Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Φεβρουάριος 2015

Ο Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας με μερικές σημαντικές κυκλοφορίες για την ελληνική αγορά και το ελληνικό κοινό υποδέχτηκε παραγωγές όπως το Evolve, το The Order: 1886, το Monster Hunter 4 Ultimate, το Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D, το Total War: ATTILA, το Resident Evil: Revelations 2 και το Dragonball Xenoverse. Κατάφερε κάποιο από αυτά να μπει στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά releases; Η GfK Hellas απαντάει στα ερωτήματα, μέσω του Top 10 των πωλήσεων video games για την ελληνική αγορά στον τομέα των games. Δείτε τη δεκάδα στη συνέχεια του άρθρου.



1. PES 2015 (PS3)
2. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
3. Grand Theft Auto V (PS3)
4. Gran Turismo 6 (PS3)
5. FIFA 15 (PS3)
6. Grand Theft Auto V (PS4)
7. Football Manager 2015 (PC)
8. Assassin’s Creed Unity: Special Edition (PS4)
9. Minecraft: PS4 Edition (PS4)
10. FIFA 15 (PS4)

Σχόλια
- Το PES 2015 συνεχίζει για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στην πρώτη θέση με την έκδοση του PS3, ενώ και η έκδοση του PS4 συνέχισε την πτωτική του πορεία και εν τέλει κατέληξε εκτός δεκάδας.
- Το FIFA 15 παραμένει (στην έκδοση για το PS3) για έκτο συνεχόμενο μήνα στο Top 10 των πωλήσεων, ενώ επανέρχεται στη δεκάδα και με αυτήν για το PS4.
- Μετά από 4 συνεχόμενους μήνες, οι τίτλοι της σειράς NBA 2K βγαίνουν από το Top 10 των πωλήσεων.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.
- Στα του Grand Theft Auto V, η έκδοση PS3 παρέμεινε στην τρίτη θέση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα (διατηρώντας την άνοδο του Ιανουαρίου), ενώ αυτή του PS4 έπεσε κατά τρεις (θέσεις).
- Το Football Manager παραμένει για τέταρτο μήνα στο Top 10 και μάλιστα στην ίδια θέση με αυτήν που κατέλαβε τον Ιανουάριο.
- Το Gran Turismo 6 παραμένει για τρίτο μήνα στην πρώτη δεκάδα, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο 4 θέσεων για το μήνα Φεβρουάριο.


Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • AnimaPura
    • -"Κατάφερε κάποιο από αυτά να μπει στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά releases;"
      -"Προφανώς και όχι!"

      Κρίμα που ακόμα και οι πωλήσεις των τίτλων για PS4 έπεσαν, απέχει ο Έλλην από την νέα γενιά.

    • GamingFun
    • Μπορώ να πω πως η οικονομική κρίση ίσως φταίει για το ότι ο Έλληνας απέχει από τη νέα γενιά. Βέβαια είναι μια αληθοφανής πρόφαση.
      Πάντως από την άλλη αφού η παλιά γενιά καλά κρατεί γιατί να προχωρήσουμε; Μπορεί όσοι δεν προχωρούμε στην αγορά κονσόλας νέας γενιάς να συμβιβαζόμαστε σε πολλά αλλά κερδίζουμε τουλάχιστον προς το παρών αρκετά.

    • VagDog
    • Δεν εχει να κανει μονο με την μη μεταβαση στη νεα γενια.... Εχει να κανει με τις κλασικες απαρχαιωμενες επιλογες των Ελληνων , με PRO , FIFA και NBA, με τις οποιες καμια αγορα δε πηγε μπροστα.... Ζηταμε και διαφορα προνομια , οπως ελληνικους υποτιτλους , ελληνικα μενου κλπ κλπ .... Αυτα να βλεπουμε και να βαζουμε την ουρα κατω απο τα σκελια !!! 2 λεξεις π χαρακτηριζουν τον μεσο Ελληνα Gamer : ΜΠΑΣΚΕΤΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ και ΠΕΙΡΑΤΙΑ !!!!

    • BENTOYZA
    • Για να πούμε και του στραβού το δίκιο,δεν είναι κ η καλύτερη "γενιά" η τελευταία..Μην παρεξηγηθώ.Πολύ πιο δυνατά τα καινούρια μηχανήματα αλλά για τον απλό gamer δεν έχει να προσφέρει ακόμα κάτι αξιόλογο..Έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχω να ανοίξω το ΟΝΕ καμιά βδομάδα..Όχι γιατί δεν το γουστάρω ή γιατί δεν με ικανοποιεί αλλά γιατί δεν έχω κάτι να παίξω..Οι εποχές που έδινα 50αρες κ βάλε για παιχνίδια που τελειώνουν σε μια εβδομάδα έχει περάσει ανεπιστρεπτί .Όποτε σκεφτείτε τον απλό gamer που παίζει που κ που κάνα pro/fifa/nba.Να χρειαστεί να δώσει 300 και 400 αργύρια για καλύτερα γραφικά μόνο;.......Καλό Πάσχα σε όλους,είτε γιορτάζουν είτε όχι..

    • Tim of Heavens
    • Τα ξεσήκωσαν όλα τα Xbox οι Έλληνες τον Κουτσόμηνα αλλά και γαμώ το top 10.
      Βρες μου ένα PES και ψέμματα μην λες ότι πήρες ΠΕΣ τρία (τμχ) γιατί έχω ΠΙ ΕΣ τρία.

*