Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Εφαρμόζεται και στην Ελλάδα το dynamic blocking injunction για την καταπολέμηση της πειρατείας

Στις 21 Ιουλίου 2020, δημοσιεύτηκε το άρθρο 25 του Νόμου 4708, μέσω του οποίου τίθεται σε εφαρμογή και στη χώρα μας το dynamic blocking injunction. Πρόκειται για ένα δυναμό εργαλείου που χρησιμοποιείται για την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο.

«Στις 7 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των καλλιτεχνών, ανακοινώσαμε την ψήφιση διατάξεων για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών αποτελεί πάγιο αίτημα των καλλιτεχνών, καθώς και διεθνών οργανισμών. Προχωρήσαμε στα απαιτούμενα βήματα, ώστε το έργο των καλλιτεχνών να διασφαλίζεται και να κατοχυρώνονται τα πνευματικά τους δικαιώματα. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τους τομείς της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το πνευματικό έργο των δημιουργών τώρα προστατεύεται δυναμικά», σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη,

Ως τώρα, για τις ιστοσελίδες που λειτουργούσαν κατά παράβαση των νόμων περί πνευματική ιδιοκτησίας, ίσχυε η ο στατικός αποκλεισμός τους, που όμως μπορούσε να παρακαμφθει, μέσω αναδημοσίευσης σε άλλη ιστοσελίδα με διαφορετική IP ή URL.

Στο εξής, ο αποκλεισμός παίρνει δυναμική μορφή και επεκτείνεται σε όλους τους κλώνους της αρχικής ιστοσελίδας, με την προϋπόθεση πως αποδεικνύεται ότι προωθείται παρανόμως το ίδιο περιεχόμενο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στην πειρατεία μέσω διαδικτύου και προωθείται η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η παραπάνω διάταξη αντικαθιστά το άρθρο 66Ε του Ν. 2121/1993.

 
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!