Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Σεπτέμβριος 2016

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας της φετινής σεζόν για την αγορά των videogames και μετά τα όσα έχει περάσει η ελληνική οικονομία, έχει ενδιαφέρον να δούμε που σπατάλησαν οι gamers τα χρήματά τους. Σημειώνεται δε πως ο μήνας είναι και σημαντικός, αφού είδαμε πάρα πολλές νέες κυκλοφορίες, μέσα στις οποίες και τις φετινές εκδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων "δυνάμεων" στο ελληνικό λιανεμπόριο, δηλαδή του FIFA και του PES. Πως τα πήγαν λοιπόν τα FIFA 17 και PES 2017; Είχαμε καμία διαφορά στη δεκάδα; Οι απαντήσεις στη συνέχεια του άρθρου!



1. FIFA 17 (PS4)
2. PES 2017 (PS4)
3. NBA 2K17 (PS4)
4. World of Warcraft: Legion (PC)
5. PES 2017 (PS3)
6. PES 2017 Special Edition (PS4)
7. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
8. FIFA 17 (PS3)
9. Grand Theft Auto V (PS4)
10. Grand Theft Auto V (PS3)

Σχόλια
- Το FIFA 17 κάνει δυναμικό μπάσιμο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταφέρουμε από την αγορά εδώ και καιρό, σχετικά με το ότι έχει πάρει "κεφάλι" από το λανσάρισμα και μετά.
- Παραδόξως, στις εκδόσεις των παιχνιδιών για PS3, το PES διατηρεί την πρωτιά.
- Το NBA 2K17 κατάφερε να μπει κι αυτό στην τριάδα και να συμπληρώσει μια τριπλέτα αθλητικών games που αποτέλεσαν και ό,τι πιο εμπορικό είχε να δείξει ο Σεπτέμβριος.
- Το World of Warcraft: Legion κατάφερε να παραμείνει στη δεκάδα, σε έναν αρκετά δύσκολο μήνα, κάτι που αποδεικνύει ότι πούλησε και μετά το λανσάρισμά του.
- To Uncharted 4 διατηρήθηκε για άλλον ένα μήνα στη λίστα, σημειώνοντας όμως πτώση αρκετών θέσεων.
- Οι κυβερνήσεις πέφτουν, αλλά το Grand Theft Auto V συνεχίζει να βρίσκεται στη δεκάδα για άλλον ένα μήνα και μάλιστα και με τις δύο εκδόσεις του.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*