Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα Xbox Series S και Xbox Series X θα υποστηρίζουν Dolby Atmos και Dolby Vision HDR στα video games

*
Η Dolby ανακοίνωσε ότι τα επερχόμενα Xbox Series S και Xbox Series X θα είναι οι πρώτες κονσόλες που θα υποστηρίζουν Dolby Atmos και Dolby Vision HDR στα video games. To Dolby Atmos 3D surround sound θα ενεργοποιηθεί κατά το λανσάρισμά τους, ενώ το Dolby Vision HDR gaming θα έρθει το 2021.

Μέσω της τεχνολογίας Dolby Vision, η εταιρεία υπόσχεται highlights που είναι πιο φωτεινα κατά 40 φορές, 10 φορές βαθύτερα επίπεδα μαύρου και βάθος χρώματος έως και 12-bits. Το παραπάνω θα εξαρτάται από την τηλεόρασή σας, μιας και οι πιο πολλές υποστηρίζουν βάθος χρώματος 10-bits και πολυ λίγες φτάνουν τα μέγιστα επίπεδα φωτισμού του Dolby Vision.


Η τεχνολογία Dolby Atmos είναι πιο διαδεδομένη και ήδη διαθέσιμη σε κάποια video games. Θεωρητικά μπορεί να βελτιώσει την εμπερία των παικτών κατά τη διάρκεια του gaming, καθώς κάθε ήχος τοποθετείται σε έναν χώρο τριών διαστάσεων, οπότε, είναι δυνατός ο εντοπισμός της θέσης του στο παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι τα υπάρχοντα μοντέλα Xbox One υποστηρίζουν Dolby Atmos/Vision αλλά μόνο για το Netflix και άλλες εφαρμογές streaming. Όσον αφορά τα PC, έχετε τη δυνατότητα να παίξετε χρησιμοποιώντας Dolby Vision HDR τίτλους όπως το Battlefield V.

Γενικά, το Dolby Vision προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία HDR σε σχέση με το HDR10 και χρησιμοποιεί "δυναμικά metadata" που κωδικοποιούνται στις σκηνές πριν αυτές προβληθούν. Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς να απολαμβάνουν τα μέγιστα στους τομεις της φωτεινότητας και της πιστότητας αναπαραγωγής χρωμάτων. Το μειονέκτημα είναι ότι οι developers θα πρέπει να πληρώνουν για την απόκτηση των σχετικών αδειών χρήσης.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*