χρονιά στο Top 10. Μοναδική εξαίρεση ο Νοέμβριος, όπου όμως στη δεκάρα υπήρχε η έκδοση του PS4.
- Xbox One και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε ένα μήνα στο Top 10, αφού απουσίαζαν και από τη δεκάδα του Δεκεμβρίου.
- Τα Xbox formats είχαν μοναδική παρουσία για το 2014 στο τετράμηνο Φεβρουάριος-Μάιος 2014 με το Minecraft: Xbox 360 Edition.
- Συνολικά μέσα στο 2014, τα formats κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις στον πίνακα της δεκάδας της GfK Hellas:
PS3: 69
PS4: 20
PC: 19
PSP: 6
Xbox 360: 4
Nintendo 3DS: 1
PS2: 1
Wii U: 0
Xbox One: 0


Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Aν ήσασταν μεγάλο site θα γράφατε τις πωλήσεις του επόμενου μήνα...
      Πάλι καλά που υπάρχουν τα μπασκετοποδοσφαιράκια και το gtav και ξέρουμε οτι έχει έρθει στην Ελλάδα το Ps4!
      Χbox one κ Wii U μετά το πάσχα και αν....

    • Raphael
    • Από τότε που έπαιζα Pro ήταν το κυρίαρχο στην Ελλάδα μα πολλοί φίλοι μ μ λένε πως το γύρισαν στο FIFA και έτσι πίστευα θα έχει αλλάξει η αγορά. Καλά κρατεί όμως η KONAMI ;-)

    • Deathracer2009
    • @AnimaPura
      Tον επομενο μηνα θα δεις οτι θα εχουν πουληθει 4 Xbox One. Και τα 4 θα ειναι αυτα που εβαλε διαγωνισμο το site. :P

    • ASIMODRAKOS
    • Καλα ρε παιδιά δεν ηρθε και το τελος του κόσμου.ότι αρέσει στο καθένα πάει και το παίρνει.με το ζόρι να αγοράσουμε assassin k dragon age επειδή παίζουν τα αγγλακια και τα αμερικανακια δηλ?.η ηρθε η καληνύχτα στην Ελλάδα επειδή πουλάνε τα προ και τα φιφα πχ.θελουμε να παίζουμε πρωτθληματακα με τους φίλους μας και ονλινε και να μπινελικωνουμε όταν το τρωμε στο 90.

    • Sephiroth
    • ASIMODRAKOS, το πρόβλημα δεν είναι τα FIFA και τα NBA, αλλά το γεγονός ότι πολλές φορές κλαιγόμαστε για το πως μας αντιμετωπίζουν οι έξω ως αγορά. Είναι ολίγον τι παράδοξο να υπάρχουν games PSP και PS2 και όχι Xbox One και Wii U.

    • ASIMODRAKOS
    • Δε το βλέπω παράδοξο.λευτα δεν υπάρχουν όπως στα αλλα κράτη..επισης δεν υπάρχουν μαύρε και άσπρες παρασκευες.επισης δεν υπάρχουν τα καταστήματα που υπάρχουν εξω και παίρνεις το παιχνιδακι 40 ευρω αντί για 60.ουτε οι προσφορές που γίνονται εξω.και είναι γνωστό ότι προτιμάμε τα μεταχειρισμένα εδω μισή τιμή.το πουλαμε για άλλο μετα κτλ.και γενικά είμαστε και πλειστατιον κατάσταση χρονια τωρα.αν είναι να πουλήσει κάτι με το ζόρι πλει θα είναι δε το βλεπω περίεργο.δεν έχεις άδικο για το πως μας βλεπουν σαν αγορά αλλα πρωσοπικα ούτε που με νιοιαζει πως βλέπουν μια καταχρεωμενη κ χωρίς διάθεση για τέτοια πράγματα χώρα οι εξω από δω.κανονικά δε θα έπρεπε να κλαιγόμαστε αν και ναι...το κανουμε

    • Pirederas
    • Αυτό το top 10 αντανακλά την λιανική μόνο, το ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του Playstation, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κονσόλες της Microsoft (200 Xbox One, ίσως? με σαφώς περισσότερα Xbox 360) και της Nintendo (100 WiiU, ίσως? με σαφώς περισσότερα 3DS, ειδικά για τα πιτσιρίκια). Και όπως ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά, για τον gamer η λιανική (ειδικά η ελληνική με τις συχνά παράλογα υψηλές τιμές) έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Όλοι μας αγοράζουμε είτε δισκάκια από το εξωτερικό, είτε ψηφιακά σε προσφορές, για μειωμένο κόστος. Ποδοσφαιράκια και μπασκετάκια αγοράζει στα μαγαζιά πλέον μόνο κάποιος σχετικά casual παίκτης, απλά μου κάνει εντύπωση ότι το PES δεν πουλά καλά για 2 ή 3 μήνες από όταν κυκλοφορεί μέχρι τις γιορτές, αλλά σχεδόν όλη την χρονιά.

*