Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ελληνικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως μάστιγα το Fortnite

*
Με ένα τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά ως προς το timing, μεγάλα ΜΜΕ της χώρας μας…στέλνουν στον ψυχίατρο τους παίκτες του Fortnite. Με πομπώδεις εκφράσεις τύπου «οι γονείς είναι στα κάγκελα, έχουν τρελαθεί με αυτό που συμβαίνει», οι συντάκτες των σχετικών θεμάτων που εμφανίστηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες ιστοσελίδες παρουσιάζουν τον κ. Κορμά (διευθυντή του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου) και τον κ. Σφακιανάκη (πρόεδρο του Ινστιτούτου Cyber Security International Institute) να μιλούν για τις καταγγελίες και τα τηλεφωνήματα που γίνονται από απεγνωσμένους γονείς στις υπηρεσίες τους, αλλά και να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι «μάστιγα για την ελληνική οικογένεια». Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που «έπαιξε» στο μεσημεριανό δελτίο της 09/01/19, ενώ στο link μπορείτε να βρείτε και το σχετικό άρθρο του Πρώτου Θέματος με τίτλο «Fortnite: το εθιστικό παιχνίδι που μεγαλώνει άγρια παιδιά».

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Blackstorm
    • ... Είπε το κανάλι των reality. Σωστά ας δούμε κάνα πλαστικό στήθος και κάνα αποτριχωμένο μπούτι. Και αυτά τα λέει άνθρωπος που σιχαίνεται το Fortnite.

    • Ratchetios
    • Την ανευθυνότητα και ανικανότητα των γονέων να θέτουν όρια στα ανήλικα παιδιά τους εν έτη 2019 τη χαρακτηρίζουμε "κλινική διαταραχή" ..... μάλιστα.... Και εμείς μικροί είχαμε lineage, wow, lol και ότι μπορείς να φανταστείς , και εμείς είχαμε βίαια παιχνίδια , δε γίναμε ψυχοπαθής δολοφόνοι ούτε αγριάνθρωποι. Πιστεύω πως οι γονείς τη σημερινή εποχή πολύ εύκολα ρίχνουν την ευθύνη στα video games που χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος για την έλλειψη επαρκούς προσοχής απο τους ίδιους. Δεν αμφισβητεί κανείς πως σε πολύωρη ενασχόληση με τα video games ειδικά σε μικρές ηλικίες θα οδηγήσει στο να αρχίσουν να μιμούνται τους χαρακτήρες , όμως υπάρχει λόγος που άτομα κάτω των 18 ετών μένουν με τους γονείς τους ...

      • Efkar
      • σκέψου τώρα ότι τα βιντεοπαιχνίδια, τα social media, και άλλες διαδικτυακά καλούδια, είναι επιστημονικά μελετημένα και φτιαγμένα ώστε να είναι εθιστικά. Φαντάσου λοιπόν πόσο ακόμα πιο δ΄σκολο είναι να βάλεις όρια σε ένα παιδί με αυτά τα δεδομένα (χρειάζεσαι μάστερ παιδοψυχολογίας για να το καταφέρεις)

    • evergrey
    • "Fortnite: το εθιστικό παιχνίδι που μεγαλώνει άγρια παιδιά"...χαχαχαχα!Δηλαδη κατι αλλα με σπλατεριες,τερατα,πενταλφες,σεξ τι μεγαλουν;Κανιβαλους;Δουλεια δεν ειχε ο ΣΚΑΙ...

