Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Δημήτρης Χαβρές, η ελληνική φωνή του Kratos στο God of War

Δημήτρης Χαβρές, η ελληνική φωνή του Kratos στο God of War
Μπορεί να μη γίνεται πρώτη φορά μεταγλώττιση τίτλου God Of War στα ελληνικά -προηγήθηκε το God Of War: Ascension   άλλωστε-, αλλά το νέο God Of War, που ξεφεύγει και από τις μέχρι τώρα παγιωμένες παραδόσεις του franchise είναι σίγουρα πιο φιλόδοξη περίπτωση. Αν μη τι άλλο φαίνεται ότι θα καταπιάνεται περισσότερο με αφήγηση σε σχέση με τους προκατόχους του οπότε, το λιγότερο, μιλάμε για περισσότερη δουλειά. Και σημαντικό μέρος της δουλειάς αυτής είναι βάρος που καλείται να σηκώσει όποιος αναλαμβάνει το ρόλο του Kratos, μιας και η φωνή του συντροφεύει και συμπληρώνει τις κινήσεις του παίκτη ενώ δίνει αυτομάτως το στίγμα για το σύνολο. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα ακριβώς για αυτήν τη φωνή. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Μάνος Βέζος: Πολύ καλημέρα.
Δημήτρης Χαβρές: Καλημέρα, καλημέρα.

Μάνος Βέζος: Θα προσποιηθώ ότι έχει πιάσει η καφεΐνη.
(Γέλια)
Παύλος Παπαπαύλου: Ναι είναι και πρωινές ώρες για τον Μάνο.
Μάνος Βέζος: Εγώ είμαι της νύχτας συνήθως.
Δημήτρης Χαβρές: Να σου βγάλω αν θες τώρα δυο-τρεις καραβιές του Kratow, να σε ξυπνήσω.

Μάνος Βέζος
: Άνετα, άνετα. Κάνω οτιδήποτε για καταφέρω να ξυπνήσω, δεν τίθεται καν θέμα. Χρήσιμο είναι να συστηθείτε ουσιαστικά στον κόσμο και να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω για τις δουλειές που έχετε κάνει μέχρι στιγμής, εντός κι εκτός gaming.
Δημήτρης Χαβρές: Γενικά στη μεταγλώττιση ή και σαν ηθοποιός, διότι η βασική μου ιδιότητα είναι ηθοποιός.Μάνος Βέζος: Δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα χωράνε μιας και το ζητούμενο είναι η γενικότερη αντίληψη της δουλειάς σας.
Δημήτρης Χαβρές: Πολύ ωραία. Είμαι ο Χαβρές ο Δημήτρης. Αν σας κάνει εντύπωση το επίθετο, είναι κρητικό, είμαι από τα Χανιά, γεννημένος και μεγαλωμένος εκεί και όχι απλά «καταγωγή», να το λέω αυτό, να το τονίζω. Είμαι πολλά χρόνια ηθοποιός, από το 1999 έχω τελειώσει τη σχολή. Ως ηθοποιός έχω κάνει πολύ θέατρο, αρκετή τηλεόραση και τα τελευταία λίγα χρόνια έχω αποκτήσει μια πολύ μικρή εμπειρία με το gaming, γύρω από τις μεταγλωττίσεις να το πω καλύτερα. Ομολογώ ότι έχει τύχει και τα πολύ λίγα πράγματα που έχω κάνει στη μεταγλώττιση είναι ωραίες παραγωγές, αλλά δεν συγκρίνονται με το God Of War, δεν συγκρίνονται με αυτό το παιχνίδι. Η μεταγλώττιση, εκτός του ότι ήταν πολύ μεγάλη, ήταν και πάρα πολύ απαιτητική. Πάντως ενώ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη εμπειρία στο gaming, ομολογώ ότι μου φάνηκε πολύ εύκολο να μάθω τελικά ποιος είναι αυτός ο Kratos, ο άνθρωπος, να τον γνωρίσω δηλαδή λιγάκι ως χαρακτήρα, πριν αρχίσω να τον προσεγγίζω. Ομολογώ ότι βρήκα χιλιάδες πληροφορίες, είτε από sites του εξωτερικού είτε από Ελλάδα, και οι πληροφορίες έδειχναν ουσιαστικά έναν τύπο συνδεδεμένο με την Ελλάδα, αφού τα προηγούμενα God Of War βασίζονταν σε τέτοια στοιχεία. Αλλά μόλις τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα μπορούσα να τον παίξω αλλά λείπουν λίγα χρόνια γυμναστήριο. Θα μπορούσα πάντως.

