Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

One Piece: World Seeker - Λίγες κουβέντες περί Luffy με τον Rei Hirata

*
Στη φετινή Gamescom καταφέραμε να τα πούμε για λίγο με τον Rei Hirata, Game Producer του One Piece: World Seeker της Bandai Namco. Ήταν προσιτός από την πρώτη στιγμή, τόσο που θα θέλαμε να έχουμε κι άλλο χρόνο για αυτήν τη συνέντευξη. Δεν είναι το σύνηθές μας να καταλήγουμε με σύντομες συνεντεύξεις βέβαια, οπότε μάλλον πρέπει να ευχαριστούμε την τύχη μας όταν καταλήγουμε με ευχάριστη μα σύντομη κουβέντα. Σαν αυτή που ακολουθεί:

Γιατί κυκλοφορεί μόνο για PS4 ο τίτλος στην Ιαπωνία; Αντιλαμβανόμαστε τα εμπορικά δεδομένα πίσω από την απόφαση, που δεν είναι και πρωτότυπη. Ωστόσο είμαστε περίεργοι. Ετοιμάζεται τρεις εκδόσεις, οπότε η δουλειά που απαιτείται για την καθεμιά γίνεται έτσι κι αλλιώς, οπότε γιατί να μην κυκλοφορήσετε όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού και στην Ιαπωνία, ακόμη και αν οι υπόλοιπες διατεθούν μόνο ψηφιακά; Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες που να απαιτούν τέτοιες κινήσεις. αλλά, από την άλλη, συμβαίνει τόσο συχνά αυτό που δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι δεν μπορεί πάντα να συνδέεται με μια τέτοια συμφωνία.
Δεν σκεφτόμαστε πια σε όρους ιαπωνικής και δυτικής αγοράς. Διότι ξέρουμε πως υπάρχουν φίλοι του One Piece σε όλον τον κόσμο και θέλουμε να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο σύστημα που έχουν. Οπότε σκεφτήκαμε τι πλατφόρμα θα έχουν οι παίκτες αυτοί σε όλον τον κόσμο, δηλαδή PS4, PC και Xbox One. Οπότε ετοιμάσαμε έκδοση για κάθε ένα από αυτά τα συστήματα και διαθέτουμε τις πιο ταιριαστές σε κάθε περιοχή.


Αντιλαμβανόμαστε πως η ιστορία του World Seeker είναι τελείως νέα.
Ναι, είναι πρωτότυπη ιστορία που γράφτηκε για το παιχνίδι.

Υποτίθεται πως η ιστορία αυτή είναι μέρος του canon;
Δεν μπορώ να δώσω πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία, παρότι κυκλοφόρησε νέο trailer, αλλά ουσιαστικά ο Luffy πηγαίνει στο Jail Island κι εκεί έχει τη νέα του περιπέτεια.

Γίνεται όμως να πάρουμε μια ευθεία απάντηση σχετικά με το αν η ιστορία θεωρείται μέρος της κανονικής ή όχι; Έτσι κι αλλιώς κάθε σειρά έχει την κανονική ιστορία, συμπληρωματικές, αυτόνομες κ.λπ. Τι είδους ιστορία είναι αυτή σε σχέση με την ευρύτερη εικόνα;
Λοιπόν, δεν είναι μέρος της ευρύτερης ιστορίας, είναι μια αυτόνομη ιστορία. Θέλαμε οι φίλοι της σειράς να μπορούν να απολαύσουν την ιστορία από ως έχει, για αυτό και είναι τελείως νέα.

Καλώς. Δοκιμάσαμε για λίγη ώρα το παιχνίδι και είδαμε ότι μπορούμε να εναλλασσόμαστε μεταξύ δύο skill set με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ας πούμε ότι θέλουμε να αφιερωθούμε σε ένα από αυτά. Μπορούμε να προχωρήσουμε στο παιχνίδι έτσι ή ο σχεδιασμός του παιχνιδιού θα μας αναγκάσει να αλλάζουμε ανάλογα με την περίσταση;
Μπορείς να αλλάξεις skill set αλλά αν θες να μείνεις στο ίδιο μπορείς να το κάνεις και αυτό. Βέβαια κάποιο skill set έχει το πλεονέκτημα έναντι συγκεκριμένων bosses, αλλά είναι ζήτημα επιλογή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο θέλεις.

Άρα αν μείνει σε ένα μόνο από τα δύο, δεν «σπάμε» το σχεδιασμό του παιχνιδιού και μπορούμε να το ολοκληρώσουμε όντως, ακόμη κι αν αγνοήσουμε το άλλο;
Ναι. Ωστόσο υπάρχουν κάποια ειδικά skills που δεν εμφανίζονται στο demo και πιστεύω ότι οι παίκτες θα θελήσουν να πειραματιστούν με και να δοκιμάσουν κάποια από αυτά τα νέα skills.

Ωραία. Μια ερώτηση ακόμη. Το open-world game design δεν είναι ακριβώς το σύνηθες για τέτοιου είδους παιχνίδι, οπότε αυτό πρέπει να είναι κάτι νέο για το franchise και σχετικά νέο και για εσάς τον ίδιο. Σε αυτό το άλμα προς το open-world game design για χάρη του One Piece: World Seeker, ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε;
Υπήρξαν πολλές προκλήσεις. Μια που ήταν ιδιαίτερη, πιστεύω, στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πως ο Luffy έχει τη δυνατότητα να κινείται στο νησί, στον κόσμο του παιχνιδιού, πολύ γρήγορα και ακόμη δουλεύουμε στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες θα μπορούν να αξιοποιούν τη δυνατότητα αυτή και να το απολαμβάνουν. Ελπίζω αυτό να είναι ένα από τα πιο ευχάριστα στοιχεία για τον παίκτη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*