    • PORTAL
    • Το ρεπορταζ ξεκιναει λεγοντας οτι το Fortnite αντεγραψε τον χωρο απο τον Griezmann, ενω στην πραγματικοτητα ισχυει το αντιστροφο. Καταλαβαινει κανεις ποσο το ψαξανε το θεμα. Μετα ομως βγαινει ο κος Γιωρος Κορμας και μας λεει οτι το Fortnite "προωθει την βια". Καθομαι και κοιταω το βιογραφικο αυτου του ανθρωπου. Εχει διατελεσει σε σημαντικες θεσεις και εχει ασκησει μεγαλη επιρροη στα θεματα που εχουν να κανουν με τα παιδια και το διαδυκτιο γενικοτερα. Με τον ΣΚΑΙ μπορω να γελαω, αλλα απο ανθρωπους που εχεις απαιτηση να ειναι πιο ενημερωμενοι ειναι τρομακτικο να ακους τετοιες ατακες.
      Τωρα βεβαια στην Ελλαδα ειμαστε, που ειχαν απαγορευτει τα βιντεοπαιχνιδια μαζι με τα φρουτακια και που βαλαμε τους τυπους απο το Arma 3 φυλακη για κατασκοπεια, οποτε..

    • Efkar
    • Το Lag προωθεί την βία :)
      Πέρα απο την πλάκα, για να εισάγοιν οι ψυχίατροι στο διαγνωστικό στατιστικό τους εγχειρίδιο (DSM) σαν διαταραχή τα βιντεοπαιχίδια υπάρχει λόγος, και δεν το κάνανε αυθαίρετα γιατί δεν γουστάρουν τα βιντεοπαιχνίδια αλλά γιατί υπάρχουν κάποια κριτήρια π.χ. να παραμελεί εργασίες και υποχρεώσεις, να είναι νευρικός/η όταν δεν παίζει, να προτιμά τα βιντεοπαιχνίδια απο την παρέα και τις δραστηριότητες με άλλους ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο, να μην μπορεί να σταματήσει να παίζει ή να προσπαθεί να σταματήσει αλλά να αποτυγχάνει, να αφιερώνει υπερβολικά πολλές ώσρες στο βιντεοπαιχνίδι, και άλλα ίσως κριτήρια που δεν τα έχω διαθέσιμα αυτή την στιγμή.
      Και όταν διαβάζεις σε άρθρα στο ξένο τύπο ότι όλοι γονεί και δάσκαλοι έχουν πρόβλημα γιατί το παιδί τους είναι πάντα και παντού με ένα κινητό κολλημένα να παίζουν είτε στο μάθημα είτε στο σπίτι είτε στο διάλειμα, τότε υπάρχει πρόβλημα σοβαρό.
      Απλά Χρειάζεται ένα σοβαρό ενημερωμένο άτομο να εξηγήσει με απλά λόγια το θέμα αυτό γιατί όπως το παρουσιάζουν στον σκάι, οι γονείς θα τρέχουν τα παιδιά τους στους παπάδες

    • GamingFun
    • Όπως είπατε παιδιά, κάθε άτομο είναι μια διαφορετική περίπτωση. Αν κάποιος/α έχει ψυχολογικά προβλήματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει ψυχάκιας είτε παίξει βιντεοπαιχνίδι είτε όχι.
      Επίσης θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει και με τις εξαρτήσεις. Εάν κάποιος ή κάποια είναι επιρρεπής θα αποκτήσει διάφορες εξαρτήσεις.
      Ο πανικός δεν βοηθάει.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Το θέμα είναι πολύπλοκο, το ότι το βλέπουν κάποιοι μονόπλευρα δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολεί. Οτιδήποτε γίνεται σε βαθμό υπερβολικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ο κύριος Σφακιανάκης έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι ακατάλληλος, γενικά το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί.

    • Konstasos
    • Το στίγμα που αφήνει στο gaming πάντως είναι η μία άσχημη πλευρά της όλης ιστορίας. Η άλλη, και βασικά αυτό που εγώ βρίσκω πιο προβληματικό και επικίνδυνο, είναι ότι δίνεται στους γονείς το ελεύθερο να νομιμοποιήσουν την άγνοια και την ανευθυνότητά τους. Ως συνήθως, κοιτάμε την αφορμή και χάνουμε την αιτία του προβλήματος.

    • mazos
    • Υπαρχουν παντα υπερβολες στα βορθοκαναλα αυτο ειναι σιγουρο,η αληθεια ειναι ομως οτι ειναι αρκετα εθιστικο το Fortnite,ειδικα σε μικροτερες ηλικιες.

*