Μάνος Βέζος: Στην προκειμένη και λίγα μούσια.
Δημήτρης Χαβρές: Και λίγα μούσια, και λίγα μούσια. Αυτό θα το πετύχαινα.Μάνος Βέζος: Επομένως, σε προσωπικό επίπεδο, μιλάμε για την πρώτη σας επαφή με το franchise. Είναι η πρώτη δουλειά για game όμως;
Δημήτρης Χαβρές: Είναι η πρώτη δουλειά για game, ταυτόχρονα είναι και το μεγαλύτερο project μεταγλώττισης που έχω αναλάβει και, ομολογουμένως, έχω γοητευτεί, γιατί τον έχω αγαπήσει τον Kratos και η επικοινωνία που είχα γενικά με το τμήμα PlayStation στην Ελλάδα και όλο αυτό το κομμάτι της πολύ ωραίας συνεργασίας που είχα με τα παιδιά, με όλην την ομάδα του PlayStation, όλα αυτά μου διευκόλυναν πάρα πολύ τα πράγματα. Για να προχωρήσω λίγο σε τεχνικό επίπεδο τώρα, διότι η φωνή είναι που φτάνει στο παιχνίδι στο τέλος, εγώ χρειαζόταν, για κάθε εγγραφή που έκανα, να προετοιμάζομαι, να κάνω κάποιες ασκήσεις. Διότι, παρόλο που η φωνή μου είναι βαθιά, έπρεπε να την κατεβάσω ακόμη πιο βαθιά, χωρίς να προσπαθώ να πετύχω ακριβώς τον τόνο του πρωτότυπου. Ο Αμερικανός κρατά σε άλλο τόνο τη φωνή του, ενώ εμένα είναι ακόμη πιο χαμηλή μιας και τυγχάνει να είναι πολύ καθαρές οι χαμηλές μου, έπρεπε όμως να τις κατεβάζω και πάλι με κάποια τεχνική. Τα παιδιά γελούσαν μέσα και ο σκηνοθέτης μου, ο Γιάννης ο Κατσαρός, με έβλεπε και τα έκανα αυτά και κάποια στιγμή με ρώτησε και του εξήγησα για ποιο λόγο τα κάνω. Ο ρόλος ήταν τόσο πολύ απαιτητικός, είχε πολλά αφηγηματικά, που ήταν σαφέστατα πιο βατά, αλλά είχε και πάρα πολλή μάχη. Οπότε έφτανα σχεδόν σε επίπεδο να παλεύω για να μην κουράσω τη φωνή μου και να μην αλλάξει ο τόνος μου. Οι πολλές εγγραφές, μιλάμε για πολλές ώρες εγγραφής, ήταν η δική μου γνωριμία με τον Kratos, έγινα ένα με αυτόν. Για ένα διάστημα ήταν το άλλο μου μισό.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • evergrey
  • Ωραια συνεντευξη!Ριξανε δουλεια παντος.Δεν εγινε μπαμ μπαμ ολη αυτη η δουλεια.Οποτε να φανταστω οτι εσκεμμενα διαλεξαν για τον γιο του Kratos την συγκεκριμενη φωνη.

  • PORTAL
  • Ενδιαφερουσα συνεντευυξη. Αν κρινω απο τη φωνη κι απο τα λεγομενα, θα βγει καλη δουλεια. Ενα πραγμα που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι πουθενα δεν αναφερει οτι επαιξε καποιο απο τα παιχνιδια.

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Ναι όντως αυτό που λέει ο Portal.Τον ρωτήσατε τον άνθρωπο έστω και off the air αν έπαιξε κάποιο παιχνίδι; Ωραία συνέντευξη πάντως και η φωνή του ακούγεται κατάλληλη για τέτοιο ρόλο.

  • yaponvezos
  • @PORTAL @T_K_L_L_LUIGI

   Δεν ρωτήσαμε ξεχωριστά διότι από τα λεγόμενα προκύπτει ότι πρώτη του επαφή με το όλο θέμα ήταν η συγκεκριμένη δουλειά. Οπότε τι να έπαιξε λίγο τώρα τι να μην έπαιξε ποτέ, δεν έχει και μεγάλη διάφορά σε τελική ανάλυση. Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι ότι χρειάζεται αντίληψη των μηχανισμών της μάχης για να ξέρει τι κάνει με το ρόλο. Το background του χαρακτήρα το έχει στα χέρια του αλλιώς έτσι κι αλλιώς.

  • clapiotis
  • Πάρα πολύ ωραία η συνέντευξη. Μπράβο και στον συνεντευξιαζόμενο και στον συνεντευκτή.

Δημήτρης Χαβρές, η ελληνική φωνή του Kratos στο God of War - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity